Şimdi Ara

PayPal bir şekilde geri getirilmeli (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
7
Favori
21.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
630 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Payoneer'ın PayPal'dan çok daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. PayPal kur bazında oldukça düşük miktardan paramızı TL hesabına geçiriyordu (hiç sevmiyordum bu durumu ama Payoneer öyle değil!). Tek eksikliği PayPal kadar popüler olmaması (reklamının yapılmaması). Kaldı ki 2'si de Türkiye'ye paramız geldiğinde döviz olarak yatırmıyor. TL'ye çevirip öyle hesaba geçiriyor. Yani her ne kadar yasağa karşı olsam da bazılarının söylediğinin aksine sıcak döviz girişi olmuyor.

• Onlyfans'ın Türk kullanıcılarının az olma sebebi bile Paypal sanırım. 

• ALPEREN A. A kullanıcısına yanıt
    Müzik prodüksiyonu, beat, jingle vb hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu işin en net çözümü, yurt dışında bir şahıs şirketi kurarak çalışmak.

Vergi cenneti ülkeler bu iş için ideal. En güzel Avrupa ülkesi bu konuda İrlanda.

Araştırmanızı öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reis'in popmalayıp ümmetlerin coştuğu bir ülkeden ne bekliyorsun ki???? Bütün otomobil firmaları bile çekiliyor Türkiye'den paypal mı geri gelecek :)

• ülkeyi yönetsin diye seçilenler öyle bir hareket ediyorki. resmen adamlar insanların canını nasıl yakarız diye düşünüp ona göre karar alıyorlar. hiçbir şekilde insanları mutlu edecek bir yaklaşımdan yana değiller. ve artık insanlarla dalga da geçiyorlar. kıs kıs güldüklerine o kadar eminimki. adam çıkmış diyor dolara ben bakmıyorum. kusura bakma da bu ülkenin aldığı nefes dolarken dolarla ilgilenmeyen ekonomi bakanı ne demek anlayamıyorum. anladığım tek şey dalga geçiliyor olması. bundan başka mantıklı bir açıklama gelmiyor aklıma.

• Ben de eskiden çok kullanıyordum PayPal ama lisans almayarak kendi topuğuna sıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasağa karşıyım ama sırf "Dispute" özelliği bile Paypal'ı kullanmamaya yeter de artar bile. Ben Payeer kullanıyorum. Tavsiye ederim. Kartınıza USD-EUR-RUB olarak paranızı çekebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupremeHero -- 13 Ekim 2020; 12:5:22 >
  • Çare deva.

• paypal geri gelmeli ancak şu soruyu da kendinize sorun. Paypal bu ülkeye vergi ödemeyi neden kabul etmiyor ?

Paypal abd devletine vergi ödüyor mu ? Alman devletine vergi ödüyor mu ?

Cevap evet ise, Türkiye ye de ödeyecek. Ödemezse Ülkeye girişinin yasaklanması kadar daha doğal birşey olamaz.

• T|G kullanıcısına yanıt

Sistem bu şekil çalışıyor ama atlıyorsunuz.

TR de vergiyi en alt kademe verir (vergiyi tabana yayma, sayın bakanda bunu açıklamıştı)

dolayısıyla tepedekilerin vergi verip vermemesi az/çok vermesi konu değil yani :)

konuyla böyöe bakarsanız, soruların cevaplarını daha rahat bulabilirsiniz, diğer türlü tıkanıyorsunuz çünkü, evet hakslızını ama sonuca erişme şansınız yok.

TR de milyonlarca freelancer yok elbet, ama paypal vb sistemleri serbest bırakırsanız olabilir. e o zaman nasıl toplarız tabandan vergiyi ? devleti de düşünmek lazım :)

• tamamiyle komedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cool Storm

Ben de eskiden çok kullanıyordum PayPal ama lisans almayarak kendi topuğuna sıktı.

