Şimdi Ara

Partikül Filtresi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam,aracım 2009 model Focus 1.6 Dizel, 3 gün önce yolda giderken motor arıza ışığı yandı bunun ardından hemen yarın aracı bilgisayara bağlatıp arızasını öğrenmek için servise götürdüm,bağladılar ve ordaki usta egzoz da sıkıntı var gibi ve partikül filtresinde tıkınma var gibi dedi.Gaz almasında bir sıkıntısı olup olmadığını beraber kontrol ettik,gaz almasında şimdilik bir sıkıntı yok ama daha fazla kirlenirse gaz keser dedi.Bunun üzerine herkesin bildiği yöntemlerle filtreleri açmak için otoyola çıktım dün. 3.000 devirin altına neredeyse hiç inmeden aracı en az 25-30 dakika kullandım hızım 140-185 arası,sonra eve döndüm arıza ışığım sönmedi.Ardından bu gün aracı daha fazla sıcaklığa ulaştırıp kurumları tekrar gidermeyi denemek için otoyola tekrar çıktım,2. viteste 4 bin devir bandında yaklaşık 20 dakika kullandım,hatta 90km hızlarla 5 bin devir bandında da bir 3-4dk kadar gittim.Ardından biraz da yine 3. viteste 7-8dk kadar 4 bin devir bandında tekrar kullandım.Dönüş yolunda ise 5. viteste 3.200 devir bandında 140-190km arası eve döndüm.Şehre girdim evime geldim arabayı söndürdüm ardından tekrar marşa bastım eve motor arıza ışığı tekrardan yandı.Bunun çözümü nedir ? Kirlilikten dolayı hala temizlenmedi mi,değişmesi gereken bir durum mu var,yoksa aynı işlemi bir kez daha mı deneyim ya da usta bana yanlış bilgi mi verdi 🤔 Ekstra olarak sensörde bir sıkıntı olma ihtimali var mıdır ?

Not: Bir arkadaşım senin aracın euro4 motor onda DPF olmaz dedi,bu konu hakkında da beni aydınlatırsanız sevinirim servis dpf kirlenmiş dedi çünkü teşekkürler.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Aracım 110 Hp. Bu gün otokoç'a gösterdim.Ustanın dediğine göre dediklerini yaptım ama fayda etmedi.
  • 2009 ve 2010 modellerin 109hp titanyumlarında sıvılı tip dpf mevcut. Depo kapağını açtığınızda ufak deliği görürsünüz. Sıvı tükendiği zaman arıza ışığı yakar. Bu şekilde sıvıyı tamamlamadan kullanırsanız tamamen dolar ve masrafı çok olur. Sıvının adı servislerde eolys olarak geçer. Arıza ışığının sönmesi için dolumdan sonra pc ile sıvı dolumunu sıfırlamak gerekir.
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yarın otokoç'a gidip hemen durumu aktarıp yapılmasını isteyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EGR VALFİ HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.