Şimdi Ara

Para ödüllü oyun geliştirme yarışması son başvuru 11 Aralık ....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BTK Tarafında 5.000 TL Ödüllü Oyun geliştirme Yarışması


    Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ODTÜ TEKNOKENT,  Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), Bilgi Teknolojileri ve İnternet Güvenliği Derneği (Btider) ve Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi (ATOM) işbirliği ile 18-19 Aralık 2018 tarihlerinde BTK ev sahipliği ve koordinasyonunda "Eğitici Oyunlar"  temalı "Oyun Maratonu Yarışması" ve 20 Aralık 2018 tarihinde ise "Kristal Piksel" ödül töreni düzenlenecek

        Türkiye’de kısa sürede eğitici temalı özgün dijital oyun geliştirilmesini amaçlayan "BTK Oyun Maratonu" 18 yaşından büyük dijital oyun geliştirme konusuna ilgi duyan her kesimden insana kucak açıyor.

    İster takım olarak ister bireysel olarak katılabileciğiniz bu oyun geliştirme maratonu  42 saat sürecek yarışmada dereceye giren katılımcılar "Kristal Piksel" ödül töreninde ödülleriyle buluşacaklar.

        BTK oyun maratonunda dereceye giren en iyi 3 eğitsel oyun sahibi katılımcılar da 5.000, 3.000 ve 2.000 TL’lik ödülleri Kazanacak

    .Son Başvuru Tarihi 11 Aralık 15:00 olup katılımcıların ödüllerini 20 Aralık 2018’de BTK’da düzenlenecek Kristal Piksel ödül töreninde alacaklar.

    Mekan: Ankara- BTK Başkanlığı

    Başvuru ve Katılım Şartları için ;http://gim.btk.gov.tr/oyunmaratonu/

    Kaynak;
    http://kristalpiksel.org/
    http://www.atom.org.tr/tr/haber/bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurumu-bunyesinde-oyun-maratonu-yarismasi-duzenleniyor
    http://gim.btk.gov.tr/oyunmaratonu/



    Para ödüllü  oyun geliştirme yarışması son başvuru 11 Aralık ....
    Para ödüllü  oyun geliştirme yarışması son başvuru 11 Aralık ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.yilanci -- 6 Aralık 2018; 16:11:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Sadece Ankara galiba. Aslında Teknopark bulunan her şehirde aynı anda yapılsa daha iyi olurdu. Kim uğraşacak Ankara'ya gitmekle şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1ht1baron

    Sadece Ankara galiba. Aslında Teknopark bulunan her şehirde aynı anda yapılsa daha iyi olurdu. Kim uğraşacak Ankara'ya gitmekle şimdi
    Ben uğraşacağım
  • Ödül oraya gitmeye bile değmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Ödül oraya gitmeye bile değmez
    Asıl olay kazanmak/galiba gelmek yarışmak değil ki yeni insanlarla tanışmak bu işlere gönül vermiş kişilerle az bir sürede olsa iletişimde olmak ve aynı anda farklı şeyler yapmak bunun üstüne ilk 3 e giren gruba hediyeler veriyorlar ardından da kristal piksel de ödül alıyorsun bence gayet tatmin edici bir olay aynı şey GGJ içinde geçerli ödül de yok ortada ama kalkıp lam lum etmiyor kimse BTK böyle bir işe ilk kez girişiyor ve insanlar ödül için değmez diyor sonra biz neden sektörde değer görmüyoruz gelişmiyoruz böyle devam abicim.




  • Dostum haklısın, yeni insanlarla tanışmak, takım olarak proje yapmak vs güzel şeyler. Bunlar eminim güzel tecrübe olacak. Ancak para da önemli. Birinciye neden 5.000 TL verilir? 5000 TL inan para değil. 1000 dolar şurada. Neden mi dolar olarak yazdım. Çünkü yazılım ile ilgilenen bir insan mutlaka arada teknolojik cihaz alır. Bir yazılım lisansı alayım der, en az 500 TL'si gider zaten. Çünkü dolar ile alıyor. Diyelim Laptop alacak, yahu gtx 1050 laptoplar 5000 TL'den başlıyor zaten.

