Şimdi Ara

Paradigm - Klipsch - Focal - Polk. Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
5.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HI - FI ile ilgili temel bilgiler baslıklı konunun tamamını ve bunun gibi bircok konuyu forumda okuduktan sonra kafamda birseyler olusmaya basladı.Bu bilgiler için forumdaki ustalara ve yazan diger arkadaslara teşekkürler.

Daha evvel uzun bir süre Technics SB-2200 hoparlör kullandım,bu hoparlörün karakteri icabı orta sesleri kapalı oldugu için degistirme ihtiyacı duydum. Bunları Yamaha Ns 777 ile degistirdim.Bilgisine güvendigim bikac kişi ile konustuktan sonra hata yaptıgımı anladım.javascript:void(AddText('')) Şimdi ise 777leri satıp yerine orta seslerde basarılı hoparlörler almayı planlıyorum. Şans eseri arka bloğumuzdaki Proav yi buldum. Hoparlör cenneti gibiydi. javascript:void(AddText(''))Çok etkileyici bi atmosfer vardı.
    Orda dinledigim birkac çift hoparlörün arasında kaldım. Yoğun ve içinde cok enstruman bulunan müzikler dinliyorum. Bu müziklerde dikkatimi çeken ve en iyi duymayı istedigim enstrumanlarda orta frekanslarda. Ustalardan ve kullanan arkadaşlardan öneri rica ediyorum.

Seçeneklerim:

Paradigm Monitor 11 V6
    Klipsch Rf 82 II
    Focal 826 V
    Polk Audio RTI A7
    Polk Audio TSI 500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioogrencisi -- 12 Haziran 2012; 15:59:10 >

• Bence Paradigm Monitor 11 yada 9 (ancak s7)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Bence Paradigm Monitor 11 yada 9 (ancak s7)

siz kullandınız mı bu hoparlörü?
  • Öncelikle kullanma amacınız nedir?Eğer müzik dinlemekse bu seçenekler arasından sadece Focal i öneririm size.Diğer seçeneklerin sinema performansları stereo ya oranla çok daha yüksek.Bu seçeneklere yakın olarak Dali İkon 6 yada 7,Monitor Audio RX6 yada RX8 gibi seçenekler eklenebilir.Hatta bütçeyi biraz daha yukarı çekersek Proac,Pmc,Usher gibi markalarda eklenebilir.Hatta demin gördüğüm bir ilanın linkini atayım.Bu arkadaştan daha önce alışverişim oldu.Oldukça düzgün bir arkadaş ve sattığı ürünlerin hepsi ilanda yazdığı gibidir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-monitor-audio-rx8-sifir-90063482/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: brabusss

Öncelikle kullanma amacınız nedir?Eğer müzik dinlemekse bu seçenekler arasından sadece Focal i öneririm size.Diğer seçeneklerin sinema performansları stereo ya oranla çok daha yüksek.Bu seçeneklere yakın olarak Dali İkon 6 yada 7,Monitor Audio RX6 yada RX8 gibi seçenekler eklenebilir.Hatta bütçeyi biraz daha yukarı çekersek Proac,Pmc,Usher gibi markalarda eklenebilir.Hatta demin gördüğüm bir ilanın linkini atayım.Bu arkadaştan daha önce alışverişim oldu.Oldukça düzgün bir arkadaş ve sattığı ürünlerin hepsi ilanda yazdığı gibidir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-monitor-audio-rx8-sifir-90063482/detay/

Teşekkürler brabuss.
    Belirttigim gibi müzik dinlemek amaçlı..Yolladıgınız linkin sahibi memleketten cıktı,güzel tesadüf:)
    siz bu bahsettigim ve de sizin önerdiginiz tüm hoparlörleri karsılastırdınız mı?

