< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
ARPG türü oyunları diri tutan da zaten bu Diablo 3'e de sezon geldikten sonra millet dönmeye başladı. Ros zamanı oyunda yapacağın çoğu şey sınırlıydı fakat Sezon gelince her sezona sıfırdan başlar sınırlı build de olsa o sezon bir set S Tier olur giderdi. ARPG türlerindeki sezonlarda sorun şu herkes ezbere build yapıyor. D3'de build sistemi dengeli olduğu için (Mesela Demon Hunter oynuyorsun ve Multishot senin en sevdiğin build olsun. O sezon en iyi build impala da olsa Multishot ile oynamak seni sıkmıyor) ben her sezon sevdiğim bir karakterin buildini yapar 600-700 paragon kasıp bırakırım. Fakat POE 1 ve 2 olsun diğer oyunlarda bana göre bu sorun var. Mesela çoğu kişi Ranger oynama sebebi fubgun'dan kaynaklıdır. Pasif skillerin neye verilmesi gerektiği vs. olayı detaylı olduğu için de insan ister istemez soğuyor. (Bu mesela D4 Paragoon sisteminde de geçerli) Yine de ben ARPG türünü sevdiğim için her sezon bir kaç saat oynar yeni sezon geldiğinde eski karakteri siler yine sıfırdan başlarım. POE'da mesela en çok istediğim şey Hardcore modda oynamak ama oyunun detayı o kadar çok ki MAP kısmına geldiğimde ölürsem bilgisayarı kırarım diye düşünüyorum Neyse ARPG Türü seven olarak POE 1 ve 2, Diablo 3 ve 4, Last Epoch, Titan Quest 2(çıkışından sonra hiç girmedim) gibi oyunlar olduğu sürece sezonlarımız bitmez. POE 2 ve D4 aynı hafta sezona girişmeseydi ve Ocak ayında Last Epoch mesela Sezon getirse bu iki oyunun en az 30k kitlesini kendisine çeker. |
|
ranger in olayi sadece fubgun da degil aslinda. diger butun class+ascendancy+gem combosu ranger in yaninda asiri kotu kaliyor. ha tabi bir de blood mage var. ranger resmen poe1 tarziyla dizayn edilmis ama diger class ve ascendancy ler poe 2 icin. arpg studyolari bir turlu kabul etmiyor, oyuncularin cogu hiz istiyor arpg lerde. poe1 de en populer ligler her zaman en hizli ve bol loot olan liglerdi. |
|
Evet poe2'nin gelişmesi gereken en büyük alan pasif ağacı ve kolay build yapabilme. Şuan bu mümkün değil, pasif ağacı kötü ve çeşit yok bi build yapıyorsan alman gereken şeyler belli, kafana göre gidince olmuyor uyduramıyorsun, bu sebeple herkes aynı pasif ağacı yolundan gidiyor genel olarak. Bir de üzerine campaign biraz zor yapılmış, meta bi karakter oynamıyorsan özellikle rastgele karakter buildleyerek geçmek zor olabiliyor iyice. GGG'nin bu işe acil bir şekilde el atması gerekiyor, herkesin şikayet ettiği konulardan biri. |
|
Arkadaşlar oyunda bazen 2 saatte bazen 1 saat civarlarında ekranın donup 3-5 saniye sonra yükleme ekranının gelip kaldığı yerden devam etme sorununu yaşayan var mı? Böyle bir sorun hiç yoktu 4 gün önce birden başladı. |
|
|
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yaklaşık 4 gün önce yeni bios gelmiş ona geçmiştim. Bi arkadaşım biosu eski sürümüne al dedi. Şu an deniyorum ve ayrıca VSYNC de kapalı zaten hocam. |
|
bios ile alakası olacağını pek düşünmüyorum ama tercih sizin. ayarlarda iki seçenek daha var FPS cap yapan onlara da dikkat edin. açıksa kapatın. nvidia reflex'de on+boost kullanmayın, on olsun sadece. |
|
|
son önerim; vulkandan Dx12'ye dönün. DDU ile kullandığınız ekran kartının driverını kaldırın ve güncel driveri tekrar kurun. C:\Users\---\AppData\Roaming\Path of Exile 2 içinde ki "Shader" ile başlayan her şeyi silin. |
|
DX12 kullanıyordum hocam zaten. Diğerlerini de yapayım da bugün test etmem sanırım artık yoruldum... Başka bir oyunda deneyeceğim birazdan. Acaba sorun sadece POE2'de mi yoksa genel mi diye bakacağım. |
|
PoE 2 ligi 3.haftasında an itibari ile steamde en çok oynanan 7. oyun, 125k online. Lig gerçekten kötü, çöp hatta ancak kötüsü 125k oynatıyor 3 hafta sonra. Sanırım 0.5 ile inanılmaz bi sayıya ulaşıcak, ilk çıktığı günün sayısına yakınlaşacağını düşünüyorum özellikle zevkli bi lig mekaniği eklerlerse, endgame rework zaten cepte. Lig kötü bayağı ancak ölü falan değil < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 2 Ocak 2026; 10:50:31 > |
|
|
|
|
![]() |
|
sorun oyunda. uzun süre oynayınca vram ve ram şişmeye başlıyor. |
|
Steam:God Pan - Uplay:Godpan35 - BattleNet:GodPan#11642
|
|
Saçma sapan bir problemmiş. Oyun ilk çıktığında vardı şimdi tekrardan mı başladı. Daha öncesinde böyle sorun yaşamıyordum ben. |
|
Pazar allak bullak halde temple yüzünden. Bir itemi daha 2 gün önce 23 dive almıştım şu an bi baktım 97 div olmuş. Keza 100 divlik itemde 60 dive düşmüş falan. Ben anlamadım gitti bu sezondaki piyasayı. Eskiden pahalanmaya başlayan item varsa bir bir çıkardı ne böyle löp diye çıkardı ne de düşme (hh hariç, ya da başka item varsa bilmiyorum) olurdu. |
| _____________________________ |