    'BTK oyun lafını geçirmiyordu şimdi yarışma düzenliyor' diyorsun. Deli gibi para dönen o kadar sektör varken, 5000 TL para mı sence?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requizm

    Dostum haklısın, yeni insanlarla tanışmak, takım olarak proje yapmak vs güzel şeyler. Bunlar eminim güzel tecrübe olacak. Ancak para da önemli. Birinciye neden 5.000 TL verilir? 5000 TL inan para değil. 1000 dolar şurada. Neden mi dolar olarak yazdım. Çünkü yazılım ile ilgilenen bir insan mutlaka arada teknolojik cihaz alır. Bir yazılım lisansı alayım der, en az 500 TL'si gider zaten. Çünkü dolar ile alıyor. Diyelim Laptop alacak, yahu gtx 1050 laptoplar 5000 TL'den başlıyor zaten.

    'BTK oyun lafını geçirmiyordu şimdi yarışma düzenliyor' diyorsun. Deli gibi para dönen o kadar sektör varken, 5000 TL para mı sence?
    Hocam benim bahsettiğim paranın önemli olmaması niye bu kadar buna takıldınız anlayamadım gerçekten BTK isteseydi ödül bile koymayabilirdi böyle bir iş için GGJ'de olduğu gibi 42 saat içinde yapılan bir proje için 5000 TL neden az olarak görülüyor onuda anlamıyorum bir oyun geliştiricisi iseniz bence bu kadar takmamanız lazım zaten orada verilen 5000 tl 1000 tl gibi değerleri buna ihtiyacımız mı var? Benim değindiğim şey BTK'nın çok geçde olsa bir şeyler yapmaya başlaması ve emin olun araya kimler girmiştir de öyle yanaşmıştır BTK bu işe ben bunun ilk ve son olmaması adına desteklenmesi taraftarıyım yoksa dediğinizde haklısınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Yürü be aslanım uluslarası oyun pazarlıyormuş helal olsun google play e atılar 2-3 dandik oyun içinde bunları duyduk ne güzel :D Aklına geldikçe de editliyorsun editle editle...

    BTK'nın rüşvet yediği ile ilgili elinde delil varsa sunmanı bekliyorum yoksa ben bunu bizzat BTK'ya ondan sonrada EGM'ye bildireceğim asılsın iddia ve devletin kurumunu kötülemekten dolayı. Bu arada ilk defa BTK tarafından yapılıyor dedim herhalde 1000 kere daha yazmam gerekiyor yoksa üniversitede öğrenciler kendileri bu tarz girişimlerde bulunuyorlar ben ondan bahsetmiyorum BuilUp ile ilgili kimlerin düzenlediğini iyi oku derim (İYTE IEEE Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 48 saatlik bir oyun tasarlama ve geliştirme maratonudur. Etkinliğimiz iki eşzamanlı etkinlikten oluşacak.)

    Yardımıma gelme kardeşim biz ayrı yollarda yürüyelim mümkünsehttps://www.youtube.com/watch?v=UCUm7TZ5odo




  • İster btk duzenlesin, ister Dh farketmiyor.

    Sunu kafaniza sokmaniz cidden sart artik.

    Gelistiriciler ne kazanacagina bakiyor.

    1.Deneyim

    2.Gelir



    Sen bir insana gel minimum 3 gununu bu ise ayir dersen karsiliginda vermek zorunda olsugun bir sey olmali.Tamamen incelemedim ama ankara disindan geleceklerin konaklama vb seyleri ne durumda onu da ogrenmek lazim.

    Kimse 5k icin 3 gun harcamaz .

    3 gun deneyim elde etmek icin harcanabilir, ankara da ogrenci icin guzel bir deneyim olur.

    Lakin bir seyin ilk defa yapilmasindan ziyade ne kadar ciddiye alindigi onemli.

    5 k denilen odul , sacma sapan sekilde bir 3d Oyun yapacak bir pc bile aldirmiyorken, bence savunmak sacma olmus.



    Btk ilk defa bura da ama , odul kusura bakmayin ama ciddi bir izlenim vermiyor.

    Asagidaki havelsan oyun projesini incelerseniz 2 sene once dalga gecilen parayi suan bile veren yok.
    Gelir acisindan Ciddiye alinacak bir yarisma degil
    Deneyim icin de ankara ogrencisinden baskasi katilacak gibi durmuyor.
    https://forum.donanimhaber.com/havelsan-dan-para-odullu-savas-oyunu-yarismasi-ciddi-oyun--123613235



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 10 Aralık 2018; 9:10:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5 bin harbi para filan degil. oraya giden adam 5 bin icin gitmez. en azindan ben gitmezdim. eglencesine, kafa dagitmaya gidilir anca. yeni insanlarla da tanisabilmek guzel oluyor. gerci tanisacak adam da kalmadi artik. baya kucuk sektor. ankara ekosisteminde yapilan tum etkinliklere ayni insanlar katiliyor. cok nadir yeni insanlar oluyor.

    kristal pixel'den gecen sene odul aldim. fakat cok da onemli degil acikcasi. turkiye'yede odul isini filan birakin global dusunun. gerci yeni baslayanlar icin iyi motivasyon oluyor ama sonrasinda uzerine koymak lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 11 Aralık 2018; 23:3:3 >
  • SirusBro kullanıcısına yanıt
    Reis, katıldın mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.yilanci

    Reis, katıldın mı ?
    Evet katıldım hocam biraz katıldığıma pişman oldum gerçi ama
  • Etkinliğe ben katıldım. tam 55 saat hiç uyumadım. Sol tarafta uyumak için halı vardı. Yastık vs ile yatabiliyorduk. Su kahve vardı sürekli tazelenen. 4 öğün yemek veriliyordu. Herşey iyi ayarlanmıştı. Katılma amacım para değildi. Bireysel katıldım. Kendimi görmek ve dereceye girmek için katıldım. konu Eğitim alt kategorisi Sosyal Sorumluluktu. 25 adet grup 100 kişi yarışmaya katıldı. BTk binası dışına çıkmamız yasaktı. bu süre zarfında hiç uyumadan en kapsamlı eğitici temaya uygun bir oyun geliştirmeye çalıştım. Pou Tom benzeri bir evcil hayvan simulasyonu yaptım. Oyunda Oyun Odası, Yemek Odası, Banyo ve yatak odası var. Hayvanımızı besleyebiliyoruz. Banyo yaptırabiliyoruz Uykusu geldiğinde uyutabiliyoruz. Bütün hayati fonksiyonları gerçek zamanlı çalışıyor. Yani acıkabiliyor aktivite istiyor sağlığı düşebiliyor uykusu gelebiliyor...
    Bunun dışında içerisinde 9 farklı eğitici oyun ekledim. Kısaca 42 saat sürede 10 adet oyun geliştirdim tek başıma. Dereceye giremedim ama kendimle gurur duyuyorum. Bu kısa sürede tek başıma yaptım. Dereceye girmeyi çok istedim. Gelen tüm juriler oyunu sevdi çok zor iş dedi bu kadar kısa sürede 10 oyun yapmışsın dendi. Ve oyunlarım tamamen konuya uygun birbirinden farklı eğitici oyundu. Açıkcası derece yapamadığım için üzüldüm.

