Dolar Euro almış başını gidiyorken, Covid19 virüsü insanları freelance çalışmaya itiyorken PayPal gibi bir global ödeme sisteminin Türkiye'de hizmet vermemesi gerçekten çok çok büyük bir eksiklik. Örneğin herhangi bir freelance sitesine kayıt olun direkt paypal istiyor, herhangi bir şey satmak ya da satın almak için kabul gören ve en yaygın ödeme yöntemi PayPal. Böyle bir dönemde (hem ekonomik sıkıntılar hem covid19) insanlar işlerini evinden yürütmeyi istiyor ama PayPal hizmeti olmadığı için gerçekleşemiyor. Paypal gibi sistemler sayesinde Abd'li şirketler 2 bin dolara yaptıracağı işi (tasarım,video,müzik vb) Türkiye'de yaşan birine bin dolara yaptırıyor, Türkiye de yaşayan kişi normalde 2-3 bin Türk lirasına yapacağı işi 8 bin liraya yapmış oluyor. Hem ülkeye döviz girmiş oluyor hem de insanlar işsiz kalmamış oluyor. Gerçekten sırf PayPal yüzünden birçok girişimci hayallerinden vazgeçiyor. Başka ödeme sistemleri de var ama herhangi bir yabancı şirkete PayPal kullanamıyorum dediğiniz anda iş bitiyor kabul etmiyorlar. Sonuç olarak PayPal bir şekilde geri gelmeli ya da getirilmeli. Edit: Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım, ben şartsız koşulsuz PayPal ne istiyorsa kabul edilsin demek istemedim, tekrar görüşülsün konu gündeme gelmeli demek istedim. Yani ilgili bakanlık bu konuya bir çözüm bulmalı, orta yol bulunmalı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ninnini -- 13 Ekim 2020; 23:31:44 > |
PayPal bir şekilde geri getirilmeli
-
-
o vizyon o öngörü bunlarda yok, tanıdığım bir çok girişimci/yazılımcı/cg sanatçısı vs. ülkeyi terk etti.
-
S.i ne sever.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birkaç hafta önce yurtdışında bir freelancer'a para gönderecektim. Resmen yöntem yok paypal olmayınca, günlerce uğraştım. SWIFT falan hikaye çok yavaş ve masraflı. Böyle bir kolaylık nasıl ülkemizde engellenir akıl alır gibi değil.
-
kripto para olarak gönderebilirsiniz.Bazı coinlerde para göndermek çok ucuz(Örneğin RVN)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
paypal ile odeme yapma isi bir sekilde hallediliyor da odeme alma isi cok problemli maalesef. ya yurt disinda bir tanidik olacak sizin icin hat alacak ve ev adresini gostereceksiniz ya da odeme alamayacaksiniz. buyuk rezillik gercekten
quote:
Orijinalden alıntı: capricorn7
kripto para olarak gönderebilirsiniz.Bazı coinlerde para göndermek çok ucuz(Örneğin RVN)Haklısın hocamda bu tarz yöntemler taraflardan birine uymazsa pek kullanışlı olmuyor. Grafik tasarımcı freelancer'ler zaten çok kaprisli adama değişik değişik ödeme yöntemleri teklif edince uğraşmak istemiyor.
-
İnsanlar kuzeykore rusya çin vb gibi devletçi bir model istiyor paypal buraya fazla özgürlükçü gelir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap basit adamlar döviz mevduatın bankalar üzerinde olması, kendi kontrolünde olması gerektiğinde ona müdahale edebilmeyi istiyorlar. Bu konuda kayıt dışılığı önlemekte ayrı bir yönü, tabi kayıt dışı derken kendi açılarından. O yüzden pek beklemeyin böyle birşeyi.
-
O kadar haklısın ki anlatamam. Evet Paypal'ın olmaması yüzünden ne ödeme yapabiliyorum ne de ödeme alabiliyorum. Adama bir şey satacağım paypal yok. Ben yurtdışından 100€ olarak çekim yapıyorum ancak ya benden yurtdışı banka hesabı isteniyor ya da Paypal. Acilen buna bir çözüm bulunmalı.
-
o kadar trajikomik ki paypal'ın yasak olması yorum bile yapamıyorum.
-
Paypal booking Uber Apple pay vs bunlar şu an ki hükümet ile geri gelmez boşuna bel bağlamayın.
PayPal zamanında bilgiileri TR'ye getirmem diye ısrar etmesi yüzünden çıktı. Tabi işin rant tarafı da var.
-
Ben almanyada yasiyorum paypal sayesinde oyunda itemler sattim güvenli bir sekilde.- bir cok ödeme yapyiorum ve neredeyse heryerde gecerli. saniyesinde para transfer oluyor.
