Şimdi Ara

Pasaport kaydı olmadan kapanma süreci hakkında özel bir durum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıvı teması olan iphone 4'ümü yaptırdım.

Telefoncunun vodafone hattını taktık bugün full çekti benim turkcell hattı takınca servis yok yazıyor. yeni mikro sim aldım tekrar denedik yine servis yok dedi.

Bugün hattımı vodafone'a taşıdım pazartesi geçecek.

Benim hattı 4-5 gündür telefonda kullanıyordum o yüzden turkcell erken kapatmış olabilir mi pasaport kaydı olmadığı için.

Vodafone hat ilk kez bugün takıldığı için henüz Vodafone kapatmamış olabilir mi henüz diye düşünüyorum.

Pasaport kaydını 1 hafta sonra yaptıracağım.

IMEI sorguladık kayıt dışı olduğu tespit edilen IMEI yazdı. Telefon 4-5 gün önce geldi ve 4-5 gün Turkcell hat takılıydı.

• Hat kapatma işleminin turkcell yada vodafone ile bi ilgisi yok. Hattı Bilgi Teknolojileri Kurumu kapatır benim bildiğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheRnogod

Hat kapatma işleminin turkcell yada vodafone ile bi ilgisi yok. Hattı Bilgi Teknolojileri Kurumu kapatır benim bildiğim.

kapanınca direk hepsinden kapanması gerekiyor diye biliyorum ben de. :/
  • cihaz vodafone'dan alınmışsa(yurt dışı) o türkiyede calışır diğer operatörlere kapalı olur bende böyle biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckin1781

cihaz vodafone'dan alınmışsa(yurt dışı) o türkiyede calışır diğer operatörlere kapalı olur bende böyle biliyorum

Bu çok ilginç bir bilgi. Eğer öyleyse pasaport kaydı olayına tamamen ters düşer. Doğru olabileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

cihaz vodafone'dan alınmışsa(yurt dışı) o türkiyede calışır diğer operatörlere kapalı olur bende böyle biliyorum

Bu çok ilginç bir bilgi. Eğer öyleyse pasaport kaydı olayına tamamen ters düşer. Doğru olabileceğini sanmıyorum.

Hocam bir ilginclik yok. Vodafonedan kilitli ise telefon burdaki vodafone ile kullanilabilir. Yalniz arkadas 4-5 gun turkcell ile kullanmis zaten. Ayrica 4-5 gunde telefon kapanmaz. En az 15 gunu var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bouygues'ten alınmıştı simi açık şu anda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

quote:

Hocam bir ilginclik yok. Vodafonedan kilitli ise telefon burdaki vodafone ile kullanilabilir. Yalniz arkadas 4-5 gun turkcell ile kullanmis zaten. Ayrica 4-5 gunde telefon kapanmaz. En az 15 gunu var.

Vodafonedan kullanılabilir ancak ben deyişinizi farklı algıladım. Sanki pasaport kaydı yapmadan olur gibi diyorsunuz gibime geldi. Şimdi anlaştık.

• Pasaport kayit konusunda haklisiniz nerden alindigi kilitli olup olmadigi onemli degil. Yurtdisindan geliyor ise herturlu kayit edilmesi gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi tecrübelere dayanarak söylüyorum ve kesin cevap veriyorum.çoğu arkadaş sallamış.

Eğer cihazın pasaport kaydı yoksa , ilk hat takıldığında kayıt yapılana kadar SADECE o numara için aramaya açılır hat, yani 2.bir hat taktığında kayıt yoksa çalışmaz. Sen hattını 1000 tane kayıtlı telefonda dene hepsinde çalışır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıt yapılana kadar telefoncunun denediği sim kart hariç başka sim kart ile çalışmaz.yapılmassa da kapanıcaltır mesajı gelir 3-5 güne.

• Kuzenime iphone 5 almıştık, benim hattı takıp denedik çalıştı, onun hattı takınca servis yok dedi, aynı hatları farklı kayıtlı iphone 5 de deneyince çalıştı.onun da kaydını yaptık,çalıştı.yani kayıt yapılana kadar ilk hatta açılır kullanıma.

• quote:

Ayrica 4-5 gunde telefon kapanmaz. En az 15 gunu var.

15 günü yok, 1 haftada pat diye uyarı gelmeden kapanıyor.

9-10 ay önce aldığım Iphone 4S ve 2 hafta önce aldığım Iphone 5 ile aynen böyle oldu, ikisi de 6-7 gün sonra pat diye kapandı.
    Pasaport kaydı yapılınca ertesi sabah açıldı (BTK 48 saat sürer diyor ama çok daha erken açılıyor).
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

9-10 ay önce aldığım Iphone 4S ve 2 hafta önce aldığım Iphone 5 ile aynen böyle oldu, ikisi de 6-7 gün sonra pat diye kapandı.
    Pasaport kaydı yapılınca ertesi sabah açıldı (BTK 48 saat sürer diyor ama çok daha erken açılıyor).

