Şimdi Ara

Parça ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 2021 de aldığım bir sistemim var inno3d 1650s ekran kartı i310100f işlemci MSI pro h510m-b anakart 1.5 TB m2 Kingston SSD 8 GB ballistix ram 16 GB hyperx ram ddr 4 bunlar bu arada , gamegaraj gp650 650 wat PSU var sistemimde 60k bütçem var anakart işlemci ekran kartı ram ve mecburen psu değiştirmek istiyorum 60k yı geçmedikçe parça önerir misiniz linkiyle beraber

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bu sistemin üstüne koymak mantıklı olmaz bütçede varken elindekini sat bütçeye ekle hazır sistem al 70 75klara çıkarsın iyi sistemler var bu fiyata ikinci el yurtdışı uğraşırım dersen rtx5070ti a kadar zorlanır hatta yurtdışı+ikinci el rtx 5080e kadar ekstrem seviyen var.

ama normali rx 9070xt veya rtx5070li bir hazır sistem alabilirsin.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 20 Temmuz 2025; 18:48:1 >

• Lyrazed kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler ama 1200 watt biraz aşırı değilmi bu sisteme

Evet fazla. Ama powerı ucu ucuna almayız zaten. 750w powerlar 4500 ten açılıyor. Buyrun alttakini tercih edebilirsiniz o halde.

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750e-cp-9020262-eu-750-w-fiyati,496768083.html

https://www.gaming.gen.tr/urun/686017/gaming-rx9070xt-amd-ryzen-5-7500f-tray-asus-prime-radeon-rx-9070-xt-oc-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
    Birde bu var Rami 32 yapıp işlemciyi 9700 yapınca 60k fln yapıyor hangisi mantıklı

Hocam eskisini satıp hazır sistem almak daha mantıklı geldi şuan bana

pc alirken gpuya bütçeyi fazla ayırmak mantıklı oluyor 9070xt için 50 60k lari kovala 70 75 k bütçe için zorlarsan rtx5070ti kovalanabilir uğraşmam dersen fazla harcamaya gerek yok am5 9070xt olan en indirimdeki hazır pcyi al cpuya yüklenmekye çoğu zaman gerek olmuyor.

Benzer fiyata x670e tomawk, tuf b850 plus wifi modelleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tomahawk alerjim var hocam, f/p çok iyi kart diye çok fazla sattığı için ülkemizde çok fazla sayıda servis sorunu okudum doğal olarak. O yüzden bakmıyorum bile ona. Tuf mantıklı ama arkadaşın fiyata denkleştirmek için gaming plus önerdim.

%10 civarı fiyat farkına dev farklar var arada. Bende TUF x670e yüzünden ram iade etmek zorunda kaldım. Asus AM5 ram uyumu ve chipset sıcaklarında sorun yaşayan çok oldu. Asrock'ta işlemci yandı, Cigolayt'ta gpu macunu aktı. MSI'da da sorun yaşayan illa oluyor. Asus - msi, Ekran kartı ve dizüstü aynı servise gidiyor olmalı. Yüksek ihtimalle anakartta aynı servise gidiyordur. En başta şanssız bir şekilde ürün arızalı çıkmazsa iyi yoksa zaten aynı servisle uğraşmak zorunda kalınıyor.

F/P olarak iyi olduğunu düşündüğüm iki ürünü ekleyeyim dedim. 10k verip giriş seviyesi ürün grubu almak mantıklı gelmedi. Tabii kullanıcı tercihi.

Arkadaş zaten a620 chipsetli hazır sisteme döndüğü için ben daha fazla nefes harcamadım.  

Bende yeni am5 sistem kurdum inan en çok anakartı seçerken zorlandım. Bir buçuk ay anakart inceledim. Diğer bileşenleri seçmem 6 saatimi almadı. Browserımda 20 sekmeli anakart tab'ım var hala. Bu listeyi hatim ettim.

En son Asus B850-f aldım. Memnunum diyebilirim. Ram konusunda sıkıntı yaşamadım. Bu anakartın 2 adet büyük falsosu var. İlki ses sürücüsü ALC4080 kesinlikle sorunlu. Almadan önce hem reddit'te hem de yerli yorumlarda bundan bahsedildiğini okumuştum. 5.1 kullanıp anakartı kullanacaklara Allah yardım etsin çünkü hoparlörler de cızırtı ve dip ses yapıyor. İkinci büyük problemi ise, kolay tak çıkar gpu mekanizması ekran kartının soketini eritiyor. Dikkatli sök tak yapılırsa sorun yok ama bildiğin ve alıştığın gibi takıp çıkarırsan gpu'dan olma ihtimalin var. Bunu da reddit ve hatta bizim forumda da birinin başına geldi okudum. Ve doğruymuş kendimde Nitro+ 9070xt yi takarken baya zorlandım.

Herhalde quick release slim olanlarda sorun vardı. Yenilerde güncelleme yapıp aradaki metal parçayı kaldırdılar.

https://videocardz.com/newz/asus-has-a-new-revision-of-the-pcie-q-release-slim-but-didnt-mention-this-to-anyone

Eğer böyle eski tip yuva varsa mail atın vs bir şekilde ulaşın.

Ben 2023 ilk çeyrekte topladım. Yeni platform çıkmış, AMD'den baktım chipset tablosuna. x670e ve asus olanı alıp geçtim Parça ekleme Ardından araştırken chipsetlerin hepsinde aynı olduğunu gördüm.

Asusta ram uyumluluğu yoktu. Amazon germany'den aldığım rami iade edip newegg'den ram aldım. Burada iki-üç satıcı, fahiş fiyatlı 8-10k fiyata satıyordu. Aldığımın üç-dört katı fark vardıParça ekleme 

Aslında hepsi aynı mikro kod ile geliyor, asus ilave bir şeyler yapıp bozmuş olmalı ki Rog forumda eski tarihli konularda dolu var. Sonradan düzeldi tabii. O zaman yeni platform tabii her üreticide farklı farklı sorunlar vardı.

Benim aldığım Asus ürünleri hep sağlam olduğu için tercih ediyorum. Seninde ses sorunun olmasa güzel olurmuş.

Konuya dönüp, dediğin gibi a620 kırpılmış chipset tercih etmişse bizim yapabilecek olduğumuz bir şey yok zaten. Anakart yüzünden sorun yaşadıkça sebebini bulmak için yeni konu açar.

VRM ısınır, termal kısıtlama yapar. Ek genişleme imkanı az olur/hiç olmaz çünkü kırpılmışParça ekleme 

Prime a620m-k açıklaması:

Parça ekleme

Daha MOSFET soğutması bile yok.

Yine dediğin gibi boşa nefes harcamamak gerekiyorParça ekleme  Olurda başka biri araştırırken denk gelir, yardımımız dokunur, yine de dursun burada.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.