|
Bot craft işini şöyle yapıyoruz biz arkadaşımla birlikte, video vs felan izlemedik deneye yanıla kendimiz keşfettik: İtemlerde prefix ve suffixler var biliyorsunuz, prefixler itemdeki üstteki değerler suffixler de alttaki değerler. Şimdi bize botta prefixlerde %30 movement speed, increase energy shield ve to maximum energy shield gelmesi gerekiyor. Bunları tutturduktan sonra ki bu yöntemle garanti olarak zaten tutturuyoruz sadece gelecek değerler değişiyor, alttaki suffixler de iyi gelirse elde ettiğimiz itemi satabiliyoruz. Yani botta talep edilen şey yüksek energy shield, bu sanırım sonraki sezonlar dahil her zaman talep edilen birşey olacak dolayısıyla güncelliğini koruyacaktır diye düşünüyorum. Yüksekten kastım 250 energy shield'in üzeri, 300, yapabilirseniz de 400'e yakın hatta 400 ve üzeri. Bir iteme düşük energy shield gelmiş olabilir atıyorum 298 gibi, ama suffixler çok iyi gelmiştir fire,cold chaos resist ya da 25 intelligence yine 2 tane resist gibi. Böyle denk gelen itemler de çok yüksek fiyata satılabiliyor. Benim bir tane olmuştur, Energy shield 298 ama alt çok iyiydi, 30'a mı 40 divine'a mı ne gitmişti hem de fakir craft yöntemiyle denk gelmişti. Biz iki çeşit craft yaptık, 1-Fakir craftı (minimum maliyetle üretim yaptığımız için fakir craftı dedik buna) 2-Zengin craftı (fakir craftı ile kasayı 10 divine'dan 100 divine'lara geçince de buna geçtik çünkü maliyet çok yüksek) 1-Fakir craftı İkisinde de başlangıçtaki temel mantık aynı sadece ufak farklar var. Önce markete arama kısmına şunları filtreleyerek yazıyorsunuz: Arama kısmına Sekhema sandals (aldığımız bot sekhema sandals olacak) %30 movement speed (minimum yazan yere yazıyorsunuz bu rakamı). Yani T1 movement speed. Item Rarity: Magic (yani alacağımız item mavi olacak). Tanesi 10-20 exa arası bunları alabiliyorsunuz. Misal olarak 10 tane bu botlardan alıp boş bir stashe attınız. Sonra arama kısmına yukarıdaki filtreyi koruyarak movement speed yerine *to maximum energy shield yazıyorsunuz (increase shield değil burası önemli). Minimum kısmına da 40 yazıyorsunuz (sınır değeri tam hatırlamıyorum T2'ye karşılık gelen rakam yazılacak). Yani T2 to maximum energy shield olacak. Aldığımız bu botları şimdi recombinator'a götürüp birleştirmeye çalışıyoruz. %30 movement speed ile T2 to maximum energy shield'i birleştirecez. Omen felan kullanmıyoruz. T1 ve T2'nin birleşme oranı %60 gibi birşey yani çok yüksek. 10 botu da yaptık diyelim ki 5 tanesi birleşti. Şimdi elimizde T1 %30 movemnt speed'li ve T2 to maximum energ shield'li botlar var. Yani T1 ve T2 botumuz var. Bu botlara Greater essence of enhacement atıyoruz (tanesi 3-5 exalt). Bu da garanti olarak boş kalan prefix'e T3 increase energy shield getiriyor. Böylece Prefixleri istediğimiz gibi doldurduk. Şimdi elimizde, T1 %30 movement speed, T2 to maximum energy shield, T3 Increase energy shiled şeklinde botlar oldu. Artık bundan sonrası kader kısmet. Bu botlara boş kalan suffix'leri doldurmak için greater exalt sallıyorsunuz. Quality'sini basıp deliklerini açıp greater iron rune takıyorsunuz. Sonra piyasa fiyatına bakıp bir değer belirleyip satışa koyuyorsunuz. Minimum maliyetle bu şekilde craft ile yükse paraya item satabilirsiniz ama suffix'lerin denk gelmesi gerek. Benim bu şekilde maliyetle 30 35 divine'a sattığım oldu. Ha şöyle bir durum var. 20 tane bot yaparsınız bu şekilde, arada 2 divine'a giden olur 200 exalta giden olur vs. Ama 20'de bir tanesi bile ideal değerleri tutturursa 10-20-30 divine'lara satılabilir. 2-Zengin craftı Başlangıç kısmı yine aynı. %30 movement speed'li bot alıyorsunuz yine 10 tane diyelim. Sonra arama kısmına yukarıdaki filtreyi koruyarak *to maximum energy shield yerine *Increase energy shield yazıyorsunuz (to maximum energy shield değil burası önemli). Minimum kısmına da 95 yazıyorsunuz. Yani T1 Energy shield. 