Pasaportunu kaybedip sonra yeni pasaport alan biri var mı? Kayıp başvurusu yaptıktan sonra ne oluyor? Randevu alıp yeni pasaport çıkartılır diyor ama bu yeni pasaport kaybolan pasaportun kalan geçerlilik süresi kadar mı oluyor yoksa 10 senelik için başvurabilir miyim? |
Pasaportunu kaybetip yenileten var mı?

-
-
Hiç kayıp başvurusu yapan yok mu? Herkes pasaportuna çok sahip çıkmış galiba.
-
Parasını verip sıfırdan pasaport çıkarttırıyorsun. Diğeri kayıp diye sisteme giriliyor. Sana eksisi parası anlayacağın.
-
Yeni alırken her türlü para verilecek zaten.
Anladığım kadarıyla önce kayıp diye başvuruyorum, sonra sistemden benim pasaport düşüyor(bu şart, geçerli pasaport varken randevu alınmıyor), sonra parasını verip 10 senelik çıkartabiliyorum. Doğru mu?
-
Nüfus ve vatandaşlıktan pasaport çıkartmak için randevu al. Harcını vs öde (zaten 2 ay geçerli makbuz sıkıntı yok.) sıra sana geldiğinde pasapprt başvurusu için geldim. Diğer pasaportumu kaybettim de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana hic olmadi ama ozellikle yurtdisinda bunu Allah dusmanimin basina vermesin. Rumen arkadas Amerikada kaybetmisti pasaportunu otobusle 15 saat Washington D.C ye gidip rumen konsolosluguna basvurdu bide cebinden para odeyip orda kaldi hazir oldugunda bidaha gitti geldi aldi isten izin vs aldi. Zaten 3-4 aylik WAT olayinda 10 gun fln oyle kaybetti.
-
Pasaportumu baş köşede saklıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu anda yeni pasaport için başvuru randevusu alamıyorum çünkü 6 aydan uzun pasaportum var. Randevu alabilmem için sistemden bunun değişmesi lazım.
-
Allah düşman başına vermesin ben de Polonya'da Erasmustayken (daha gelmeme 1 aydan fazla olduğu için geçici pasaport da alamadım) kaybettim. Bir de yeşil pasaporttu. En yakın Prag'da randevu bulabildim büyükelçilik randevusunu. Bu süreç en az 300 euroma mal oldu tabi. Vizeyi kaybetmek de çok koydu neyse ki yabancılar dairesi vize fotokopisi ve polis tutanağı sayesinde yeni vize yapıştırdı pasaportuma (aynı vize süresi). Siz siz olun yurt dışında o pasaporta gözünüz gibi bakın, maddi hasar harici manevi olarak da çok yıpratıyor. Konu sahibinin sorusuna gelince de yeni pasaport başvurusu yapılıyor normal şekilde, sadece eski pasaportu kayıp diye bildirmeniz gerek. Benim yeni aldığım pasaport bordo olduğu için kayıp yeşil pasaporttaki süreyi aktaramadı konsolosluk çalışanı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim de aynı 8 ay geçerli bordo pasaportum var ama eylül ayında yeni yeşil pasaport başvurusu yapmıştım. Bu çok ilginç, bende hiç sorun çıkarmadı hatta nüfustaki görevli bordo pasaportumu bile iptal etmedi, çift pasaport oldu. Bazı kişiler de randevu bile alamıyor.
Senin yeşil pasaport sıfır olduğu için sorun olmamış. Yoksa bordoyu yenilemek isteyen randevu alamayacaksın.
Ben de birilerini arayıp öyle işimi yaptırtmak zorunda kaldım. Ama normalde şu anda nüfus müdürlükleri yardımcı olmalıymış, bana denk gelen müdüre işi baştan yokuşa sürmüş.
Ama evlilik gibi nedenlerle de pasaport yenilemek gerek ve şu sistemde bu zor iş. İlla müdürlüğe gidip oradaki birilerinin işi yapması ya da en kötü sizin için randevu alması lazım. Gördüğüm kadarıyla da buna "ek iş çıkarttılar" şeklinde bakıyorlar ve rahatsız oluyorlar ama vatandaşın başka çaresi yok.
Devlet sisteme bu kısıtlama getirerek keyfi pasaport uzatanları engellemek istemiş herhalde ama daha çok iş çıkarıp, pek çok kişiyi mağdur etmiş.
-
Hocam gerçekten sinir bozucu bir sistem, ne zaman baksam %100 dolu idi randevular. Zor bela denk getirebildik babam da çalıştığı için. Yani aslında bordo pasaportlara da yeşil pasaportlara getirdikleri gibi uzatma prosedürü getirseler çok iyi olurdu.
İstanbul'da tam dolu gözüküyor. Ama haftalık açıyorlar galiba. Pazartesi sabah erkenden bakmak lazım. Tabi ara ara bakınca boş yerler daha erken tarih için açılabiliyor, şans tabi.
-
Benim sahsen basima gelmedi ama iste cevreden duydum sizin anlattiklariniz vs simdi en buyuk kabusum valla umarim olmaz hickimseye.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X