    Kısaca oyunlardan bilgi vereyim ;
    Geri Dönüşüm Oyunu - Oyunda 4 adet dönüşüm kutusu var. Yukarıdan (plastik,metal,cam ve kağıt) türünden objeler düşüyor. Objeyi doğru kutuya atmamız gerekiyor. Yanlış kutuya atınca oyun bitiyor ve kaç adet objeyi geri kazandırdığı hakkında bilgi veriyor.
    Yaşlılara Yardım - Bu oyunda yaşlı teyzeyi karşıdan karşıya geçirmeye çalışıyoruz. Araçlar için trafik lambası var. Kırmızı yandığı zaman araçlar duruyor ve teyzemizi karşıya geçiriyoruz.
    Düşen Meyveler Oyunu - Bu oyun cocuklar için geliştirdim. Evcil hayvanımız ile üstten düşen meyveleri topluyoruz. Topladığımız meyvenin ismini Sesli olarak bize söylüyor.
    Meyveli Sudoku - Bu oyunda çocuklar için geliştirildi. Hem görsel hafızalarını hem sudoku düşünme becerilerini arttırmak planlandı.
    Ters Beyin - Bu oyunda amacımız beynimize meydan okumak. Belirli bir süre içerisinde yanlış cevabı seçmemiz gerekiyor. Beynimize meydan okuyoruz.
    Renkli Yol - Oyundaki amacımız yönettiğimiz halkanın etafındaki renge göre uygun yoldan geçmeye çalışıyoruz. Reflekslerimizi ve görsel zekayı güçlendirmeyi hedefledim.
    Aynılarını Bulma- Çocuklar için basit bir hafıza oyunu
    Empati - Bu oyun empatinin önemini karşıdaki insanı düşünmemiz gerektiğini anlatıyor. Oyunda Tır kullanıyoruz ve bizden soldaki bitişe gitmemiz isteniyor. Tırın belirli bir hızı var biz direkt sola dönersek sağdan gelen bir motorcu ile çarpışıyoruz Empati kurup frenlememizi sağdan gelen bir araç varmı diye bakmamız isteniyor oyunda.
    Bitki Yetiştirme - Bu oyunda yukarıdan gelen su damlalarını bitkimiz ile topluyoruz. 4 su damlasında bir gelişim gösteriyor bitkimiz. Son gelişim evresinden sonra bitki yetişmiş oluyor ve yeni bitki geliştirmeye başlıyoruz. Oyun bittiği zaman kaç adet bitkiyi doğaya kazandırdığımız gibi bilgiler veriliyor.

    Oyunum kısaca bu şekildeydi arkadaşlar. Tek başıma 42 saat hiç uyumadan geliştirdim. Dereceye girememek beni üzdü. Fakat bu kısa süre içerisinde iyi bir oyun geliştirdiğime inanıyorum. Temadan dışarı çıkmadan tam temaya uygun bir oyun yaptım. 12 adet juride oyunumu beğendi hiç birinden olumsuz birşey duymadım. Malesef dereceye giremedim :)
    Dediğim gibi amacım kendimi test etmek ve dereceye girmekti. Kesinlikle para için katılmadım. Arkadaşlar paranın az olduğunu söylüyor. Katılıyorum. Böyle yarışmalarda ödülün para olması saçma. Mesela güzel bir oyun bilgisayarı verilebilirdi. Parayı kazansaydım Paranın yarısını Isparta Hayvan Derneğine kalan yarısı ile kendim beslemek yapabilmek için Sokak hayvanlarına Mama almayı planlıyordum :) Ama nasip olmadı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


    Para ödüllü  oyun geliştirme yarışması son başvuru 11 Aralık ....Para ödüllü  oyun geliştirme yarışması son başvuru 11 Aralık ....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanunisezer

    Etkinliğe ben katıldım. tam 55 saat hiç uyumadım. Sol tarafta uyumak için halı vardı. Yastık vs ile yatabiliyorduk. Su kahve vardı sürekli tazelenen. 4 öğün yemek veriliyordu. Herşey iyi ayarlanmıştı. Katılma amacım para değildi. Bireysel katıldım. Kendimi görmek ve dereceye girmek için katıldım. konu Eğitim alt kategorisi Sosyal Sorumluluktu. 25 adet grup 100 kişi yarışmaya katıldı. BTk binası dışına çıkmamız yasaktı. bu süre zarfında hiç uyumadan en kapsamlı eğitici temaya uygun bir oyun geliştirmeye çalıştım. Pou Tom benzeri bir evcil hayvan simulasyonu yaptım. Oyunda Oyun Odası, Yemek Odası, Banyo ve yatak odası var. Hayvanımızı besleyebiliyoruz. Banyo yaptırabiliyoruz Uykusu geldiğinde uyutabiliyoruz. Bütün hayati fonksiyonları gerçek zamanlı çalışıyor. Yani acıkabiliyor aktivite istiyor sağlığı düşebiliyor uykusu gelebiliyor...
    Bunun dışında içerisinde 9 farklı eğitici oyun ekledim. Kısaca 42 saat sürede 10 adet oyun geliştirdim tek başıma. Dereceye giremedim ama kendimle gurur duyuyorum. Bu kısa sürede tek başıma yaptım. Dereceye girmeyi çok istedim. Gelen tüm juriler oyunu sevdi çok zor iş dedi bu kadar kısa sürede 10 oyun yapmışsın dendi. Ve oyunlarım tamamen konuya uygun birbirinden farklı eğitici oyundu. Açıkcası derece yapamadığım için üzüldüm.

