Şimdi Ara

Para ve Deneyim olduktan sonra sistem toplama işinde sınır yok (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet dönüp dolaşıp yine görselliğin ön planda olmasına geliyoruz. Bizim kurduğumuz sistemler göz önünde olmadığından 13-19 silikon hortumlar kullanıyoruz bunları kullanmamızdaki sebep de dirsek olmadığı için keskin dönüşler olmuyor ve su debisi azalmıyor. Pompa olarak da çoğunlukla d5 kullanıyoruz ama gerekmediği yerlerde Eheim veya Hailea akvaryum pompaları da işimizi görüyor. Yine gerekirse çift pompa ama genellikle gerekmiyor. Ses konusunda da pompanın sesi toplam ses yükünün altında kaldığı için gerekli durumlarda son devirde bırakabiliyoruz. Çoğu durumda radyatörde fan da kullanmıyoruz doğrudan klima ağzına gelecek şekilde konumlandırıyoruz.

Ben de hobi olarak ilk sıvı soğutmamı 2000 senesinde kurmuştum daha sonra yine bir çok sıvı soğutma sistemi ve chiller projeleri oluşturdum. Okuldan sonra 2005 senesinde firebal bilgisayarda ürün ve proje koordinatörlüğü yaptım. Şimdilerde kendi şahıs firmam var ve genellikle Gebze tarafında kobilere çalışıyoruz.

• İş bilgisayarı , iş yapılıyor render alınıyor bilgisayar üzerinden para kazanılıyor diyince bu tip görseli olan bir sistem beklenmemesi normal. Görselliğin ön planda tutulduğu bir performans sistemi sonuçta, yadırganmasını anlamıyorum. Benimde kasada 9 tane RGB fan var diye oyuncuyum filan anıyorlar ama alakası yok Titan X Maxwell kullanıyorum.

Bu şekilde sıvı soğutma deneyimim hiç yok , bir taraftan içimden geliyor bir taraftan da bir bileşen değişeceğinde boşalt tak düzelt tak doldur , işlemler epey korkutuyor. Sık bileşen değiştirenler için aio lar en güzeli bence 360 lık alıyorsun oh mis tak çalıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasuta

Evet dönüp dolaşıp yine görselliğin ön planda olmasına geliyoruz. Bizim kurduğumuz sistemler göz önünde olmadığından 13-19 silikon hortumlar kullanıyoruz bunları kullanmamızdaki sebep de dirsek olmadığı için keskin dönüşler olmuyor ve su debisi azalmıyor. Pompa olarak da çoğunlukla d5 kullanıyoruz ama gerekmediği yerlerde Eheim veya Hailea akvaryum pompaları da işimizi görüyor. Yine gerekirse çift pompa ama genellikle gerekmiyor. Ses konusunda da pompanın sesi toplam ses yükünün altında kaldığı için gerekli durumlarda son devirde bırakabiliyoruz. Çoğu durumda radyatörde fan da kullanmıyoruz doğrudan klima ağzına gelecek şekilde konumlandırıyoruz.

Ben de hobi olarak ilk sıvı soğutmamı 2000 senesinde kurmuştum daha sonra yine bir çok sıvı soğutma sistemi ve chiller projeleri oluşturdum. Okuldan sonra 2005 senesinde firebal bilgisayarda ürün ve proje koordinatörlüğü yaptım. Şimdilerde kendi şahıs firmam var ve genellikle Gebze tarafında kobilere çalışıyoruz.
    Görsellik apayrı bir mesele zaten.
    Benim yaptığım sert borulu sistemler herkesin müdahale edebileceği tarzda değil.

Senin sektörde ki benimde bazı müşteri sistemlerinde kurduğum sıvı soğutmalarda bende soft borular tercih ediyorum. Bağlantı noktalarında quick disconnect bağlantılar sayesinde sıvı tahliyesine gerek olmadan söküp takılacak yapıda kuruyoruz. Yani yaptığın için bir eleştirim yok çünkü bende bazı sistemlerde seninki gibi kulanıyorum :)

Aradaki tek fark benim hem kendim hemde bazı müşterilerim için görselliğide ön plana koyamamız. Fakat senin tarafta bu neredeyse yok çünkü çok büyük risk ve ayrıca extra ücretlere tabi olması gerekir. Ki bakım gibi hizmetler gerektirir benim yaptığım haksız mıyım?

Bu arada Firebal efsanedir. Oradan çok dıvı soğutma alışverişlerim oldu. Hatta hiç unutmam bi aralar Nanoxia markasının sıvılarını getirtmişti ve ülkede tekti. O zamanlar rgb ledler yoktu cam tüp olan ledleri alırdık sistemlere ve sadece orda bulunurdu. Değeri bilinmedi Firabal'ın keşke hala olsaydı. Şu an ülkede bulunan farklı pc malzemelerinin öncüsü Firabal'dır.

