Arkadaşlar temmuz ayında bir kaza sonucu bileğim kesildi. Ameliyat oldum 2 hafta fizik tedaviye gittim.Parmaklarımın 3'ünü uclarını hissetmiyorum.Serçe parmağımı ve yanındaki parmağı hissediyorum.Biliyorsunuz yarın okullar başlayacak ve ben yatılı okuyorum lise 3'e geçtim.Yazı yazarken çok zorlanıyorum gündelik işlerini bile sol elimle yapıyorum. Ayakkabılarımı bağlayamıyorum,Yatağımı zor topluyorum,Yazı yazmakta zorlanıyorum. Yani kısacası sağ elimin parmaklarını güçlendirmek için ne yapabilirim.Herhangi bir alet varmıdır bunun için ben top aldım onu sıkıyorum ama.başka yapacak egzersizler varmıdır bildiğiniz
Fizik tedavide doktor bisey demedimi ? Şukadar sürede düzelir , şunlaru şunları yap gibisinden ?
Doktor sana yapman gereken hareketleri göstermiştir onları sürekli yap ihmal etme yoksa oynatamazsin bidaha ben ihmal ettim sol el orta parmağımdan biopsi ameliyatı oldum hareketleri ihmal ettim parmagımın ortasindan aşağisini oynatamıyorum. :(
bileğim pek bükülmüyordu onu açtığını söyledi parmakları hissetme konusunda bir şey yapmadı acaba zamanla mı düzelir.Sadece sıcak havluya koyuyordu.Parmaklarımı bükebiliyorum ama(baş parmak hariç onu yarısına kadar bükebiliyorum)üç parmağın uçlarını hissetmiyorum