patronlar aç gözlü falan değil arkadaş sen hakkını hukuk çerçevesinde arayamıyorsun grev hakkın yok iş yavaşlatma hakkın yok neden var deme yaptırmazlar yoksa şöyle bi toplanıp kazan kaldırsanız işi yavaşlatsanız grev yapsanız bak bakalım nasıl istediğinizi alıyorsunuz gerçi bu herkez için geçerli ben dahil |
Patronlar Neden Hiç Doymuyor? (3. sayfa)

-
-
Şükret 1700 e günde 12 13 saat çalışıyorum markette.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En azından maaşlarını iyileştirebilir. Yaptıgı işte tehlikeliyse sağlık açısından. Yoksa böyle kalifiyeli eleman bulamaz. Herkes 2 ay 3ay gelir çalışır. Kısa zamanlı çalışanlar kaliteli iş dökemez ortaya. Yeni başlayanlar da işi ögrenmesi vsvs. Bu her işte böyledir. Basit işler hariç
5 kişinin işini bir kişiye yaptırırlar zam istediğinizde de ay zaten durum şöyle ben ne kazanıyorum ki size veriyim derler belli kazanıyorlar ama çalışanına bundan 1 TL bile vermezler, gerçekten Allah korkusu, vicdan, merhamet kavramına idrak olamamış çok insan var. İyi olan çalışanına iyi davranan hak eden daha çokkazansın ama çalışanını ezen hakkını gasp edenler için aynı durumu söylemeyeceğm.
-
Merak etmeyin ilerleyen yıllarda İnsanlar para kazanmak için kendi şirketini kurmak zorunda kalacaklar.İşci dönemi bitirilicek.Endüstri 4.0 ve dijital Progamlarla bir şirkette çok sayıda çalışan olmamaması sağlanacak.Herşeyi sistemler ve robotlar yapacak.Onların başınada çok az sayıda işi bilen insan alıcaklar.Çok değil bir 50 yıl sonra çoğu insan işsiz kalmaya mahkum olucak.Para kazanmak istiyorsan risk alıcaksın gidiceksin Bankadan kredini çekiceksin işini kurucaksın.Bütün Dünya ilerleryen yıllarda böyle olucak.İşci çalışan dönemi kademeli olarak sona ericek.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Birde dalga geçer gibi bizlere ''bizim bu işten para kazandığımızı mı sanıyorsunuz'' diyorlar.
işçiyle böyle dalga geçip alay ediyorlar ya asıl böyle patronların batıp tepetaklak olup sürünüp asgari ücrete mecbur kalmalarını canı gönülden diliyorum, düşmez kalkmaz bir Allah vardır.
-
Arkadaşlarını topla, topluca istifa edin. Patron ayağınıza kapanır geri dönün diye
Madem hesap kitap işleri sende o paranın yarısının kaldığı sonucunu nasıl çıkardın? Her ay ciro primi mi dağıtıyor? O işi adama sen mi getirdin? Fabrikayı sen mi kurdun? Stopaj, geçici vergi, kurumlar vergisi, kira, elektrik su bunlar öpücük ile mi ödeniyor? Bir tane fabrikamızı bu arkadaş gibi nankörler yüzünden kapatıyoruz. Abimizi ablamızı işe asgari ücret ile değil 3000 lira ile başlatmışız, 6 ayda bir zam yapıyoruz, zam niye 150 lira diye arkamızdan laf yapıyormuş. Ulan senesi dolmadan girdi çıktı yapan bir sürü yer var çatır çatır tazminat dağıtıyorum salak gibi. Niye? Sizin gibi nankörler üzülmesin diye. İşin gücün var, yetmiyorsa çıkarsın kardeşim benim hakkım 5000-10000 konuşursun uyarsa alırsın zammını, uymuyorsa gider hakkını verecek yerde iş bakarsın.
