Şimdi Ara

Park halinde kapıyı açma sonucu kaza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forumdaslar. Dün düğün sonrası arkadaşla eve dönerken mahalle arasında o park etmiş ben de hemen arkasından üç beş saniye sonra önüne park etmek için ilerlerken hızım ortalama 3-5 km iken arkada oturan aracın şoförünün kardeşi arkaya sağa sola bakmadan kapıyı açınca haliyle benim arka çamurluga kapısı girdi. Benim çamurluk içeri girdi ve boya kalktı.

Şimdi bu aracın şoförü de arkadaş ama kötü zamanda biraz farklı bir arkadaş olarak görmeye başladım. Bana tutanak tutalım diye cümleler kuruyor sürekli ayrıca en son konuşmasi da suçlu olan benim olduğumu söylemesi oldu.

Yani bu kadarı pes. Ben tutanak tutturup araca hasar kaydı bulaştırmak istemiyorum. Sonuçta çamurluga macun zımpara 50-60 olsa boya da 140-150 totalde 200 liralık masraf için.

Kısaca durumu tekrar ozetliyeyim. Mahalle içinde benden önce girdiği için arkasindaydim o durduktan 3 sn sonra yanindan geçerken hızım 5-7 km iken arkada oturan kapıyı açtığı için benim çamurluga kapısı geldi.

Siz değerli insanların goruslerini merak ediyorum. Burda benim bir hatam var mıdır? Bana en son suçlu olduğumu söyledi bir de :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativist -- 8 Kasım 2015; 2:51:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence gram suçunuz yok. Arkadaşınızın tutanak tutmak istemesi de elbet hakkı ama bir arkadaş olarak sizin isteğiniz doğrultusunda hareket etmesi gerekirdi.
  • Tutanak tutun gitsin uğraşılacak iş değil tartıştığınıza değmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler yorumlarınız için. Tutanağı bilerek tutturmak istemiyorum hasar kaydı oluşmasın diye. Satarken de zarara uğramayim. Sonuçta başka bir insanin hatasi yüzünden hem araba boyanacak hem de hasar kaydı oluşturmak istemiyorum. Bir de suçu benim üzerime atması zaten facia oldu. Kazadir olur bir şey demiyorum sadece bi boya biraz macun zımpara için hasar kaydı istemiyorum. Ama arkadaş uzlaşma taraftarı değil gibi, yarın konuşacağız bakalım. Burda tutanak tutulsa atıyorum ben de herhangi bir suç bulunur mu?

• Tutanak tutup bi daha muhatap olmamak lazımdı. Kapıyı açan kişi suçlu tabi lak diye kapı mi açılır.

• Hasar kaydı olmasın diye tutanak tutturmak istemiyorum hocam kendim yaptirayim istiyorum. Örnek veriyorum 225 lira tutsa 125-150 versin kafi pek bir sey de istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nativist

Hasar kaydı olmasın diye tutanak tutturmak istemiyorum hocam kendim yaptirayim istiyorum. Örnek veriyorum 225 lira tutsa 125-150 versin kafi pek bir sey de istemiyorum.

Arkadaş hatasını kabul etti mi yani? Sigortası karşılasın istiyor heralde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam ne kabul etmesi bir de ben suçluymusum. Sanırım onun düşüncesi belki benim sigortadan da kendi aracını yaptırır niteliğinde. Para konusunda da konusulmadi bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nativist -- 8 Kasım 2015; 3:17:53 >
  • quote:

Yok hocam ne kabul etmesi bir de ben suçluymusum. Sanırım onun düşüncesi belki benim sigortadan da kendi aracını yaptırır niteliğinde. Para konusunda da konusulmadi bile.
    Gayet normal bir istek. Kanuna, mevzuata da uygun bir talep. Talebinize karşılık neden tutanak düzenlenmesini istediğini ve ısrarını sordunuz mu..
    Burda suçluluk ile ilgili bir durum yok.

"Tutanağı bilerek tutturmak istemiyorum hasar kaydı oluşmasın diye. Satarken de zarara uğramayim"
    işte bu sebepten 2. el araç alırken güvenemiyor insanlar. Az-çok önemli değil tadilatlar gizleniyor. Herhangi bir hasar alınmamış gibi satışa kalkılıyor.
    Herkes hakka riayet etse olanı söylese, araç geçmişine işletse piyasa bu halde olmazdı. Kimse benim yoğurdumda şu kadar ekşilik var demek istemiyor.

• Tutanak tut, dediğine göre eleman haksız çıkar. Değer kaybı aç, seneye zaten trafik sigortası zıplayınca aklı başına gelir.

• Arkadaşlar benim de derdim su, sanırım bu durumda benim haksız olmam 0. Diyorum ki zaten eğer tutanak tutulursa sigortası karşılayacak sigorta zamanı gelince de zaten fiyatı nedeniyle aynı kapıya gelecek. Arkadaş belki ben de suçlu olabilirim diye tutturmak istiyor galiba.. Önceden bi sigorta ile görüşüp kesin bilgi aldıktan sonra anlaşılır umarım.

• Hasar kaydı oluşturmak istemiyorsun ama zaten expertize girince boyalı olduğu anlaşılacak ?
  • Doğru hocam ben zaten gidip boyasiz diye satmam. Yalnız şimdi servis çamurluga değiştirir olur sana 200 liralık şey 2000 lira sıkıntım bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Tutanak tut, dediğine göre eleman haksız çıkar. Değer kaybı aç, seneye zaten trafik sigortası zıplayınca aklı başına gelir.

Kesinlikle böyle yapmalısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam zaten arkadaş buna da değer kaybı davası açılmaz ki insan para istemeye utaniyor.

• Tutanak tut, kimse derhal cebinden ödemek zorunda değil. Seneye poliçe yenilerken çıkacak fiyat muhabbet konusu olursa da "ben sana senin iyiliğin için söylemiştim, ama sen ısrar ettin" der konuyu kapatırsın.

Geçmiş olsun, allah beterinden saklasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

quote:

Orijinalden alıntı: ipo_aga

Tutanak tut, dediğine göre eleman haksız çıkar. Değer kaybı aç, seneye zaten trafik sigortası zıplayınca aklı başına gelir.

Kesinlikle böyle yapmalısın

Alıntıları Göster
    Tutanak tutun muhatap olmaya gerek yok
  • sigorta bunun gibi durumlarda var misal ben hatalı isem neden cebimden veriyorum ? sigortaya senede 250-300 tl vercem birde cebimden para çıkacak yanlış anlamayın hocamda arkadaşlık başka ticaret başka. ve sizde değer kaybı davası ile aracınızın kaybettiği değeri alabilirsiniz sonuçta sigorta karşılıyor tüm masrafı.

• Değer kaybı davası onun sigortasından mi alıyoruz yoksa şahıstan mi hocam bu olayı pek bilmiyorum.

Bir de suçun ben de olma gibi bir olasılığı var mı

• quote:

Hocam zaten arkadaş buna da değer kaybı davası açılmaz ki insan para istemeye utaniyor.

Tam olarak öyle davaya gitmiyor hep sanıyorum sigorta karşı tarafın yüzde yüz hasarlı olduğunu görünce uzlaşıyor genelde siz eksperle bi rakam istiyosunuz onlar da olurunu veriyor eğer vermezlerse dava yoluna gidiyor diye biliyorum bi araştırmak lazım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.