Şimdi Ara

patenler ana konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
10.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar forumda patenlerle ilgili bi konu bulamadığım için buraya yazdım.yolda bazen görüyorum içim gidiyo dünde caddede bi adamı gördüm biz yürürken kaç defa gelip geçti imrendim valla.şöyle kaliteli patenleri tartısaçağımız bi konu olsun istedim.
    bide benim max 200 lira bütçem var önerilerini bekliyorum

• Paten her ne kadar yanlış olsada kız işi olarak görülüyor hocam.Yanlış anlama ben görmüyorum , bende kullanmak istiyorum ama milletin ters bakışlarından korktuğum almıyorum.
    Sosyal fobi varda.
  • çocukken bende ıstemıstım ama valıde ıstememıstı o yuzden bınenmemıstım yaş oldu 19 binsek mi acaba
  • 7 yıl boyunca paten kaydım
    2. sınıftan 8. sınıfa kadar
    sonra neden bilmiyorum ama bıraktım
    gerçekten eğlenceli ben çok seviyorum bırakmadan öncede çok iyi kayardım
    şimdi benide heveslendirdiniz
    sınavdan sonra yeniden mi başlasam acaba
  • aynen bencam benimde küçüklükten beri var.alıcam bi tane ama ne alsam bilemiyorum işte kesin bununda iyisi kötüsü falan filan vardır.4 tane arka arkaya tekerlekleri olandan alıcam
  • yok mu yardım edicek
  • evet paten seçiminde neye dikkat edilmelidir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikro Otomobiller! (Ana Konu)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hız için mi hareket için mi alıyosun ona dikkat edersin hız için fitness hareket için agresif paten kullanabilirsiniz
  • çocukken ne kayardık ataköyde..ama o zaman ilgi vardı şimdi tek-tük.hatta haberlerde olsun programlarda olsun isimlerini şimdi hatırlamıyorumda türkiyeyi patenle dolaşan 3 kişi vardı.abimin arkadaşlarıydılar.bir onlar kaldı eskilerden.ama çok güzeldir.onun yeri ayrıdır.millet bakardı ayağına nasıl duruyor-nasıl gidiyor filan derlerdi.
    şimdi paten var paten var.100 lirayada vardır.1 milyarada vardır daha fazlayada vardır haliyle..
    ayağınıza uygun pateni bulun.sonra yine para biriktirip iyi bir tekerlek alıp tekerleklerini değiştirin.
  • Ben hâla paten sürüyorum. Bence paten alırken ki dikkat edilmesi gereken 2-3 detay var. Patenlerin tekerleklerini değiştirmeyecekseniz plastik değil silikon tekerlekli almak eğer yoksa gitmiyor patenler.(hatta plastik tekerlekli paten gördüğünüz yerden silikon tekerlekli paten bile almayın. anlayın ki kalitesiz bir yerdesiniz.) Uzun süreli kullanacaksanız, patenin içindeki süngerin yumuşak ama kalın olmasına dikkat edin. Ve tabi rahat olması için 1 numara büyük alın.(seneyede giyersiniz) Takipteyim.
  • paten alıcam ayagım 43 44 civarı tavsiyelerini beklıyorum hangı markalrı kullandın ben az bıraz arastırma yaptım ama fikir verirsen güzel olur
  • Slalom Pateni : Adındanda anlaşılacağı gibi ana amacı slalom dur. Yere dizilmiş konilerin arasından onlara değmeden geçmek slalom olarak adlandırılabilir. Çok fazla ve birbirinden farklı slalom hareketleri bulunmaktadır. Slalom pateni ilk bakışta fitness pateni andırabilir ancak yapısal olarak farklılıkları vardır. Frame kısmının kısa olması ayırt edici bir özelliğidir. Manevraların kolaylığı açısından bu önemlidir. Bazı modellerde orta tekerlerin pozisyonları ayarlanabilmektedir. Ve yine bazı modellerdede frame ileri - geri , sağa - sola hareket ettirilebilmektedir. Tüm bunlar kullanan kişinin en rahat pozisyonu yakalayabilmesi içindir. Ayağı iyi bir şekilde kavrar ve genelde bilek kısımları agresif patenlerdeki gibidir. Slalom yapmanın dışında normal sürüş içinde kullanılabilirler tabiki. Topuk frenleri yoktur. Atlayıp zıplamalarda fitness patene göre daha rijit olabilir.

Başlıca Slalom Pateni üreten markalar : Powerslide, Rollerblade, Roces, Roxa , Seba

Slalom skate yada Freestyle , Freestyle skate olarak adlandırılır.

Fitness paten : Genelde 4 tekerleri olur. Tekerlerinin sertliği 82A civarındadır. Standart rulmanlar kullanılır. 608. Teker çapları 72mm yada daha üstü olur. Rulmanları Abec 5-7 olabilir. Sağ ayak topuğunda frenleri vardır. Ulaşım yada spor amaçlı kullanılabilirler.

Amacınız spor yapmak, sahilde pateninizle tur atmak. Uzun mesafeler kat etmek ise almanız gereken paten fitness patendir. Düz paten kaymanın dışında ufak tefek hareketlerde yapabilirsiniz. Geri geri gitmek, 180 yada 360 derece dönüşlü atlamalar. Normal atlamalar. Basit slalom hareketleri yada cross yapabileceğiniz hareketlerden olabilir. Yüksek yerlerden atlamak istiyorsanız bunu fitnes patenle denemeniz pek sağlıklı olmayabilir. Ama imkansız değildir.