Neyse güzel muhabbet oldu. Aklın yolu birdir. Ben seni tabikide anlıyorum umarım bende kendimi doğru bir şekilde anlatabilmişimdir. Ayrıca bahsetmediğim noktalardan biiri ise şu. Ben sistemde aşırı borulama ile donanımın görselliğinin kapanmamasınıda istedim bi yandan. Bu yüzden de loop ları ayırmadım. Çünkü bu sistemin görsel bir cazibeside olmalı :)

• Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Dostum bu sistem 7/24 açık kalırsa en az 900 1000 TL'lik bir fatura o da sadece bu bilgisayar için overclock falan yaparsa bu 1500 TL'ye kadar dayanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 64/128 Ryzen Threadripper 3990x gelmiş.

• Para var, teçhizat var, deneyim var Huzur var.

Pardon para yerine sponsorlarmı yazmalıydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Para var, teçhizat var, deneyim var Huzur var.

Pardon para yerine sponsorlarmı yazmalıydım
    Eee para zaten önemli.
    Sponsor noktasında videoda belirttim zaten markanın desteği olduğunu hayatta inkar etmem herşeyi kendim yapmışım gibi gösterenlerden değilim :)
    Bana indirim yaptılar öyle aldım. Hatta açık söylemek gerekirse yurt dışı fiyatına aldım 3800$.

Türkiye ile arada 8.000tl fiyat farkı oldu hiç yoktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Hocam 2 tane devasa radyatör var bilmem farkında mısınız hadi 30 abartı olmuş biraz ama 16 fandan aşağı kurtarmaz bu sistemi.

Bu tarz sistemler bize gore değil zaten hocam.

Bu eleman 90.000 liraya sistem kurmuşsa büyük ihtimalle elektrik faturası 1000 lira gelse bile sallamaz.
    Elektrik faturası öyle abartıldığı kadar değil. Günde yaklaşık 14 saat bazen 18 saat kullanyoruz ama her daim yükte değiil.

Bu kullanımım ile şimdilik aylık elektrik faturasına etkisi yaklaşık 120-180tl arası :) Tam dediğin gibi yani 100tl den biraz fazla.

Ama 7x24 tam yükte çalışsa aylık 800tl civarı gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Para kazanıyorsa o sistemden verilir niye verilmesin araba alır demişsiniz o parayada millet gidip araba parasına fotoğraf makinesi alıyor o makineyle dünya para kazanıyor iş için para harcamak gayet normal.
    Çok haklısın dostum yorumun için teşekkür ederim. Bende birkaç bişey eklemek istiyorum.

Herkes araba al daha iyi demiş ama ARABA MASRAF'tır yıllık vergisi kazası belası her iihtiimali var. Araba kendini 1 ayda veya 1 yılda amorti edemiyor ki. Yani verilen örnek çok saçma.

Mesela bu render sistemi ile bir kaç müşterim var 1 haftalık render işi için adamlar 20-50.000tl arası alıyor ve bu tutarın %80'i kar. Bu sistemleri satın alan insanlar 6 ay bilemedin 1 yılda amorti edeceğini zzaten hesap ediiyor.
    Hatta ve hatta 1 yılda amorti ederken hem kenarına para kalıyor hem yenileyeceği tutar kadar para ayırıyor hemde tüm masraflarını çıkarıyor. Ne kadar kazandıklarıını buna göre hesap etsin o arkadaşlar. Buna göre hesap yapılıyor. Bu hesaplama bu sektörde daima 1 yıla göre yapılır daha uzun değil.

Threadrippe rsistem topladığım müşteriler ise bu sistemleri 2 yıldan uzun kullanmıyor. Çünkü işlemciyi gerçekten haşat ediyorlar. :)

• moslevon kullanıcısına yanıt
    Çekim kurgu seçilen müzikler, kamera seçimi , akış gerçekten çok hoş güzel bir video olmuş tebrikler. bu arada ilk defa sizin kanalı keşfettim ve takibe başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 14 Mart 2020; 14:29:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Çekim kurgu seçilen müzikler, kamera seçimi , akış gerçekten çok hoş güzel bir video olmuş tebrikler. bu arada ilk defa sizin kanalı keşfettim ve takibe başladım.
    Çok teşekkür ederim sağolun :)
  • la olm 90 bin tl lik sisteme nasıl 4 kanal ddr kullanılmaz ne biçim bir "bu işi bilmek"tir
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

la olm 90 bin tl lik sisteme nasıl 4 kanal ddr kullanılmaz ne biçim bir "bu işi bilmek"tir
    Dalga mı geçiyon anlamadım 4 kanal ddr ram nasıl kullanmadık? Videoyu nasıl izliyorsun acaba
    Biz orda direk 8'li ram kiti kullandık görmedin mi? Ala sana resim atayım.

Şimdi de ''ne biçim bir "bu işi bilmek"tir'' diyecek misin??

