1 Haziran'dan itibaren kullanılmaya başlanacak biometrik pasaportlar ile defter ücreti de artacak. 138 lira olan defter ücretinin en az 300 olması ve 10 yıllığına verilecek pasaportların harç bedelinin bin TL'yi aşması bekleniyor.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye, AB'ye uyum çerçevesinde 1 Haziran'dan itibaren kırmızı biometrik pasaportlara geçmeye hazırlanırken, yeni pasaportlarla birlikte ödenecek miktar da artacak.
Halen 138 lira olan defter ücretinin, çipler nedeniyle 300-500 TL civarında olması, 10 yıllığına verilecek pasaportların harç bedelinin ise bin lirayı aşması bekleniyor. Nihai fiyatın belirlenmesinde dünya standartları da masaya yatırılacak. Ancak Türkiye, biometrik pasaport uygulayan ülkeler arasında yine en yüksek harç ve defter bedeline sahip ülke olacak.
HANGİ ÜLKEDE NE KADAR?
ABD'de pasaport bedeli 107 dolarken, İspanya'da 20, Yunanistan'da 26 euro. Türkiye'nin hala kullanmakta olduğu mavi pasaportlarda 5 yıl için 616 lira harç bedeli alınıyor. Defter ile birlikte pasaport almak bir Türk vatandaşına 754 liraya mal oluyor. Mavi pasaportlar 2015 yılına kadar geçerli olacak.Yeni pasaportlarla ilgili teknik altyapı hazırlıklarına da başlandı. İl Emniyet Müdürlüklerine ve Konsolosluklara Mayıs ayından itibaren yeni pasaportların teknik altyapısı gönderilecek. Biometrik pasaportların çipleri de Almanya'dan ithal edilecek.
Sanki her yere vizesiz gidebiliyoruz da sağlam fiyat koyuyolar...
Bu ülkede vatandaş olmak zor iş...Daha yeni 5 yıllık uzattım, 616 TL para verdim...Üstüne bu çıktı...
quote:
Orijinalden alıntı: Sum 41
Sanki her yere vizesiz gidebiliyoruz da sağlam fiyat koyuyolar...
Bu ülkede vatandaş olmak zor iş...Daha yeni 5 yıllık uzattım, 616 TL para verdim...Üstüne bu çıktı...
Bir de yurtdışına çıkış harcı diye 15tl para alıyorlar, resmen haraç.
Çifte vatandaşlığın gözünü seveyim.Vizesiz istediğim avrupa ülkesine gidebiliyorum(İsviçre hariç).Temmuzda bitiyor süresi 5 yıl için 40 50 avro verip uzatırım.
çok pahali,bende turk vatandasligi bile yok.Girmem için mektup gelmisti.Ama memurlara haraç yedirmedigimden hala geçememistim. Simdi geçmeye kalksam birde 30 senelik geçmiside istemesinler! Vallahi bir servet tutar
Ben avrupa yakasından anadolu yakasına geçerken zorlanıyorum ailem ile
quote:
Orijinalden alıntı: BestM
Çifte vatandaşlığın gözünü seveyim.Vizesiz istediğim avrupa ülkesine gidebiliyorum(İsviçre hariç).Temmuzda bitiyor süresi 5 yıl için 40 50 avro verip uzatırım.
hocam isviçre schengen ülkeri arasına girmedi mi ?
artık isviçre de schengen kapmasında bildiğim kadarıyla...hadi pasaport harç bedeli falan anlarım da yurtdısına çıkarken aldıkları o 15 tl lik vergi nedir resmen soygun
Avrupa ulkesinin pasaportu olan bir kisi isviçreden vize almasina gerek yoktur.
peki ileride yurtdışına çıkıcak olanların haziran olmadan pasaport alması bişey değiştirecekmi yoksa onlar da mı verecek?
Ailemin memur olmasından kaynaklı 5 yıllık yeşil pasaportum kapı gibi duruyor , bişey olmaz bana
Çok şükür bende çift vadandaşım da bu soyguna katlanmak zorunda değilim artık. Yahu kıç kadar bulgaristanda 5 yıllık pasaportu 20 euro gibi bir paraya çıkartmıştım.Anlamıyorum bizim tr neden bukadar kazık.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme