Şimdi Ara

[ParS] (KLAN - I ParS) (613. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.307
Cevap
14
Favori
349.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blacktower35

MALİYE BAKINANA SORULDU DEPREM VERGİLERİ NEREDE ???

BAKAN: ŞİMŞEK

74 MİLYONUN İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN KULLANILDI !!

Şimşek, toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi 74 milyonun ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını söyledi. Şimşek, uluslararası vergi uygulamalarında da 'tek bir harcama için vergi toplanması' mantığının doğru bulunmadığının altını da çizdi.

KISACA CUKKAYA İNDİ DEMEK İSTEMİŞ..

Doğru söylemiş. Cukkaya indi diyemezsin ayrıca.
  • Bu topiğin ağası kim lan. içerden yeni çıktım 5 sene yatmışam ve bu topiğe çökmeye geldim. eski kaptanı indirip yeni kaptan olacağım HÖÖÖYTT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cümleten selam beyler cezamızı çektik ve geldik. her nekadar niye ceza aldığımı bilmesemde. neyse oda çıkar ortaya elbet.

- İlkay eskiye göre çok daha iyi olmuş daha derli toplu ve keyifli bir sistem gibi.

- Adem paylaştığın video kafa karıştırıcı fakat ne kadar mümkün o çok tartışılır. en azından böyle bir teknoloji var olsa idi heralde TV de bir tartışma programına konu olurdu. ama onu bile görmedik. tek gördüğüm yıllar önce bir filmde izlediğim. dünyanın ıssız bir yerinde yer kabuğuna geniş caplı bir delik açtıkları ve orda irili ufaklı patlamalar yaparak oluşturulan enerjiyi yer kürenin başka noktalarına yönlendirerek depremlere sebebiyet vermeleri idi.

- Depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza ALLAHTAN rahmet diliyorum. Ayrıca bu deprem van'da olmasına rağmen büyük yardımlar yapılıyor diye cümle kuran soysuzları ve zihniyeti kınıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

quote:

Şimşek, toplanan vergilerin sağlık, eğitim, duble yollar gibi 74 milyonun ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını söyledi. Şimşek, uluslararası vergi uygulamalarında da 'tek bir harcama için vergi toplanması' mantığının doğru bulunmadığının altını da çizdi.

Evet dogru soylemıs ve eve oyle demeye hakkımda yok :) Deprem vergısı topla sen depremden vatandasın ölsün evi barkı basına yıkılsın sonra halktan yardım bekle yabancı devletlerden yardım dilen.Evet diyemem haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

Bu topiğin ağası kim lan. içerden yeni çıktım 5 sene yatmışam ve bu topiğe çökmeye geldim. eski kaptanı indirip yeni kaptan olacağım HÖÖÖYTT

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cümleten selam beyler cezamızı çektik ve geldik. her nekadar niye ceza aldığımı bilmesemde. neyse oda çıkar ortaya elbet.

- İlkay eskiye göre çok daha iyi olmuş daha derli toplu ve keyifli bir sistem gibi.

- Adem paylaştığın video kafa karıştırıcı fakat ne kadar mümkün o çok tartışılır. en azından böyle bir teknoloji var olsa idi heralde TV de bir tartışma programına konu olurdu. ama onu bile görmedik. tek gördüğüm yıllar önce bir filmde izlediğim. dünyanın ıssız bir yerinde yer kabuğuna geniş caplı bir delik açtıkları ve orda irili ufaklı patlamalar yaparak oluşturulan enerjiyi yer kürenin başka noktalarına yönlendirerek depremlere sebebiyet vermeleri idi.

- Depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza ALLAHTAN rahmet diliyorum. Ayrıca bu deprem van'da olmasına rağmen büyük yardımlar yapılıyor diye cümle kuran soysuzları ve zihniyeti kınıyorum.

vayyy tatar nuri geçmiş olsun kardeş
    çıkacağın zamanı deseydin ya kapıdan alırdık ağam

saygılarımla

• quote:

quote:

quote:

Evet dogru soylemıs ve eve oyle demeye hakkımda yok :) Deprem vergısı topla sen depremden vatandasın ölsün evi barkı basına yıkılsın sonra halktan yardım bekle yabancı devletlerden yardım dilen.Evet diyemem haklısın.

