Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Paydaki çift katlı kök çözüm kümesine alınmaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 2. dereceden eşitsizlikler çözüyodum bi kaç soruda karşıma çıktı.. 0'a eşitlik verdiği halde paydaki çift katlı kökü çözüm kümesine almıyor kitap....2010' böyle değildi çözüm kümesine alıyorduk... Bu da mı değişen müfredatın bi parçası?

• quote:

Orijinalden alıntı: R+

arkadaşlar 2. dereceden eşitsizlikler çözüyodum bi kaç soruda karşıma çıktı.. 0'a eşitlik verdiği halde paydaki çift katlı kökü çözüm kümesine almıyor kitap....2010' böyle değildi çözüm kümesine alıyorduk... Bu da mı değişen müfredatın bi parçası?

ben alınması lazım diye biliyorum... ama tam emin değilim yani

ancak paydaki çift katlı kök, paydadaki değeri 0 yaparsa (bu durumda ifade tanımsız oluyo çünkü) çözüm kümesine alınmaz. senin sorular bu tip olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artı bir -- 18 Aralık 2011; 17:57:23 >
  • Çift katlı kökün işarete bi katkısı olmaz. Mesela o kök 5 ise x=5 yazarsın ama tabloya almazsın çünkü çift katlı olduğu için her zaman pozitiftir işareti etkilemez. Tabi istiyorsan yine tabloda yazarsın o kökü de ona göre yaparsın yine çıkar. Vakit kazanma açısından ilk yol daha mantıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artı bir

quote:

arkadaşlar 2. dereceden eşitsizlikler çözüyodum bi kaç soruda karşıma çıktı.. 0'a eşitlik verdiği halde paydaki çift katlı kökü çözüm kümesine almıyor kitap....2010' böyle değildi çözüm kümesine alıyorduk... Bu da mı değişen müfredatın bi parçası?

ancak paydaki çift katlı kök, paydadaki değeri 0 yaparsa (bu durumda ifade tanımsız oluyo çünkü) çözüm kümesine alınmaz. senin sorular bu tip olabilir mi ?

hayır ya öyle değil sadece paydayı 0 yapıyo...ss koyayım ;)

resim çıkmıştır inşallah.

(x^2-4) ten gelen (x-2)ve (x+2) ile x=2 çift kata düşüyor..payıda sıfır yapıyo payda 54 oluoyo..bunun gibi bi kaç soru hepsinde aynı olay :( Olmadı salı günü hocaya sorar kesin bi cevapla gelirim

cevabada orda yazanı vermiş çözüm kümesi o çıkıyo Ama 2 de olmalı...şıkların hiiçbirinde 2 yi kapsayan bi kümede yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araseria -- 18 Aralık 2011; 18:29:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mind Flayer

Çift katlı kökün işarete bi katkısı olmaz. Mesela o kök 5 ise x=5 yazarsın ama tabloya almazsın çünkü çift katlı olduğu için her zaman pozitiftir işareti etkilemez. Tabi istiyorsan yine tabloda yazarsın o kökü de ona göre yaparsın yine çıkar. Vakit kazanma açısından ilk yol daha mantıklıdır.

işaretle ilgili konuşmuyoruz sadece payı sıfır yapan çift katlı kök çözüm kümesi alınmalı mı alınmamalımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Araseria -- 18 Aralık 2011; 18:30:34 >

• 2 de alınmalı.
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28x-2%29%28x^2-4%29%29%2F%28%28x%2B1%29^2%282x%2B2%29%29
    kökler -2 ye 2 demiş .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mind Flayer

Çift katlı kökün işarete bi katkısı olmaz. Mesela o kök 5 ise x=5 yazarsın ama tabloya almazsın çünkü çift katlı olduğu için her zaman pozitiftir işareti etkilemez. Tabi istiyorsan yine tabloda yazarsın o kökü de ona göre yaparsın yine çıkar. Vakit kazanma açısından ilk yol daha mantıklıdır.

işaretle ilgili konuşmuyoruz sadece payı sıfır yapan çift katlı kök çözüm kümesi alınmalı mı alınmamalımı?

