Şimdi Ara

Parmak izinin sırrı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Parmak izine sahip sayılı canlılardan biriyiz. Peki ama parmak izlerinin altında yatan sır ne?

İnsanların parmak izlerini farklı sebepler için kullanılıyor fakat neden insanların parmak izi olduğu sorusunun cevabı şimdiye kadar bilimsel olarak bir açıklığa kavuşmamıştı. Manchester Üniversitesi'nde görevli bir grup bilim adamı ise bu konuyu aydınlığa çıkarmaya kararlı görünüyor. Bilim adamları her canlının parmak izi olmadığı gerçeğinin üzerine giderek, ortak sebepleri açıklamaya çalıştılar.

Örneğin koalaların da bizler gibi parmak izlerine sahip olduğunuve Güney Amerika'da yaşayan pek çok maymun türünde bu izlerin parmak uçlarında değil, kuyruklarında olduğunu tespit ettiler. Bilim adamları araştırmaları sonucunda bu izlerin, sürtünmeyi arttırmak ve tutulan objelerin kaymasını engellemek için var oldukları sonucuna vardılar. Bilim adamlarına göre parmak uçlarındaki bu girintili çıkıntılı yapının özellikle daha eski çağlarda alet ve silahları kullanmak açısından insanoğluna, diğer yaratıklara oranla büyük avantaj sağladığını düşünüyorlar.

Ekibin lideri olan Dr Roland Ennos, bu keşfin 100 yıl önce de yapılabileceğini faka bilim adamlarının bu konuyu çok karmaşık bulup, gözlerinde büyüterek araştırmaktan çekindiklerini iddia ediyor.

Hürriyet

• Evrim bunu nasıl açıklıyor merak ettim şimdi. Ayrıca bir de dil izi varmış galiba herkes de farklı olan, ilginç.
  • Mesela köpeklerde de burun izi farklıdır.Öyle duymuştum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

Evrim bunu nasıl açıklıyor merak ettim şimdi. Ayrıca bir de dil izi varmış galiba herkes de farklı olan, ilginç.

evet dil izi ve ses izi de vardır..
    her insan da farklıdır
  • DNA PARMAK İZİ

Tek yumurta ikizleri dışında her bireyin DNA dizisi kendine özgüdür. Bu durumun adli tıpta, ceza hukukunda ve kriminal tespitinde önemli yeri vardır. İnsan DNA'sında anlamlı ve anlamsız diziler vardır. Anlamsız diziler, kodlama yapmayan ve büyük çoğunluğu tekrar eden DNA dizilerinden oluşur. İşte tekrar eden bu DNA dizilerinin %15'i genetik teşhislerde kullanılır. Bu tekrar eden DNA dizilerinden kriminal amaçlı DNA parmak izi olarak bilinen özgül bant modelleri elde edilebilir. Bu tekrarlar kişiden kişiye büyük farklılık gösterir ve değişik uzunluklarda bantlar oluşturur. İşte herhangi bir adli olayda kurban ve katilin DNA'ları karşlaştırılarak (bantlar birbiriyle kıyaslanarak) teşhis yapılabilir. DNA parmak izinin tespitinde DNA örnekleri kandan, deri parçalarından, saç telinden veya spermlerden elde edilebilir.
  • tek yumurta ikizlerinin bile parmak izleri farklıymış..

Parmak izinin sırrı..

bu arada çocuklar çok tatlı yaw
  • ben bunları ekmek arası yerim..allahım yolda görmim bunları..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrandaki parmak izleri
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sağ taraftakinin bakışı çok hoşuma gitti
  • bakalım goruces =)
  • Parmak izlerinin herkesde farklı olmasından ziyade 2 kişinin dahi olsa aynı olması ilginç gelirdi bana.Farklı olması son derece normal.Sonuçta milyarlarca kombinasyon üretilebilir.

Bu arada resimdeki çocuklar harika
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Parmak izlerinin herkesde farklı olmasından ziyade 2 kişinin dahi olsa aynı olması ilginç gelirdi bana.Farklı olması son derece normal.Sonuçta milyarlarca kombinasyon üretilebilir.

milyarlarca kombinasyonun tekrar etmeden hep farklı gelmesi kadar ilginç bir şey var mı?

Marx, ben kendi adıma ilahi güç filan aramıyorum. Merak ediyorum ve soruyorum. bilim zaten neden var? Merak ettiklerimizi cevaplamak için

kim ne derse desin umrumda olmaz da. Parmak iznin farklı olması, akıl gibi sadece insana özgü ise merak ettim şimdi, acaba nasıl evrim geçirip böyle bir sürece gelmişiz.

• Akıllı Tasarım (AT) (Intelligent Design ID) ın öne sürdüğü kavram, İndirgenemez Kompleks (İK) (Irreducable Complexity IC) artık kabul görmüyor. İndirgenemez denilen tüm yapılar modellendi. Bunların arasında GÖZ, Kanın Pıhtılaşması, Bakteri Kamçısı gibi, indirgenemez kompleks olarak duyurulan yapılar da var.

