Şimdi Ara

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
9.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim pompadan hesapladın mı hiç? yol bilgisayarı az gösterebiliyor bazen
  • Haziran ayında bende buna benzer bir deneme yapmıştım..İstanbul-Sakarya arasında, yolculuk boyu tüketime dikkat ederek bir yolculuk yaptım..

Araç 2010 B6 Kasa..Bluemotion değil..

Değerler..

Passat 1.4 TSI Yakıt Tüketimi Testim

• http://binekarac.vw.com.tr/passat-teknik-bilgi.aspx
    Şehir dışı verisi 4,9 lt olan araç için, 4,5 lt.
    Yazacak kelime bulamıyorum...
  • Fena değil yakıtım değerleri.
  • Bende bizim arabayı yakmıyor sanıyordum minimum 4.5-4.6 ortalama görebildim uzun yolda . Gayet güzel değerler .
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@tgezer: İstanbul şehir içinde kısa mesafelerde ve dikkatsiz kullanımda 9-10 litre değerleri görülebiliyor. Örneğin babam 2000-3000 devir/dk bandında kullanır. Şehir içinde 8,5-9,5 litre tüketir ortalama. Ben ekonomik kullanırken kullanma kılavuzu ve vites değişim göstergesinde önerildiği şekilde kullanırım. 20 km/sa 2. vites, 30 km/sa 3. vites, 40km/sa 4. vites, 50 km/sa 5. vites, 60 km/sa 6. vites. Ani hızlanmalardan kaçınırım. Trafik akışını takip ederek fren kullanımını minimuma indiririm.

@errddm: Güzel bir değer yakalamışsınız.

@olorinthewhite: Aslına bakarsanız trafiğe girmeme rağmen tüketim 5 litrenin altına düşünce ben de şaşırdım. Bunun dışında 910 km gidiş 940 km dönüş olmak üzere bayramda yolculuk ve ölçüm yaptım. Bir Passat forumunda burada olduğu gibi kullanım koşullarını, trafik bilgilerini v.s paylaştım. Bagaj ve araç tamamen yüklü durumda ve klima açık kullanımda 5,3 lt/100 km ile tamamladım yolculuğu. Dilerseniz linkini paylaşabilirim. Fabrika verileri kapalı klima ve yüksüz olarak tespit ediliyor sanıyorum. Yüklü ve klimalı kullanımda fabrika verisinden 0,4 lt/100 km fazla tüketimim olmuş. Yani fabrika verileri rahatlıkla tutturulabiliyor gibi.

@ensnksr: 2 kez denedim hocam. Depoyu sürekli yakıt aldığım pompadan, pompa atana kadar doldurdum. Şehir içinde 900 km yol yaptım. Yeniden aynı pompadan aynı şekilde doldurdum. Yol bilgisayarındaki tüketim değerim 7,9 lt/100km iken pompa hesabında elde ettiğim değer 8,11 lt/100km. İkinci ölçümümde de benzer değerler yakaladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih* -- 31 Ağustos 2013; 21:47:14 >

• B6 kasadada bu değerleri yakalayanlar varmı ki?

ayrıca B6 motoru ile B7 kasanın motorları aynımı 1.4 tsi 122ps

TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas34

Ben doğu anadoluda oturuyorum gerek ilçe gerekse shirler arası yol sakin , bu. Vesile ile passat variant 1.4 tsı almak istiyorum ama şehir içi 8 lt gibi yakıyor , genelde. Yıl boyunca %70 ,i şehir içi kullanıyorum
    Sizce almaya değermi? fazlami yakıyor ? Yardımcı olursanız sevinirim

Bu arada hız sevdam yok yolda 110 u geçmem

bu araca bende cok bakıyorum ...yanı baktıgım araclardan bır tanesı dıyebılırım?

sonradan lpg vs taktırsak sorun yasarmıyız acaba
  • Valla yakıt cok iyi .dizele verilen para yazık acıyorum .bende yeni golf var 2 gün önce Ankara'dan geldim klima yüzde 70 açık 4 kişi artı valiz 120-130km hızla geldim sonuç 5.0 lt yakmış dizel olsa da yaklaşık olacaktı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

Valla yakıt cok iyi .dizele verilen para yazık acıyorum .bende yeni golf var 2 gün önce Ankara'dan geldim klima yüzde 70 açık 4 kişi artı valiz 120-130km hızla geldim sonuç 5.0 lt yakmış dizel olsa da yaklaşık olacaktı :)

Act sanırım? normal 1.4 TSI'a göre %25 az yakmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsunluuu55

B6 kasadada bu değerleri yakalayanlar varmı ki?

ayrıca B6 motoru ile B7 kasanın motorları aynımı 1.4 tsi 122ps

TEŞEKKÜRLER

Yukarda paylaştığım 4,9 lt /100 km değeri 2010 model B6 kasa passat aracıma ait
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

Valla yakıt cok iyi .dizele verilen para yazık acıyorum .bende yeni golf var 2 gün önce Ankara'dan geldim klima yüzde 70 açık 4 kişi artı valiz 120-130km hızla geldim sonuç 5.0 lt yakmış dizel olsa da yaklaşık olacaktı :)

Act sanırım? normal 1.4 TSI'a göre %25 az yakmışsınız

Act değil 122 gb dsg

• Benim arabamda rampa aşağı rolentide 1.8l yakardı
  • Başka konularda kendi ile dalga geçene demediğini bırakmayan klavye şövalyeleri işlerine delince nasıl aynını kendileride yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoto -- 5 Eylül 2013; 2:25:05 >
  • mükemmel değerler
  • Ben 1.4 tsi 2014 model manuel passat aracimla antalyada sehir ici trafiginde bir depoyla 1130 km fix yapiyorum hedef 1200 km ... tek yaptigim kalkislarda dikkat etmek yuksek vites dusuk rolanti ve trafik isiklarina yaklasirken gazdan ayagi cekmek ... birde bisey kesfettim duz yolda 5. Veya 6.viteste giderken 80km hizla goster 4.5 litre 100km gosterirken az gazdan ayagimi cekiorum hafif sekilde hizimi duz yolda koruyabildigm gibi tuketim 2 lt lere dusuyor cok denedim bunu ise yariyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk1986

Ben 1.4 tsi 2014 model manuel passat aracimla antalyada sehir ici trafiginde bir depoyla 1130 km fix yapiyorum hedef 1200 km ... tek yaptigim kalkislarda dikkat etmek yuksek vites dusuk rolanti ve trafik isiklarina yaklasirken gazdan ayagi cekmek ... birde bisey kesfettim duz yolda 5. Veya 6.viteste giderken 80km hizla goster 4.5 litre 100km gosterirken az gazdan ayagimi cekiorum hafif sekilde hizimi duz yolda koruyabildigm gibi tuketim 2 lt lere dusuyor cok denedim bunu ise yariyor..

80 km yapılan bir şehir içi, şehir içi değildir. Sizi İstanbul'a alalım, TSI Passat sabah ve akşam şehir içi kullanılsın, minimum değer 9.5 litre.
  • Doğan. kullanıcısına yanıt
    80 km yi her zaman yapamıyorum tabiki ama göstergem genelde ortalama hızı 28 - 30 km gösterdiği zamanlarda şehir içi kullanımım 5.5 - 6 litre civarı , ama ne zamanki hızım aşırı trafik olurda 18 - 20 km ortalamaya düşüyor o zaman tüketimde 7,5 - 8 aralığına yükseliyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.