    Kısaca oyunlardan bilgi vereyim ;
    Geri Dönüşüm Oyunu - Oyunda 4 adet dönüşüm kutusu var. Yukarıdan (plastik,metal,cam ve kağıt) türünden objeler düşüyor. Objeyi doğru kutuya atmamız gerekiyor. Yanlış kutuya atınca oyun bitiyor ve kaç adet objeyi geri kazandırdığı hakkında bilgi veriyor.
    Yaşlılara Yardım - Bu oyunda yaşlı teyzeyi karşıdan karşıya geçirmeye çalışıyoruz. Araçlar için trafik lambası var. Kırmızı yandığı zaman araçlar duruyor ve teyzemizi karşıya geçiriyoruz.
    Düşen Meyveler Oyunu - Bu oyun cocuklar için geliştirdim. Evcil hayvanımız ile üstten düşen meyveleri topluyoruz. Topladığımız meyvenin ismini Sesli olarak bize söylüyor.
    Meyveli Sudoku - Bu oyunda çocuklar için geliştirildi. Hem görsel hafızalarını hem sudoku düşünme becerilerini arttırmak planlandı.
    Ters Beyin - Bu oyunda amacımız beynimize meydan okumak. Belirli bir süre içerisinde yanlış cevabı seçmemiz gerekiyor. Beynimize meydan okuyoruz.
    Renkli Yol - Oyundaki amacımız yönettiğimiz halkanın etafındaki renge göre uygun yoldan geçmeye çalışıyoruz. Reflekslerimizi ve görsel zekayı güçlendirmeyi hedefledim.
    Aynılarını Bulma- Çocuklar için basit bir hafıza oyunu
    Empati - Bu oyun empatinin önemini karşıdaki insanı düşünmemiz gerektiğini anlatıyor. Oyunda Tır kullanıyoruz ve bizden soldaki bitişe gitmemiz isteniyor. Tırın belirli bir hızı var biz direkt sola dönersek sağdan gelen bir motorcu ile çarpışıyoruz Empati kurup frenlememizi sağdan gelen bir araç varmı diye bakmamız isteniyor oyunda.
    Bitki Yetiştirme - Bu oyunda yukarıdan gelen su damlalarını bitkimiz ile topluyoruz. 4 su damlasında bir gelişim gösteriyor bitkimiz. Son gelişim evresinden sonra bitki yetişmiş oluyor ve yeni bitki geliştirmeye başlıyoruz. Oyun bittiği zaman kaç adet bitkiyi doğaya kazandırdığımız gibi bilgiler veriliyor.

    Oyunum kısaca bu şekildeydi arkadaşlar. Tek başıma 42 saat hiç uyumadan geliştirdim. Dereceye girememek beni üzdü. Fakat bu kısa süre içerisinde iyi bir oyun geliştirdiğime inanıyorum. Temadan dışarı çıkmadan tam temaya uygun bir oyun yaptım. 12 adet juride oyunumu beğendi hiç birinden olumsuz birşey duymadım. Malesef dereceye giremedim :)
    Dediğim gibi amacım kendimi test etmek ve dereceye girmekti. Kesinlikle para için katılmadım. Arkadaşlar paranın az olduğunu söylüyor. Katılıyorum. Böyle yarışmalarda ödülün para olması saçma. Mesela güzel bir oyun bilgisayarı verilebilirdi. Parayı kazansaydım Paranın yarısını Isparta Hayvan Derneğine kalan yarısı ile kendim beslemek yapabilmek için Sokak hayvanlarına Mama almayı planlıyordum :) Ama nasip olmadı. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


