Şimdi Ara

Pariste aylık 500 euroya yaşanır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşanmazsa bir öğrenci minimum ne kadara yaşayabilir

Yurtta filan kalsam? Ahırdan bozma yerler bile kabulum sadece duş alma imkanim olsun yeter. Veya aile yanında oda kiralama gibi çözümler?

Hadi diyelim konaklamayi bir şekilde hallettim sağdan soldan destek alarak buldum

Aylik 500 euroya konaklama hariç yaşanır mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Zar zor yaşanırsın elinde bir fırsat varsa buna değer git gör oraları nasıl olsa yıllarca kalacak değilsin. En fazla birkaç aydır erasmus ile gidiyorsan. Erasmusa giden öğrencilerin çoğu her yere yürüyerek gider ya da bisikletle gider konserve bezelyeyle falan beslenir sırf oraları birkaç ay görebilmek için

• Part time çalış garson falan ol

• Nasıl yaşayacağına bağlı.

Ev varsa sadece ekmek suyla 500 euro evden çıkmayarak yeter  

Kalıcak yeri bilmiyorum maliyetli ama carrefour fransa sitesine girip yiyecek maliyetlerini görebilirsin. Başka ne yapıcaksın bilmiyorum geniş bilgi verirsen belki onlarında maliyetlerini söyleyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Zar zor yaşanırsın elinde bir fırsat varsa buna değer git gör oraları nasıl olsa yıllarca kalacak değilsin. En fazla birkaç aydır erasmus ile gidiyorsan. Erasmusa giden öğrencilerin çoğu her yere yürüyerek gider ya da bisikletle gider konserve bezelyeyle falan beslenir sırf oraları birkaç ay görebilmek için

Aynen hatta valize de yiyecek atsam olmaz mi ki

Birebir aynı düşünüyorum gerekirse 3 öğün salam ekmek yerim ama oralari bir göreyim

Diğer seçenek de daha ucuz cekya polonya gibi yerlere gidp parisi gunubirlik görmek olabilir ama

Parise gidersem gidecegim okul top tier olacak cvye de yazarim fena durmaz o yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Part time çalış garson falan ol
    Erasmus ogrencisi calisabiliyorsa yaparim bunu

• 1 oda da 6-7 kişi kalırsan yaşanır knk merak etme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaşanacağını sanmıyorum; fakat yine de araştır tabi

Letonya Riga'da aylık 400-450 euroya ucu ucuna geçindim. Diğer ülkeleri gezecek para bile ayıramadım.

Yurt kirası 140 euro (4 kişilik)

Aylık mutfak masrafı 150 euro (düzgün yemeklerden bahsediyorum tabi ki, yoksa makarna yersen ucuz)

Aylık mobil fatura, toplu taşıma bileti vs 30 euro civarı

Etti 320 euro. Okul mutlaka gezi vs düzenleyecek veya haftada 1 kere de olsa dışarıdan yemek yemen gerekecek o tarz giderler de 100-150 euro arası tutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blizzard Days

Nasıl yaşayacağına bağlı.

Ev varsa sadece ekmek suyla 500 euro evden çıkmayarak yeter  

Kalıcak yeri bilmiyorum maliyetli ama carrefour fransa sitesine girip yiyecek maliyetlerini görebilirsin. Başka ne yapıcaksın bilmiyorum geniş bilgi verirsen belki onlarında maliyetlerini söyleyebilirim

Kalacak yer yok hocam

Fransa hakkında bilginiz varsa bana önce konaklama hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum gıda fiyatlarından ziyade

Sanırım devlet yurtları filan var bunlarda konaklamanin proseduru fiyatı filan nasil olur

Bir de gittim mi gezmek isterim her tarafi sagi solu gezmek isterim hatta sirf Parisle de kalmasin flixbusla günübirlik bruksel amsterdam filan sonuçta aylarca oradayız

Amacım gezmek kesfetmek

Bunun icin konfordan sonuna kadar feragat edebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Yaşanacağını sanmıyorum; fakat yine de araştır tabi

Letonya Riga'da aylık 400-450 euroya ucu ucuna geçindim. Diğer ülkeleri gezecek para bile ayıramadım.

Aylık mutfak masrafı 150 euro (düzgün yemeklerden bahsediyorum tabi ki, yoksa makarna yersen ucuz)

Etti 320 euro. Okul mutlaka gezi vs düzenleyecek veya haftada 1 kere de olsa dışarıdan yemek yemen gerekecek o tarz giderler de 100-150 euro arası tutuyor.

Hocam rigada bile yasanmiyorsa paris imkansiz herhalde :(

Yazın 3 ay asgsri ucretle calissam 990 Euro ek yapabilirim bütçeye. Bu da aylık 200 Euro düz hessp ek olur. Aylik 700 euro yani. Simdiden de para biriktirsem aylik 725 euro filan çıkar maksimum

Yemeği 3 öğün makarna yiyebilirim

Metroya kaçak binsem

725 ucu ucuna yeter mi acaba
    Şu aralar biraz sikintidayim kurlar da düşmüş hali bile aşırı yüksek olduğu için.