3300 TL alıyormuş 5 kişilik iş yapıyormuş. Kardeşim 50 kişi var fabrikada, 45 tanesi 2900-3000 TL maaş alıyor sabah 08:30 akşam 17:00 arası ayaktalar, hepsi ağır işçi. En eskisi 17 yıldır bizimle, en yeni elemanım 5 yıllık. Haline şükret gözünü seveyim saçmalama.
-
Son 2 yılda dükkana benim gibi 12 tane polyester işçisi geldi. hepsi mülakatta kaldı. adamların 1 saatte uğraşıp yapamadığı malzemeyi ben 15 dk da toparlıyorum. hatta 2 3 tanesi vardı ben bu işte 20 yıllık ustayım diyen, 1 saatte yapamadıkları işi patronun ve o kişilerin önünde 15 dk da bitirdim. patron bu arkadaş 3 yıldır polyester ustası deyip gönderdi adamı..
Gelen 12 kişiye benden 1000 er tl yukarda maaş teklif edildi ve hepsinin tepkisi o paralara bu iş yapılmaz deyip gittiler. Kısacası şu senden 500 lira aşağıya o işi herkes yapar klasiğinden uzaklaşmanızı öneririm...
Ayrıca benim işimde çalışan diğer piyasadaki işçiler en az 5 k alırken ben şuan 3.5k ya çalışıyorum. bence bu sefer sorun patron kesiminde.
-
hayır değil , çünkü 5k vermesi gerekirken 3.5 veriyor ve 1 saatlik işide 15 dakikada yaptırıyor
kabaca;
5,7 kişi maliyetine 1 kişi maliyeti ile aynı işi yapıyor
patronu tebrik ediyorum
istihdamımız kuvvetli olsaydı sende gidip 5k alabileceğin yerde çalıştırdın , yanlış yerlere odaklanma.
-
İşçi kendi maaşını belirlemez. İşin pozisyonu işçi maaşını belirler
Valla hocam herkes düz hesap yapıyor. Bir fabrika yılın her ayında aynı işi yapmayabiliyor. Bir ay yüksek bir ay sıfır da çekebilir. Patron iş yok diye maaşını ödememezlik yapmıyor sonuçta. Devlete verdiği vergisi, kirası belkide iş almak için aracılara verdiği paraları kimse hesaplamaz. Hesapta olmayan giderleri hesaplamaz. En basitinden fabrikanın kurulum maliyetini makine teçhizatını kimse hesaba katmaz. Her ay gelirlerden kaba giderleri çıkarıp şu kadar kar ediyo diyemezsiniz. Aldığı cihazların kredisi vardır da vardır. O işler öyle olmuyor. Elbette patronlar para kazanıyor ama senden daha çok stres ile yaşıyorlar çünki riskleri fazla. İşçide öyle bir dert yok. Sabah gel mesain başlasın akşam bitsin evine git.
Seni bir aylığına patron yapsınlar bakalım nasıl oluyormuş.
Şu konudada haklısın. Eğer sen emsallerine göre daha verimli çalışıyorsan ve emsallerine göre maaşın az ise hakkın yeniyor diyebilirim. Ya bunu patronların bilmiyor farkında değil ya da umursamıyorlar. O zaman sen de dışarıdan bir iş bak kaç para verecekler sana. Gidersin konuşursun bana 5000 veriyorlar gel başla diyorlar bana zam yapabiliyorsanız yapın yoksa gideyim de. Kendini de ezdirme. Kimseye mecbur değilsin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Bir işletmenin karı aldığı risk kadardır, işi pazarlar, müşteri bulur, kirauı öder, makinesi arıza yapsa iş devamı sorumluluğu vardır, vardır da vardır... sen ceketini alıp gitsen kaybın olmaz, peki ya iş yeri sahibi? Heee madem iş çok karlı birleşin orada ki 3,5 arkadaşla, kredilerde düşük girin o işe, yapın abicim. Zaten geri dönüşü iki katına yakın değil mi? Yok bizim milletten bir şey olmaz, ben ne yaparım dan daha çok onun cebinde neden daha çok varda sürekli. Kur işini, sen o özlem duyduğum hakkaniyetli ististamı sağla, görelim alkışlayalım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sana o parayı yaparsa o patron el âlemin karısını kızını nasıl metresi yapacak?quote:
Orijinalden alıntı: 4ikaosMaaşım 6 bin olsa işimi severek yapar. aldığım parayı hakettiğimi düşünür ve berrak bir zihinle çalışırdım.
tabikide şikayet etmezdim.
Adam o para ile günah işleyecek zina edecek ki sen fakir kalasın, karnın doyuyorsa şükret
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Cadmium
Valla hocam herkes düz hesap yapıyor. Bir fabrika yılın her ayında aynı işi yapmayabiliyor. Bir ay yüksek bir ay sıfır da çekebilir. Patron iş yok diye maaşını ödememezlik yapmıyor sonuçta. Devlete verdiği vergisi, kirası belkide iş almak için aracılara verdiği paraları kimse hesaplamaz. Hesapta olmayan giderleri hesaplamaz. En basitinden fabrikanın kurulum maliyetini makine teçhizatını kimse hesaba katmaz. Her ay gelirlerden kaba giderleri çıkarıp şu kadar kar ediyo diyemezsiniz. Aldığı cihazların kredisi vardır da vardır. O işler öyle olmuyor. Elbette patronlar para kazanıyor ama senden daha çok stres ile yaşıyorlar çünki riskleri fazla. İşçide öyle bir dert yok. Sabah gel mesain başlasın akşam bitsin evine git.
Seni bir aylığına patron yapsınlar bakalım nasıl oluyormuş.
Şu konudada haklısın. Eğer sen emsallerine göre daha verimli çalışıyorsan ve emsallerine göre maaşın az ise hakkın yeniyor diyebilirim. Ya bunu patronların bilmiyor farkında değil ya da umursamıyorlar. O zaman sen de dışarıdan bir iş bak kaç para verecekler sana. Gidersin konuşursun bana 5000 veriyorlar gel başla diyorlar bana zam yapabiliyorsanız yapın yoksa gideyim de. Kendini de ezdirme. Kimseye mecbur değilsinHocam iş veren olmayan ANLAMAZ. Bakanlığı ayrı dert, cargill e peşkeş çekecek diye kota koyan gıda ayrı dert. Taşınırsın para, eleman alırsın hijyen belgesi para, eğitimi para. Kadın çalışır rahatsızlanır iş gücü kaybı 34 yaşımda saçım bembeyaz. Son 2 aydır virüs dalgasına uyku uyuyamadım. 2 ay kapattım dükkanı ama her ayın başında maaşlar hesapta. Kimse bunları sorgulamaz.
-
Öyle hocam herkese her iş basit geliyor. Düz mantık işi ben yapıyorum o parasını yiyor diye düşünüyorlar ayrıca. Memleket bu yüzden daha da kötüye gidiyor. Bir işletmenin hesapta olmayan da giderleri var. En basitinden kapıda duran bir araç bile günde 50 liraya yakın yiyor. Cihazların periyodik bakımı, varsa kalibrasyonu gider çok yani. Sen eve gidip çek i nasıl ödeyeceğim, x firması ne zaman ödeme yapar diye düşünürken onlar evinde kendi yağında kavruluyorlar.
Bizim bir elemanımız maaşını az buldu ve ayrılmak istedi peki dedik. 1 yıl işsiz kaldı sağa sola yardıma gitti. Sonra gene geriye geldi eski maaştan devam. Dışarıdaki x firmada herşeyi güllük gülistanlık sanıyorlar.
O yüzden herşeyin hayırlısı olsun
Olaya haliyle çalışan gözüyle bakmışsınız.
Bu adamın hiç gideri yok mu?
