< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Mart 2017; 2:34:51 > |
Pass Aleph 3 projem.
-
-
-
ustanın işi de ustaca oluyor tabi.bizimki amatörce oldu biraz.eline sağlık abi senin de.allah güle güle kullanmayı nasip etsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Mart 2017; 11:46:53 > -
Estağfurullah İlker, bende kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim, aynı temennilerimle. -
Her ikinizide ayrı ayrı tebrik ediyorum . ellerinize ve emeğinize sağlık .
Benim amplifikatör kenarda bekliyor , malum restorasyon ve tamir işlerinden dolayı kendi amplifikatörüme el atamıyorum .
Terzi söküğünü dikemezmiş misali
sesini duydum ,benim cihazda Bias ve DC Ofset var ,kabaca yaptım ,gayet stabil değerler aldım ,sorun yok .kendi topiğimde yazdığım gibi ön panel işi kaldı . bana göre 2 dk iş değil . deliklerin açılması ,zımpara astar 2-3 kat boya derken zaman alacak işler .
sizi bilmemde zaten benim müzik dinleyecek ne zamanım ne sağlam kafam var
F6 bitsin kenarda durur 2 ay tıngırdatırım ,onuda diğer koleksiyonlarımın yanına ambalajlar koyarım .
sizlere keyifli dinletiler dilerim .
-
üstattan aferinimizi de aldık de aldık ohoo tamamdır artık sırtım yere gelmez.
eyvallah abi seninki aynen terzi söküğünü dikemezmiş hesabı oldu.geç olsun güç olmasın sonuçta ticari bir beklenti ile yapmadın tahminimce.
e kimbilir müşteri çıkar belli de olmaz hani. -
Bizim ülkemizdeki insanlar markacıdır . etiketi severler . orijinal pass lab F6 nin içini dışını biliyorum bu konuda mütevazi olamıyacağım fazlam var eksiğim yok zaten cihazda klon değil aslında . Nelson amca bazı modellerini halka açmış .
ticari kaygım olsa bu sürenin 4/1 zamanında tamamlamıştım , şöyle satarım böyle satarım derdim yok ,okul yıllarımdan beri çeşitli amplifikatörler yaptım ,o zamanlar imkanlarım daha kısıtlıydı ,maddi imkanın olsa bile yurtdışından malzeme getirmekmi o ne
buna rağmen elimde hatıra diye bir tane yok , hep eş dost elimden kaptı
fakat şimdi bakıyorum ne imkansızlıklarla neler yapmışız . hoparlör yoktu adam akıllı kolon yapardık aklımız sıra . hazır ölçülerde kabin yapan bir marangoz vardı ona AFA marka veya biraz paraya kıyıp RCF marka bas hoparlör alıp birde yerli tweeter koydukmu , hesapsız kitapsız Crossover de bobin sarıp kondansatör koydukmu değme keyfimize . ilk led vu metreler çıkmıştı UAA entegreli ,onuda amplifikatörün ön paneline yerleştrdinmi üff ,doğru dürüst kaliteli düğme yok,potansiyometre yok bir şey yok ama Çinde yok tu . arkadaşlar alırdı o zamanın üç beş kuruşuna .
önceden yazdım ya etiket olacak marka yazacak , şimdi desem x lira naapıyoosun ya y marka bu kadar diyecek milyonlar var .
o sebepten hiiiç kaygım tasam yok , 2 ay günde 2 saat kenarda tıngırdatırım , karft kağıda sarar içine silica jell atar baloncuklu naylona sarar seneden seneye sever okşarım .
ama siz bana uymayın hakkını verin cihazın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 30 Mart 2017; 3:2:35 >
-
Eyvallah üstat, bilgine başvurduğum noktalar oldu, teşekkür ederim. -
Estağfurullah üstadım ,bilgi alışverişinde bulunduk , sizi takip ediyorum ,öyle güzel paylaşımlarınız var ki , bende eksiklerimi görmüş oluyorum . sizde sağolun varolun . -
Elinize sağlık çok güzel olmuş.
2x30W A sınıfı amplilerde kullanılan besleme devresi kapasitesi genellikle 2x200W ticari AB sınıfı amplilerde kullanılıyor.
Sadece 2x30W gücüne rağmen mükemmel güç ve bass kalitesini ben buna bağlıyorum.