100'de yazabilirsiniz ama bu sefer 20 exaltlık botlar 50 100 exalt oluyor fiyatları. Yine 10-20-50 exaya alabilrsiniz bunları da. Yine sayılar eşit olsun 10 tane de bundan aldınız diyelim. -Peki niye to max.energy shield değil de increase energy shield aldık ? Çünkü to maximum energy shield'i abyss'te (yıkama diyelim) denk getirmeye çalışacağız. -Peki neden to maximum energy shield'li botlar alıp da abyss'te increase energy shield getirmeye çalışmıyoruz ? Hepsi denendi arkadaşlar. Abyss'te yüksek değerli (%80, 90, 100 vs) energy shield gelmiyor. 30 40 gibi bizim işimize yaramayacak rakamlar geliyor anca. Ancient rib de atsanız gelmiyor. Ama yüksek to maximum energy shield geliyor. Bu botları da aldıktan sonra işlem yine aynı fakat öncesinde yapılacaklar var işin maliyetli kısmı da burada başlıyor. Ange'den elimizdeki bot sayısı kadar (ya da ne kadar isterseniz) recombinator omeni alıyoruz. Tanesi 80 exalttı sanırım en son. Yine adetli gidelim 10 tane de recombinator omen'i aldık diyelim. Artık birleşme ihtima %30 küsür birşey. Farki craftında %60'tı artık %30 çünkü T1'leri birleştirmeye çalışıyoruz. Şimdi recombinator'dak birleşme işlemini yaparken artık bu aldığımız omeni açacağız. Bu omen birleşme ihtimali düşük gelirse bir daha zar atıyor arka planda o işe yarıyor. Ha bu omeni açmama rağmen 12 bottan anca 2-3'ü de birleştiği oldu 7'sinin de birleştiği oldu. Farz-misal 5 tanesi birleşti. Artık elimizde, T1 Movement speed ve T1 Increase Energy shield'e sahip botlar var. Şimdi bize lazım olan boş kalan prefix'e yüksek *to maximum energy shield getirmek. Bunun için yine abyss'e gidiyoruz ama gitmeden önce ange'den abyssal echo alıyoruz (tanesi şu an 1 divine civarı). Bu abyss'te gelen değerleri beğenmezsek ikinci kez rollememizi sağlıyor. Yıkamaya gidip (abyss) echo'yu açıp yaradana sığınıp basıyoruz ve dua ediyoruz ki 40 ve üzeri to maximum energy shield gelsin. İlkinde gelmezse rol atıyoruz. Buradan da 5 bottan diyelim ki yüksek to maximum energy shield'e sahip 2 tane bot elde ettik, diğerleri düşük geldi. Hideout'a gidip yine ange'den bu sefer perfect exalt alıyorsunuz, fakir'de greater atmıştık, artık fakir craftı yapa yapa parayı bulduk acımıyoruz, yapıştırıyoruz perfect exaltları yine yaradana sığınıp. Quality'sini basıp deliklerini açıp greater iron rune takıyorsunuz. Suffix'ler güzel değerler gelmişse, örneğin 3 ressist, ıntelligence art iki ressist, rarity artı 2 ressist (ki bu çok zor 50-60'dan fazla yapmışımdır daha hiç denk gelmedi), yüksek fiyatlara satıyorsunuz. Market fiyatlarına bakıp ona göre satıyorsunuz. Ha burada benim de yeni öğrendiğim birşey daha var onu da söyleyeyim. Bu zengin craftında abyss'ten çıkan iyi yüksek energy shield'li botlara (300, 320,340,350 gibi) yeni bir vaal orb var adını unuttum. Ange'de incirsion kısmında satılıyor. Itemin kalitesini arttırıyor ama direk olarak corrupt da yapabiliyor. Quality'yi %30'a kadar çıkartabiliyor. Gözünüzü kestirdiğiniz bota son aşama olarak bunlardan da atıp quality'yi yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Ben yaptım, bazıları %23'te kaldı, bazısı 27'de kaldı, bir tane botta da %30 oldu quality. Tabi bunun da ciddi maliyeti var çünkü bir kere basmıyorsunuz armour scrap gibi tek tek basıyorsunuz. Bu zengin craft'ın maliyeti çok yüksek. Ben 10 divine ile başlayıp kasayı önce 50 sonra 90 divine'a çekince buna geçmiştim. Peki abyss'ten çok kötü gelen ya da suffix'leri kötü gelen botları ne yapacağız ? -Hepsini ayrı bir yere atıp recombinator işlemini tekrar yapabilirsiniz. -Vaal atıp şansınızı deneyebilirsiniz (benim çok attığım oldu, yükse fiyata giden de oldu çöp olan da oldu). -Chaos atıp yine şansınızı deneyebilirsiniz ama chaos çok yüksek ihtimllde itemi batırıyor. Chaos attığım da oldu ama bir kere felan herhalde itemi düzelttiği oldu. Oyun ekonomisinin durumuna göre yazdığım item fiyatları omen vs fiyatları değişebilir, bunlar aşağı yukarı bugün için geçerli olan fiyatlar. Biraz uzun oldu zaman ayırıp okuyabilene şimdiden teşekkür ederim. Uzun zamandır da belki 10 15 yıldır da herhangi bir başlığa bu kadar uzun bir mesaj yazmamıştım. Genel olarak da bizim yaşlılar grubu hariç (YAPO) mesaj yazmıyorum zaten. Yıllar sonra bir değişik oldu böyle, Herkeslere selamlar sevgiler |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt