Şimdi Ara

Patörize süt mü yoksa Çiğ(kapı süt) mü daha sağlıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuda çok araştırma yaptım bir kere süt çok faydalı bir içecek günde 2 bardak süt içmek neredeyse tüm vitaminleri almamızı sağlıyor. Fakat bu konuda çok karışıklık var, pastörize sütlerin tadını hiç beğenmiyorum çoğu su tadıyor ve süt tozlarıyla falan yapıldıklarını duymuştum ayrıca katkı maddeleri falan...

    Çok araştırma yaptım bazıları şiddetle pastörize süt tavsiye ederken bazıları da kapı sütlerini tavsiye ediyor. Bir türlü güvenebileceğim bir sonuç bulamadım, yinede çiğ süt alıp kaynatıp içiyorum sizin bu konuda ki düşünceleriniz nedir ?



  • homojenize ve pastörize işlem diye 2 çeşit var. Pastörize'nin çok sağlıklı olmadığı zaten söyleniyordu. Homojenizede basınç uyglanıyor diye biliyorum ve proteinlerin yapıları bozuluyor. Aslında en iyisi bana göre kendin güvendiğin birinden aldığın süttür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YasinCC

    homojenize ve pastörize işlem diye 2 çeşit var. Pastörize'nin çok sağlıklı olmadığı zaten söyleniyordu. Homojenizede basınç uyglanıyor diye biliyorum ve proteinlerin yapıları bozuluyor. Aslında en iyisi bana göre kendin güvendiğin birinden aldığın süttür.

    Bende öyle düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whenifeelit

    Kendin sut alip icindeki bakteriyi ne kadar cok okdurusen o kadar en iyi sut olur. Hizli sicaklik degisimleri yapman lazim. Yani kaynattiktan sonra buzluga falan atmak gibi

    Hocam kaynattıktan sonra hemen dolaba koyarsan süt bozulur, biraz dışarıda bekleyip soğuması lazım sonra dolaba koymak gerek.
  • Çiğ tabi

    Mesala biz köyden alıyoruz tanıdık

    UHT sütler olmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarı
  • Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.

    Kaynatınca proteinde bozuluyor ama diğer yolla gelişmiş teknoloji sayesinde uygun sıcaklıkta kaynatılıp uygun şekilde soğutuluyor. Böylece protein kaybı en aza indiriliyor ve bakteriler de öldürülüyor.




  • Hangisi sağlıklı konusunda yorum yapamam fakat lezzet olarak çiğ süt çok daha iyi bana göre.
  • Pastörize süt en faydalisidir. Ucuz fiyata paket süt almak yerine daha pahalı olanları alın. Ucuz sütlerde su veya toz olabiliyor. Pahalı sütün kurumadde orani daha yüksektir.
    Süt ve ürünleri teknolojisi okuyorum

    Daha detaya girmedim pm atarsan ozelden yardimci olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 7 Ağustos 2014; 17:58:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güzeli çiğ koyun veya manda sütü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pastörize süt kötü bir şey değildir. Ancak yine de çok ucuz olanlardan almayın.
  • Dostum dedemler 2 ay oncesine kadar sut satisi yapiyorlardi. 2 yil once de sut sagim unitesi kuruldu. Sut sagim unitesi kurulmadan once kucuk makinelerle sagiliyordu sonrasinda gugumle satis yapiliyordu. Acikcasi ben pek saglikli gormuyordum. Ne kadar yikasanda gugumun icinde mutlaka maya tutacak bakteriler kalir bu da sutu etkiler. Ama sut sagim unitesi kurulduktan sonra hic el degmeden sagilan sut direk siselere doldurulur oldu.Siseler sifir cam sise oldugundan hicbir islem uygulanmamis en saglikli sut oydu bana gore. Alip kaynatip icerdik. Musteriler sutu cok begeniyor hatta sut alirken 5 litre yerine 10 litre alip yogurduda kendileri yapmaya basladilar. Fakat sagim unitesi ve cam siseden sonra maaliyet yukseldi. Bu sefer satislar dustu. Satisi bitirmemizin de sebebi bu zaten. Yani sutu aldigin kisinin temizlik ve hizmet kalitesine guveniyorsan sokaktan al ama eger ozensiz bir hizmeti varsa alma. Ayrica sokakta satilan sutlerde maaliyeti dusurmek icin sutun icine su katan saticilarda var bunlarada dikkat et.




  • bu konu hakkında proflar bile görüş ayrılığındalar.

    net bir cevap yok.

    fox da nagehan alçı nın programında (uzun saçlı yaşlıca bi doktorla) ankara üni den bir prof tartışmışlardı.... bir sonuç elde edemediler tabi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.

    Kaynatınca proteinde bozuluyor ama diğer yolla gelişmiş teknoloji sayesinde uygun sıcaklıkta kaynatılıp uygun şekilde soğutuluyor. Böylece protein kaybı en aza indiriliyor ve bakteriler de öldürülüyor.

    5 Dakikanı ayırıp bu yazıyı oku derim.

    http://www.memurlar.net/haber/227048/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whenifeelit

    Kendin sut alip icindeki bakteriyi ne kadar cok okdurusen o kadar en iyi sut olur. Hizli sicaklik degisimleri yapman lazim. Yani kaynattiktan sonra buzluga falan atmak gibi

    Ulan Ya yaşın küçük ya da bilgisizsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.