• Nuribaras adlı kullanicinin ilani vardi burada mı hatirlamiyorum bir yerde gozume carpti ama o da rx8'ini 2000 tl ye satiyordu arastir istersen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: audioogrencisi

quote:

Öncelikle kullanma amacınız nedir?Eğer müzik dinlemekse bu seçenekler arasından sadece Focal i öneririm size.Diğer seçeneklerin sinema performansları stereo ya oranla çok daha yüksek.Bu seçeneklere yakın olarak Dali İkon 6 yada 7,Monitor Audio RX6 yada RX8 gibi seçenekler eklenebilir.Hatta bütçeyi biraz daha yukarı çekersek Proac,Pmc,Usher gibi markalarda eklenebilir.Hatta demin gördüğüm bir ilanın linkini atayım.Bu arkadaştan daha önce alışverişim oldu.Oldukça düzgün bir arkadaş ve sattığı ürünlerin hepsi ilanda yazdığı gibidir.

Teşekkürler brabuss.
    Belirttigim gibi müzik dinlemek amaçlı..Yolladıgınız linkin sahibi memleketten cıktı,güzel tesadüf:)
    siz bu bahsettigim ve de sizin önerdiginiz tüm hoparlörleri karsılastırdınız mı?

Polk Audio TSI 500 dışında hepsini dinledim.Memleketten çıkması iyi bir tesadüf olmuş.En azından görerek ve hatta kendi amfinizi götürüp dinleyerekte alabilirsiniz.

• quote:

quote:

Teşekkürler brabuss.

ilan bana aittir.ne zaman isterseniz misafirim olabilirsiniz.bu arada sevgili brabusss ilginiz için teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler brabuss.

Polk Audio TSI 500 dışında hepsini dinledim.Memleketten çıkması iyi bir tesadüf olmuş.En azından görerek ve hatta kendi amfinizi götürüp dinleyerekte alabilirsiniz.

Teşekkürler tekrar..

• quote:

Orijinalden alıntı: nurkan09

quote:

quote:

Teşekkürler brabuss.

ilan bana aittir.ne zaman isterseniz misafirim olabilirsiniz.bu arada sevgili brabusss ilginiz için teşekkürler.

Tesekkür ederim..Haber verecegim..

• verdiğiniz seceneklerde hop karakterleri birbiri ile tam uymamakta buna göre tarzınızıda belli etmeniz gerek ve bu işi tavsiye ile değilde duyarak yaparsanız sizin için en hayırlısı olur .
    bilgisayarlar: Mac Pro 8 çekirdekli 2,93 GHz pc:intel i5 2600k 120 gb ssd nvidia gtx 590 16gb ram . ses kartı :Digidesign Digi 003 Console pre amp: Presonus DigiMax D8 mikrofonlar:shure sm58 , AKG C 3000 Recording Microphone ,Rode K2 enstrüman:Fender CD-280S ,Fender Modern Player Jaguar Amfi:Fender FM25 DSP,Marshall AS50D Ses monitörleri :Yamaha HS80M , Adam Audio A7X Surround sistem : yamaha rx v367 klipsch promedia 5.1 thxKULAKLIK : AKG K 240 MK II
  • Şu saat den sonra tavsiye vermek yanlış olur, Pro av süper bir mekan ve Tuncay süper bir esnaf. Dinleyip hangisinin sesi ve tasarımı hoşuna gidiyorsa onu al, tabi bütçen dahilinde. Ben orda bahsedilen kolonların hepsini dinledim 3 aşağı 5 yukarı denk kolonlar. Kimisi focal der kimisi Polk der, ben mesela Rx8 kullanıyorum çünkü sesi ve tasarımı hoşuma gidiyor.... Bu işte tek bir doğru yok, top sende.
    www.facebook.com/AtraMuhendislik
  • Yazan arkadaşlara tavsiye ve yorumları için çok teşekkür ederim..Hoparlörleri dinlemeye başladım ProavDe..bugün yarın kararımı vereceğim..
    Power is everything...
  • Mecanica alemsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SertaçS

Mecanica alemsin :)

Bence doğru söylemiş. ProAV de ben ve bir çok arkadaş defalarca dinleti yaptık aynı fiyat skalasında en iyi ses kalitesine sahip kolon paradigm monitör 9 v7 serisi.