Hız Pateni : 5 Tekerleri olur. teker çapları 100 mm e kadar çıkabilir. Micro rulman kullanılır. Normal rulmandan daha küçüktür. Rulman standartları ABEC 9 yada 11 e kadar çıkabilir. Patenin botu ayak bileğine kadardır. Frameleri titanyumdan imal edilenleri de vardır. Oldukça hafif olurlar. Ve yüksek süratlere çıkılabilir. Tamamen hız için üretilmiştir.

Hız pateni almak istiyorsanız zaten paten kullanmayı belli bir seviyede biliyor olmanız gerekir. Tekerleri Normal fitness patenlerden daha büyük olduğu için acemi biri için daha zor olacaktır. Adındanda anlaşılacağı gibi yüksek hızlara çıkmak istiyorsanız bu pateni almanız gerekir.

Agresif Paten : Tekerleri fitness patenden daha sert ve daha küçüktür. Ayak bileğini koruyan sert bir gövdesi vardır. Frame minin ortasında H-block denilen bi bosluk vardır. . Oldukça sağlam bir yapısı vardır. Tüm parçaları sökülüp değiştirilebilir. Daha fazla bilgi için tıklayın

Düz paten kaymak size yetmiyor ve adrenalin istiyorsanız, skateparklarda ki rampalarda kaymak, trabzanların üstünde kaymak, yüksek yerlerden atlayıp zıplamak istiyorsanız alacağınız paten Agresif Paten olmalıdır.

Off Road Paten: Adından da anlaşılacağı gibi dağ taş takılmadan gitmek için yapılmış bir patendir. Değişik modelleri vardır. 2 tekerli yada 3 tekerli. Rollerblade Coyote modelinde 3 tane 150mm çapında havalı teker vardır. Bir benzin istasyonuna girip tekerlere hava basmanız içten bile değil. Çok fazla model seçeneği yoktur.
    Amacı için kullanılırsa oldukça iyi patenlerdir. Yapıları gereği oldukçada ağırlardır.

PatenTurk.Net

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buck Dich -- 7 Temmuz 2011; 2:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alper5398

Ben hâla paten sürüyorum. Bence paten alırken ki dikkat edilmesi gereken 2-3 detay var. Patenlerin tekerleklerini değiştirmeyecekseniz plastik değil silikon tekerlekli almak eğer yoksa gitmiyor patenler.(hatta plastik tekerlekli paten gördüğünüz yerden silikon tekerlekli paten bile almayın. anlayın ki kalitesiz bir yerdesiniz.) Uzun süreli kullanacaksanız, patenin içindeki süngerin yumuşak ama kalın olmasına dikkat edin. Ve tabi rahat olması için 1 numara büyük alın.(seneyede giyersiniz) Takipteyim.

hacııı bi yardımcı ol kaç numara alcam ayagımın boyu 42 43 eni 44 numra buyuklukte

• bu konunun kalıcı olmasını istiyorsak konu dışına değil başka yere açmak lazım.burada kaybolur gider..
  • bu konu kalıcı olmalı zaten türkiyede göz onunde olmayan herşey için dh ye bakıyorum ama nasıl konu kalıcı olur bilmem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: encinıyır

quote:

Ben hâla paten sürüyorum. Bence paten alırken ki dikkat edilmesi gereken 2-3 detay var. Patenlerin tekerleklerini değiştirmeyecekseniz plastik değil silikon tekerlekli almak eğer yoksa gitmiyor patenler.(hatta plastik tekerlekli paten gördüğünüz yerden silikon tekerlekli paten bile almayın. anlayın ki kalitesiz bir yerdesiniz.) Uzun süreli kullanacaksanız, patenin içindeki süngerin yumuşak ama kalın olmasına dikkat edin. Ve tabi rahat olması için 1 numara büyük alın.(seneyede giyersiniz) Takipteyim.

hacııı bi yardımcı ol kaç numara alcam ayagımın boyu 42 43 eni 44 numra buyuklukte

Yeni baslıcaksan fitness öneririm decathlonda oxelo patenler var onlardan alabilirsin kaymayı öğrenince agressive alırsın

• ben önceden kaymıstım ılkokulda falan sımdı 21 yasındayım gecen sen ılk defa buz patenı yaptım 4 5 kere kaydım gayet basarılıydım dusmedım bıle hı ki buz da ayakta durmak başarıymış o yuzden kayarım dıye dusunuyorum herhalde buzdan da iyi kayan rulman daha uretılmemıstır dıye dusunuyorum fizik kurallarına göre :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: encinıyır

quote:

galiba zeten en büyük 45 numara sende git bir mağazaya 44 ve 45 i dene. 45 süremeyeceğin kadar büyükse 44 almanı tavsiye ederim.

• Ben de tam bu yaz almayı düşünüyordum bu konu iyi oldu. Daha önce 2-3 sene kaydım. Kardeşimle yokuş aşağı kaldırıma çıkıp inerek, slalom yaparak uçuyorduk resmen. İyice öğrendikten sonra müthiş zevkli.
  • Ben hiç kaymadım fakat 3-4 sene kaykay yaptım bende bu yaz almayı düşünüyordum bu paten nasıl aklımda bu kaldı:http://www.hepsiburada.com/Liste/action-paten-pw126a/ProductDetails.aspx?productId=sporfin74&categoryId=368030&SKU=SPORFIN74-S3336
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.