Şimdi Ara

Pascal PK-100 GPU’su 17 Milyar Transistöre sahip Olacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2016 yılında Pascal mimarisi ile beraber 16 nanometre üretim teknolojisine geçecek olan Nvidia, PK-100 GPU’su ile sınırları zorlayacak.

    Fudzilla kaynaklı habere göre 2016 yılında endüstrinin beğenisine sunulacak olan Pascal mimarisinin amiral gemisi modeli PK-100 GPU’su devrimsel yeniliklerle geliyor. 32 GB’a kadar HBM2 kadar bellek destekleyen GPU’nun 17 milyar transistör barındıracağı ortaya çıktı. Karşılaştıma açısından, Nvidia’nın mevcut en güçlü GPU’su GM-200’de ( Titan X ) 8 milyar transistör yer alıyor. Üstelik GM-200 600mm2 zar alanına sahipken Nvidia PK-100 çok daha küçük bir zar alanına sahip olacak.

    16 nm’de kullanılacak olan 3D Gate teknolojisi sayesinde Nvidia Pk-100’ü tarihinin en güçlü GPU’su yapabilme şansına sahip olacak gibi. Bakalım 17 milyar transistör ve 3D Gate teknolojisi firmaya nasıl bir performans sıçraması yaşatacak?

    Pascal mimarili ilk Geforce ekran kartların 2016 yılı ilk yarısının sonlarında görücüye çıkması bekleniyor.kaynak donanimcibaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • HBM2 amd ve sk hynix in ortak projesi olduğu için nvidia orada geriden gelecek ama gpu alanında dedikleri gibi çok güçlü gpular üreteceklerine inanıyorum 2016 hem amd hem intel hem nvidia yönünde iyi ürünler göreceğiz 2016 pc alacaklar için altın çağ olacak gibi
  • şimdi 980 ti alan pişman olur mu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes P.

    şimdi 980 ti alan pişman olur mu acaba

    Nasıl ki Tatin X tanıtıldığında Kırpılmış ama yakın hızda bir kart geleceği gün gibi ortadaysa 980ti ve fury x in seneye tokatlanacağı o kadar ortadayken neden pişman olsunlar?
  • Fiyatı transistor sayısı kadar olmasında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 24 Temmuz 2015; 16:40:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 6 bin diyorum var mi arttiran
    5 bin e bulunca sevinen arkadaslar illa ki olacaktir ucuza ald diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu gpularin geliştiği kadar işlemciler de gelişse, bizde 700 800 liraya i7 almaktan kurtulsak...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    pascal biraz fazla iddialı geliyor oculus rift light bake gelişimi vb derken ihtiyaçlarımızda bu oranda artıyor
    bugün son ayara aldın mı titan xde bile zor oynadığın ARK isimli oyunu oculusla kim oynacayak 4 way sli 980 ti mı onu merak ediyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Enes P.

    pascal biraz fazla iddialı geliyor oculus rift light bake gelişimi vb derken ihtiyaçlarımızda bu oranda artıyor
    bugün son ayara aldın mı titan xde bile zor oynadığın ARK isimli oyunu oculusla kim oynacayak 4 way sli 980 ti mı onu merak ediyorum


    ARK gibi saçma sapan bir oyun için 5 lira bile harcamam. Aynı şekilde W3 gibi sorunlu oyunların performansına bakıp Titan X bile yetmiyor demek anlamsız. Bunlar zengin çocuklarının ben 4k 60fps dışında oyun oynamam şımarıklıkları dışında bir anlam ifade etmiyor. O yüzden en çok satan kartlar orta seviye kartlar.
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    ark benim için son zamanlarda gerçekten oynanası bi oyun ve sürekli güncelleme geliyor zaten fakat bende bir tasarımcı olarak unreal engine kullanıyorum ve o oyunun ne kadar optimize edilsede yapım mantığı dolayısıyla belli bi performans değerini aşamayacağını çok iyi biliyorum ve bunun gibi oyunlarda çoğalacak çünkü herşeyi optimize etmekle uğraşmak büyük bir zaman kaybı bazı tasarımcıların aksine hazır objelerin kodların vb kullanılmasına karşı değilim çünkü günümüzdeki en kötü oyunlar bile kapsamlı oyunlar aslında ve hazır bişe kullanmadan yapmak imkansız (büyük stüdyolardan bahsetmiyorum adamlar yüzlerce kişi çalıştırıyor onlar yapsın bi zahmet)
    bir adım öteye gitmek için hazır şeyler kullanılacak vb burda sadece hazır obje kod vbden bahsediyorum işin arka planında hazır veya hazır olmasada hızlı diyeyim başka bi çok şey var pcnin sırtına yük bindirecek örnek:
    bi yatak var 2 milyon poly tek başına bir odadan fazla kasacak oyuna atsan sen bunu düşür 500 bine prof. grafik için elbette kötü ama oyun içinde aradaki farkı kimse anlamaz (yatağın şekline detayına bağlı)
    optimize etmek bazen bu şekildedir bunlarla uğraşmak yerine yeni mekanlara zaman harcansa daha kapsamlı oyunlar görürüz pascal mimarisi hbm bellekler gibi teknolojilerin asıl amacı bu zaten üreticinin işini kolaylaştırmak çünkü o kadar basit dar güçsüz sistemlerde oyun yapılıyor oyun oynanıyor ki path tracing 6 cones ile 1 tek odayı bile real time render edemezsin hatta saniyede 1 kare bile göremezsin bu yüzden hep baked light daya static ışığı ver lightmapi biraz bişeye benziyor bizde ağzı açık seyrediyoruz sonrada tasarımcılar 32gbdan aşağı ram kullanmıyor o kadar lightmape ram mi dayanır ben bu ram olayı yüzünden kendi projemi askıya aldım