Dinleti yaparken iyice sindirerek yapılmalı ve bir defalık dinletide karar verilmemeli.

Madem tuncay arka bloğunuzda bence sık sık gidip oradaki kolonları defalarca dinleyin.
    MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • Katılmak mümkün değil, bu mantıkla diğer markaların / modellerin hiç satmaması lazım. Bu kadar zaman döne döne, üstüne basa basa bu işte tek bir doğru yoktur diyoruz ama malesef hala insanları yanlış yönlendirmeler devam ediyor. Araba örnekleri moda bu ara bende benzer bir örnek vereyim, mercedes mi bmw mi audi mi diye soran birine kesinlikle şu demek gibi bir şey bu ... Haaa şunu diyebiliriz gördüğüm kadarıyla Polk ların fiyat/ performansları yüksek, bu yönden tercih edilme ihtimali yüksek olabilir ama müzik için kullanacam diyen birine ısrarla bir marka önermek bana çok yanlış geliyor.

Orijinalden alıntı: SertaçS

Katılmak mümkün değil, bu mantıkla diğer markaların / modellerin hiç satmaması lazım. Bu kadar zaman döne döne, üstüne basa basa bu işte tek bir doğru yoktur diyoruz ama malesef hala insanları yanlış yönlendirmeler devam ediyor. Araba örnekleri moda bu ara bende benzer bir örnek vereyim, mercedes mi bmw mi audi mi diye soran birine kesinlikle şu demek gibi bir şey bu ... Haaa şunu diyebiliriz gördüğüm kadarıyla Polk ların fiyat/ performansları yüksek, bu yönden tercih edilme ihtimali yüksek olabilir ama müzik için kullanacam diyen birine ısrarla bir marka önermek bana çok yanlış geliyor.

Alemsin SertaçS :)
    Tavsiye olayını biraz açmak isterim. Öncelikle yukarıda ben sadece bir tahminde bulundum ama özetle mevzu şu ki fiyat performans olarak gerçekten kaydadeğer ürünlerin dinlenmesi için tavsiyede bulunuyoruz. Araba örneğinden gidersek Bmw 3 serisinde kampanya yapsa 40000TL ye verse herhalde MErcedes C serisine bir bakın demeyiz değil mi? Bu onun gibi birşey. "Bu fiyata bu ürünlere bir bakın, beğenirseniz çok uygun fiyata güzel bir ürün almış olursunuz" diye tavsiyede bulunuyoruz. Yoksa bir markanın satılması yada sürekli lanse edilmesi gibi bir durum ortada yok. Ben her zaman ürün soran arkadaşlara öneride bulunmanın yanında mutlaka dinlemelerini söylüyorum. Hatta daha geçen hafta bir arkadaş İzmir den Tuncay'a sipariş veriyordu ve bana söyledi, kullankmakta olduğum Tsi400 lerden olmasına rağmen alın diyemedim. Önerdim ama mutlaka dinlemesini önerdim. Sonuçta sizin dediğinize ben de sonuna kadar katılıyorum ki yoksa sadece iki üç ürün satılmalıydı piyasada. Her karakterde,her çeşit ve fiyatta birçok ürün var ve hepsinin de beğeneni ve beğenmeyeni var. Benim beğendiğimi beğenmeyene nasıl beğenmezsin tabiki diyemem. "Tsi400 ü fiyatına göre iyi buluyorum, Ikon6 yı performansına göre pahalı buluyorum, Monitor9 u o paraya süper buluyorum vs vs" gibi bir yorum yaparken açıkçası rahat olmak isterim. Çünkü forumda artık hemen herkes birbirini tanır duruma geldi ve burası sonuçta bir paylaşım sitesi. Kişisel yorum, görüş ve fikirlerimizi yazıyoruz. Katılanla katılmayanla yazışarak olsun özelden telefonla olsun paylaşıma giriyoruz.
    Netice itibariyle ben de sizinle aynı düşüncedeyim ve sonuna kadar da katılıyorum. Bu yüzden özellikle tavsiye konusunda tavrımı yada önerilerimi yanlış anlamanızı istemem.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.