Şimdi Ara

Paylaşımlı ekran kartı ve RAM bilgisi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu forumda da ismi sıkça geçen bir internet sitesinden bir laptop sipariş ettim.
    Sapağlam geldi ancak RAM 512 MB olarak tanıtılmasına rağmen elime geçen bilgisayarın
    sistem bilgilerinde 384 MB RAM olarak gösterilmekte.

Durumu kendilerine bildirdiğimde 128 MB ekran paylaşımlı olduğu için sistem bilgilerinde
    512 yerine 384 gözüktüğünü söylediler.

Bana saçma geldi. İçini açıp bakmadım, bi itiraz hakkım olsun diye, ama bana göre bi 128 bi de 256 MB'lık RAM takmışlardır gibi gelio.

Bir de kullanan bilen birine sormak istedim. Siz ne dersiniz?

Yardımcı olmanızı ümit ediyorum.. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyts -- 13 Şubat 2006 13:47:05 >

• marka model yazarsan ekran kartının paylaşımlı olup olmadığını söyleriz.ayrica setup ina girip ekran kartinin rami ile oynayip arttirip dusurebilirsin.bu yolla paylasımlı olup olmadıgını anlayabiirsin.
    128+256 olması zor.

Orjinalden alıntı: bilgeyts

Merhaba arkadaşlar,

Bu forumda da ismi sıkça geçen bir internet sitesinden bir laptop sipariş ettim.
    Sapağlam geldi ancak RAM 512 MB olarak tanıtılmasına rağmen elime geçen bilgisayarın
    sistem bilgilerinde 384 MB RAM olarak gösterilmekte.

Durumu kendilerine bildirdiğimde 128 MB ekran paylaşımlı olduğu için sistem bilgilerinde
    512 yerine 384 gözüktüğünü söylediler.

Bana saçma geldi. İçini açıp bakmadım, bi itiraz hakkım olsun diye, ama bana göre bi 128 bi de 256 MB'lık RAM takmışlardır gibi gelio.

Bir de kullanan bilen birine sormak istedim. Siz ne dersiniz?

Eğer ben haklıysam, ve sorunumu çözmeye de yanaşmaz iseler burada ve başka yerlerde buranın neresi olduğunu duyuracam, duyurucam ki ordan bi daha kimse kazık yemesin. Ancak şimdilik neresi olduğunu söylemiyeceğim. Haksız da olabilirim, veya onlar hatalarını kabul edip düzeltme yoluna da gidebilirler.

Yardımcı olmanızı ümit ediyorum.. Teşekkürler.

bundan şu sekılde emın olabılırsın laptop acılırken setuba gırmelı ve ılgılı yerdekı agp sıze kısmını 128 den 16 32 64 seceneklerınden bırıne getırmelısın bunu yaptıgında da ram sıze degısmıyorsa ıse soledıgın sey olabılır ama ben sanmıyorum bı tıp seyler fırmaların prestıjıne zarar veıcegı ıcın yapmalar

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetde

marka model yazarsan ekran kartının paylaşımlı olup olmadığını söyleriz.ayrica setup ina girip ekran kartinin rami ile oynayip arttirip dusurebilirsin.bu yolla paylasımlı olup olmadıgını anlayabiirsin.
    128+256 olması zor.

Model: Acer Notebook Aspire 5032WXMi
    Ekran kartı paylaşımlı zaten ancak benim sorum şu

Bilgisayarın 512 MB RAM'e sahip olduğu belitiliyor.
    Bilgisayar 128 MB paylaşımlı bellek kullanmakta.

Bilgisayarım->Sistem bilgisi göster
    dediğimizde 384 MB RAM gösterir mi?
  • Çok rahatladım doğrusu..

Çok teşekkürler arkadaşlar..
    Ekran Kartı Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaş o şekilde. sistem vga nın kullandığı ram i eksilterek gösterir.
    Olumlu Referanslarım : cosanadam ; FreeBoyKsK ; $idikli ; xeon82 ; STaRBoY ; badcrow ; frarslan ; taktik ; Nosferatu ; delon ; RISE OF APOCALYPSE ; guven35 ; punta ; pacman ; sametcandemir ; kartal2339 ; alişeker ; desouza ; WebEX ; HasCengawer ; ozgur_erdogan ; wild ; java ; rotasmmm ; PeTeR PaN ; FATALIST ; 8thsin ; mahoni_20

• paylasımlı adı ustunde sıstem ramınden paylasıyor ıste...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.