Şimdi Ara

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
205
Cevap
5
Favori
34.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
91 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam sana iki sorum var.Bu balıkla ilgili bir bilgin olmadığı için konu açıp sormuşsun.Sana güzel düzgün açık ve net bir şekilde bir ton tavsiyeler, neler yapman gerekenler söylendiği halde neden kendi bildiğini okudun? Madem kendi bildiğini okuyacaktın neden konu açma gereksinimi duydun?
  • Merhaba, bu israil sazanını doğaya salmamanızı diğer arkadaşlar zaten tembihlemiş. İstanbulda 3 ya da 4 tane akvaryum var. Size en yakın Emaar Akvaryum. Kendilerine ulaşıp balığı onlara bağışlayabilirsiniz. Bu tür durumlarda yardımcı oluyor akvaryumlar. Bir arkadaşım çok büyüdüğü için artık bakamadığı kırmızı yanaklı su kaplumabağasını bağışlamıştı Emaar akvaryum kabul etmişti.
    https://www.emaarakvaryum.com/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolun açık olsun minik sazan, şu minicik bedenini şu koca dünyaya sığdıramadılar kusura bakma.

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?

Not: Resim temsilidir tanınmaması için, dinamit ile yola çıkmış bir grup mesaj attı nerede yerini söyle diye :))) Manyaksınız olum siz.
  • insandan başka daha istilacı bir canlı türü tanımıyorum. siz onu yinede tatlı suya felan bırakın yaşasın. biraz kaynaklarımızı sömürsün biraz da dengeyi bozsun ki insanoğlu çin gibi hareket eden herşeyi yiyecek nüfus yoğunluğuna koşarken belki bir ihtimal sonunu düşünür. dünyanın azına bırakmışız hala biri de çıkıp diyor ki istilacı zararlı bilmem ne...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • Üstad vicdanı rahat olsun diyw bir seçim yapmış yaşatmış saygı duymak düşer mesela ben ülkem için zararlı olan bu türü yaşatmaz direk öldürür kedilere yem ederdim.
    Not:Hayatta balık yiyemem bari hayvanlar nasiplensin ☺️☺️

• Adam vicdan yapmış, masum bir canlıyı tekrar hayata bağlamak istemiş ama bazıları yok öldür gitsin, yok diğer türleri öldürüp soylarını tüketiyor vs... Ya şaka mı bu insanlar? İnsanlar hopur hopur balıkları avlayıp mideye götürürken soylar tükenmiyor da bu balık tek başına mı tüketecek koca bir türü? Şu dünyada insandan başka doğaya, gezegene zarar veren bir canlı türü var mı? Eğitim ve mantık seviyesi yerlerde ülkenin.

2 gün olmuş ne yaptın bilmiyorum ama umarım saçma sapan yorumları dinleyip öldürmemişsindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elfen Lied -- 3 Şubat 2020; 23:5:46 >
  • Biz ailecek bu gün bir rüya gördük. O küçük balığı alan komşumuz, o ünlü derenin kenarına arabasını yanaştırıp, bulabileceğimiz en ağzı sıkı şey olan turşu kabından küçük balığı çıkarıp teknelerin arasından suya bırakıyordu. En son onun güneşte parlayan pullarını gördük, sonra salına salına sazlıkta kayboldu.

Sonra birden DH'den haber alan kalabalık bir maganda grubu, ellerinde ızgaralar, zıpkınlar, gırgır ağlar, dinamit, deniz mayınları ve pompalı tüfeklerle dereyi bombalarlarken uyandık!

Herkese tatlı rüyalar, magandalı kabuslardan uzak huzurlu düşler diliyoruz. İnsanca kalın:))

Pazardan aldığımız Sazan Balığı yaşıyor ne yapmak lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 3 Şubat 2020; 23:31:54 >

• Cant Let Go kullanıcısına yanıt
    İlgi çekmek isteyen bir troll ya da tatlı su hayvanseveri. Buradakiler de ciddiye aldı bunu ve popi yaptı.

• _____________________________
  • Sayende birdaha balık yememmm

Konu eğer bir sazan.avi değil ise size iki çift kelamda bulunmak istiyorum.
    Yüksek insani duyarlılığa sahip bir birey/aile olarak yaşama tutunan bu balığa bir şans daha vermek istemişsiniz. Anlaşılan o ki balıkla aranızda bir bağ da kurulmuş. Gayet hoş ve güzel bir düşünce pek tabi.

Yüksek insani duyarlılığa sahip vicdanlı bir kişi olarak elbette biliyorsunuzdur ki belli bir boyun altındaki balıkları tutmak balık popülasyonuna ciddi bir zarar verir ve aynı zamanda suçtur. Nedeni ise o balıkların yavru olmasıyla alakalıdır. Yani o gölde/denizde yaşamını sürdüren balık popülasyonunun geleceğidir o yavru balıklar. Bilinçsiz avcıların yavru balıkları avlaması ile balık popülasyonunun geleceği tehdit altına gireceğinden ötürü yavru balık avı oldukça zararlı bir eylemdir. Konuda bir çok kişinin de bilgilendirdiği gibi bu sazan balığının en büyük özelliği daha yavru bile olamamış balık yumurtalarını yemesidir. Yani bilinçsiz avcılardan bile daha çok zarar veriyor içinde bulunduğu ortama. Bilmem anlatabildim mi !
    Vicdanlı ve insani duyarlılığı olan bir bireyseniz balığı alıp evinizde akvaryumda beslersiniz. O balığı götürüp te baraj gölüne atmak vicdanını rahatlatmak adına umursamazca davranan bir romantik yapar sizi !

• sazan balığı sudan çıkarsanız da 2 saat kadar yaşayabiliyor. sizde ki balığa özgü bir durum söz konusu değil.

Orijinalden alıntı: SW4RTHY

Konu sahibi malum partili değilse başka da bir şey demiyorum.

Herkes aynı şeyi söylüyor zararlı diyor , bu inatla kendi dediğini yapıyor
    Aynısnı yazıcaktım, eşşeğe altın semer vur eşşek yine eşşektir. Konu sahibininin kafasını milyonlarca insan yaşadığı için ülke bu halde.
  • Küçükken bizde pazardan balık almıştık ve balık yaşıyordu aynı şekilde suya koyduk bir gün durdu ikinci gün okuldan geldiğimde annem balığı şeffaf ekmek poşetleri olur ince ona sarıp ölüme terk etmiş ki balıkta ölmüştü aksam da yedik.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.