Corsair Vengeance RGB PRO 64GB(8x8GB)2933mhz Ram Koduda bu ürünün:CMW64GX4M8Z2933C16
    özellikle x399 ve trx40 çipsetli anakartlara uyumlu. Neden 2933Mhz deme birde çünkü 64gb boyutta daha üstünü anakart xmp ile destekeleyemiyor uzun sürede sıkıntı çıakrıyor. Anakartın üstünde yazan yok 400mhz yok 5000mhz lere kanma.

Para ve Deneyim olduktan sonra sistem toplama işinde sınır yokPara ve Deneyim olduktan sonra sistem toplama işinde sınır yok

@Michael Giacchino Ne diyon bu işe sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moslevon -- 16 Mart 2020; 12:32:20 >

Hocam o arkadaş ya videoyu izlemedi yada gözlerinde bir problem var yoksa böyle bir yorum yapmaz kimse.

Bu arada işlemci upgrade'i hayırlı olsun hocam zaten üst düzeydi sistem şimdi apayrı bir şey oldu.

Vakit ayırip burdaki yorumlara cevap vermeniz de çok ince bir davranış. Birkaç kendini bilmezin yorumlarına aldırış etmeyin lütfen.

• i9 9900K'yi Adobe programları için mi kullanıyorsunuz yoksa oyun için mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    35 fanin sesi nasil? Pompa fan sesi merak ettim açikcasi bu kadar fan çok ses yapiyor mu? 9900k oyun için herhalde yani aslinda güzel 2 sistem olmasi bir yandan render alirken bir yandan bf5 e kayip multiplayer oynamak. Çok merak ettigim sistemin agirligi tek kişi bunu taşiyamaz ya ekwb fanlari da kullanabilirdiniz aslinda

• quote:

Orijinalden alıntı: cilqinturks

i9 9900K'yi Adobe programları için mi kullanıyorsunuz yoksa oyun için mi?
    Çok güzel bir soru sormuşsun.

Aslında bu kısım oldukça karışık ve çok işlevsel.
    Mini itx yani 990k'lı sistem ana amacında oyun için. Fakat threadripper gibi işlemciler çoklu çekirdeğe sahip olduğundan ve çekiirdek başı frekans oranları düştüğünden dolayı adobe gibi programlarda TimeLine'da sıkıntı çıkarıyor ve drop yediriyor.

Bu sebeple bu tür render işleri için genelde bir nas sistemi kurulur ve bu bilgisayarlar 10gb veya 1gb'lik ethernet portları ile nasa bağlanır. Ki bende yakın zamanda bu tariif edeceğim sisteme geçiş yapıcam.:)
    Tüm ana işlenecek dosyalar NAS disklerine yüklenir ve her iki sistemde hem aynı dosyalara hemde aynı adobe çıktılarına erişilebilir olur.

Bu bağlamda threadripper işlemcisi adobe yazılımında özellikle editleme işleminde drop yediriyor. Bu drop'un asıl kaynağı hem tek çekirdekte düşük frekans hemde düşük kalan ram frekanslarıdır. Bizler bu sebeple mesela video dosyalarını 9900k işlemcisi üzerinde editliyoruz yani düzenliyoruz. Düzenleme yaparken ram falan çok öenm teşkil etmiyor çünkü. Düzenlemeyi tamamladıktan sonra projeyi zaten kaydediyoruz.

Sonrasında projenin kayıt dosyasını ise NAS üzerinden threadripper sistemki Adobe Media Encoder yazılımı ile çekiyoruz ve Render işlemini çok çekirdekli işlemciden gerçekleştiriyoruz :)
    Çünkü editlenen projenin render süreleri çok uzun olabilir Ama Threadripper'da bu süre yaklaşık 4 katı daha hızlı. Buda zamandan kazanç demek oluyor. Zamandan kazanç ise daha çok işleme vakit kaldığından daha çok maddi kazanç anlamına geliyor.

Umarım düzgünce açıklayabilmişimdir valla dostum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

35 fanin sesi nasil? Pompa fan sesi merak ettim açikcasi bu kadar fan çok ses yapiyor mu? 9900k oyun için herhalde yani aslinda güzel 2 sistem olmasi bir yandan render alirken bir yandan bf5 e kayip multiplayer oynamak. Çok merak ettigim sistemin agirligi tek kişi bunu taşiyamaz ya ekwb fanlari da kullanabilirdiniz aslinda
    Sistem videolarda hep yanımda ve onca fana nazaran çok sessizz. Çünkü onca radyatyör sistemi bayağı serin tuttuğundan fanlar tam yüke girme gereksinimi duymuyor :) ek-wm nin fanları ise çok sesli. Daha çok soğutmaya ihtiyaç duysam evet alırdım ama bu sefer ses unsuru çok kötü olurdu :(

Ayrıca dediiğin gibi bi yandan render alırken diğer taraftan oyun oynama keyfi apayrı bişey zaten :)

• gayet başarılı olmuş
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.