Şimdi Ara

PARTİKÜL Filtresinde ( DPF) katkı kullanmanin faydası var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ali9949

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Olmadığını nereden çıkardınız Euro 6 motor var ve dpf var diye biliyorum ben

hyundai crdi var bende dpf yok teknolojıde son nokta. Zaten dpfli ve dpfsız araclara ayrı yag konulur unutmayın

CRDİ 2.0 ve 2.2 motorlarda var. 1.4 ve 1.6larda da iptal edenler falan var internette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: ali9949

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Olmadığını nereden çıkardınız Euro 6 motor var ve dpf var diye biliyorum ben

hyundai crdi var bende dpf yok teknolojıde son nokta. Zaten dpfli ve dpfsız araclara ayrı yag konulur unutmayın

CRDİ 2.0 ve 2.2 motorlarda var. 1.4 ve 1.6larda da iptal edenler falan var internette.

bende 1.6 crdi var ama 2 lerde aynı sıstem ve olmaması lazım sonata vb
  • 2012 1,4 crdi aracımda dpf var, 85000 civarı ışığı yandı, katkı koyduk, şimdilik sorun yok, 13000 km oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dpf katkısı dediğiniz şey aktif temizlik sıvısı adblue ise bunu zaten bulundurmak zorundasınız. İki aşamalı olarak yapılan 2 ayrı formda bulunan ve temizlik sonrası yağ değişimi yapılması gereken çözücüler ise üreticinin önerdiği ve servisin uyguladığı markalarda olabilir. Bunların dışında kalan würth dahil hiç bir katkı, çözücü, sprey sonda vs. kullanmayın. DPF temizliği çok komplike bir konudur, egzoz valflerinde zamanlama ayarı yapılmak suretiyle ECU tarafından yönetilen hassas bir süreçtir, dışarıdan müdahale etmenizi önermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Euro 5 ve euro6 tüm araçlar kendi kendilerine rolanti devrini biraz yükselterek temizleme işlemi yaparlar.

VW Polo 1.2 TDI kullanıyorum. Çoğu kez bu olaya şahit oldum.

Her 10.000 km bir bakıma gittiğimde partikül oranı genelde %25-30 seviyelerinde çıkıyor ve bu oran anladığım kadarıyla dpf uyarısı lambasını yakmıyor. Usta da bu kadar partikül için temizleme ilacı atmaya gerek olmadığını söylüyor.

Aracı kullandığım 50.000 km den bu zamana kadar bir kez temizleme ilacı atıldı ve bir sorun ya da zararını görmedim.

Aracınızla durduğunuzda motor sıcak olmasına rağmen rolanti yüksekse hemen kapatmayın. Max. tork devrine kadar (çok fazla değil) durduğunuz yerde ara ara gaz verip, aracın temizleme yapmasına izin veriniz ve rolantinin normale döndüğünü gözlemleyiniz.

Bizim insanımızın çoğu genellikle turbo dizel dpf li aracını yüksek devir kullanıp durduktan sonra hööönk diye kapattığı için bu anlattıklarım ne kadar dikkate alınır bilmiyorum ama, dikkate alan faydasını görür.

Dizel aracta bosta durur halde aragaz verilmesi pek onerilmiyor. Hatta arac isinsin diye oldugu yerde calistirilmasi vs de onerilmiyor. 55bin km'dir a3 sedan kullaniyorum. Cok trafikte agresif kullaninca otoparka geldigimde rolanti devri 800 yerine 1000 devirde sabitleniyor. Bu durumda otoparktaki calisana bi 5 dk boyle calissin sonra goturursunuz diyorum ya da ben parkediyorsam 5 dk o sekilde bekliyorum. Devir 800'de sabitlenince kapatiyorum araci. Daha ne isik yakti ne baska bir sey

• _AsDeRf_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam ara ara gaz vermekten kastım aracı durduğu yerde 3000-4000 devirlere çıkartıp bağırtmak değildi.

