Şimdi Ara

Para insanı mutlu eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Etmez mı yoksa , sağlığı parayla satın alamazsın ama sağlığın yerindeyse ya mutluluğu? Satın alınamaz mı o ? Ortalama bir tipte bile olsan para seni arşa çıkarmaz mı? Burnun kemerliyse parasıyla estetik,kulağın kepceyse parasıyla estetik, ve sayamayacağımız kadar çok şey yapılarak mutlu olunmaz mı? Ya da bosverin bütün bu yazdıklarımı , mutluluk nedir nasıl mutlu olunur ?

• Mutlulugu nerede aradığına bağlı.

Kari-kiz lüks hayatta ise mutlu olursun.

Hayalindeki işi yapmak ise, emeginle o safhaya gelmezsen onda da mutlu olmak zor.

Kısacası gerçek mutluluk bedel ödeyerek kazanılır, burada bahsedilen bedel para değil.
  • sağlık sağlık sağlık. insan sağlığını kaybetmeden değerini anlamıyor. çoğu zaman şu sitede tipsizim, kız arkadaşım yok gibi konular açanlara üzülüyorum
  • Para mutluluktur net.

Örnek ibrahim tatlıses adam kafasından vuruldu hastaneyi kapattı yurt dışından doktor getirtti amerikada tedavi falan gördü yaşıyo hala ama gel gör ki vurulan polisimiz şehit düşüyor.

Düşünsene sabah uyanıyosun yemeğin hazır her türlü yemek önünde seni bekliyor evden çıkıyosun ve mustang'ine biniyosun istediğin yere gidip istediğini yapıyosun. Alışveriş yaparken etikete bakmıyosun neyi beğeniyosan onu alıyosun. Arabandan mı sıkıldın değiştir gitsin eskisini hediye et çevrenden birine onuda mutlu etmiş olursun. Tipin kötü olsa bile paran varken istediğin insanla çok rahat takılabilirsin onlar seni değil sen onları kullanırsın sıkıldığın zamna değiştirirsin.

Ve en önemlisi DH'yi satın alıp istediğini yapabilirsin.

Vs. Vs. Para herşeydir ve zaten herşey para için değil mi? Para için okuyoruz para için çalışıyoruz.
  • Sanırım insanları mutlu eden şey ,eksikliğini hissettiği ya da ulaşamayacagini düşündüğü şeylere sahip olması , mesela kimi paranın eksikligini çeker , paraya sahip olunca tatmin olur , mutlu olur, burda tatmin olmak ve mutlu olmak aynı anlama mı geliyor tartışılır,kimi aşkın eksikliğini çeker daha sonra ona sahip olduğunu düşündüğünde mutlu olur ,kimi sağlığın...o zaman herkesin her şeye sahip olduğu bir dünya da sanırım mutluluk diye bir duygu da olmazdi
  • Beni mutlu eder mesela şuan biraz param olsa iyi olurdu.
  • Ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizi ne kadar maas tatmin ederdi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Parayı nasıl kullandığına bağlı. Paranın varlığı mutlu etmez ama onunla yapacağın şeyler tabi ki mutlu eder. İnsanlara yardım etmek istiyorsan bu parayla onlara yardım edersin, mutlu olursun. Gezmeyi seviyorsan güzel bir geziye çıkarsın, mutlu olursun. Eğlenmeyi seviyorsan ki senin eğlence anlayışını bilemem ama o parayla kendini eğlendirirsin. Yani para sadece bir araçtır. Parayı adam gibi kullanırsan mutlu olursun.
  • Boş boş sayfalarca yorum gelecektir boşa çenenizi yormayın al bu kitabı oku sabır göstererek uygula ilk heyecanı yaşadıktan sonra zaten kimse durduramaz seni. Hayatta hiç bir şeyden mutluluk duymayacağın şekilde seni mutlu etmezse gel paranı iade edeyim. Mutluluk ulaşılamayacak bir şey diye beynimize kazıdıkları için hiç mutlu olamayacağımızı düşünürüz, ulaşılamaz ve bir lüks sanırız. Al oku sıfırı yoksa ikinci eli çok 5 tl 10 tl. Ha bunu alıp okuyamayacak kadar zaten iradesi olmayanlar hiçbir şekilde mutlu olamazlar, çünkü mutlulukta insanın kaderinde olan bir şeydir. Aradığın şeyi uzakta neden arıyorsun?

