Şimdi Ara

Pardus 1.0 bugün! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
0
Favori
54.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu an bende size pardustan (98 ve xp de yüklü) yazıyorum.. çalışan cd versiyonundan beri hep kurulumunu dört gözle bekledim ve sonunda güç bela kurdum. (iki hddli sisteme kuramadım bi türlü). Multimedya ve driver sorunları yaşamadım. internet ve msn de tam gaz.. Benden tam destek bu yazılıma....(birde windows emulatörlerine el atayım)
  • ben de su an pardustan yazıyorum. su an memnunum bir sikayetim yok. sadece yazıcımı yuklerken sifre sordu . kullanıcı sifremi giriyorum olmuyor.
    bir de bluetooht nasıl tanıtacagım bilmiyorum.
  • yazıcını yüklerken sorduğu root şifresidir
    bluetooth uda yüklemek için pisi programını çalıştır
    yönetici moduna geç bluez ile başlayan programları kur
    ayrıca
    yol gösterici wiki
    http://www.pardus-wiki.org/index.php/NASIL_Bluetooth
  • quote:

Orjinalden alıntı: bencill

Arkadaşlar Pardus sitesinden indirdim,cd ye yazdırdım sorunsuz olarak da yükledim.Gayet de güzel çalıştırdım. inceledim fakat daha önce hiç linux kullanmadığımdan olsa gerek pek beğenmedim. Ertesi gün makinamı açtığımda ne yazık ki pardus a giremedim. Açılışta makinam donuyor.
    ACPI(Unable to load the system Description) şeklinde bir yazı çıkıyor ve kalıyor.Tekrar cd yi takıp kurmayı denediysem de olmadı.
    Tekrar XP ye dönmek istiyorum. Dediğiniz gibi XP cd sini takarak denedim.Fakat o da olmadı.O da belli bir yerde donup kalıyor.HDD üçe bölünmüş durumda. C:-D:-E: şeklinde. Ben C: ye pardusu kurdumBu yüzden mi olmuyor.Nasıl yapacağımı bilemiyorum. C ext2fs ye dönüştüğü için mi olmuyor. Acilen yardım istiyorum. Saygılarımla...

Eğer xp eski c ye yüklemişsen winkur dosya sistemini değiştimiştir. Yani ext* türü bişe değildir. dosya sistemini scandisk yada başka uygulamalarla denetle. Bozuk sektor olabilir, çok küçük ihtimal. winkur hiç bir hata vermeden çakılıyorsa ramlarında da sorun olabilir. knoppix varsa ramlarını test et.

Kolay gelsin..

• doslar o kadar yorum yapmışpsınız ama bişeye dikkat etmemişsiniz bu CD DEN ÇALIŞIYO ÇOK YAVAŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

KÖTÜLEMEK İSTEMEM AMA GERÇEKTEN ÇOK YAVAŞ BENCE BAŞLANGIÇ İÇİN İYİ AMA İLERİSİ İÇİN YETERLİ DEĞİL

DAHA İYİSİNİ BEKLİYORUM
  • cd çalışan wini hiç dedin mi ?
    ayrıca pardus seskartını tanır, ağkartını tanır, vs.....................

Unutmadan linux kullanan biri ram şismesi olup olmadğını sor bakalım sana ne cevap verecek.
    Winden ne haber ?

Zor ise zor değin .

Kolay gelsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliencae

başıma gelenler:
    pardus u indirdim dosyaların sağlam olup olmadığını kontrol edip iso yu yazdırdım nero ile
    açtım yüklemeye başladım
    harddisk 3 e ayrılmıştı c 40gb d 40gb e 120gb olmak üzere

c de windows
    e de bütün dosyalar ödev proje dahil bi sürü yeni film

bende d ye kurmaya basladim ntfs formatını değiştirdikten sonra yükleme başladı
    % 70 de takıldı kaldı
    1 dosya eksikmiş
    ben res attım
    baktım windows açılmıo
    baktım sürücülerin yeri değiştirilmiş

e olan sürücü d olmuş dosyalar kullanılamıo

derken windows çöktü gitti pardus yüklenmedi
    bunlara artı olarak bütün arşivim gitti

pardus yapan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
    azıma ettiniz
    helal size.....