    42 saat boyunca 0 uykuyla yapmış olduğunuz oyunu jüriler 5 dk bakıp gidiyorlar gördüm ki onlar içinde önemli olan hikaye - ses - duygu değil grafik ve oyun mekanikleriymiş bunun dışında koskoca BTK 24 gruptan 3 kişiye ödül verirken diğer gruplar için sadece bir tane kıytırık bir A4 kağıdı ile ödüllendirdi Türkiye'nin bilişim kurumusun ama GGJ'den daha az kendi ülkendeki yazılımcılara destek çıkıyor. Bunun dışında telife çok önem verdiklerini söylediler ama kimse assset dosyalarına bakmaya tenezzül etmedi orada ben son 1 saat proje indirip önlerine sunsam Asset Store'dan kimse anlamayacaktı bile sunum yaptırmamamaları çok çok büyük bir hataydı herkes sunum yapmalıydı GGJ'de olduğu gibi çok amatörce hazırlanmış bir maraton olduğu ortada umarım ilerleyen senelerde daha iyi yerlere gelir.

    Edit : Sıralamaya giren oyunların 1. olanın eğitim ve sosyal sorumluluğa değil Teknolojinin kullanımı ile hayatı kolaylaştıran bir proje olduğunu düşünüyorum 2.oyun 1.liği hak ediyordu bence 3.oyunda yerinde bir karardı ama 1.oyun bence etkinliğe uygun bir proje değildi kendileri bile kazandıklarıın öğrendiklerinde şaşıdılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 22 Aralık 2018; 1:45:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirusBro

    42 saat boyunca 0 uykuyla yapmış olduğunuz oyunu jüriler 5 dk bakıp gidiyorlar gördüm ki onlar içinde önemli olan hikaye - ses - duygu değil grafik ve oyun mekanikleriymiş bunun dışında koskoca BTK 24 gruptan 3 kişiye ödül verirken diğer gruplar için sadece bir tane kıytırık bir A4 kağıdı ile ödüllendirdi Türkiye'nin bilişim kurumusun ama GGJ'den daha az kendi ülkendeki yazılımcılara destek çıkıyor. Bunun dışında telife çok önem verdiklerini söylediler ama kimse assset dosyalarına bakmaya tenezzül etmedi orada ben son 1 saat proje indirip önlerine sunsam Asset Store'dan kimse anlamayacaktı bile sunum yaptırmamamaları çok çok büyük bir hataydı herkes sunum yapmalıydı GGJ'de olduğu gibi çok amatörce hazırlanmış bir maraton olduğu ortada umarım ilerleyen senelerde daha iyi yerlere gelir.

    Edit : Sıralamaya giren oyunların 1. olanın eğitim ve sosyal sorumluluğa değil Teknolojinin kullanımı ile hayatı kolaylaştıran bir proje olduğunu düşünüyorum 2.oyun 1.liği hak ediyordu bence 3.oyunda yerinde bir karardı ama 1.oyun bence etkinliğe uygun bir proje değildi kendileri bile kazandıklarıın öğrendiklerinde şaşıdılar...

    Alıntıları Göster
    Çok haklısınız. Oyunda kendi çizdiğim modellerde var fakat internetten aldığımda oldu. Ancak sıfırdan grafik çizen adama daha çok puan verilmeliydi. Gerekli çizim dosyalarını sorgulamaları gerekirdi. Ben birtek 3. olan projeyi az çok biliyorum. Keşke dereceye giren projeyi arka planda oynanışını vs tanıtsalardı yarışmacıların bile dereceye giren oyunları bilmediği ortamda dışarıdan bakan birisi nerden bilebilir ki. Direkt para ödülünü verip gönderdiler.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.