Soruyu ben mi yanlış çözüyorum beyler , çözüm kümesi böyle mi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

hayır ya öyle değil sadece paydayı 0 yapıyo...ss koyayım ;)

resim çıkmıştır inşallah.

(x^2-4) ten gelen (x-2)ve (x+2) ile x=2 çift kata düşüyor..payıda sıfır yapıyo payda 54 oluoyo..bunun gibi bi kaç soru hepsinde aynı olay :( Olmadı salı günü hocaya sorar kesin bi cevapla gelirim

cevabada orda yazanı vermiş çözüm kümesi o çıkıyo Ama 2 de olmalı...şıkların hiiçbirinde 2 yi kapsayan bi kümede yok...

kitabımı ve defterimi karıştırıp geldim.

defterde, hocanın çözdüğü örnekte çift köklü katları çözüm kümesine almışız.

ama kültür dersanesinin kitabı almamış.

kitaptan basit bi örnek :

x^2+4x+4>0 eşitsizliğinin çözüm kümesini bul demiş...

x= -2 çift katlı kök oluyor. başka da kök olmadığından cevabı R-(-2) olarak vermiş. almamış yani kökü.

benim de kafam karıştı şimdi :D kitap doğrudur herhalde. ben de almam bundan sonra çift katlı kökü falan

• alınır çözüm kümesine saçmalamayın,sadece tablo çizilirken işareti etkilemez öyle saçmalıkmı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epiru3

2 de alınmalı.
    http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28%28x-2%29%28x^2-4%29%29%2F%28%28x%2B1%29^2%282x%2B2%29%29
    kökler -2 ye 2 demiş .

saçmalama... -2 yide kök olarak göstermiş ama alıyoruz...

2 de olmalı yaa... bende finalin kştabından çözüyorum.. ama kitap almıyo deli olcammm

• quote:

alınır çözüm kümesine saçmalamayın,sadece tablo çizilirken işareti etkilemez öyle saçmalıkmı olur.

ben de böyle diyorum da kitap öyle demiyo :D
  • beyler dayanamadım başka kitaplara da baktım. güvender'de çift katlı kök ayrıyeten alınmış çözüm kümesine.

kültür almıyor, güvender alıyor.
  • doğrusu alınır kültür yayınları kitap çıkartmayı bıraksın
  • quote:

doğrusu alınır kültür yayınları kitap çıkartmayı bıraksın

kültürü geçtim finalde almamış
  • quote:

quote:

hayda
  • quote:

quote:

bütün kaynakları yığcam şimdi nerdeyse :D

şimdi baktım,karekök de almış. karekök'e her türlü güvenirim

son durum:
    fnal + kültür almamış, karekök + güvender + benim defter almış
    yok mu artıran?

• tablo da almaya gerek yok alsanda değişmez
    paydayı sıfır yapan deger ifadeyi tanımsız yapacagından çözüm kümesinde yer almaz
  • quote:

quote:

quote:

bütün kaynakları yığcam şimdi nerdeyse :D

şimdi baktım,karekök de almış. karekök'e her türlü güvenirim

son durum:
    fnal + kültür almamış, karekök + güvender + benim defter almış
    yok mu artıran?

fem almış

• quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

tablo da almaya gerek yok alsanda değişmez
    paydayı sıfır yapan deger ifadeyi tanımsız yapacagından çözüm kümesinde yer almaz

''paydayı sıfır yapan deger ifadeyi tanımsız yapacagından çözüm kümesinde yer almaz'' bu kısım tamam zaten :D

problem olan paydadaki değil, paydaki çift katlı kökün ç.k ya alınıp alınmaması.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bilbar

tablo da almaya gerek yok alsanda değişmez

''paydayı sıfır yapan deger ifadeyi tanımsız yapacagından çözüm kümesinde yer almaz'' bu kısım tamam zaten :D

problem olan paydadaki değil, paydaki çift katlı kökün ç.k ya alınıp alınmaması.

soru da eşitlik yoksa alınmaz

x^2+4x+4>0 eşitsizliğinin çözüm kümesini bul demiş... bunda eşitlik olmadıgı için R-2 demiş

eger

soru bu şekilde olsa idi

x^2+4x+4>=0

kökü de alırdık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.