Şimdi Ara

Parayı alıp araç satışını vermezse ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
21.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim ki arabaya baktık beğendik notere gittik işlemler başladı son imzalar kaldı biz parayı eft yaptık ve sonra satıcı imza atmadı arabanın satışını vermedi bu durumda ne yapmak gerek ?

• Başkasının size güvenmesini istiyorsunuz ama kendiniz başkasına güvenmiyorsunuz. Çok yanlış bir bakış açısı. Nasıl ki siz kimseye güvenmek zorunda değilseniz, kimse de size güvenmek zorunda değil. Hatta ben size bir araba satsam ve siz bana "önce arabayı üzerime verin" diye ısrar ederseniz şüphelenir vazgeçerim.

Dolayısıyla bu tip olaylarla karşılaşmamak için bankayı kullanmalıyız. Alıcı satıcı beraber bankaya gitmeli. Parayı verecek olan kişi tanımadığı biri ile alışveriş yapıyoraa mümkünse tek gitmemeli. Bloklu çek veya satıcının gözü önünde bankada sayılan paranın bulunduğu çantayla notere gidilmeli. Şahsen dolandırılma ihtimalini minimuma indirdiğini düşündüğüm yollar bunlar.

Ha şu da var. Mesela ben hem yetkili servis hem galeri olarak çalışan bir firmadan araba alışverişi yapıyorum. Vekaletim kendilerindedir. İnternetten arabayı görürüm, beğenirim, var mı bi sıkıntısı derdi derim, yok derlerse kendi arabamı takasa götürürüm, anahtarları bırakırım, aradaki farkı eft ile hesaplarına geçerim, ertesi gün de gider plakalı ruhsatlı her şeyi hazır yeni aracımı alırım.
    Bütün bu ikinci el araba satışlarında devletin insanlara bu ızdırabı yaşatmasının tek bir sebebi var;düzenleme yok.

Bakın mesela; noterlerde para sayma makinesi zorunlu tutulacak. Alıcı parayı noter görevlisine verecek. Para makinede görevli tarafından sayılacak, onaylanacak bir kenara konulacak, evrak işlemleri imzalar vs atılacak, yine görevli tarafından alıcıya alım belgesi, satıcıya da parası verilecek. Yani bunun için bir düzenleme bu kadar mı zor?

Ama yok millet"vekilleri" hiç uğraşırlar mı, onlar anca kendi menfaatlerine çalışırlar, vatandaşa zamma çalışırlar, eziyetine çalışırlar...

Şu makineleri koysalar, onlar hem çok hızlı sayıyor hem sahtesini görüyor. Üstelik al ver olayını memur yapacağı için katakulli riski de yok parayı vermedi, satışı vermedi bilmemne diye. Nasıl postanede havalenizi alırken kimliğinizi veriyorsunuz, imzanızı atıyorsunuz paranızı öyle veriyorlar, bu da öyle olsun ne var, çok mu zor be? Bunu düşünmeyen vatandaşı araç alıp satarken strese sokan bu yöneticilerin de allah belasını versin ne diyelim..
  • En merak ettiğim konu o anda kaçarsa.:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED
  • Ya esk kafalı olucaksın, miktar neysen imza esnasında noter huzurunda takdim edeceksin parayı, ya da rehinli çek kullanacaksın. En sağlamı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TahtalıKöyünMarangozu -- 28 Ağustos 2015; 21:25:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Blokeli havale yaparsın.sonra gider adam noterden aldığı belgeyi göstermek şartıyla parayı çeker.Düdüklenmek istiyosan noterden adama arabayı devredersin,para da sıkıntı değil sonra verirsin deyip yüzyılın kazığını yersin

Orijinalden alıntı: gfbilker58

Nasıl olucak

En kötü ihtimal mahkeme sonrası paranızı alırsınız. Tabi parayı gönderip aracı alamadığınız an'a kadar olan tüm olayı kanıtlayarak. Noterde kamera görüntüsü varsa, satış öncesi telefonla konuştuysanız ya da duruma dair şahitleriniz varsa vs. Bunun dışında karşı tarafın iyi niyetine kalmış olayın mahkemeye taşınıp taşınmaması.

Eğer ki EFT yaparken, şu şu plakalı araç bedelidir diye açıklama yaptıysanız, tasalanmanız hiç gerek yok.

Hiçbir delilim yok, satıcıyla telefonda konuşmadım, noterde kamera yoktu, şahitlerim de yoktu derseniz olay değişir.

Orijinalden alıntı: gfbilker58

EFT yaparken "34xxx34 plakalı araç ödemesi" diye yazarım her zaman.Bu şekilde yazınca bir sıkıntı olsada paramızı alabiliriz yani.

Aynen hocam, daha kolay olur parayı geri almanız.

Yazmasanız da alma ihtimaliniz var, tabii epey uğraştırır. Sinir stres de cabası.

İşin içine banka girince, para karşı tarafa gitti oldu bitti muhabbeti yapmak zorlaşıyor. İlgili birimlere detaylı bir dilekçe hazırlayıp gönderildiğinde, olay kamu davasına dönüyor.

Hay Huy
  • Devletin noterler aracılığı ile bu konuya el atması lazım sadece araç değil her turlu noter satisinda.

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Ben daha salı günü bu şekilde araç aldım. Eft açıklamasına ......plakalı otomobil in satışı karşılığında diye yazdım. Yanımda izbandut gibi bir arkadaşımla gittim kaçarsa tutsun diye

Aynen ocak ayında bu şekilde araç aldım. Banka saolsun önceden ayırttığım parayı hazırlamamış bu saatte bu rakamıda ödeyemeyiz dedi herşey tamamdı bende eft yapıp açıklamasına aynısını yazdım "xx palakalı araç satış bedelidir" diye ama yanımda babam vardı kulağınada fısıldadım kaçarsa tut elemanı diye
    İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\

• quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Ben daha salı günü bu şekilde araç aldım. Eft açıklamasına ......plakalı otomobil in satışı karşılığında diye yazdım. Yanımda izbandut gibi bir arkadaşımla gittim kaçarsa tutsun diye

Aynen ocak ayında bu şekilde araç aldım. Banka saolsun önceden ayırttığım parayı hazırlamamış bu saatte bu rakamıda ödeyemeyiz dedi herşey tamamdı bende eft yapıp açıklamasına aynısını yazdım "xx palakalı araç satış bedelidir" diye ama yanımda babam vardı kulağınada fısıldadım kaçarsa tut elemanı diye

Alıntıları Göster
    Ben hiç maceraya girmiyorum; satarken önce eft yaptırıyorum, sonra notere gidip aracın satışını veriyorum. Alırken de önce aracı alıp sonra isterse nakit isterse eft yapıyorum. Kabul etmezlerse uzaklaşıyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.