kullanmayın pardusu

E okumadan kendi başına iş yaparsan böyle olur arkadaşım.www.pardus-linux.org/forums bölümünde bunları defalarca yanıtladık. Ayrıca windows çalışırdı. Sen tabi yine okumadan formata giriştiğin için bütün bilgilerin gitti. Bilgisayarını 98 cd si yada başlangıç disketi ile açıp fdsik /mbr yazsaydın windowsun geri gelirdi. Ve bilgilerinde gitmezdi. Aynı şekilde Xp cd sini takıp Gelen menüde R ye yani onarmaya bassaydın MBR ni temizleyip windowsu çalıştırabilirdin. Bilip bilmeden .ok atmayın lütfen. Pardus için bir sürü site açıldı.

www.pardus-linux.org/forums
    www.pardus-wiki.org
    bugs.uludag.org.tr (buraya hata mesajı verebilir yada bulunan hataları ve çözümlerini okuyabilirsiniz.)
    liste.uludag.org.tr

daha sayılır da. Neyse. Olan olmuş. Geçmiş olsun.

Kurulumda şurada takıldı burada takıldı diyenler cd nizi yazarken mümkün olduğunca düşük hızda yazmaya çalışın ben 16x de yazdım cd yi okuyamadı 4x de yazdım sorunsuz kuruldu. Ayrıca yine olmazsa farklı marka cd ler deneyin. Aslında önerim cd rw alıp düşük hızda yazmanız.

Kaldırmak için ise hiç cd ye ihtiyacınız yok. Windowsu açın. Bilgisayarıma sağ tıklayın. Yönet tıklayın. Gelen menüde sol altta disk bölümleri var. Birincisi windows diğeri ( zaten bilinmeyen yazar) ise linuxdur. linux olana sağ tıklayın sil deyin. Sarı renkli göstereceği boş bir alan yaratacak. o boş alana tekrar sağ tıklayıp yeni birim yarat deyin ve fat32 yada ntfs nasıl istiyorsanız formatlayın.

Ayrıca yaşadığınız bir çok sorunawww.pardus-linux.org/forums adresinde elimizden geldiğince yanıt vermeye çalışıyoruz. Site şu an sanırım sunucu kaynaklı bir sorundan dolayı kapalı. bugs.uludag.org.tr vewww.pardus-wiki.org sitesinde nasıl bölümlerini gezip bir göz atabilirsiniz.

Hemen önyargılı olmayın. Windowsun Kaç yıllık bir geçmişi var? Pardusun kaç yıllık? ayrıca windowsu kurarken adsl bağlantınızı açık bırakın bakalım o blast virusu anında bilgisayarınıza bulaşmıyor mu? Pardusta gönül rahatlığı ile gezebilirsiniz.

Türkçe olayına gelince Yerelleştirme diye bir bölümümüz var. Çevirisi iyi olanlar bu bölümlere destek için gönüllü olabilirler. Pardus 1.0 çıktı çünkü ne kadar çok kullanıcı denerse hangi donanımlarla sorunu var daha kolay anlaşılır böylece daha çok donanım destekleyen 2. bir sürüm gelebilir. Ayrıcawww.pardus-wiki.org adresinde Neler Eksik diye bir bölüm var. Pardus kullanabilen arkadaşlar eksik buldukları yanları o listeye ekleyebilirler.

Şimdilik yazacaklarım bu kadar.
    Saygılarımla.

• http://www.pardus-linux.org/forums

Forum sayfasına ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı?
  • üstteki yazımı okumamışsın sanırım.
  • beyler geçen hafta pardusun yazılımcıları Gazi üniversitesinde konferansdaydı..
    Ben yeni duydum böyle bir çalışmanın oldunu yani Ulusal dağıtım olarak yeni gelişitirlen lünux..

gerçekten umut doluyum bu işletim sistemiyle ilgili olarak..
    bize ait bir işletrim sistemi oluşu hemde devletin desteklediği ve tübitakla ortak yapılan bir organizasyon..

