Şimdi Ara

PASSAT 1.8T UZUN YOL YAKIT TÜKETİMİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
29.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SON YAPTIĞIMIZ ÖLÇÜMDE KLİMA AÇIK, 120-140 ARASI HIZLA, TAM YÜKLÜ OLARAK (MEMLEKET DÖNÜŞÜ), KM.DE 0.140 YTL YAKIT SARFETTİ.TABİ BUNA SOLLAMALARDAKİ YÜKSEK DEVİRLER,RAMPALARDAKİ VİTES DÜŞÜRÜP GAZLAMALAR,DÜZ YOLLARDA 110-120 SABİT HIZLARDA DAHİL.EN ÖNEMLİSİ BU ARABAYLA,BU KEYİF VE BU RAKAM. SENELERCE HARCANMIŞIZ.O KADAR YÜK OLMASINA RAĞMEN, NE RAMPALARDA NE SOLLAMALARDA EN UFAK NAZLANMA YAPMADAN YOL ALIYOR.

• Bende her zaman bunu savundum. Küçücük arabalara sırf dizel olduğu için para vereceğine aynı paraya kaliteli benzinli araç al lpg taktır. Güle güle binmeler.

quote:

Orjinalden alıntı: giza

SON YAPTIĞIMIZ ÖLÇÜMDE KLİMA AÇIK, 120-140 ARASI HIZLA, TAM YÜKLÜ OLARAK (MEMLEKET DÖNÜŞÜ), KM.DE 0.140 YTL YAKIT SARFETTİ.TABİ BUNA SOLLAMALARDAKİ YÜKSEK DEVİRLER,RAMPALARDAKİ VİTES DÜŞÜRÜP GAZLAMALAR,DÜZ YOLLARDA 110-120 SABİT HIZLARDA DAHİL.EN ÖNEMLİSİ BU ARABAYLA,BU KEYİF VE BU RAKAM. SENELERCE HARCANMIŞIZ.O KADAR YÜK OLMASINA RAĞMEN, NE RAMPALARDA NE SOLLAMALARDA EN UFAK NAZLANMA YAPMADAN YOL ALIYOR.

• 3 SENE XSARA DİZELE BİNDİK.ÇOK GÜZEL ARABAYDI AMA HEM KÜÇÜK HEM GÜVENLİK AÇISINDA ZAAFLARI VAR.TABİ 1.4 HDI PERFORMANSI SINIRLI.UZUN YOLDA 0.130 YTL (KLİMA AÇIK) YAKARDI.EMİNİM DİKKAT ETSEM PASSAT DA AYNI RAKAMA DÜŞER.ZATEN DÜŞMESEDE OLUR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: giza

SON YAPTIĞIMIZ ÖLÇÜMDE KLİMA AÇIK, 120-140 ARASI HIZLA, TAM YÜKLÜ OLARAK (MEMLEKET DÖNÜŞÜ), KM.DE 0.140 YTL YAKIT SARFETTİ.TABİ BUNA SOLLAMALARDAKİ YÜKSEK DEVİRLER,RAMPALARDAKİ VİTES DÜŞÜRÜP GAZLAMALAR,DÜZ YOLLARDA 110-120 SABİT HIZLARDA DAHİL.EN ÖNEMLİSİ BU ARABAYLA,BU KEYİF VE BU RAKAM. SENELERCE HARCANMIŞIZ.O KADAR YÜK OLMASINA RAĞMEN, NE RAMPALARDA NE SOLLAMALARDA EN UFAK NAZLANMA YAPMADAN YOL ALIYOR.

Ben de bir sene önce taktırdım.Aracım 2.0 ve ben de en son tatillimde ölçtüm.Yaklaşık 135-140 Ykr yaktı km'de.(Karışık tüketim değerleri) Gerçekten ekonomik olsun küçük bir diesel araç kullanmaktansa bu tür araçları lpg ile kullanmak daha mantıklı.Selamlar..

• merhaba bende arabami servise soktum arkadaslar.arabamin motoru daha sesli calismaya basladi .ustaya gidip sordum bana, ben torkunu arttirdim devronde degildi dedi.yani aracim 100 Bg ama 100 BG de calismiyormus sanirim arabam ben oyle anladim.dogrumu anlamisim?birde arabamin seriligi kalmadi 3500-4000 devirden sonra kimse gecemez ama 2000-3000 devir arasinda normal seyir halindeyken daha seriydi arabam!ne ayari degismis olabilir?usta tam olarak ne demek istemis olabilir?eger devrini arttirdiysa yakit tasarrufuna ne oldu?ve son olarak 30 ytl ile pek sehiricine girmeden 200 km yol almisken 35 ytl lik benzinle 95 km de yakit sinyal verdi buda en fazla 35 ytl lik benzinle 150 km gidecegim anlamina geliyor demek degilmi?
  • Giza çok haklısın , bundan önceki aracım 2006 Fiesta TDCI dizel di km de şehir içi 0,150 YKR idi tüketimi, şimdi 1.3 tonluk lpg li passat 150 hp 0,165 YKR yakıyor şehir içi , şaka gibi ya....
  • lpg hiçbir şeklde tavsiye etmiyorum çekiş çok düşüyorperformansta belirgin kayıp oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkansseries

lpg hiçbir şeklde tavsiye etmiyorum çekiş çok düşüyorperformansta belirgin kayıp oluyor