Benimkine aldıktan 2 gün sonra uyarı geldi , kardeşime 10 gün sonra . Kafalarına göre takılıyorlar. Pasaport çok büyük sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

3 tane yurtdışı iphone kullandım, hiç birisi 1 haftada kapanmadı ? birisi 14 birisi 16 gün falan.. ortalama 2 hafta yani kapanma süresi.. tabiki daha erken kapanan da olabilir, biraz şans işi bu.. kapandıktan sonra kayıt yaptırdım vodafone'dan 30 saat sonra açıldı.. açılma süresine de kimisi 5-10 gün diyor kimisi 48 saat diyor..

• quote:

3 tane yurtdışı iphone kullandım, hiç birisi 1 haftada kapanmadı ? birisi 14 birisi 16 gün falan.. ortalama 2 hafta yani kapanma süresi.. tabiki daha erken kapanan da olabilir, biraz şans işi bu.. kapandıktan sonra kayıt yaptırdım vodafone'dan 30 saat sonra açıldı.. açılma süresine de kimisi 5-10 gün diyor kimisi 48 saat diyor..

Doğrudur, benim vurgulamak istediğim 15 gün kapanmaz beklentisi içinde olmamak. Uyarı gelmeden de kapandığı oluyor ve insanı zor durumda bırakıyor. Hele bir de Iphone 5''in sim kartı nano ve diğer telefonlar ile kullanmak için henüz dönüştürücüler de çıkmadı.

Yalnız usulüne uygun kayıt yapıldıktan sonra açılma süresi 48 saatten fazla olmamalı. Çünkü bu işlemi yapan BTK müşteri hizmetlerinin verdiği bilgi bu. 5-10 gün denmesi özel bir durumdan kaynaklanıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Şimdi tecrübelere dayanarak söylüyorum ve kesin cevap veriyorum.çoğu arkadaş sallamış.

Eğer cihazın pasaport kaydı yoksa , ilk hat takıldığında kayıt yapılana kadar SADECE o numara için aramaya açılır hat, yani 2.bir hat taktığında kayıt yoksa çalışmaz. Sen hattını 1000 tane kayıtlı telefonda dene hepsinde çalışır.

ilk kez benim turkcell hattım takıldı cihaza fakat servis yoktu o yüzden telefoncuya bıraktım telefonu.

daha sonra yapıldı dedi gittim turkcell hattımı tekrar taktım çalıştı ama servis yok hatası verdi bir kaç kez. ben de tekrar telefoncuya götürdüm.

dün tekrar aldım. telefoncunun vodafone hattını takınca full çekti benim turkcell hatta servis yok dedi. mikro sim belki çizik olduğundan okunmamıştır diye yeniden mikro aldım ama yine servis yok dedi.

tekrar telefoncunun vodafone hattını taktık yine full çekti. ben de numaramı vodafone'a taşıdım dün henüz taşıma işlemi bitmedi.

imei sorgulayınca kayıt dışı olduğu tespit edilen imei yazdı. pasaport kaydını 1 hafta sonra yaptıracağım. pasaport amcamın yanında değil başka bir yerde bıraktı ordan gelmesini bekliyorum.

haftaya cuma günü kayıt yaptıracağız hafta sonu açılır mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: neoorog

quote:

Şimdi tecrübelere dayanarak söylüyorum ve kesin cevap veriyorum.çoğu arkadaş sallamış.

ilk kez benim turkcell hattım takıldı cihaza fakat servis yoktu o yüzden telefoncuya bıraktım telefonu.

daha sonra yapıldı dedi gittim turkcell hattımı tekrar taktım çalıştı ama servis yok hatası verdi bir kaç kez. ben de tekrar telefoncuya götürdüm.

dün tekrar aldım. telefoncunun vodafone hattını takınca full çekti benim turkcell hatta servis yok dedi. mikro sim belki çizik olduğundan okunmamıştır diye yeniden mikro aldım ama yine servis yok dedi.

tekrar telefoncunun vodafone hattını taktık yine full çekti. ben de numaramı vodafone'a taşıdım dün henüz taşıma işlemi bitmedi.

imei sorgulayınca kayıt dışı olduğu tespit edilen imei yazdı. pasaport kaydını 1 hafta sonra yaptıracağım. pasaport amcamın yanında değil başka bir yerde bıraktı ordan gelmesini bekliyorum.

haftaya cuma günü kayıt yaptıracağız hafta sonu açılır mı acaba?

Açılır kayıt yaptır sen.

• Pasaport kaydı yapılmadı ise siz hattınızı cihaza taktıktan sonra 10 gün kadar daha kullanabiliyorsunuz bildiğim kadarı ile.. 10 gün sonra operatör ile cihaz arasındaki bağlantı kesiliyor. Turkcell iletişim merkezine gidip 5 TL karşılığında pasaport kaydını gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bi tanıdığınızın pasaportu yanınız da olması gerek. Ya da sizin varsa hemen hallederler.
  • quote:

Yanlış biliyorsun azizim :) Hat takıldıktan sonra zaten sinyal gidiyor yani işlem başlıyor ve en erken 15 gün içinde kapanır bu süre zarfın da istediğiniz hat ile kullanabilirsiniz.Pazar günü iphone5 alırken nano sim kartım olmadığı için satıcının sim kartı ile aktivasyonu yaptık(Turkcell) 2 saat sonra avea merkezden nano sim kart alıp takıp kullanmaya başladım diye bir örnek de veriyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.