< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
Anakart - 10k https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-msi-b850-gaming-plus-wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html İşlemci -9k https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-5-9600x-alti-cekirdek-3-9-ghz-fiyati,706819130.html Ram -4.2k Gpu - 33k Link nitro+ verdim. İncehesapta kovalarsanız 33k ya düşürebilirsiniz. Nitro düşmese bile diğer üst seviye 9070xt modelleri 33k dan alınabiliyor. Psu -5.5k Toplam 61,7k yapıyor. İstediğiniz yerden kırparak düşürebilirsiniz. Tercihim psu dan kırpmak olur. 750w lık bir corsair alabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 20 Temmuz 2025; 18:48:1 > |
| _____________________________ |
|
Evet fazla. Ama powerı ucu ucuna almayız zaten. 750w powerlar 4500 ten açılıyor. Buyrun alttakini tercih edebilirsiniz o halde. https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750e-cp-9020262-eu-750-w-fiyati,496768083.html |
|
|
Tomahawk alerjim var hocam, f/p çok iyi kart diye çok fazla sattığı için ülkemizde çok fazla sayıda servis sorunu okudum doğal olarak. O yüzden bakmıyorum bile ona. Tuf mantıklı ama arkadaşın fiyata denkleştirmek için gaming plus önerdim. |
|
%10 civarı fiyat farkına dev farklar var arada. Bende TUF x670e yüzünden ram iade etmek zorunda kaldım. Asus AM5 ram uyumu ve chipset sıcaklarında sorun yaşayan çok oldu. Asrock'ta işlemci yandı, Cigolayt'ta gpu macunu aktı. MSI'da da sorun yaşayan illa oluyor. Asus - msi, Ekran kartı ve dizüstü aynı servise gidiyor olmalı. Yüksek ihtimalle anakartta aynı servise gidiyordur. En başta şanssız bir şekilde ürün arızalı çıkmazsa iyi yoksa zaten aynı servisle uğraşmak zorunda kalınıyor. F/P olarak iyi olduğunu düşündüğüm iki ürünü ekleyeyim dedim. 10k verip giriş seviyesi ürün grubu almak mantıklı gelmedi. Tabii kullanıcı tercihi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arkadaş zaten a620 chipsetli hazır sisteme döndüğü için ben daha fazla nefes harcamadım. Bende yeni am5 sistem kurdum inan en çok anakartı seçerken zorlandım. Bir buçuk ay anakart inceledim. Diğer bileşenleri seçmem 6 saatimi almadı. Browserımda 20 sekmeli anakart tab'ım var hala. Bu listeyi hatim ettim. AM5 Motherboards Sheet (X870/X670/B850/B650/B840/A620) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1NQHkDEcgDPm34Mns3C93K6SJoBnua-x9O-y_6hv8sPs/edit?gid=110556017#gid=110556017En son Asus B850-f aldım. Memnunum diyebilirim. Ram konusunda sıkıntı yaşamadım. Bu anakartın 2 adet büyük falsosu var. İlki ses sürücüsü ALC4080 kesinlikle sorunlu. Almadan önce hem reddit'te hem de yerli yorumlarda bundan bahsedildiğini okumuştum. 5.1 kullanıp anakartı kullanacaklara Allah yardım etsin çünkü hoparlörler de cızırtı ve dip ses yapıyor. İkinci büyük problemi ise, kolay tak çıkar gpu mekanizması ekran kartının soketini eritiyor. Dikkatli sök tak yapılırsa sorun yok ama bildiğin ve alıştığın gibi takıp çıkarırsan gpu'dan olma ihtimalin var. Bunu da reddit ve hatta bizim forumda da birinin başına geldi okudum. Ve doğruymuş kendimde Nitro+ 9070xt yi takarken baya zorlandım. |
|
Herhalde quick release slim olanlarda sorun vardı. Yenilerde güncelleme yapıp aradaki metal parçayı kaldırdılar. Eğer böyle eski tip yuva varsa mail atın vs bir şekilde ulaşın. Ben 2023 ilk çeyrekte topladım. Yeni platform çıkmış, AMD'den baktım chipset tablosuna. x670e ve asus olanı alıp geçtim Asusta ram uyumluluğu yoktu. Amazon germany'den aldığım rami iade edip newegg'den ram aldım. Burada iki-üç satıcı, fahiş fiyatlı 8-10k fiyata satıyordu. Aldığımın üç-dört katı fark vardı Aslında hepsi aynı mikro kod ile geliyor, asus ilave bir şeyler yapıp bozmuş olmalı ki Rog forumda eski tarihli konularda dolu var. Sonradan düzeldi tabii. O zaman yeni platform tabii her üreticide farklı farklı sorunlar vardı. Benim aldığım Asus ürünleri hep sağlam olduğu için tercih ediyorum. Seninde ses sorunun olmasa güzel olurmuş. Konuya dönüp, dediğin gibi a620 kırpılmış chipset tercih etmişse bizim yapabilecek olduğumuz bir şey yok zaten. Anakart yüzünden sorun yaşadıkça sebebini bulmak için yeni konu açar. VRM ısınır, termal kısıtlama yapar. Ek genişleme imkanı az olur/hiç olmaz çünkü kırpılmış Prime a620m-k açıklaması: ![]() Daha MOSFET soğutması bile yok. Yine dediğin gibi boşa nefes harcamamak gerekiyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|