Şimdi Ara

Paypal Kur Farkı Çözümü ( Fazla Para Ödemeyin, Ayarını Yapın ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
177
Favori
26.959
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akoray

Selam
    Yapı krediyi arayıp dolar ektresi almak istediğimi söyledim ancak olmuyormuş. Acaba gerçekten öyle mi yoksa benimle konuşan müşteri temsilcisi yanlış mı biliyor? Yapı kredinin kartlarını kullanıpta dolar ekstresi alan var mı arkadaşlar? Konu içi arama yapamadığım için sormak istedim. Yanıtlar için şimdiden teşekkürler.

ben , hcbs , bonus garanti , bonus cepteteb , odea axess kullanıyorum hepsinde dolar ekstresi olyor

bazısında sadece euro ekstre olmuyor.

ama dolar hepsinde olması lazım bilmiyordur o

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş sayfalarda belirtildi mi bilmiyorum fakat çok uzun yıllardır Paypal kullanan ve yurtdışında sürekli KK ile alışveriş yapan biri olarak belirli hatırlatmalarda bulunmak isterim. Bu işlem ile kur farkı ödenmez diye bir durum yok. Bankalar extre de serbest piyasa kurundan değil yine banka kurundan dönüşüm yaparlar. Bu da yine bir miktar fark oluşturacaktır bu kaçınılmaz kısım. Bir diğer husus bazı banka kartları siz hangi para birimiyle alışveriş yaparsanız yapın önce dolara çevirir ondan sonra TL işleme alır (örneğin YKB) bu extra fazla kayıp anlamına gelir. Son olarak kullandığınız kart alışverişi TL ye hesap kesim tarihinde çeviriyor olabilir. Bu da önemli bir nokta. Siz alışverişi yaptığınızda kur 3.1 iken hesap kesim tarihinde 3.2 ise 3.2 den ödeme yaparsınız. (Örneğin Axess)
  • hocam ben bankayı aradım, ekstreye döviz olarak yansıtma işi şubeden yapılıyor dediler. olmazsa yeni kart çıkarmak lazımmış döviz limiti olan. iş bankası maximum kart kullanıyorum, bunlar yeni kart ayağına aidat geçirmesinler bana?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Azazil88

hocam ben bankayı aradım, ekstreye döviz olarak yansıtma işi şubeden yapılıyor dediler. olmazsa yeni kart çıkarmak lazımmış döviz limiti olan. iş bankası maximum kart kullanıyorum, bunlar yeni kart ayağına aidat geçirmesinler bana?

ücretsiz free kartlar oluyor onlardan her bankada olmak zorunda onlardan açtırırsanız geçiremezler

Orijinalden alıntı: Richter

Geçmiş sayfalarda belirtildi mi bilmiyorum fakat çok uzun yıllardır Paypal kullanan ve yurtdışında sürekli KK ile alışveriş yapan biri olarak belirli hatırlatmalarda bulunmak isterim. Bu işlem ile kur farkı ödenmez diye bir durum yok. Bankalar extre de serbest piyasa kurundan değil yine banka kurundan dönüşüm yaparlar. Bu da yine bir miktar fark oluşturacaktır bu kaçınılmaz kısım. Bir diğer husus bazı banka kartları siz hangi para birimiyle alışveriş yaparsanız yapın önce dolara çevirir ondan sonra TL işleme alır (örneğin YKB) bu extra fazla kayıp anlamına gelir. Son olarak kullandığınız kart alışverişi TL ye hesap kesim tarihinde çeviriyor olabilir. Bu da önemli bir nokta. Siz alışverişi yaptığınızda kur 3.1 iken hesap kesim tarihinde 3.2 ise 3.2 den ödeme yaparsınız. (Örneğin Axess)

http://vocaroo.com/i/s1eAA2vvwwo2

siz önce bunu tekrar dinleyin sanırım bazı bilmekleriniz mevcut bugüne kadar boşuna ödemiş olabilirsiniz fakat ben paypal alışverişlerinde kredi kartım ile arada komisyon vermiyorum.

Önce aliexpressden bir ürün alacağım. Bu ürün 10 Dolar ücreti var.
    Ödeme ekranına geliyorum paypal seçiyorum. Paypal 10 Dolar ödemem gerektiğini söylüyor.
    Ben paypala giriş yapıp kredi kartımı seçiyorum. Kredi kartımdan dolar olarak alışveriş yap diyorum.
    Kredi kartımdan tam 10 dolar para kesiliyor ( TL değil ) ay sonunda banka bana kredi kartı ekstresi oluşturuyor.
    Bakıyorum ki bana borcun sadece 10 Dolar diyor. Yani paypala ve bankaya ben 10 dolar için 1 cent dahi para vermemişim.
    Sonra gidiyorum kendi banka hesabımda bulunan doları alıyorum bankaya borcumu ödüyorum.
    Elimde hazırda dolar yoksa o gün kim bana en uygun dolar veriyorsa oradan alıyor gene 10 dolar yatırıyorum.

Burada önemli olan tek nokta kredi kartı borcun geldi. son ödeme tarihi 15 gün sonra o süre içinde doviz cinsinden ödemen yeterli.Borcunu ödemezsen tabiki faiz işler.

Bu işlem ile sadece paypal alışverişleri değil
    normal kredi kartı ile yapılan doviz işlemlerindede bankalara fazla kur ücreti ödemiyorsun

• OlguErhan kullanıcısına yanıt
    dostum konu çok güzel olmuş valla eline sağlık ne zamandır kanımızı emiyorlarmış neyse geç olsun güç olmasın teşekkürler..
    Önce insanlara güvenmeyi öğrendim, sonra bunu bir daha yapmamam gerektiğini.
  • Belkide dh de gördüğümde en sevindiğim konulardan bir tanesi bu konu :)

Orijinalden alıntı: Hasan7

quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

Paypal ara yüzü değiştirmiş. Bi türlü bu yaptığımız ayarları yapabileceğim menüyü bulamadım ?? bulabilen varmı acaba ??

Paypala girdikten sonra çıkışın yanındaki ayarlar tuşuna bastıktan sonra, aşağıda sağda ödeme onaylarını düzenleye tıklayın, Online ödeme altında ufacık yazdıkları talimatlı ödemelere tıklayın, kullanılabilir ödeme kaynaklarını ayarla dedikten sonra dönüştürme seçenekleri deyin gelecektir.

Teşekkürler

• çok açıklayıcı olmuş, teşekkürler

Orijinalden alıntı: bilodemir

garanti bankası paypaldan fazla geçiriyor. başka kartlarınız varsa onları ekleyin

Adamlar işini garantiye alıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Orijinalden alıntı: bilodemir

garanti bankası paypaldan fazla geçiriyor. başka kartlarınız varsa onları ekleyin

Adamlar işini garantiye alıyor

enparanın kur oranları çok iyi. Ama onun için de nakit sıkıntısı olmaması lazım.
  • Ocak 25'te bir alışveriş yaptım, paypal'dan $ para birimiyle. Normalde 2 gün içerisinde ekstremde "dönemiçi hareketler" de görünürdü kaç gündür "bekleyen işlemler" de. O zamandan bu yana dolar iyi düştü onun için mi yansıtmadılar, yükselmesini mi bekliyorlar?
    Beyleyen'den dönemiçine geçerken o zamanki kura göre TLye çeviriliyor diye biliyorum.
  • takip
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.