Merhaba arkadaşlar. DSLR makinelere henüz alışamadım. Ekipmanları çok iyi tanımıyorum. Pentax K-x Makinem var ve 18-55 Kit lens kullanıyorum. Lensin ön tarafında 52mm yazıyor ve lens için uv filtre ve Yaprak parasoley kullanmayı düşünüyorum. Fakat bu konuda tecrübeli olmadığım için sizlere sormak istedim. UV Filtre ve Parasoley birlikte kullanılabilir mi ?
Takabilirsiniz ikisini aynı anda bir sorun olmaz.
Yivli parasoley olmadığı sürece kullanabilirsiniz. Polarize filtre ile kullanacaksanız kullanımda sorun çıkabilir fakat hatırladığım kadarıyla pentax parasoleyinde bunun içni de ufak bir sürgülü kapak mevcut.
Linkteki Parasoleyi almayı düşünüyorum ama acaba UV filtre ile birlikte kullanabilir miyim ?
kullanılır, lense önce uv filtreyi, arkasından bu parasoleyi takacaksınız. yani filtre bu prasoleyin içine takılmıyor. takma şekli bu olduğu için parasoley orjinal pozisyonundan biraz ötelenmiş oluyor. bu durumda en geniş açıda köşelerde bir miktar vinyet oluşturur, aklınızda olsun.
eğer imkanınız varsa ph-rba 52 öneririm ebay vs yerlerde muadilleri oluyor. hem belirttiğim sorunu yaşamassınız, hem bayonet tarzı olduğu için lense geri takıp saklayabilirsiniz, hem de polarize kullanırken üst kapağını açarak işlem yapabilirsiniz.
Bahsettiğiniz ürün Türkiye'de bulunabilir mi ?
pentax ankara bayi uğur foto idi, ben sorduğumda ellerinde yokdu, şimdi bilmiyorum, bi de siz sorun isterseniz belki getirmişlerdir istanbul bayisini bilmiyorum ama orjinal fiyatları yüksek, bence ebay gibi uluslararası/çin sitelerine bakın