İlkayım biraz rahmani ol ya ne olur ya. kim ne dileniyor. bugün halktan toplanan 30 milyonlamı orası ihya olacak sanıyorsun. yada dış devletlerin göndereceği bi kaç bin cadırlamı bu iş bitecek.

aslan payını tabikide Devletimiz verecek. vermeyeni zaten bu halk topa tutar rahat ol. koca ülke bin tane evimi yerine koyamayacak yoksa 1600 yaralımızamı bakamicak. yok öle bişey.

• herkese selam

nuri, ne yazık ki öyle oluyor, devlet hiçbir şey yapmıyor sadece vergi alıyor...

bu zihniyeti kırmak lazım, birinin çıkıp haram yiyenin yedi ceddine .... lazım

deprem vergisi adı altında toplanan vergiyi sen başka yerde kullanamazsın, başka yerde kullanacaksan da bunu halka açıklaman lazım, ya aklımızın hayalimizin alamayacağı kadar para toplanıyor ne kadar vergi verildiğini farkında değilsiniz sanırım...

devlet serbest meslek makbuzu kesen avukattan %20 stopaj kesiyor, sene sonunda da en az %18 KDV kesiyor, yani sene içerisinde kazandığın her 100 TL nin en az 38 TL si devlete...

bu oran sadece kazançtan... bir de harcamadan kesilen vergi var, araba elektronik vs vs... sen bu kadar para kes, bir de deprem vergisi diye toplanan paraları başka yerlerde kullandık diye pişkin pişkin açıklama yap...

traji komik bir durum anlayacağınız...

bu arada black ops PSN ye düşmüş ilgilenenlere duyurulur :)

• .. Ve kaptan döner

Ceza ile ilgili mesaj atılmıştır heralde, gelen kutusuna bi bakıver.
  • quote:

quote:

quote:

Valla hocam o kadar zengin birülke değiliz. Bundan öncekiler hep devleti sömürdü bu hükümet ise hizmet etti. Deprem vergisini çıkasrak bu hükümet değil. Adam böyle bir vergilendirmenin de yanlış olduğunu söylüyor.

Ayrıca benim deprem vergisine bakışım farklı. Devlet diyoki kardeşim biz devlet olarak bu kadar zarara girdik. unu sizden toplamam lazım. Yine aynısı olacak. Ya deprem verigisi olacak adı ya da başka bişi ama yine de bu zarar bizim cebimizden çıkacak. Bu devletin vatandaşlarıyız. Gidip Macarlardan toplamayacaklar parayı. Ayrıca kime dilenmilşiz? Kimden yardım istemişiz bunu da açıklar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

herkese selam

nuri, ne yazık ki öyle oluyor, devlet hiçbir şey yapmıyor sadece vergi alıyor...

bu zihniyeti kırmak lazım, birinin çıkıp haram yiyenin yedi ceddine .... lazım

deprem vergisi adı altında toplanan vergiyi sen başka yerde kullanamazsın, başka yerde kullanacaksan da bunu halka açıklaman lazım, ya aklımızın hayalimizin alamayacağı kadar para toplanıyor ne kadar vergi verildiğini farkında değilsiniz sanırım...

devlet serbest meslek makbuzu kesen avukattan %20 stopaj kesiyor, sene sonunda da en az %18 KDV kesiyor, yani sene içerisinde kazandığın her 100 TL nin en az 38 TL si devlete...

bu oran sadece kazançtan... bir de harcamadan kesilen vergi var, araba elektronik vs vs... sen bu kadar para kes, bir de deprem vergisi diye toplanan paraları başka yerlerde kullandık diye pişkin pişkin açıklama yap...

traji komik bir durum anlayacağınız...

bu arada black ops PSN ye düşmüş ilgilenenlere duyurulur :)

taylancım türk vergi sisteminde ve de dünyada kabul görmüş vergisi sitemlerinde

sadece bir yatırımın, harcamanın vs finansmanını karşılamak için vergi koyulmaz

adının deprem vergisi olması onun deprem önlemi olarak harcanılacağı manasına da gelmez haliyle

diyeceksin neden adı deprem vergisi ,özel iletişim vergisi , özel tüketim vergisi

şu sebepten; mesela 99 depreminde gölcük yerle bir oldu ,yıkılan ve hasar gören bölgelerin yeniden yapılması - onarılması için harcanacak meblağ bütçe dengesini sarsacağı için depremin verdiği zararı gidermek amacıyla harcanan paraların planlanmış kamu harcamalarının finansman dengesini tutturmak için deprem vergisi çıkarıldı.

yani asıl amaç depremin yarattığı maliyetin kamu harcamaları üzerindeki etkisini bertaraf etmek .toplanan vergiler tek bir kasada toplandığı gibi yapılan harcamalarda tek bir kasadan yapılıyor.dolayısıyla deprem vergileri duble yol,baraj vs. oldu denmesinde kötü birşey göremiyorum ben ,olması gerektiği gibi olmuş.

yüksek hacimli motorlu taşıtların fazla yakıt tüketmesinin dış ticaret açığını arttırması ve bütçeye fazladan maliyete sebep olmasıda ötv ile giderilmeye çalışılıyor mesela

bunun gibi bir sürü türevi var bu işin anlat anlat bitmez :d

buraya kadar bi sıkıntı yok bence , olayın insanlara farklı gösterildiğini düşünüyorum.

bence asıl sorulması gereken soru; kardeşim kaç yıldır alınıyo bu vergi, hala depremin verdiği zaiyatın maliyeti çıkarılamadı mı ?Sıkıntı burda işte ,vergide alışkanlık diyorum ben buna :D

ayriyetten 2 tür vergi toplama sistemi vardır ,birincisi harcamalardan kesilen vergi diğeri ise gelirden kesilen vergi
    bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ise beyan ve beyanın denetimi tam oturmadığı için bu iki sistemi birleştirerek vergilendirilmeye gidilerek beyan açığı kapatılmaya çalışılıyor.

önce kendimizi eleştirmek gerekiyor ,genel olarak konuşuyorum; gelirini tam gösteriyor musun ,alışverişlerini belgelendiriyor musun ?
    şahsi görüşüm ;herkes beyanın doğru ve eksiksiz verse otomatik olarak vergi oranları düşecek ve vergi çeşitliliğide azalacaktır :)

stopaj konusunda hiç bir sezenişin olmasın senin yararına o sistem,vergi açısından bu ülkedeki en ballı mükellef grubudur serbest meslek erbabları :) o da geçmiş bütün dönemlerde meclisin büyük çoğunluğunun avukat kökenli olmasından kaynaklanıyor :) kendilerine kıyak :D

• Ula taylan başımı sen yakmışın yeni baktım uyarılar bölümüne iç savaş başlığı ile ilgili sana destek amaçlı yazdığım yazıdan dolayı ceza almışım.

-Adem uyarı için sağol dostum.

- Burda Hükümeti daha fazla savunmicam zaten hiç biri kusursuz değil. şahsen ben yeterli buluyorum bulmayan dostlarımada saygım sonsuz. Sizin canınız sağolsun bee yavv. onlar sizden değerlimi.

• hüseyin co,

emin ol devletin bu vergilendirme sistemi, vergi ödemeyi değil, vergi kaçırmayı özendiriyor mükelleflere...

vergi mahkemesinde, en son çıkan vergi kanununun anayasa mahkemesine gönderilerek iptal edilmesi talepli bir dava açtım bir kaç ay önce, kanun vergisini zamanında ödeyen vatandaştan 100 tl vergi alıyor, ama 100 tl ödemesi gereken ancak vergi kaçıran adamı vergi affına sokarak 20 tl vergi istiyor, adam hem vergi kaçırıp zamanında ödemiyor, zamanında ödeyene oranla da 80 tl az ödüyor... bu parayı o kadar süre işletsen de ayrı kar :)

deprem vergisi denilmesinin amacını açıklamışsın, halen ısıtıcı olmaması, yeterli çadır olmaması, herkesin soğukta donarak uyumaya çalışması nasıl açıklanır peki? devlet duble yol yaparak mı hizmet etmeli, yoksa deprem konutlarında oturanları geçici olmayan konutlara yerleştirerek mi?

yukarıdaki arkadaş vergiyi bu hükümet getirmedi ki demiş, burada hükümet kavgası yapmıyoruz ki hizmet kavgası yapıyoruz, sen devlet olarak okulları yenilememişsin, hastaneleri yenilememişsin, her türlü devlet binası ilk çöken bina olmuş bir sürü ölüm gerçekleşmiş, biz buna hazırlıklıyız diyebilecek dirayetleri yok da, tüm devletlerden yardım istiyorlar, tv lerde yardım kampanyaları düzenleniyor...

ben açık ve net söyleyeyim, bu devletten de muhalefetten de bir bok olmaz,

dua etsinler de şehitlerimizden sonra böyle bir afetin meydana geldi de gündem anında değişti... hoş dediğim gibi ülkede muhalefet olmadığı için bunların tümü zaten unutulur gider...

neyse böyle işte... :)

• Uzun zamandır peşinde koştuğum Bioshock 2 Collectors Edition'i almak üzereyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tonimotto

Uzun zamandır peşinde koştuğum Bioshock 2 Collectors Edition'i almak üzereyim

Panpa BF3 PSN e geliyor kuralım bi kardeslik alalım harun abide alcaktı Sen,ben,harun abi.2 kişi daha buluruz.
  • İlkay bu sefer benıde yaz kardseslıge dagıtırım burayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xavi06 -- 27 Ekim 2011; 23:15:17 >
  • Günaydın arkadaşlar
    herkese hayırlı cuma lar.

