fırının önünde nerdeyse elli kişi kuyruk oluşturmuş kadının biri geliyor ve size
pardon , burası pide kuyruğu mu? diyor?
Memuruz maaş alıyoruz, deseydin.
geçen sırada bekliyodm açlık beynime vurmus önümde ki +65 adam 10 tane pide aldı fırında ki usta baska kalmadı diye seslendi adam bana pide vermedi bende aldığı 10 pideyi posete koymaya çalısan adama 10 yerine 5 alsanız da burda ki insanlarda 1er tane alsa dedim adam sana mı sorucam kaç tane alıcamı dedi(eet iiyi koydu) adam yaslı olunca bende bişiy diyemedim arkamdakiler haklısın falan gibilerinden baktı ama :(
olur olur...
Ekmek yok mu pide için kuyruk oluyorsunuz?
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Ekmek yok mu pide için kuyruk oluyorsunuz?
Dostum Ramazan ayındayız
fırıncılar ramazanda pideden vurgun vuruyorlar . harcadıkları bir lokma un aldıkları para dünyanın parası.
Ramazanda fırıncılar ekmek yapmıyorlar mı? Zaten Ramazan asıl esnaf için bereketli oluyor. Fiyatları yukarı çekiyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: GungSlinGer
geçen sırada bekliyodm açlık beynime vurmus önümde ki +65 adam 10 tane pide aldı fırında ki usta baska kalmadı diye seslendi adam bana pide vermedi bende aldığı 10 pideyi posete koymaya çalısan adama 10 yerine 5 alsanız da burda ki insanlarda 1er tane alsa dedim adam sana mı sorucam kaç tane alıcamı dedi(eet iiyi koydu) adam yaslı olunca bende bişiy diyemedim arkamdakiler haklısın falan gibilerinden baktı ama :(
O ''Sana mı soracam?'' lafına çok uyuz olurum.
Evet soracaksın læn. Ben senden daha mantıklı düşünebiliyorsam eşşekler gibi soracaksın. Sor bakalım bir kere eksilecek misin?
Ama tabi senin durumda ''saygı faktörü'' var.
Saygı maygı düşünsün ama bi ya. ''Soracaksınız tabi. Bu yaşınıza gelmiş; ramazanda 'paylaşmayı' öğrenememişseniz soracaksınız.''
Tabiki apıyolar onu kastedmedim ben.Ama zaten 11 ay ekmek alıyoruz.Ramazan ın da bi kültürüdür pide doğru değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: mchll
Tabiki apıyolar onu kastedmedim ben.Ama zaten 11 ay ekmek alıyoruz.Ramazan ın da bi kültürüdür pide doğru değil mi?
Kültür uğruna kuyruklarda rezil olmak da kültürse devam edin.
quote:
Orjinalden alıntı: eddie
quote:
Orjinalden alıntı: GungSlinGer
O ''Sana mı soracam?'' lafına çok uyuz olurum.
Evet soracaksın læn. Ben senden daha mantıklı düşünebiliyorsam eşşekler gibi soracaksın. Sor bakalım bir kere eksilecek misin?
Ama tabi senin durumda ''saygı faktörü'' var.
Saygı maygı düşünsün ama bi ya. ''Soracaksınız tabi. Bu yaşınıza gelmiş; ramazanda 'paylaşmayı' öğrenememişseniz soracaksınız.''
Orası öyle ama sonra insanlar benm için bu yasına gelms hala büyüklerine nasıl davranacağını öğrenememiş derse :( milletin ağzı torba deil ki kapatalım
quote:
quote:
o maneviyatı sen anlayamazsın. senin işin gücün sallama hikayeler anlatmak. hadi git sahile biraz kumla oyna belki aklına bi kaç sallama hikaye daha gelir.
quote:
Orjinalden alıntı: diabolik191
quote:
quote:
o maneviyatı sen anlayamazsın. senin işin gücün sallama hikayeler anlatmak. hadi git sahile biraz kumla oyna belki aklına bi kaç sallama hikaye daha gelir.
evet ya turnuvera anlat bir kaç hikayede kopalım Nede olsa Adın çıktı
quote:
Orjinalden alıntı: birdy
fırıncılar ramazanda pideden vurgun vuruyorlar . harcadıkları bir lokma un aldıkları para dünyanın parası.
ekmek 400 gram 80 kuruş
pide 450 gram 1.5 ytl
quote:
Orjinalden alıntı: diabolik191
quote:
quote:
pide yuvarlak olduğu için yuvarlak fiyat çekiyorlar.
insanlar cok sacma hareketler yapıyor ya. iftara 15 dk kala fırın önünde sıcak pide bekliyor.. 1 saat falan önce git tenha iken al pideni... sıcak pide yemeyiver.. ha sıcak ha soguk.. ekmek alırken sıcak ekmek mi bekliyorsun.. 1 saat önce aldıgın bide bayat mı oluyor..
ben saat 5-6 gibi alıyorum geliyorum.. cok da rahat oluyor
Fordçulukta bir kültür
@GungSlinGer
Neden +65 yaşındaki kişiye kızıyorsunuz? -"sana mı soracağım" dediği için mi? -10 tane pide aldığı için mi?
Eğer ilk seçenek için ise haklısınız. Bu şekilde cevap verilmemeli. Heleki o yaştaki biri için. Daha sakin bir cevap verilebilirdi. Fakat bu bile mazur görülebilir. Oruçlu olması dolayısıyla.
Eğer ikinci seçenek için ise ; Aslında sen o kişiye "10 yerine 5 alsanız da burda ki insanlarda 1er tane alsa" diye nasıl sorabiliyorsunuz? Bu hakkı kim size veriyor? İstediği kadar pide alma hakkı vardır. 10'da alır 50'de alır. Belki bir iftar daveti için aldı..Belki mahallesindeki muhtaçlara dağıtacak...belki ailesi geniş ancak 10 tane yetiyor. Bu belkiler uzar gider gider. Bununla uğraşırken asıl hedefi şaşırıyorsunuz. Asıl soruyu "usta"ya soracaksınız. "Burada bu kadar insan pide kuyruğuna girip pide beklerken sen nasıl çıkıpta pide bitti dersin?" elindeki malzemenin sıradaki insanlar yetmeyeceğini anlarsan çıkarsın"şu kadar pidelik hamurum kaldı fazlası yok başka bir yerden pidenizi temin edin demeli." Ama nerede o şekilde düşünecek esnaf?