Türkiyeye de gelmeli diye düsünüyorum ama sanirim kara para akliyorlar türkiyede ve devlet vergi kesemedigi icin istemiyor. Olabilir mi?
-
PayPal akıllı şirket sittin sene hükümet değişmedikçe gelmezler , beklemeyin.
-
Yazın beat işine girmiştiim ve yaptığım parçaları yurtdışında cüzi miktarda yaklaşık 5-6 euro dan satacaktım , bilin ne eksikti? paypal olmadığından ödeme alamıyodum yani sitelere kayıt oluyorum fakat para çekme hususunda paypal ve 1-2 yabancı şey vardı tam hatırlamıyorum.
Maalesef bu ülkeden adam olmaz bu yönetimle. Ülkeye döviz sokmamıza bile engeller şaka gibi
-
ArabPal olsa onu serbest bırakırlar.
-
İnnaldır paypal ı yıkan çünkü paypal nakit çıkardı başka bir kaç ülkede daha yaptı bunu pilot olarak Türkiye de vardı teb bankası ile anlaşıp ama daha sonra innal kart çıkacaktı onun kulisleri ağır geldi Ankara da
Asıl bitiren paypal nakit olayı paypal ı Türkiye de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
o vizyon o öngörü bunlarda yok, tanıdığım bir çok girişimci/yazılımcı/cg sanatçısı vs. ülkeyi terk etti. |
Paypal' ın çalışmadığı ülkelerden bir kaçını daha ekleyelim Bangladeş Orta Afrika Kuzey Kore İran Irak Suriye Zimbabve Pakistan Sudan |
Avrupa gibi bir düzen olsa paypal da lisans alır fakat dünyada yüzlerce ödeme kuruluşu var ve hiç biri Türkiye de hizmet vermiyor. Bunun tek sebebi lisans almak değil. Biraz araştırmanızı öneririm, bazı ülkelerde datacenter kanunlarına, bağlı olduğu ülke ve barındığı ülke koşullarına bakın. Finansal denetim şartlarına ve süreçlerine bakın. Bu yüzden bu şirketler yok. Dünya ilerlemesi için Türkiye'ye ihtiyacı yok ama Türkiye'nin ilerlemesi için dünya işbirliklerine ihtiyacı var. Biz de memnun değiliz fakat bazı şeyler yapmayanda değil, yaptırtmayanda. |
Bilmediğiniz işlerde maşallah muazzam güzel yorumlar yapıyorsunuz. Mesele o değildi. Mesele başkaydı. Auditing seçeneği her ülke için vardı. Ama bizimkiler "Kim nereye ne transfer etmiş, ne kadar para almış tek tek bileceğim, üstüne sunucular burada olacak, istediğim zaman istediğim bilgiyi çekeceğim" dediler kısaca. Paypal "Ben hiç bir ülkeye bu kadar imtiyaz sağlamıyorum" dedi bizimkiler diretince "Hadi eyvallah" diyerek gitti. Özetin özeti bu. Sizin cenah başka şekillerde bu işi anlatıyor, inanmayın. |
Birkaç hafta önce yurtdışında bir freelancer'a para gönderecektim. Resmen yöntem yok paypal olmayınca, günlerce uğraştım. SWIFT falan hikaye çok yavaş ve masraflı. Böyle bir kolaylık nasıl ülkemizde engellenir akıl alır gibi değil. |
o kadar trajikomik ki paypal'ın yasak olması yorum bile yapamıyorum. |
ArabPal olsa onu serbest bırakırlar. |
Adalet olmayan ülkede neden sunucularını barındırsın ki? Anket yapsan Türkiye mi daha güvenilir PayPal mı diye sorsan emin ol Türkiye'de bile bunu sonucu PayPal daha güvenilir çıkar. Adamlar şunu biliyor yarın öbür gün bu ülke sırf politikası gereği beni zor durumda bırakır, sunucularımla beni tehdit eder. Senin deyimin ile o "Cio" senin kadar akıllı olmadığı için bilemez tabi nereden bilsin. |
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ndan lisansını alsaydı... Neden tüm Avrupa ülkelerine finans verilerini paylaşıyor ve sunucularını o ülkelerde barındırıyorken Türkiye bunu talep ettiğinde görmezlikten geliyor ? Paypal yasak değil kendisini şartları kabul etmediği için faaliyete geçemiyor. Cio suna yazın tekrar istediği an lisans başvurusu yapabilir. |
Benzer içerikler
- hyperbon sakız boykot mu
- başkent inşaat dolandırıcılığı
- muhalif gazeteler hangileri
- yossi kohen kadir mısıroğlu
- pasaport kayıtlı telefon alınır mı
- en zengin ülke
- byd seal fiyat
- yurtdışından telefon getirmek
- youtube premium fiyat
- yapay zeka tahlil sonuçları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X