şuan canlı cd si (livecd) hazır durumda sitesinden inidilebilr hatta arkadaşlar linkte vermişler..

size temel bir özelliğini anlatayım pardusun..
    içinde yerleşik olarak word düzenleyicisinin türkçe bir dilbilgisine sahip oluşu yani ş ü ğ gibi ifadeler dier linux dfağıtımlarında tam anlamıyla çalışmazken bunda yerleişktir..
    ayrıca usb aygıtları ve yeni çıkmış olan cihazları tanıyabiliyor..

oyunlardan nfs undergronudu çok rahat oynayabilirsinz..
    programlardan photoshop cd yide çok rahat çalıştırabilirsiniz...
    tabiki bi emultaör yardımıyla...

ayrıca kurulum cd sinin çıkmasınada 80 gün kaldı...
    hatırlatırım....

• pluspower Arkadaşım kurulum cd si çıkalı 1 ay oluyor sen nerdesin???
  • sana hiçde cvp vermem...
    ukalalık yapmanın anlamı yok
  • eminim ondan sende çalışan cd var sense onu kurulum cdsi sanıyosun..
    adamlar kendileri açıkladı daha çıkarmadık kurlumu die
    ayrıca 1 cdlik çıkarıcaklar..
    varsada senin elinde demodur..
    iyi düşün iyi bil iyi anla...
    ayrıca benim duyup duymamam sana kalmadı ben öneride bulundum
    zaten yeni duydumu ifade ettim..

son olarak ben senin arkadaşın değlim..
  • düzeltme yapıyım 1 cd olan live cd
    tam kurulumu ise tek cd olmıcak emin olabilirsiniz..
  • pardusu kaldırmak isteyenler dikkat!
    eğer partition magic gibi bir programla pardus kurulu diske yada bölüme format atarsanız bilgisayar açılmaz hale gelebilir...sorunu bizzat yaşadım sizde yaşarsanız çözümü xp cdsini takıp kurtarma konsolunu açmak ardından fixmrb komutuyla eski haline getirmek aman dikkat!!

not:belki yazılmıştır ama kendim yaşayınca yazma ihtiyacı duydum..

not2:eğer xp cdsi boot olmazsa f12 ye basıp biostan cd ile başlatmayı uygulamalısınız...
  • Bugün PC-NET dergisinin Şubat sayısını aldım PARDUS 1.0 ı tam olarak vermişler bi sorum olacak!

Normalde bilgisayarımıza Win98 ve WinXP kurduğumuzda açılışta bize soruyor ya hani hangisinde başlatmak istiyonuz diye

BEN WİNXP Yİ C YE PARDUS U DA D YE KURSAM YİNE ÖYLE Mİ OLUR?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MissYou

Bugün PC-NET dergisinin Şubat sayısını aldım PARDUS 1.0 ı tam olarak vermişler bi sorum olacak!

Normalde bilgisayarımıza Win98 ve WinXP kurduğumuzda açılışta bize soruyor ya hani hangisinde başlatmak istiyonuz diye

evet aynen öyle oluyor
    ilk açılışta pardus üstseçenek olarak geliyor
    winleri alta sıralıyor
    istediğini seçip entere basıyorsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

quote:

Orjinalden alıntı: MissYou

Bugün PC-NET dergisinin Şubat sayısını aldım PARDUS 1.0 ı tam olarak vermişler bi sorum olacak!

evet aynen öyle oluyor
    ilk açılışta pardus üstseçenek olarak geliyor
    winleri alta sıralıyor
    istediğini seçip entere basıyorsun

teşekkürler ben bide PARDUS kuruyum o zaman!

• Heycenlandım şimdi yaw
  • arkadaşlar merhaba ;
    pardusun cd sürümünü yükledim kullandım . bence ofis olarak windowstan dan daha iyi . hatta fazlası bile var. yalnız harddiske kurulan sürümünü indirdim. ama nasıl yükleyeceğimi bir türlü anlayamadım. sanırım bunları cd ye yükleyeceğiz ve bilgisayarı tekrar başlatırken bunu yükleyeceğiz. ancak cd sürümünde olduğu gibi iso dosyası yok bu dosyaların içinde . yardımcı olursanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.