https://www.google.com/search?q=r%C3%BCyadan+uyanmak&rlz=1C1CHZL_trTR725TR725&oq=r%C3%BCyadan+uyanmak&aqs=chrome..69i57.4623j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=r%C3%BCyadan+uyanmak+-+michael+langford

• boş bir hayat yaşadığını düşünüyorsan sağlıklı olmanın bir önemi var mı?
  • yahobea Y kullanıcısına yanıt
    Kişisel gelişim kitaplarına karşıyım , aradığım cevapları kendim bulmam gerektiğine inanırım,hazır sunulmuş başkalarına ait fikirleri kendi beynime entegre etmek istemiyorum,bazi cevapların kendi yorumlarimda ,kendi beyninde gizli olduğuna inanırım...
  • Mutlu olmaya çabalamak yerine,var olan durumu koruyorum. Mutluluğun tanımına gelince: sevecek yeni şeyler bulmaktır. Para güzel görünmeni sağlar,sahip olamadıklarına ulaştırır ama ulaştıktan sonra sıkılıyorsa insan ne anlamı kalır ki? Milyarder babaya sahip ol,sakat doğduysan ya da özürlü milyarlar sana ne ifade edecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNO3

Kişisel gelişim kitaplarına karşıyım , aradığım cevapları kendim bulmam gerektiğine inanırım,hazır sunulmuş başkalarına ait fikirleri kendi beynime entegre etmek istemiyorum,bazi cevapların kendi yorumlarimda ,kendi beyninde gizli olduğuna inanırım...

Haklısın katılıyorum hatta bende kısmen buna inandığım için çok kitap okumam veya aldığım kitabı okumak için aylarca beklerim veya birazını okur kalanını yine zaman geçtikten sonra okurum. Bu ise aslında bir kitaptan daha öte uygulamadan başka bir şey yok içinde, yani seni yönlendirmiyor okursan hak vereceğine inanıyorum. Hatta uygulamayı yaparken nasıl yapman gerektiğini bile açıkça söylemiyor sadece keşfetmeni sağlayacak yöntemi gösteriyor. Kapıyı gösteriyor ama kapıdan geçmek sana kalıyor. Kişisel gelişim kitapları gibi değil zaten ben o kitapları hiç okumam alakası bile yok.

Dene ve göre, birkaç denememde hayatım boyunca almadığım hazzı aldım ve çok şaşırdım meditasyon gibi bir şey ama çokta basit lakin kişiden kişiye göre vakit alabilen bir şey kimisi ilk uygulamada hissediyor kimisi haftalar sonra ama tavsiyem okursanız bir şey yokmuş demeyin vazgeçmeyin, başka şekilde izah edersem beklentin olmadan uygulamalısın. En sonunda öyle bir şeye eriştim ki bunu kitaplara sığdıramazsın ve dünyada buna erişebilen kişi sayısı binleri geçmez tahminim. Ben 4-5 ay sonra ulaştım dediğim son aşamaya ama her gün uygulamadım.

Sana anlatırken mutluluk diyorum ama dostum mutluluk kelimesini kullanmayacaksın inan bana, hiçbir kelime kafi gelmez. Kendini buluyorsun dersem doğru olur ve insanlar aslında kendilerinden uzaklaştıkları için mutsuzlar huzursuzlar. Yaşadığın bir hazdan, zevkten ziyade şöyle anlatayım kendi bilincini yüzle çarp binle çarp öyle bir şey. Mutlulukta çok basit kalıyor anlatmak için sanki uyuyoruz ve birden uyanıyorsun, kafesten kaçıp kurtulmak gibi özgür oluyorsun. İnsanlar zaten konuşurken özgürlük terimini kullandıklarında gülüyorum çünkü gerçekten özgürlüğü dünyada çok az kişi tadabiliyor. Daha nasıl anlatabilirim ki bir kağıt parçasını vereceğimi söylesem millet toplaşır birbirlerini ezen insanlar gibi ama ben her şeyin üstünde olan bir şeyden bahsediyorum. İnsanları anlamak çok güç, onlar aslında mutluluğu aramıyor gerçeği aramıyor sadece bağlı kalmaktan vazgeçemiyorlar. Bir köpeğin bağlı kalmaya ses çıkartmaması gibi.

• ETMEZ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan bugünkü ingilizce final konumuz buydu
  • Para tek başına mutluluk getirmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.