Şimdi Ara

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
205
Cevap
5
Favori
34.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başkası avlayıp öldürünce alıp yiyorsunuz.kendiniz öldürüp yiyince vicdanmı yapıyorsunuz :)
    değişik bir bakış açısıymış

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Son ayrı bir mesaj. Bu balığını zararlı İsrail Sazan'ı olduğunu bildiren arkadaşları umursamıyor veya anlamıyor değiliz. Belki de İsrail Sazanıdır biz balık uzmanı değiliz. Onu göllerden tutup pazara getirip satan da biz değiliz. Biz balıklardan anlamayız açıkçası.

Ama tıpkı Avustralya Develeri gibi, İsrail Sazan'ı da develerle aynı kaderi paylaşıyor belli ki. İkisi de ülkeye bereket ve yarar getirsin diye getirilip sonra istilacı kabul edilmiş yanlış politikaların kurbanı. Tek fark, Müslümanlar için Deve kutsal kabul edilmiş ama balık değil. Bu yüzden develer için ağlayanlar balıklar için toplu katliama açık, bıçaklara silahlara sarılabiliyor. Hiç bir farkınız yok birbirinizden.

Biz sadece yavru bir deveyi, pardon balığı kurtardık. Belki de kurtaramadık, buna doğa ana karar verir. Biz hayvanlara duyarlı siz duyarsızsanız gidin Müge Anlı seyredip insan cinayetlerini aydınlatın ne bileyim, bu başlıkta ne işiniz var?

Bak bu balığı özellikle baraj çamurlarını yesin diye getirildi. Lakin balık çamuru yerken diğer balık türlerinin yumurtalarını da yiyerek diğer balıkların çoğalmasını önlemiş oluyor. Bu balığın yaşaması için az bir nem bile yeterlidir. Umarım ceza alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cins tür olarak İsrail sazanı o balık ve maalesef buz dolabında dahi hareket ettiği iddia edenler var, doğada ne bulursa yer tüketir tabiri caizse ekosistem düşmanı diye bilinir.

LG Optimus G Pro Kullanıcıları Kulübü

401ppi True Full HD IPS Plus+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Çipset | Quad-core 1.7 GHz Krait 300 | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 13 MP 4208x3120 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 2.1MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | 4G LTE | TV - Out MHL | Android v4.1 İşletim Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530502C9F

Vallahi hocam yani soylentilerden uzak ciddiye alip bilgi verdik hala elmali baraji vesaire deniyor evde beslenebilmesi icin de bilgi verdim yapicak bir sey yok,salarken
    umarim bir doga gorevlisine denk gelir de dogal tatli su kaynaklarina istilaci tur salip yerli balik populasyonunu tehlikeye atmaktan yuklu miktarda ceza alir.

Bu balik kadar tehlikeli bir de balon baligi var ama o denizde.Israil sazani cok fazla uruyor,ve yavrulari buyurken yerli baliklarimizin yumurtalariyla beslenip buyuyor kiyilarda.Haliyle icten icte yerli turleri bitiriyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaş canlıya ölmediği için kıyamıyorum demiş aslında ikinizin de bir yerde çıktığı yol aynı. Tavsiyeni ver geç neden ceza almasını temenni ediyorsun ileri gitme.

• Kardeşim ekosistemi yok ediyor diyorlar. Sen hala mucize falan saçmalıyorsun. İyi bişey yapmak istiyorsan balığı çöpe at biraz mantık

Orijinalden alıntı: izayoi

Arkadaş canlıya ölmediği için kıyamıyorum demiş aslında ikinizin de bir yerde çıktığı yol aynı. Tavsiyeni ver geç neden ceza almasını temenni ediyorsun ileri gitme.

Alıntıları Göster
    Tabi ki temennimiz bu yönde olucak ya ne olmasını bekliyorsun ? Size şaka geliyor sanırım burda bahsedilen olaylar.
  • Buradan doğa ve insanlık dersi veren ve balığın Elmalı Barajına atılması halinde yetkilileri çağırırım diyen bir takım cahil cühela arkadaşlara duyururuz ki balık zaten Elmalı Barajından tutulmuş. İsrail Sazanı Elmalı Barajında 2011 yılından beri var olan en popüler türmüş. Aşağıdaki balıkçı sitesinden burada avlanan balıkçıların en çok avladığı balık olarak okuyup üfleyebilirsiniz.

https://www.balikavi.net/konu/elmali-baraji-sazan-avi.42852/

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?
    Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?

Ayrıca bu balık avlanabiliyor ise, yavru olduğu için ve de yasalar gereği avlanma boyutundan kısa olduğu için yaşatılması ve doğaya salınması suç değil ödül gerektirir.

Ve buradan küçük sazana selam yolluyoruz, tüm ailene bizden selam söyle küçük sazan :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Şubat 2020; 14:27:27 >

• bu konu üzerinde günlerce tartışıldığına inanamıyorum😂

Orijinalden alıntı: Guest-530502C9F

Tabi ki temennimiz bu yönde olucak ya ne olmasını bekliyorsun ? Size şaka geliyor sanırım burda bahsedilen olaylar.

Alıntıları Göster
    Diyorum ki düşünceleriniz aynı kapıya çıkıyor aslında onun da senin gibi canlıları koruma hissi var. Sadece sen geniş açıdan baktın.

(GIGABYTE B450M S2H Anakart)___( RYZEN 5 1600 İşlemci)___(2x4 gb CORSAIR 3000 BELLEK)___(MSI rx 570 4gb Grafik kartı)___(WD 120 GB ssd)_ (HITACHI 1 T.B. Sata 3 sabit disk)___(Asus VS239HV Monitör)
  • SubhanAllah ilk defa görenler beğensin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 4 Şubat 2020; 19:42:21 >

Size söylenen şeyler şunlar:

Malsınız, normal değilsiniz, troll olduğunu söyle, böyle bişi olamaz, yanlış yoldasınız, neden öldürmedin, neden yemediniz, kötüsünüz, israil ajanı, yetkililere haber verelim, haber bültenine koyalım, ifşa edelim, gördüğümüz yerde linç edelim vs. vs. vs.

Eğer pazardan aldığımız 10 kilo balığı yedik, bir tanesi yavru ve canlıydı kafasına vurduk onu da yedik deseydik, söylenecek şeyler:

Afiyet olsun, kilosu kaça, eti nasıl, yarasın koçum.

Neden takdir sadece yiyen, tüketen, sömürenlere layıkmış gibi davranılıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 4 Şubat 2020; 21:16:14 >

• Hocam aynı konuyu bir arkadaş açmış sizin aldığınız balıkla ilgili arkadaş balıkçıymış iyi günler

Başarıya ulaşanlar, rahatından ödün verenlerdir.
  • okurken duygulandım kardeşim sen çok temiz yürekli bir insansın ben olsam ben de öyle yapardım

edit: istilacı br balıkmış kardeşim vazgectim yeyin gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ririii -- 4 Şubat 2020; 21:47:45 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.