    Kaynatınca proteinde bozuluyor ama diğer yolla gelişmiş teknoloji sayesinde uygun sıcaklıkta kaynatılıp uygun şekilde soğutuluyor. Böylece protein kaybı en aza indiriliyor ve bakteriler de öldürülüyor.

    5 Dakikanı ayırıp bu yazıyı oku derim.

    http://www.memurlar.net/haber/227048/

    hemen okumadığın o alttaki yorumu yollayayım sana.

    quote:

    Öncelikle başlık "UHT sütün zararları" şeklinde olmalıydı. Pastörize süt ve UHT süt birbirinden farklıdır.

    Pastörize süt, 70-80 derece sıcaklıkta işlem görmüş ve vitamin-mineral kaybı nispeten daha az olan süttür. UHT (Ultra High Temperature) süt ise, 130-140 derec gibi çok yüksek sıcaklıklara saniyeler içerisinde çıkarak, vitamin-mineral özelliklerinin çoğunu kaybetmiş olan süttür.

    Pastörize sütlerin raf ömürleri 4 ila 7 gün arasında değişirken, UHT sütler 4 ay kadar bozulmadan oda sıcaklığında saklanabilir. (Pastörize süt ise mutlaka soğukta muhafaza edilmelidir)

    Okullarımızda çocuklara dağıtılmaya başlanan süt, kalsiyum kaynağı olmaktan öte pek bir özelliği olmayan UHT süttür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harunk1994 -- 7 Ağustos 2014; 18:53:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.

    Kaynatınca proteinde bozuluyor ama diğer yolla gelişmiş teknoloji sayesinde uygun sıcaklıkta kaynatılıp uygun şekilde soğutuluyor. Böylece protein kaybı en aza indiriliyor ve bakteriler de öldürülüyor.

    5 Dakikanı ayırıp bu yazıyı oku derim.

    http://www.memurlar.net/haber/227048/

    hemen okumadığın o alttaki yorumu yollayayım sana.

    quote:

    Öncelikle başlık "UHT sütün zararları" şeklinde olmalıydı. Pastörize süt ve UHT süt birbirinden farklıdır.

    Pastörize süt, 70-80 derece sıcaklıkta işlem görmüş ve vitamin-mineral kaybı nispeten daha az olan süttür. UHT (Ultra High Temperature) süt ise, 130-140 derec gibi çok yüksek sıcaklıklara saniyeler içerisinde çıkarak, vitamin-mineral özelliklerinin çoğunu kaybetmiş olan süttür.

    Pastörize sütlerin raf ömürleri 4 ila 7 gün arasında değişirken, UHT sütler 4 ay kadar bozulmadan oda sıcaklığında saklanabilir. (Pastörize süt ise mutlaka soğukta muhafaza edilmelidir)

    Okullarımızda çocuklara dağıtılmaya başlanan süt, kalsiyum kaynağı olmaktan öte pek bir özelliği olmayan UHT süttür.


    Hocam şimdi pastörize ve uht arasında ki fark nedir örnek verir misin resimli hangileri pastörize ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    quote:

    Orijinalden alıntı: Enes4125

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harunk1994

    Bildiğiniz güvenilir bir yer yok ise pastörize sizin için en iyisidir. Malum sütte bakteriler bulunur. Onlardan kurtulmak gerekir. Ama tabii her ne kadar proteinlerin yapısını bozuyor olsa da teknoloji geliştikçe bu durum en aza indirilmeye devam ediyor.

    Hocam teknoloji geliştikçe bir yandan da her şeyin sahtesi çıkıyor. Sütteki bakterilerin çoğu kaynatınca ölüyor.

    Kaynatınca proteinde bozuluyor ama diğer yolla gelişmiş teknoloji sayesinde uygun sıcaklıkta kaynatılıp uygun şekilde soğutuluyor. Böylece protein kaybı en aza indiriliyor ve bakteriler de öldürülüyor.

    5 Dakikanı ayırıp bu yazıyı oku derim.

    http://www.memurlar.net/haber/227048/

    hemen okumadığın o alttaki yorumu yollayayım sana.

    quote:

    Öncelikle başlık "UHT sütün zararları" şeklinde olmalıydı. Pastörize süt ve UHT süt birbirinden farklıdır.

    Pastörize süt, 70-80 derece sıcaklıkta işlem görmüş ve vitamin-mineral kaybı nispeten daha az olan süttür. UHT (Ultra High Temperature) süt ise, 130-140 derec gibi çok yüksek sıcaklıklara saniyeler içerisinde çıkarak, vitamin-mineral özelliklerinin çoğunu kaybetmiş olan süttür.

    Pastörize sütlerin raf ömürleri 4 ila 7 gün arasında değişirken, UHT sütler 4 ay kadar bozulmadan oda sıcaklığında saklanabilir. (Pastörize süt ise mutlaka soğukta muhafaza edilmelidir)

    Okullarımızda çocuklara dağıtılmaya başlanan süt, kalsiyum kaynağı olmaktan öte pek bir özelliği olmayan UHT süttür.


    Hocam şimdi pastörize ve uht arasında ki fark nedir örnek verir misin resimli hangileri pastörize ?

    Raf ömrü uzun olar sütler UHT dir Günlük sütleri tercih ediniz. Ancak unutmayın bir an önce tüketilmelidir. Çabuk bozuluyor.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.