Şimdi Ara

Pasaporta 6 aylık mı yoksa 1yıllık mı harç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen sene ilk kez 1 yıllık pasaport çıkarttım ve 21 haziranda süresi bitiyor. bu sene ise 12 temmuz-20 temmuz tarihleri arasında bosna hersek, sırbistan, karadağ turu yapacağım. Ülkelere ayak basma tarihi itibariyle en az 6 aylık pasaport geçerliliğimin olması lazım mı? yani 6 aylık harç ödesem yeterli mi yoksa 1 yıllık mı almam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi outofnick -- 8 Haziran 2014; 2:18:39 >

• Çoğu ülke dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha pasaportunuzda sure olmasını ister. 1 yıllik defter sorun yasamanizi engeller.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha sonradan gördüm hocam, Sırbistan en azından 6 ay geçerli pasaport istiyormuş ve yeni çipli pasaportlarda süre uzatma diye bir olay yokmuş. En baştan pasaport çıkartmam gerekiyormuş. İçine tüküreyim böyle işin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

Daha sonradan gördüm hocam, Sırbistan en azından 6 ay geçerli pasaport istiyormuş ve yeni çipli pasaportlarda süre uzatma diye bir olay yokmuş. En baştan pasaport çıkartmam gerekiyormuş. İçine tüküreyim böyle işin.

Şöyle söyleyeyim 550 lira vererek 10 yıllık pasaport almak kazıklanmanın en hafif yolu. zira 1-2 yıllık defterlerden 200-300 lira fazla ve 10 yıl kafanız rahat. Elbet ilerleyen yaşamınızda ihtiyaç olacaktır. İmkanınız varsa 10 yıllık alın derim.
  • Hocam teşekkürler ilginiz için. Ben yine muhtemelen 1 yıllık alacağım. Çünkü hem fazla masraf etmek istemiyorum hem de önümüzdeki birkaç yıl yurtdışına çıkmam diye tahmin ediyorum. 6 yıl sonra da yeşil pasaportum olacak kısmetse, hali hazırda on yıllık varken bir de o zaman masraf etmiş olurum.
  • 10 yıldan aşağı sürede pasaport almayın. Sırbistan da da bir numara yok. Boşuna gitmeyin
  • eğer imkan varsa 10 senelik alın bi daha uğraşmamış olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam önerilere kulak verin.

10 yıllık alın rahat edin. Hiç belli olmuyor bir anda kendinizi yurtdışında bulbiliyorsunuz.

bidaha da uğraşmyacaksınız.

iyi tatiller
  • Hocam her yıl artan damga vergilerini ehlıyet vb degerlı kagıtların yıl bazında zamlarını dusunursek.. ve onumuzdekı 10 yıl ıcınde seyahat ederım dıyorsanız.10 yıllık almak en mantıklısı. yıllık 55 tl ye gelmekte digeri 1 yıllık 115 tl civarı
  • Ben 10 yillik cikarttim. Kafam rahat. 1 yillik pasaport 6 ay sonra isi biter. O yuzden paraya biraz kiyin 10 yillik alin. Ne olur ne olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese yardımları için teşekkürler ama ben önümüzdeki 6 yıl içerisinde belki 1 kere daha yurtdışına çıkarım diye düşünerek yine 1 yıllık çıkarttım. 6 yıl sonra yeşilim gelecek kısmetse. Tatil ve araba kredisi ödemem olduğu için bu ay bir de 10 yıllık çıkartmak istemedim. Eşime de lazım olduğu için 2 kişi masraf iyice artacaktı. Herkese teşekkürler.
  • 2014 yılı

10 yıllık pasaport defter dahil : 533 TL yıllığı 53 TL gelir.
    1 yıllık pasaport defter dahil : 215 TL yıllığı 215 TL gelir.

aradaki farkı görün bencede 10 yıllık pasaport.

6 AY pasaport defter dahil : 171,1 TL yıllığı 342 TL gelir.
    1 YIL pasaport defter dahil : 215,5 TL yıllığı 215 TL gelir.
    2 YIL pasaport defter dahil : 304,3 TL yıllığı 152 TL gelir.
    3 YIL pasaport defter dahil : 400,5 TL yıllığı 133 TL gelir.
    10 YIL pasaport defter dahil : 533,7 TL yıllığı 53 TL gelir.
  • Mihmander kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar acil bir sorum olacak şimdi pasaportum yok ve cıkartırmayı dusunuyorum annem ve babam memur emeklisi sanırım yeşil oluyormus unide oldugum için ancak sorum şu

Dogum tarihim 31-03-2014 7ay sonra 25 olucam yeşil için başvurmaya degermi ? 2.si eylül 10gibi mezun olucam universiteden bu bir sorun teşkil edermi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.