Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben pardüsü 2 ye bölük hdd de d ye kurdum .s orun yok. kendi kullanc adım var. onunla giiryorum ama eterneti dolayısıyla ağı falan görmüyo. bunlar için özel bi işlem varmı. donanım tanıtmayla ilgili..internete çıkamıyorum..
  • pardusun yazılmasında emeği geçen "DENSİZ" arkadaşıma sesleniyorum! (her kimse...)
    bi tane terminal açın
    su komutu ile superuser'a geçiş yapın
    buradan tasma'yı çalıştırın
    açılan tasmada biriki gezinip konsola döndürdüğü degere bi bakın

madem ki "ulusal işletim sistemi projesi",böyle mi kontrol edilir, böyle mi yazılır? bunu yapan alçağın bulunup acilen gerekli yaptırımın yapılması gerekir ki sabotajların önüne geçilebilsin. Geçen hafta konya'da (kapımın önünde) görünen doğalgaz borusuna iş makinasını takıp ta bir gün konyayı gazsız bırakan adamla aynı şuursuzlukla yapılan çalışmadır bu.
    ne yani biz dünya'ya aklımız belimizde, işletim sistemi de yazsak, teknoloji de yapsak yine oramızı düşünüyoruz diye mi bağırıyoruz bu işimizle...
    esefle kınıyorum.
    lütfen konuyla ilgili tepkimizi bilgi@uludag.org.tr adresine bildirelim. bu vatan millet meselesidir.

ayrıca:
    1.0 sürümü için bir çok hatayı görmezden gelebilirsiniz ama yine de görmezden gelinemeyecekler de var.
    yarımsaatlik kullanımımın ardından;
    mesela disk bölümlemesi yetersiz, diskteki boş alanı otomatik bölümlendirme yok(/usr, /home, /var v.s.).
    densizlik, dengesizlik ve hainlikle sabotaj amaçlı yazılmış bir kelimelik hata veya bilgi mesajı.
    toshiba satallite 1800 laptopumun ekranıyla kurulum esnasında "c6" ID'li hata mesajı vermesi neticesinde harici monitörle kurmam gerekmesi,
    çalışan bir işletim sistemine cd'yi taktığınızda açılması gereken relase notes dosyası yerine dosyanın bulunamadığını bildiren hata mesajının çıkması (sebebi ise _ karakteri ile - karakterinin ters kullanılması)...
    gibi eksikler linux'la çok içli dışlı olmamama rağmen kısa sürede gözüme çarptı.

tabi bu arada;
    firefox, openoffice, java (j2re), flash player v.s. gibi gerekli eklentilerin de yapılandırılmış şekilde gelmesi giriş seviyesindeki kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyacaktır.

• Daha önce 3-4 defa kurduğum Pardus'u şimdi kuramıyorum.Programların kurulumu sırasında her seferinde %65 geldiğinde openoffis.org yüklerken hata mesajı veriyor.Aklıma gelen her şeyi denedim,Pardus'u yeniden yükledim,farklı markaların CD leri ile yüklemeyi denedim,CD lerde imaj oluştururken farklı hızlar kullandım ama her seferinde aynı hatayı veriyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • arkadaşlar şimdi ben indirdim Pardus'u, bana birisi yardımcı olsun. Windows'la Pardus aynı anda kullanılabilir mi? Pardus'u CD'den çalıştırma imkanımız varmış sanırım; nasıl? Ayrıca D'i nasıl bölümleyebilirim? 20-20 ayırmak istiyorum.
  • slam ya bu pardus ntfs le mi mi yosa fat32 ile mi dosya sistemi il e çalışıyo
  • Ekran çözünürlüğü max. 800*600 yapabiliyorum.1024 nasıl yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arf* -- 2 Şubat 2006 19:19:18 >
  • pardus bende kitlenip kalıyor.belli bir yerde değil,

açılırken bir işlem yaparken, hiç bir işlem yapmazken, masaüstü yüklenirken herhangi bir yerde donuyor.