Max. tork devri demişim ki bu da dizel araçlarda en fazla 1500-2000 devir arasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 5 Şubat 2018; 8:31:54 >
  • Bu filtre bizi de filtreden geçirdi. Temizleme başladı mı bitmez, başlamazsa bekletir. Haftasonu gezmelerde başlamaz, mesaiye giderken başlar, işe geç kalır işyerini arar filtre temizleme lamba söndürme izni alırsın. Devir göstergesi kontrol etmeden arabayı kapatamazsın. Forumlarda gezdirir, egzoz koklatır, katkı aratır, aman tıkanmasın diye yol uzatır. Tuningcileri bulursun suçluluk duygusuyla iptal edicem diye gidersin, tüh zehirliycem herkesi diyerek giderken çocukların gelir aklına dükkan önünden dönersin. Hadi temizletelim dersin usta usta gezersin, fiyat sorarsın çok gelir, az söyleyen olur ona da güvenemezsin! Çok olgunlaştırdı beni bu filtre çok... Ben o eski benzinli ben değilim. Artık depefem var benim. Çevreciyim. 70-80 model kamyonlar kara tren gibi gezerken, belediye otobüsleri dumanla haberleşirken kirlenmeyen havayı benim 1248 CC lik canavarım mahveder. Kaderimiz böyleymiş, napalım 40 yaşında aldım dpf yi elime, 2 sene tez oldu bu da bana yeter oldu. Artık benzine dönecem bana vakit doldu, hayat kısa size iyi rejenerasyonlar.

• Yeni kasa Fiesta kullanıyorum,aracım 1.5 TDCI motorlu.24 bin km oldu bir kere bile uyarı almadım.

• 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    Yazınız mükemmel gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quvardci -- 8 Ocak 2019; 7:42:1 >
  • İyice dolduysa çok zor fayda etmesi.
    Yakınımın 1.6 tdi Jettası var tamamen dolmuş 60km geçmiyordu aracı,temizleyici sıvı uygulandı jenerayon yaptık üstüste iki defa 1 ayda bindi sonra yine tıkandı,son çare yazılıma girilerek dpf ve egr iptal edildi.Rahat rahat biniyor artık derken geçen gün dsg şanzuman dagılmış :(
    Araç yatıyor şimdi çıkma parça bekliyor.
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Dolmuşum gece gece kusura bakmayın.

• Dpf yüzünden turbo kitlemiş biri olarak bu lanete anında çözüm bulun yoksa başınız derde girer diyorum.

• Bakım geldiği zaman servis hem depoya hemde yağa katıp temizlik yapmıştı.Sonra yağ değişti tabi.2 ay kadar farkı gördüm.Araba nerdeyse hiç temizleme işlemi yapmadı.Sonrasında yavaş yavaş normale döndü.Bence bakım sırasında atılabilinir çok pahalı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Focus 3 dizel var ışık falan yakmıyor, arasıra kendi kendine rejenerasyon yapıyor,

Çoğu zaman farketmiyorum bile.
    Bendede aynı araç var nasıl farkediyorsunuz?

• hocam, manuelde hadi devirli kullandın işi çözdün, peki ya otomatikler napcak? devirli kullanmak dpf 'yi temizler şehir efsanesi mi?

• Dpf'li 4. Aracım. Gördüğüm ve okuduğum kadarıyla çoğu belli etmiyor ama vag tdi insanı sıkıntıya sokuyor gerçekten. Dpf rej esnasında garaja koyup kpntak kapattığımda belki 15dk fan çalışıyor. Komşular motoru açık unutum sanıyor. 300 kmde bir yani sık oluyor.

Ehdi crdi ve 1.3 cdti'de ruhum duymazdı. Bir de astra j 1.6 cdti de sıkıntılı galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

Bendede aynı araç var nasıl farkediyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Sıcak motorda rolantide anlık tüketim 0,3 - 0,4 lt arasıdır

Eğer sıcak motorda rolantide tüketim 0,8 - 0,9 lt ise araç dpf temizliği yapıyor. Sadece oradan bilebilirsin bizim araçta.

Bi de patates kızartması gibi koku saçıyor, ışıklarda falan farketmişsindir.

Araç 71 binde daha dpf için 1 dak fazla çalıştırmadım aracı. bi lamba uyarı bişey yok maşallah.

• Benim araç 2013 model 56 binde şuan .dikkat edeyim hiç farketmemiştim.ne yaktığınada bakmıyorum.bakımlarını felan aksatmayıp yakıtını koyup geziyorum.geçen yaz 4 lastikte aldım.bikaç gün önce ön 2 teker rulmanı gitmiş onları değiştirdim.şuan miss.teşekkür ederim üstat.

• 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    Dpf'nin en güzel özeti...Vallahi bravo...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.