Receiver VSX-D2011 mi? -
Kursun üstadımın yazdıklarına harfiyen katılıyorum , Class AB çalışan bir amplifikatörün tam güçte çektiği akım kadar akımı Class A sürekli her dB çekiyor . aşırı ısınması ve gerekli kapasitede transformatör ,redresör ,kondansatör ihtiyacı bundandır . bence abartılı değil kondansatörler .yeterli kapasitede . benim amplifikatörde kanal başına 120 bin uF . -
yok hocam vsx-d1011.teşekkür ederim ayrıca.sizin gibi ustaların beğenisini almak önemli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 30 Mart 2017; 13:39:24 > -
2x30W A sınıfı amplilerde kullanılan besleme devresi kapasitesi genellikle 2x200W ticari AB sınıfı amplilerde kullanılıyor. -
üç mesaj önce kursun üstadın söylediğini bize tekrarladığın için sana teşekkür ediyoruz kaptan hasan çok yardımcı oldun bize. -
Üstatlara selam olsun:) Üstünden 6 yıl geçmiş ama ben yeni okudum:) okuyunca da bir cevap yazmak istedim. Uğur hocamın tavsiyesi sayesinde pandemi döneminde bir F5 birleştirim. En zor tarafı trafo ve kasa oldu. 2 farklı yere trafo sardırmama rağmen yüksüz durumda bile zırlıyordu her ikisi de malesef. Ben de Polonya toroidy den sipariş verdim mecburen. 400va sipariş vermeme rağmen F5 bias ayarını yaptığımda o da zırlamaya başladı :). Muhtemelen epoksi dökmem gerekebilir. Kasa tam alüminyum olunca en küçük titreşim gürültüye dönüyor.
Kasa konusuna gelince lazer kesim yapıp boyayacak iyi bir yer buldum ve AutoCad'de çizimini yaparak kesim ve boyamaya verdim. Neyse ki ilk denemede sorunsuz her şey yerine oturdu. Soğutucuyu Arma Alüminyum dan 166AS modelini 130mm yüksekliğinde kestirerek 3 parça yan yana kaynaklatıp diyaudiostore da verilen UMS parametrelerine göre fereze deliklerini açtırttım. Ayrıca kasaya montaj için gerekli freze işlemlerini de yaptırdım. Kesimde çok özenli davranmamışlar fakat yine de iyi oturdu.
Böylece soğutma ve kasa kısmı tamamlandı. Ön panele gelince orjinal F5'e benzeyen bir tasarım yaptım fakat talaşlı işlem yapacak yer bulmakta çok zorlandım ve yaklaşık 1 yıl sonra 2022 de ancak ön paneli tamamlayabildim.
Power'ı yaptıktan sonra pre yapmadan olmazdı.
Öncelikle diyaudiostore da iyi yorumlar alan korg nutube denemeye karar verdim.
Büyük bir hevesle birleştirdim. Jung Didden superregulator ile birlikte ayağa kaldırdım.
Bir kaç kez ve kritik dinlemeler yaptım. Fakat ses biraz boomy geldi bana. Vokaller net fakat orta-alt frekanslarda çok fazla şişirme ve üst frekanslarda eksiklik vardı.
Bir süre sonra BA3 front-end'i denedim. Korg nutube ile arasında dağlar kadar fark vardı.
Alt frekanslarda ciddi bir kontrol ve sıkılık vardı. Üst frekanslar ise gayet temiz ve netti. Fakat herhangi bir kaynak bağlı değilken biraz fazla gürültülü çalışıyor.
Pre kasasını da power ile uyumlu olacak şekilde tasarladım. Volume knob'ları çin'den sipariş verdim (gayet başarılı) ve ön paneli de bu knob'ların ölçüsüne göre tasarladım.
Şu anda gayet keyifle dinliyorum.
Ve....
Aklıma Aleph serisi düştü. Aleph J'mi 2 mi 3 mü derken Aleph 2 ye karar verdim. (Nelson Pass'ta Aleph 2 nin çok daha kontrollü ve bir çok açıdan başarılı olduğunu söylemiş)
Şimdi Aleph 2 için yollara düşüyorum. Artık kurlar çok yüksek, aliexpress ten gelecek ürünlerde bile %50 vergi var. Nerde o 30 lira vergi ile dünyayı taşıdığımız günler :)
Neyse, artık bu yola düştük. Bir şekilde başlayıp bitireceğim.
Bu anlamda eğer herkes sardırdığı trafodan memnun ise, kime sardırdığınızı çok merak ediyorum :)
Ayrıca alüminyum da talaşlı üretim yapacak bir tanıdık var ise çok memnun olurum.
Tabi ki bunların dışındaki tavsiyelerinizi de dinliyorum.
Biraz uzun olmuş, umarım sıkmamışımdır:)
-
Bu arada küçük bir fotoğraflarını da eklemek istedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasterx -- 10 Haziran 2023; 22:49:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
trafodaki zırıltının sebebi, trafonun şebekeye geri gönderdiği dc gerilim. birkaç ay önce sıkıntıdan güç düzenleme cihazı yaptım kendime. zırıltı kesildi.
Soft starter + DC blocker + Emi filter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X