Şimdi Ara

Paramecium Caudatum Paramecium Aurelia Sorusalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
3
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki türün rekabetinden paramecium auleria üstün çıkıyor ve bir süre sonra paramecium Caudatum yok oluyor. Bu noktada sıkıntı yok ama şu nokta net değil. Asel biyoloji defterine göre paramecium aurelia daha hızlı üreyip beslendiğinden, paramecium Caudatum'a besin kalmıyor ve ölüyor. Paramecium aurelia'nın atıkları, paramecium caudatum'a zehir etkisi göstermiyor. Lakin simya biyoloji konu anlatımlıda zehir etkisi gösterdiği yazıyor. Bizim geçen seneki biyoloji hocası da zehirlemez demişti ama özdebirde aynı soru çıkmıştı ve orası da zehirler diye kabul etmişti. Bu konuda net bir bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 28 Aralık 2016; 15:8:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paramecium aurelia ya o konuda ben de çok kırgınım

Bilgim yok
  • O tip çok sıkıntı ve ösym bolca soruyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maroon Bereets

O tip çok sıkıntı ve ösym bolca soruyor hocam

ÖSYM'nin sorduğu soruyu biliyorum hocam. O soruda boşaltım artıklarını sormamış. Ama sorabilir yani öğrenmek lazım.
  • http://www.biyolojisitesi.net/uniteler/komunite-ve-populasyon-ekolojisi/ekolojik-nis.html
    Hocam bu siteye göre besinlerden aynı ölçüde yararlanmadıkları kesin ancak caudatum diğer türün boşaltım ürünlerinden etkilenmiş olabilir diyor bu açıdan kesinlik yok.Asel bunu nasıl ele almıs biraz açabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

http://www.biyolojisitesi.net/uniteler/komunite-ve-populasyon-ekolojisi/ekolojik-nis.html
    Hocam bu siteye göre besinlerden aynı ölçüde yararlanmadıkları kesin ancak caudatum diğer türün boşaltım ürünlerinden etkilenmiş olabilir diyor bu açıdan kesinlik yok.Asel bunu nasıl ele almıs biraz açabilir misin?

"yapılan araştırmalar her iki türden hiçbirinin diğerine saldırmadığını ve birbirlerinin yaşamlarını olumsuz etkileyen zehirli maddeler salgılamadıklarını göstermiştir."

Gerçi burda boşaltım atığından bahsetmemiş. Ben ilk okuduğumda son cümleyi boşaltım atığı olarak algılamıştım ama hala net değil bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.