Bu yazıyı okuyan tüm kullanıcılar, Youtube a girip, Evrim teorisinin kanıtı yazıp, çıkan ilk videoyu izlesin,

Eğer varsa söyleyecek birşeyi olan, ondan sonra söylesin.
  • çok ilginç
  • Dil izlerimizde farklıymış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chirico

Dil izlerimizde farklıymış.

Demiştim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyo_66

Yeni Türkü@ bahsettiğin videoyu izledim, insanların ve maymunların gen yapılarının birbirine benzerliklerinden yola çıkılmış ayrıca kromozom sayıları insanda 46 ike maymunlarda 48 miş o kısmı pek tutturamamışlar açıkcası..

Benim tavsiyem insan genine en yakın olan fareler, hem kromozom sayılarıda bizlen aynı, belkide farelerden evrilmişizdir ha ne dersin..

Bende sana bir öneride bulunayım youtube de kambriyen patlaması yaz ve ilk gelen videoya gir ondan sonra yorumunu bekliyorum

Parmak izinin sırrı..

"Bende sana bir öneride bulunayım youtube de kambriyen patlaması yaz ve ilk gelen videoya gir ondan sonra yorumunu bekliyorum."

Filmi hazırlayan hangi bilim adamı, hangi üniversite olduğunu yazarsan daha açıklayıcı olur ve faydalanırız

• quote:

Orjinalden alıntı: kyo_66

Yeni Türkü@ bahsettiğin videoyu izledim, insanların ve maymunların gen yapılarının birbirine benzerliklerinden yola çıkılmış ayrıca kromozom sayıları insanda 46 ike maymunlarda 48 miş o kısmı pek tutturamamışlar açıkcası..

Üzgünüm ama önyargıların sebebiyle izlediğinide anlayamamışsın. Bu kadar kör olman beni çok sinirlendirdi. Bir-iki dakikalık bir vidyodaki anlatılan şeyi bile alamamış bir insana neden yazmakla uğraşıyım diye kendime sordum. Sana cevap yazmaya beni iten tek şey bu sözümona cevabı, cevap sayabilecek kullanıcıların yanılmasını engellemek.

Tutturamamışlar dediğin kısım (ki burası senin anlayamadığın kısım oluyor) : Ortak atadan evrilen canlıların Dörtte üçünde 48 kromozom varken, insanlarda 46 kromozom var.

Bu 46 kromozomun yarısı anneden, yarısı babadan geliyor: 23+23 şeklinde. Diğerlerinde ise bu 24+24 şeklinde. Peki bizim kromozomumuza ne oldu? Evrim bu konuyu nasıl açıklıyor?

Eğer evrim gerçekse, bunu mutlaka açıklamalı.

Ne oldu da 24 kromozom 23 kromozoma düştü? Burda iki seçenek var.

Ya bir kromozom yok oldu, ki bu çok mantıklı bir seçenek değil bütün primat kromozomu komple yok olsaydı bunun sonuçları ölümcül olurdu

ya da iki kromozom birleşti. Birleşen iki kromozom sebebiyle sayı 24 ten 23 e düştü.

Kromozomlarının başında (ve sonunda) telomer denilen küçük DNA parçaları var. Eğer evrim doğruysa, birleşme hipotezi doğruysa, kromozom ortasında, normalde kromozom başında ve sonunda bulunan birleşmiş telemorler olmalı. Eğer bu bulunamazsa, evrim teorisi yanlıştır.

Ama bu bulundu. Evrim teorisini destekleyen başka bir kanıt. Artık evrim gerçeği demeye yetecek bir kanıt. Akıllı tasarım bu konuda ne diyor? Neden tasarımcı kromozom ortasına birleşmiş iki adet telomer koymuş? Bizim evrimi gerçekmiş gibi düşünmemizi istediği için mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: döküntü

quote:

Orjinalden alıntı: ANDREİ

Parmak izlerinin herkesde farklı olmasından ziyade 2 kişinin dahi olsa aynı olması ilginç gelirdi bana.Farklı olması son derece normal.Sonuçta milyarlarca kombinasyon üretilebilir.

milyarlarca kombinasyonun tekrar etmeden hep farklı gelmesi kadar ilginç bir şey var mı?

Marx, ben kendi adıma ilahi güç filan aramıyorum. Merak ediyorum ve soruyorum. bilim zaten neden var? Merak ettiklerimizi cevaplamak için

kim ne derse desin umrumda olmaz da. Parmak iznin farklı olması, akıl gibi sadece insana özgü ise merak ettim şimdi, acaba nasıl evrim geçirip böyle bir sürece gelmişiz.

10 Milyar tane kum tanesini defalarca havaya savurun.Yerde birbirinin tıpatıp aynısı 2 şekil görme olasılığınız nedir?
    Bu işlemi milyarlarca kez tekrar edin.Ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın,elbet bir yerde farklılık olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 10 Haziran 2009; 16:42:52 >

• sadece parmak izleri değil, düşen her kar tanesi birbirinden farklı desenlere sahip.

Parmak izinin sırrı..

Parmak izinin sırrı..

Parmak izinin sırrı..

hepsi doğadaki ince sanata birer örnek

• Doğa mucizelerinin daha niceleri var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.