Buna katılmıyorum kesinlikle-lpg püskürtme ayarını yaptırırken az yaksın diye gazı iyice kıstırmadıgın sürece-bilgisayarın otomatik kalibrasyonuyla kullanırsan hiç de düşmüyor.Belki çok yğksek hız ve devirlerde 150 km-160km hızlarda fark edilir bi hızlanma azalması oluyor o kadar....
    Ama dediğim gibi çok ekonomik olsun diye gazı iyice kıstırırsan o zaman çekişten baya düşüyo araç
  • quote:

lpg hiçbir şeklde tavsiye etmiyorum çekiş çok düşüyorperformansta belirgin kayıp oluyor

Eskiden belki evet ama artık sıralı sistemlerle bu olay söz konusu bile olamaz
  • fazla hız yapmam ama lpg yi ilk taktırdığımda (utanarak söylüyorum) 4.viteste 180 gördü bu araba.5 e atamadım.attım ama yol kalmadı.
  • güç kaybı muhakkak oluyor ama gözardı edilebilir.
  • MUHAKKAK VARDIR AMA ANLAYABİLMEK İÇİN ARABAYI DİNLEMEK GEREKİR.BİZİM ARAÇTA VARSADA MAKSİMUM %3 DÜR AMA KESİNLİKLE %5 DEĞİLDİR.150 BEYGİR ARABA OLUR SANA 145 BEYGİR.
    quote:

Orjinalden alıntı: barisdragon

güç kaybı muhakkak oluyor ama gözardı edilebilir.
  • quote:

bu söyleminizden lpg'li araç kullanmadığınız kanaatine varıyorum
  • evet arkadaşlar,

güçlü motor ve lpg harika bir şey,benzine göre ister istemez bir performans kaybı oluyor ama o kadar önemli değil.Arabada ben dahil 5 kişi ve ekranda 205 yazıyor dahada gidecek ama yol bitiyor.(LPG) İNANMAYANA 4 TANE CANLI ŞAHİT..
  • quote:

Orjinalden alıntı: parisorlu

evet arkadaşlar,

güçlü motor ve lpg harika bir şey,benzine göre ister istemez bir performans kaybı oluyor ama o kadar önemli değil.Arabada ben dahil 5 kişi ve ekranda 205 yazıyor dahada gidecek ama yol bitiyor.(LPG) İNANMAYANA 4 TANE CANLI ŞAHİT..

elbette de performans düşüyor. ama çok değil ben buna kızıyor. sizinde dediğiniz gibi çok performans kaybı ama cebinizden daha az yakıt parası çıkıyor buna değer.

performans kaybına örnek 95km hızla çıktığınız yokşuş 90km hızla çıkıyorsunuz hadi bilemedin 85 km hızla çık. 10 km hız farkı mı daha önemli %40 yakıt tasarrufu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 6 Eylül 2007; 21:31:48 >
  • Ya ben anlamıyorum LPG yi böyle desteksiz kötüleyenleri.ayıp mı ya ekonomi yapmak-çevreye en az zararı veren yakıtı kullanmak-kendi cebini kollarken memleket ekonomisini de kollamak.tamam belki motorun ömrünü kısaltıyo ama kim arabasını ömürlük alıyo ki-kullanırsın seni tatmin etmemeye başladıgı zaman satarsın ki...Eğer ww gibi ford gibi toyota gibi opel gibi bi araca taktırdıysan lpg yi 300000 km yi rahat görürsün bence.kimse de fazlasını istemiyo zaten.bazıları sanki arabayı babası üretiyo da arabanın ömrünü kısaltınca prestij kaybı yaşıyo gibi konusuyo,ben buna anlam veremıyorum???
    Beyler bırakalım artık bu LPG "abeci" yakıtıdır tartışmasını...

• sanırım daha çok tork düşüyor o da yokuşlarda ve araba yüklüyken belli oluyor dimi?
  • Merhaba Arkadaşlar;
    1999 model Passat 1.8 basic sahibiyim(not: T si yok), aracımda sıralı sistem Zavoli LPG sistemi takılıdır. İstanbul-Ankara otobanında 240 KM hızı gördüm. Bu hız yapılırken araç LPG'deydi. Onun için bence kesinlikle eğer iyi bir LPG sistemi iyi ustalar tarafından takılmışsa performans eksikliği yaşanmıyor. Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekia

Merhaba Arkadaşlar;
    1999 model Passat 1.8 basic sahibiyim(not: T si yok), aracımda sıralı sistem Zavoli LPG sistemi takılıdır. İstanbul-Ankara otobanında 240 KM hızı gördüm. Bu hız yapılırken araç LPG'deydi. Onun için bence kesinlikle eğer iyi bir LPG sistemi iyi ustalar tarafından takılmışsa performans eksikliği yaşanmıyor. Saygılarımla...

PASSAT 1.8 T; benzinde maksimum 246 km yapabilyoken (düz yolda), 125 hplik passatla nasıl 240 km gördünüz çok şaşıdım doğrusu...

Yokuş aşağımıydı düz yol mu?
  • Arkadaşlar bende Teleflex lpg sistemini kullanıyorum. Aracım Chevrolet Lacetti HB 1.6 109 Hp. Bende özellikle araç full doluyken(5 kişi + bagaj full) ve klima açıkken; 140-150 km süratle giderken; 5. viteste hızlanmaya çalıştığımda, benzine göre; gözle görülür bir performans kaybı oluyor(Bursa Otobanında denedim). Fakat dediğiniz gibi Bu denli yakıt tasarrufu yaparken; bu tür şeylerin gözardı edilmesi gerekli...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.