Bir malı 10’a aldın, 20’ye sattın aradaki 10TL BRÜT KÂR’dır. NET DEĞİL.
Bu adamın yatırım maliyeti yok mu? Hiç mi masrafı yok?
Makinesi yok mu?
Kredi/borç ödemiyor mu?
En kıytırık 30 senelik makineler bile 2-3 milyon TL olmuş.
O işler öyle düşündüğünüz gibi olmuyor.
TR de maaşlar düşük, o konuda haklısınız.
Ama olaya bir de bu gözle bakmanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrtkn -- 14 Temmuz 2020; 23:34:38 >
yurt dışında haklı olabilirsiniz ama burda öyle olmuyor hocam..
Usta başımız var 1 tane adam 5 kişinin yaptığı işi yapıyor tek başına 4000 tl para verriyorlar onada.
Oda bu hafta konuşuo işi bırakacağını söyledi. 25 kişilik as kadrodan 10 kişi kaldı geriye. çıkan herkes de hem işin zorluğundan hemde maaşın yetersizliğinden bıraktı gitti. 1 yıla kalmaz eleman kalmıyacak. iş ilanı vermiş şirket. gelenler verilecek parayı asla kabul etmeyip bırakıp gidiyorlar anında..
-
Biz düz hesap yapıyoruz da daha ne detaylar var. Adam bütün malını borsaya bastığı için vadeye bastığı için maaşımızı 2 gün sonra verdiği günler oluyor.
yılın her ayı dolu geçmiyor olabilir sizin gözünüzde. fakat 2 ayda 800 bin lira kazanan bir şirket her ay dolu olmasada olur. yılda 3 tekne çıkıyor. birde bu para olduğu yerde durmuyor 1 trilyonun vadede binlerce lira getirisi oluyor.
valla adamlar on numara villalarda yaşıyor. çocuklarının her biri 250 bin tl yıllık aidatı olan kolejlerde okuyor. adamın 30 bin tl lik bisikleti var. 1 ay önce 170 bin tl lik motoru da koydu garaja. her yıl araç değiştiriyorlar. vs vs.. hiç birinde gözümüz yok allah daha çok versin. fakat bizim hakkımızıda yemesinler... Adamlar cimrilikten öyle bir firmada iş kıyafeti bile almıyor. Shell in pantalonlarından rica edip arkadaşlardan alıyorum. gürmar ın deposunda akrabam var ondan yelek kazak alıyorum öyle idare ediyoruz. polyester işçisinin kıyafeti 2 ay dayanıyor her yeri batınca kullanılmaz hale geliyor. normalde 2 ayda 1 iş ayakkabısı almaları gerek pahalı diye 2 yılda 1 defa alınıyor mesela.
Kimyasal maske kullanıyoruz. maske filtresi 1 ay anca dayanıyor satan firmada onaylıyor. biz 6 7 ay kullanıyoruz çünkü pahalıymış sürekli atamazmışız.
Daha yüzlerce sayarım böyle.
Akşamları mesaiye kalıyoruz normalde heryerde 4 saat 1 mesai yapar akşam mesailerinde bizde 9 saat 1 mesai yapıyor.
Haftasonu mesaisi heryerde 2 mesaidir. bizde 1.5 mesai... ve zorunlu mesai yani istersen gelme durumu yok.
Zengin böyle zengin oluyor anlıyacağınız.
-
İşte bu yüzden koca fabrikada çalışan 10 kişi kaldık. 1 aya 3 kişi daha bırakıyor. İş ilanı ile gelende teklif edilen maaşı duyunca arkasına bakmadan kaçıyor.
Her ne kadar biz hızlı yapsakta sayımız azaldığından üretim süresi uzuyor. Eksik kişi olunca.
şuan iş arıyorum zaten. dışarıdan başka teklifler geldi... Bu kadar dayanabildim bende. İstifamı masaya atacağım günü iple çekiyorum :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X