Paypal mı kendi topuğuna sıktı anlamadım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Yesil+

Paypal mı kendi topuğuna sıktı anlamadım :D

Alıntıları Göster

Evet. Diğer ülkelerde vergisini nasıl veriyorsa Türkiye'de de vermeliydi. Taa 2013 yıllarında bile webmaster forumlarında çok yaygındı PayPal.

• Cool Storm kullanıcısına yanıt

He he tek derdimiz paypal'ın vergisiydi zaten.

"Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonu, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını affetti. Bu vergi affı daha sonra dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından da 2016’da kabul edildi. 2006-2009 arası ortalama dolar kuru 1,40 Türk Lirasıydı. Bu hesapla Cengiz Holding’in affedilen 424,4 milyon liralık vergi borcu 303,1 milyon dolara karşılık geliyor. Bu tutarın bugünkü kurdan değeri 2 milyar 41 milyon lira."

Yani kısacası paypal'da cengiz inşaat gibi şahsıma %10 komisyon vermediği için durum bu halde.

• sorun sizce milyarlarca lira vergi borcu silinen yandaş cukkacılar mı yoksa paypalde üç kuruş kazanan freelancerlar mı?

Siz rahat olun, freelancer yurtdışından iş alabiliyorsa parasını da bir şekilde almasını bilir. Bunun kripto parası var, webmoneysi var, wiretransferi var, payoneeri var.  

• Diğer ülkeler dediklerin ile Türkiye'yi aynı kefeye koymayacaksın. Sen geri kalmış bir ülkeysen karşı taraftanda ona göre muamele görürsün. Almanya'da soyle bizde böyle demeye hakkın olmaz. İnsan önce kendinin farkında olacak sonra birşeyleri kıyaslayacak.

Bu arada şuanda ülkenin gelir kaybı daha fazla, yüksek miktarli işlemler artık kripto paralar ile yapılıyor. Devlet bunu hiç bir sekilde tespit edip vergisini alamaz.Paypal olsaydı bankalar aracılığıyla bunlar daha rahat tespit edilebilirdi. Eğer gidipte Turk borsalarından bozmazsan ki biraz yabancı forumları araştır. Türkler bu paraları nasıl 0 vergi ile bozuyor görürsün.

Yuksek miktarlı işlem yapanlardan vergi almak paypalın gitmesiyle kişinin kendi iradesine bırakıldı. Paypalda bu paraları tespit etmek cok cok daha kolaydı. Şuanda vergi vermek istemeyen o kripto olarak aldığı ödemeleri 0 vergiyle bozabilir. Hatta bazı yontemlerde 100bin dolar eden paranı 4 5 bin dolarda komisyon kazanarak 105ede bozabilir.

Küçük işlem yapan adamları etkiledi sadece paypal büyük iş yapanlar artık paypaldan daha iyi alternatifler buldu vergiden kaçma konusunda. Bu saatten sonra Paypal gelse bile bu insanlar paypala geçipte uğraşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yesil+ -- 13 Ekim 2020; 11:44:52 >

• Online alışverişin bu kadar önem kazandığı bir dönemde -ki yarın daha da fazla yaygınlaşacağını öngörmek zor değil- ülkeye döviz kazandıracak böyle bir sistemin engellenmesi akıl tutulması. Abi adamlarla anlaşamıyoruz, kendi fevri hareketleriyle ülkenin/toplumun zarar gördüğüne ikna edemiyoruz. Wikipedia'yı da böyle yıllarca kapadılar, ulan bunlar Youtube kapattı ya.. Hatırladıkça sinir krizi geçiriyorum.

• acaluka kullanıcısına yanıt

Beatstars sitesi en çok kullanılan beat satış sitesi ama sırf paypal olmadığı için Türk beatmakerlar faydalanamıyorlar bildiğim kadarıyla. Aynı şey her alanda geçerli kesinlikle Paypal geri gelmeli.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.