Şimdi Ara

passat 2.0 tdi yol tutuş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam aleyküm.arkadaşlar 2.0 tdi passat almayı düşünüyorum.ama aklıma takılan bir şey var 2.0 tdi nin yol tutuşunun kötü olduğu söyleniyor.bu yüzden biraz geri çekilmek zorunda kaldım.acaba kullananlar var mı?cevaplarınızı bekliyorum.

• bende size 2 tane soru sorayım.
    1-) Hangi passatın yol tutuşu zuyıf ki siz bunu soruyorsunuz
    2-) 2.0 tdı lardamı bu sorun varmış. :)
    Allah aşkına onun bunun dedigine bakmayın Passat kötü araba değil bu arasalara yolcu olarak binmemiş insanların yorumlarını dinleyip te kafanızı bulandırmanıyız. benim arabaya da kağnı gibi hiç gitmiyor yokuşlu yollarda yolcuları indirmek zorunda kalırsınız araba gitmiyo, passat hayvan gibi yakıyor vs..... ya Allah aşkına hadi çok yakıyor motor gürültülü çalışıyo deseniz tamam da yol tutuşu güldürmeyin beni yaaaa
    size bu aklı veren erkedeş passat ile dogan görünümlü şahini mi karıştırmış neeeeeee
  • quote:

Orijinalden alıntı: jotkar

selam aleyküm.arkadaşlar 2.0 tdi passat almayı düşünüyorum.ama aklıma takılan bir şey var 2.0 tdi nin yol tutuşunun kötü olduğu söyleniyor.bu yüzden biraz geri çekilmek zorunda kaldım.acaba kullananlar var mı?cevaplarınızı bekliyorum.

Olur mu öyle şey

2.0 TDİ Passatların en iyi özelliğidir yol tutuşu.

Bunu diyen kimse resmen sallamış.

Aracımı genellikle uzun yolda kullanıyorum ve sıklıkla seyahatlerim oluyor.

Siz de takdir edersiniz benim gibi bu aracı genellikle uzun yolda kullanmak zorunda kalırsanız 100 ile 120 ile gidilmiyor pek.

Ben 180- 200, ara ara 210- 220' yi gördüğüm oluyor ( HIZI KİMSE TAVSİYE ETMİYORUM, AMA YAPILIYOR İŞTE, 150' dan sonrası her araç için tehlike arz eder )

Bu hızlarda bile araç yere çok sağlam basıyor, her şeyden önemlisi ani bir şey olduğunda tabi siz de dikkatli bir şekilde seyahat ediyorsanız araç yoldan savrulmuyor, hemen yavaşlıyor, siz de güvenli bir şekil de seyahatinize devam ediyorsunuz.

Passat 2.0 TDİ' nin en sevdiğim özellliğidir bu.

Aracın yol tutuşu zayıf diye kim söylemişse RESMEN SALLAMIŞ.

Böyle diyorum çünkü kusura bakmasın ama bunu diyen çok boş konuşmuş.

Bu arada siz SIFIR bir araç mı ikinci el bir araç mı alacaksınız.

İkinci el bir araç düşünüyorsanız ben aracımı satıyorum, düşünürseniz görüşebiliriz.

Aracımı satmak istememin nedeni de SIFIR 1.6 TDİ PASSAT almak.

Bir yandan da yukarda saydığım nedenlerden dolayı 2.0 TDİ' den de 1.6 TDİ' ye geçilir mi kararsızlığını hala yaşıyorum.

Ama şu andaki düşüncem de aracımı satma düşüncesi daha baskın duruyor.

2.0 TDİ ile ilgili açılmış bir başlığım var, oradan daha detaylı okuyabilirsiniz.

Kusura bakmasın ama 2.0 TDİ' nin yol tutuşu zayıf diyen arkadaş hiç bilmeden ÇOK FENA SALLAMIŞ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 9 Ekim 2010; 15:53:00 >

• 2.0 tdi nin testinde yazıyor.oradanda bakabilirsiniz.sadece 2.0tdi larda bu sorun varmış.nedeni ise yüksek torkmuş.teşekkürler.
  • quote:

2.0 tdi nin testinde yazıyor.oradanda bakabilirsiniz.sadece 2.0tdi larda bu sorun varmış.nedeni ise yüksek torkmuş.teşekkürler.

Üstad kullanmayı bilmezsen aynı sorunlar tüm güçlü araçlarda olur. Reno 11 Flash'ı yolda tutamazsın mesela kalkışta.