    neyse konuya dönecek olursak benim tezim şu oculus geldiğinde 980 ti kullanıcısı bile tatmin edici bi düzeyde oyun oynayamayacak yapılan açıklamada beni destekledi minimum 970 lazım dediler
    bak bunun sebebinide açıklayım 1080p monitörüm var 3d. 3d visionu açtığımda ekran ikiye bölünüp 1920x540 2 adet görüntü oluşturuyor her bir göz için.. sonuçta hesaplarsan teoride çizilen piksel aynı performansta bi fark olmaması lazım fakat genişleyen görüntü açısı hem gpuya hem işlemciye yük bindiriyor rami vrami saymıyorum bile ve sonuç 1080p 3d = 2k 2d.
    gelecek oculusun 2k civarı bi ekranla geleceğini düşünürsek 2k 3d = 4k 2d
    slida cfda çare aramakta doğru değil oyunlar oculusu daha düzgünce çalıştıramazken unreal engine bile oculusta en güncel sürümünde hatalar var bugün çıkan oyun motoru 2016da göreceğimiz oyunlar demek oculusun oyunlarda tam optimize olmasıda biraz zaman alacakken SLİ CF oculusta ne zaman çalışır bilemem bugün 2kda 980 ti ağırlı olarak 70-90 fps arası gidiyor 90dan ele aldık hadi böl yarıya 45 fps oculus ile oculusta minimum 90 fps civarı lazım olacak sağlık açısından bile gerekli ee 980 ti alıpta mediumda mı oynayacaksın aa kapalı vb.. o zaman eyvallah hiç tartışmayalım
    ama oculus 3d visiondan kat be kat optimize gelirse o zaman olur en azından bi süre idare ederiz sonrada vxgi sınırına takılırız geçmiş olsun.....




  • 980 ti aldım witcher 3 ü bitirdim online battlefield 4 den başka oyun kalmadı elimde, Batman oynuyacaktım, oyun sorunluymuş update gelecekmiş. Yeni kartlar çıktıkca pc oyun piyasası geriliyor, pascal çıktığında tetris oynarız heralde.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Hocam gta 5 var, shadow of mordor var, attila var, dirt rally var, hardline var, yakında black ops 3 geliyor. Fikir vereyim dedim oyunuz kaldıysanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KanKoKan

    980 ti aldım witcher 3 ü bitirdim online battlefield 4 den başka oyun kalmadı elimde, Batman oynuyacaktım, oyun sorunluymuş update gelecekmiş. Yeni kartlar çıktıkca pc oyun piyasası geriliyor, pascal çıktığında tetris oynarız heralde.

    ben bf4'te single oynuyorum mantle acip manyak gibi fps veriyor 280x kartla.sende 980 ti ile tad vermiyordur deli gibi fps olunca.multisini de arada oynuyorum her turlu fazla yani elindeki kart.sana project cars'da firtina ya da gta5 son ayarlar lazim heyecan verici olmasi icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soralalp

    Hocam gta 5 var, shadow of mordor var, attila var, dirt rally var, hardline var, yakında black ops 3 geliyor. Fikir vereyim dedim oyunuz kaldıysanız.

    Shadow of mordor çok oldu biteli, gta 5 single bitti online kısmını anlıyamadım , dirt rally ile ilgili yorumları pek iyi bulmadım, atillayıda ilk duyuyorum.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Hocam esas keyifli kısmı online olan gta'nın. 12. Seviyeye kadar market vs soyun insanların görevlerine katılın. 12'den sonra telefondan internete girip high-end diye tabir edilen evlerden alın. Artık kendi heistlarinizi yani ileri seviye gorevlerinizi yapabiliyor olacaksınız. O andan itibaren bırakamazsınız zaten :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.