Şimdi Ara

PARABOL SORUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • y=x² - (n+3)x + 4 parabolünün O(0,0) başlangıç noktasından geçen iki teğeti birbirine dik olduğuna göre, n nin alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?

Soruda teğet olan doğru denklemlerine y=ax ve y=(-1/a)x diyorum ve doğru denklemlerini, ayrı ayrı parabolün denklemiyle ortak çözüp deltayı 0 a eşitliyorum. Bir türlü çıkaramadım.Yapabilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nbaps3 -- 16 Nisan 2013; 23:06:12 >

• Deltası -1 olacak :) cevap -6 mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverLining -- 16 Nisan 2013; 23:11:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

Deltası -1 olacak :) cevap -6 mı?

evet -6. Anlatabilir misin?
  • Kural bu. Orijinden geçen teğetler birbirine dikse parabolün deltası -1 e eşitlenir. N^2+6n+9-16=-1 olur. Kökler toplamı -b/a olduğundan -6/1 =-6.
  • Kuralsız nasıl çözebiliriz, biliyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

Kuralsız nasıl çözebiliriz, biliyor musun?

Okulda türevle kanıtladı hoca bunu. Uzun bir işlemi var ama bilmiyorum. Bir ton işlem sonucu delta eksi bir e eşit çıkıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverLining -- 16 Nisan 2013; 23:36:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    14 yıl önce açıldı
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben ispatını biliyorum çok lazımsa anlatıyım biraz uğraştırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

ben ispatını biliyorum çok lazımsa anlatıyım biraz uğraştırıyor

Anlatabilirsen sevinirim.
  • Arkadaş anlatacak ama alternatif olsun..

y=x^2-(n+3)x + 4 bu parabole çizilen teğetler y=mx doğrusu olsun. Kesişirlerse Delta=0 olur x^2-(n+3-m)+4=0 (n+3-m)^2-4.4=0 (n+3-m)^2=4.4

o halde n-m+3=4 ya da n-m+3=-4 buradan m(1)=n-1 m(2)=n+7 m1xm2=-1 (n-1)x(n+7)=n^2+6n-7=-1 kökler toplamı -6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shouva -- 17 Nisan 2013; 0:45:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shouva

Arkadaş anlatacak ama alternatif olsun..

y=x^2-(n+3)x + 4 bu parabole çizilen teğetler y=mx doğrusu olsun. Kesişirlerse Delta=0 olur x^2-(n+3-m)+4=0 (n+3-m)^2-4.4=0 (n+3-m)^2=4.4

o halde n-m+3=4 ya da n-m+3=-4 buradan m(1)=n-1 m(2)=n+7 m1xm2=-1 (n-1)x(n+7)=n^2+6n-7 kökler toplamı -6

Doğrunun biri y=mx olursa diğer doğru y=(-1/m)x olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

quote:

Orijinalden alıntı: shouva

Arkadaş anlatacak ama alternatif olsun..

o halde n-m+3=4 ya da n-m+3=-4 buradan m(1)=n-1 m(2)=n+7 m1xm2=-1 (n-1)x(n+7)=n^2+6n-7 kökler toplamı -6

Doğrunun biri y=mx olursa diğer doğru y=(-1/m)x olmaz mı?

Benim yazdığım genel teğet denklemi y=mx+a şeklinde orijinden geçen o yüzden y=mx senin yazdığınsa normali olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.