Battlifeld 3 ü mü alıyoruz?
    valla ben almayı düşünüyorum evet,kardeşlik kuralım diyorsanız ona da varım
    yalnız benim psn den alışveriş yaptığım 3 hesap ta dolu
    dolu derken ilkay ve hakan yoktur yani,bayağı bir karışık sizin anlayacağınız
    ve kim hangi hesabımda unuttum valla
    alırsanız katılırım hertürlü

ahmedim akşam cevap veremedim kusura bakma,bioshock u alıyorum demiştin demi?
    o oyun aslında çok güzel ama grafik yoğunluğu benim gözlerimi çok yordu o yüzden
    fazla oynayamadım takas yapmıştım.Ama alınıp arşive konacak bir oyun kardeş

saygılarımla

• merhabalar millet MW2 test sürüşlerine başladım inş 3 ile geri döneceğim..
    Battlifeld 3 kardeşlik için adam lazım olursa bende varım
    harun abi öpüyorum seni gıdıdan
  • Hayırlı Cumalar cumleten...Harun abi gecen Fifa 12 de kardeslıkten alındıgından haberım yoktu baska gruplara yoneldık..Madem bf3 psn e gelıyor oncelıkle buradan halledelım dedım..yoksa forumda bf3 kardeslık dıye dakıkada 1 konu acılıyor ıllakı bırıne gırılır.burada bızbıze varken gerenk yok
  • herkese hello
  • quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

İlkay bu sefer benıde yaz kardseslıge dagıtırım burayı

Hakan psn kardeslik kurma asamasındayım fakat bu sadece bf3 ile sınırlı kalmayacak ama cerez psn oyunlarıda olmayacak psn e yeni düsen hit oyunlar için olacak bu grup oyle her oyun alınmayacak.Ben bu grubu olusturma asamasındayım bizim içimizde PSN kardeslik bir türlü yapamıyoruz olmuyor yani yeni oyunlar geliyor kimle alsak diye deli dana misali dört dönüyoruz :) Herkesin düsünceleri farklı tabiki burda.Dicegim o senide ekleyebilirim istersen bu gruba eger dersen bende varım alayım seni ama dedigim gibi sadece bf3 ile sınırlı kalınmayacak yarın yeni hit bir oyun düstügünde alınacak yine..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xavi06

İlkay bu sefer benıde yaz kardseslıge dagıtırım burayı

Hakan psn kardeslik kurma asamasındayım fakat bu sadece bf3 ile sınırlı kalmayacak ama cerez psn oyunlarıda olmayacak psn e yeni düsen hit oyunlar için olacak bu grup oyle her oyun alınmayacak.Ben bu grubu olusturma asamasındayım bizim içimizde PSN kardeslik bir türlü yapamıyoruz olmuyor yani yeni oyunlar geliyor kimle alsak diye deli dana misali dört dönüyoruz :) Herkesin düsünceleri farklı tabiki burda.Dicegim o senide ekleyebilirim istersen bu gruba eger dersen bende varım alayım seni ama dedigim gibi sadece bf3 ile sınırlı kalınmayacak yarın yeni hit bir oyun düstügünde alınacak yine..

Valla ılkayım bız zaten mw3 cıkınca baska bır oyun oynamayacagız kolay kolay

yanı baska oyunlar ıle doldurmanın ne anlamı var kı..ben bf3 u ozellıkle ıstıyorum onuda onlıne oynayacagımdan degıl mw3 cıkana kadar sıngle takılırım herhalde..ben acıkcası baska gruplara yonelmek ıstemıyorum sızınle takılmak ıstıyorum sonucta bıldıgımız ınsanlarsınız hatta ınsan oglu ınsan evlatlarısınız

Sımdı alınmayı dusunulen oyunlar ve total fıyatlar nedır satıcı kardes?

• 
Sayfa: önceki 611612613614615
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.