• Paris inanılmaz pahalı bir şehir evsiz gibi ancak yaşayabilirsin, toplu taşıması da çok pahalıdır, 1 dönemde 10-15 kg falan verirsin. O parayla çekyada polonyada zor geçiniyor insanlar pariste asla yapılmaz.

• Paranız yoksa Avrupa veya Amerikanın büyük şehirlerine gitmeyin.İstanbul gibi düşünün oraları.Gezmek için çok güzeller ama yaşamak için değiller.Polonya gibi ucuz bir ülkede erasmus yapın.Flixbus vb. ucuz çözümlerle 1-2 günlüğüne büyük şehirleri gezmeye gidin.

• Hayatta kalırsın ancak belki ama erasmus yapacaksan daha ucuz ülkelere git litvanya polonya gibi. Ben litvanya da bile 600 euro ya ucu ucuna geçiniyordum. Bu kişiden kişiye değişir ben gitmeden önce facebook gruplarında sordum 500 euro ya rahat geçinirsin diyen çok insan vardı ama alkol tüketicem, başka ülkeleri gezicem falan dediğin zaman 600 euro anca kurtarıyor.

Yani dışarıya çıkıp içeceğin bir biranın hesabını yaptıktan sonra keyif alamazsın erasmus dan. Daha ucuz ülkelere git kesinlikle

• 500 euroya pariste zenci mahallesinde yaşarsın. Artık bına ne iş gelir bilmiyorum.

Paris sidik kokan, Devasa bir ghettodur. Pariste yaşamak için ya aşyrı zengin olacaksın ya fakir ortası yoktur. Bence orayı tercih etme. İspanya mesela pahalı sanılır ama ucuzdur(Barcelona hariç) o yüzden ispanya portekiz çekya macaristan yunanistan gibi ülkeler tercih et. Üzülürsün hatkta kaçarak dönersin geçinemiyorum diye

• quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Paris inanılmaz pahalı bir şehir evsiz gibi ancak yaşayabilirsin, toplu taşıması da çok pahalıdır, 1 dönemde 10-15 kg falan verirsin. O parayla çekyada polonyada zor geçiniyor insanlar pariste asla yapılmaz.

Bisiklet filan cozsem yurtta kalsam veya 7 kişi bi odada filan kalsam gene olmaz mi konfordan sonuna kadar kisabilirim hayatta kalayim yeter

Zaten zayıfım ama kilo verirsem ölürüm herhalde

Aylık 725 max çıkıyor hocam bu paraya da olmaz dimi

Herhalde çekya filan yapıp gunubirlik paris yapmak daha mantıklı

Tek sorun şu ki paristeki okul top tierdı cvye yazardım yani hem o atmosferi almak o okulda geçici de olsa eğitim görmek fena olmazdı üstüne bir de Fransızca kasacaktim bütün plani parise kurdum ama maddiyat bozuyor

Peki parisin dışında varoş yerlerde yasasam toplu tasimayla filan gitsem kurtarmaz mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Kalacak yer yok hocam

Fransa hakkında bilginiz varsa bana önce konaklama hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum gıda fiyatlarından ziyade

Sanırım devlet yurtları filan var bunlarda konaklamanin proseduru fiyatı filan nasil olur

Bir de gittim mi gezmek isterim her tarafi sagi solu gezmek isterim hatta sirf Parisle de kalmasin flixbusla günübirlik bruksel amsterdam filan sonuçta aylarca oradayız

Amacım gezmek kesfetmek

Bunun icin konfordan sonuna kadar feragat edebilirim

Alıntıları Göster

Hocam 500 euro dediğiniz şeylere az hocam. Ben avrupada interrail ile çok yere gitmiştim paris kalma ücreti olarak yüksek bir yer. Şehir olarakta pahalı

Amacın gezmek keşfetmekse polonya gibi yerlere git. Uçak veya otobüs fiyatlarını önceden ayarlasan gayet uyguna gelir.Hadi diyelim bir şekilde gittin parise 500 euro ile birkaç yer gezdin geldin oda çok zor şartlarda.Sadece zor şartlarda birkaç yer gezmiş olucaksı. ama polonya gibi bir yere gidersen 500 euro ile 10 farklı yer gezebilirsin. Ayrıyetten polonya insanları cok daha iyidir fransızlara göre

Avrupada uydurabilirsen uçak biletleri cok uyguna oluyor.Ryanair ı biraz araştır. Yada zor şartlar seviyorum diyorsan sınır binişli 3 haftalık interrail için para biriktir hergün bir şehirde olucak şekilde gezersin. Gezmedin ülke kalmaz ama hızlı ve zor olur

• bunlar sağ kol cümleleri "Yalwaririm bana yardım edin"

tavsiyem hindistan'da zaman geçirdikten sonra fransaya gitmen. ancak o zaman fransanın pisliğine sevinebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HA-DH -- 19 Şubat 2021; 15:41:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Yaşanacağını sanmıyorum; fakat yine de araştır tabi

hocam letonyadaki manitalar çok iyi diyolar doğru mu (hem tip hem kişilik)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.