bilgisayar fs amilo m1425

kaldırmak istiyorum ama mbr yi nasıl düzelteceğim grub un çıkmasını istemiyorum
  • pardus kullanan arkadaşlar divxlerdeki desteği nasıl pardus'un? son codeclerle riplenmiş dosyaları izlemede sıkıntı var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliencae

başıma gelenler:
    pardus u indirdim dosyaların sağlam olup olmadığını kontrol edip iso yu yazdırdım nero ile
    açtım yüklemeye başladım
    harddisk 3 e ayrılmıştı c 40gb d 40gb e 120gb olmak üzere

c de windows
    e de bütün dosyalar ödev proje dahil bi sürü yeni film

bende d ye kurmaya basladim ntfs formatını değiştirdikten sonra yükleme başladı
    % 70 de takıldı kaldı
    1 dosya eksikmiş
    ben res attım
    baktım windows açılmıo
    baktım sürücülerin yeri değiştirilmiş

e olan sürücü d olmuş dosyalar kullanılamıo

derken windows çöktü gitti pardus yüklenmedi
    bunlara artı olarak bütün arşivim gitti

pardus yapan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
    azıma ettiniz
    helal size.....

kullanmayın pardusu
    Geçmiş olsun dostum. Benimde başıma benzerleri geldi. Ama sen acele etmişsin Hiç bişeyin kaybolmazki. Yapman gereken Sadece Fdisk ile etkin bölümü tekrar atamandı. Pardus bende etkin bölümü değiştirdi ama kendiside tam kurulmadı işte. Herşey bitti bir defa başlatamadım keratayı. Ama eski windowlarıma da dediğim gibi devam ettim.
    Bu arada Sisteminde 98 + xp bulunan birisi bana bu olayın nasıl olduğunu bir anlatsa fena olmayacak. O kadar dört gözle bekledim. Birde başa gelenlere bak yaw.

• quote:

Orjinalden alıntı: arif_icke

Ekran çözünürlüğü max. 800*600 yapabiliyorum.1024 nasıl yapabilirim?

yukarı...
  • quote:

quote:

Ekran çözünürlüğü max. 800*600 yapabiliyorum.1024 nasıl yapabilirim?

yukarı...

http://forum.donanimhaber.com/m_5697320/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 2 Şubat 2006 23:58:57 >

• Benim de %40 ta kaldı. Boot sector gitti ne yaptıysam geri donduremedim . son care windowsu bastan kurdum.

Arkadaşlara önerim dosyaı indirirken download yöneticileri ile indirirken parçalayarak indirmesinler. tek parca olarak indirsinler. ve mümkünse dosya download edilinceye kadar bilgisayarı hiç kapatmayın. tek oturumda bitirin. çünkü görüdüm kadarıyla iso en ufak bir hatayı bile telafi etmiyor. ve kurulum yarım kalırsa windows boot kaydınıza da elveda diyorsunuz.

BOOTCFG
    DISKPART
    FIXMBR
    FIXBOOT
    hiç bir ise yaramadı..

Ek olarak da onu sorayım. Herhangi bir nedenden dolayı C: deki windows boot sector kaydımızı kaybettigimizde kesin geri döndüremiyor muyuz. eskiden fdisk /mbr vardı halloluyordu . XP de ben genelde başarılı olamıyorum bunu yapmada.Sadece boot sectoru kaybettigin icin isletim sistemini bastan yuklemek cok sıkıcı cunku.

Ayrıca yukarda yazdıgım konsol komutlarını C ye uygulasam bile öncelikli sürücü olarak Pardus disk yöneticisi kendi kurulu oldugu oldugu surucuyu gosterdigi icin bi ise yaramadı. Yani C: deki boot kaydını yeniledim ama bilgisayar c: yerine e: den boot edilmeye calısıyordu. E: de de kurulum yarım kaldıgı icin bilgisayar hiç acılmadı bu sefer....

Boot kaydının yenilenmesinin yanısıra boot edilecek sürücü degistirmesini konsoldan nasıl yapıyoruz?

tesekkurler.

NOT: Burda bahsettigim konsol XP sinden bilgisayarı actıktan sonra R harfi ile giris yaptıgınız Windows XP konsoludur. Linux konsol ile karıştımayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 7 Şubat 2006 4:55:15 >

• Gercekten nefis olmus. Su an bunu 15 dakikada P4 1.7 Ghz HP Vectraya yukledim ne donanim sorunu oldu ne baska bir sorun. Gorsel olarak cok tatli ve anlasilir olmus. Acilis biraz uzun suruyor ama haricinde dedigim gibi tek sorun blie olmadi. Bilgisayar icindeki donanimlari otomatik taniyip yuklemis. Internet sorunsuz ileriki versiyonlarda donanim konusunda kendisini gelistirirse windowsun Turkiyede basi derde girecek demektir. Ozellikle ulusal isletim sistemi lafinin abartili olmdaigini gordum.

Buna emegi gecen ve destekleyen herkese tesekkur ediyorum ve daha guclu bir isletim sisteminin yolunu bekliyorum.
  • kesinlikle pardus harika olmuş.çok kullanışlı herkese tavssiye ederim.mesela şuan bunu onda yazıyorum.ve foruma girerken windonws a oranla çok hızlı gibi geldi bnana.

kurulumda falan herhangi bi aksilik yaşamıyorsunuz,
    ama sanırım usb cihazlarınızı tanımıyor.bende quake marka bi web cam var.ama onu tanımadı.bu konuda ne yapmam gerektiğini söyleyebilecek biarkadaş varmı?

bir diğer beceremediğim şeyse tv kartımmı tanıdı ama görüntüyü alamıyorum.Fly tv kartım var.herşey tamam gibi ama görüntü yok.

(not:hiçbir donanımınızı tanınmamak,basit bi kullanım için(video izlemek,müzik,tv,msn-yahoo masannger-icq,internet ve daha sayamadığım bi çok şey için hiçbir yükleme yapmamanız en harikası.

keşke tüm programlar linuxta çalışsada windonwstan hemen kurtulsak:(
  • bende biraz önce kurdum
    sabitdisk tek parçaydı ne format attım nede başka birşey
    pardus'un cd'yi takınca herşeyi kendi yaptı
    sadece bi sorun var internete bağlanamadım
    mecburen windowsa geçip bu mesajı yazıyorum
    nasıl bağlanacağımı anlatırsanız çok iyi olur

• quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

bende biraz önce kurdum

winsoft v92 56k modem ile dial-up bağlanıyorum

• http://www.pardus-linux.org/forums/index.php
    burda soruların çoğunun cevabı var moderatörler arasında geliştiricileride var
  • Arkadaşlar Pardus sitesinden indirdim,cd ye yazdırdım sorunsuz olarak da yükledim.Gayet de güzel çalıştırdım. inceledim fakat daha önce hiç linux kullanmadığımdan olsa gerek pek beğenmedim. Ertesi gün makinamı açtığımda ne yazık ki pardus a giremedim. Açılışta makinam donuyor.
    ACPI(Unable to load the system Description) şeklinde bir yazı çıkıyor ve kalıyor.Tekrar cd yi takıp kurmayı denediysem de olmadı.
    Tekrar XP ye dönmek istiyorum. Dediğiniz gibi XP cd sini takarak denedim.Fakat o da olmadı.O da belli bir yerde donup kalıyor.HDD üçe bölünmüş durumda. C:-D:-E: şeklinde. Ben C: ye pardusu kurdumBu yüzden mi olmuyor.Nasıl yapacağımı bilemiyorum. C ext2fs ye dönüştüğü için mi olmuyor. Acilen yardım istiyorum. Saygılarımla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

bende biraz önce kurdum

eger adsl modemin usb uzerinden baglıysa ethernetten bagla.
    ethernet portu yoksa yapacak bir sey de yok. (aslında var ama cok cok karısık ve stabil degil. o yuzden o konuya hiç girmiyorum)

• anadolunun parsı pardus iyi bir başlangıç olsun,lütfen destekleyelim,bir yerden başlamak çok önemli.
    emeği geçenleri tebrik ederim.bu işletim sistemi bizim....ne kadar güzel ümit dolu başlangıç...

hertürlü aksaklık ve sorun için:http://www.pardus-linux.org/forums/index.php

bu günleride gördük....
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.