Ona yol tutuşu değil şöförün arabayı tutamaması deniliyor. O kadar aşırı hareketleri de herhalde normal trafikte yapmazsınız. Yapsanız da sonucuna razı olursunuz. "yardım ediin..." videosu gibi. geçenlerde herkes seyretti.
  • Yok öyle bir şey.
  • Passat ta yol tutmuyosa benim her virajda takla atmam gerek.Seni kandırmışlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok bilinmeyenli denkleme katılıyorum 2.0 tdi highline var 3 senedir kullanıyorum dedği gibi uzun yolda o tür arabalarda 100 120 ile gidilmiyor..
    hatta bi örnekle destekleyim övünç olması açısından değil ama yol tutuşla ilgili..
    geçen ankara konya yolunda 2.0 turbo audi a6 vardı 2008 modellerden olsa gerek yolda abartısız söylüyorum arabanın gazına dokundğm anda benzinli bi audiyi geççek kadar torku hızı yol tutuşu sağlam ki geçtiğim hız 200 lerdeydi ve bana mısın demedi..tabikkide duble yollarda bile 120 den fazlası sakat ve tehlikeli olduğunu belirtmekte fayda war
  • benim anlamadığım 1.6 da neden bu sorunun olmaması
  • quote:

benim anlamadığım 1.6 da neden bu sorunun olmaması

Sizin bu başlığınızı gördüğümde ilk aklıma gelen şey,

"Olur mu öyle şey cümlesiydi"

Siz sorularınızın cevabını zaten kendiniz veriyorsunuz zaten.

Buraya yazmanıza gerek yok bence.

Ben bütün yazılacak her şeyi yazdım yukarda.

Bu konuda başka bir ekleyeceğim yok.

2.0 TDİ motorla ilgili tereddütleriniz varsa

1.6 motor alın, hiç 2.0 motora bulaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccüneyt -- 11 Ekim 2010; 18:37:21 >
  • başlığı açan arkadaş ya araba konusundan hiç anlamıyor ya da bazı arkadaşları fena halde kandırmış

ya arkadaşım sana hiç mantıklı geliyor mu, mesela "megane 1.4 çok iyi yol tutuyor da, 2.0'ın yol tutuşu çok kötü"

aynı araba aynı kasa aynı teknoloji (2.0 TDI motor daha ağır olur, araç daha ağırdır) 1,5 tondan fazla 2.0 TDI

sen viraja girmesini ve/veya gaza basmasını bilmezsen virajda gaza ya da frene köklersen, performanslı olan her araç yoldan çıkar

hatta arkadan itişli yüksek motorlu araçlarda cruise control'ün tehlikeli olduğu söylenir sebebi ise yokuş ve viraj aynı anda başlıyorsa ya da virajda yokuş başlıyorsa araç ani hızlanma yapıp arkadan kayma eğilimi göstermekte, ESP ile paçayı kurtarmaktadır.

Evet, araba sürmesini bilmeyen birinin elindeki yüksek torku olan passat'ların yol tutuşu kötüdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Ekim 2010; 21:01:36 >

• quote:

selam aleyküm.arkadaşlar 2.0 tdi passat almayı düşünüyorum.ama aklıma takılan bir şey var 2.0 tdi nin yol tutuşunun kötü olduğu söyleniyor.bu yüzden biraz geri çekilmek zorunda kaldım.acaba kullananlar var mı?cevaplarınızı bekliyorum.

öncelikle diğer arkadaşlarımın da belirttiği gibi motorun yol tutşuyla hiçbir alakası yoktur. 1.6 da aynı gider, 2.0 da.

size bir şey anlatayım o zaman. belki fikriniz değişir.

geçen sene bi arkadaşın 2007 model passat highline aracındaydık. araç sizin şüpheyle yaklaştığınız 2.0 tdi motora sahip. istanbul'dan edirne'ye dönerken otobanda, çerkezköy - çorlu arasında, orta şeritte yaklaşık 190 ile giderken aracın sağ ön lastiği patladı. ön lastik patlamasına rağmen araç şeridinden en ufak bir biçimde sağa sola gitmediı bile. tamam lastik patlayınca, alttan gümbür gümbür ses geldi, ne de olsa 190 ile gidiyorsunuz, olur o kadar ama, dediğim gibi orta şeritten bir milim bile kaymadı araç. sonra biz yavaşça aracı sağa çektik. baktık, sağ ön lastik paramparça olmuş. sanki jant üstünde gitmişiz gibiydi. buna rağmen bizi yoldan milim çıkarmaması aracın yol tutuşunun bir kanıtıydı.

umarım sorunuza cevap verebilmişimdir.

• benimde başıma benzer olay geldi 170 -180 ile otobanda ön sol lastik patladı sadece ses yaptı araba sapma falan olmadı durana kadar zaten lastik dilimlenmişti
  • arkadaşlar verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.