Şimdi Ara

Para Biriktirme Yöntemleri (YOKMU ÖNERİLERİNİZ ARKADAŞLAR?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
12.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genellikle bir hedef seçtiğinde daha kolay oluyor . Bende oluyor tabi. :D

* Bir Adet datron kablosuz modem 30 TL
    * Altın Uç DVI kablo 10 TL
    * Ve istediğiniz özelliklerde hosting (linux) Çok uygun fiyatlı garanti edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semidos -- 21 Haziran 2010; 10:12:55 >

Sanırım 3 ayda biriktirmiştim 650 TL'yi. Tabi annemin sayesinde, isteselerdi o zamanlar anında alabilirlerdi. Günde 10 TL veriyodu. Normalde 5 TL yol parası idi okul için ama yürüyerek gidiyodum okula. Günde ortalama 7-8 TL atıyordum kumbaraya. Çok eğlenceliydi kendi paramla birşey almak.
  • Haftalık alıyorum sonra direk kumbaraya atıyorum okulum uzak olduğu için çıktıktan sonra eve geliyorum sosyal aktivite hafta içi yok hafta içi yemek vs şeyleri kredi kartına yaslıyorum hafta sonuda ekstra para alıyorum onun dibine vuruyorum onu biriktiremiyorum ama biriktirdiğim paralarıda tatilde vs güzelce yiyorum 3 ayda fln 600 lira biriktirdiğimi bilirim tabi bunlar harcayarak sürekli kenara atmıyorum 1 hafta 100 lira atıyosam diğer hafta hiç atmadığımda oluyor.

Benim Ev arkadaşım 1805 TL maaş alıyor.

Kira 200 TL
    Faturalar 70 TL
    Mutfak 100 TL

Toplam zaruri gider 370 TL sende 400 TL

Geriye 1405 para kalıyor. Bu arkadaşın içkisi sigarasıda yok. Ama şuan 5 milyar borcu var. Cebinde tek kuruş parası yok.

İdda oynuyor boyuna.

Diğer bir örnek Amcam Emekli maaşı alıyor. Başka hiç bir geliri yok bir çocuk okutuyor ve ev geçindiriyor şuan silkelesen 4-5 milyar birikmiş paraları çıkar.

Aradaki farkı anlıyabiliyormusun

İçkim-sigaram yok iddaa falanda oynamam baya temiz bi kişiyim
  • 12 ayda 8310 tl para harcamışım tamamı nerdeyse lüzumsuz yere gitmiş banka extresinden çıkardım bu sonucu bu para içinde tek karım taksitle aldığım 82" lcd tv, nokia cep telefonu, philips dvd player.. toplasan 2 bin tl 6 binden fazla para çarçur edilmiş elimde bişey olsa gam yemem ama haziran ayı itibari ile para biriktirmeye başladım bir yıl sabredeceğim nasip kısmet olursa :) sigarayıda bıraktım. Sigara içiyorsanız heleki son zamlardan sonra para biriktirmek hiçte kolay olmayacaktır.

Orijinalden alıntı: [Sync]

hiç bişey yapmadan 1 milyar biriktirmiştim 5. sınıftayken 2 yılda bayramlarda topladıklarım +karne+doğum günü+yurtdışından birileri geldiğinde euro olarak harçlık falan 1 milyar birikmişti o yaşımda halada duruyo öyle kaç yıl oldu 600tl si duruyo bi köşede

ytl ye geçtik bi ara biliyon demi tedavülden kalkar da

• evden çıkarken yanına para alma .en kolay yöntem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_tr2 -- 23 Haziran 2010; 21:53:20 >

Orijinalden alıntı: Ve İkinci Sarı Kart

Birçok kişinin derdi benimki gibi para biriktirmek. Nasıl harcamadan para biriktirirsiniz? Ben 1.5 - 2 ay harcayarak zorla 145 TL biriktirdim. Para harcamadan duramıyorum diyebilirim. Canım çikolata çeker hop 1 TL gitti. Çikolata susatır hop 1 TL'de oradan. Anne/Baba arar:"Oğlum gelirken şunu/bunu al. hop 2 TL gitti. Zaten günde ortalama 5 TL alıyorum. Para nasıl biriktiricem arkadaş? Siz nasıl para biriktirirsiniz? Nasıl zaptedersiniz kendinizi? Banka önermeyin yaşım tutmuyor hesap açmaya.

kendine bu parayla sahip olacağn çekici bi hedef koyarsan para harcamalarını azaltmak için kendini engelleyebilirsin

• Para biriktirmek kolay ama olan paranı bereketli tutmak zor. Bunun için çalışırsan daha hızlı yol kat edersin.

Orijinalden alıntı: KeepOut

Para biriktirmek kolay ama olan paranı bereketli tutmak zor. Bunun için çalışırsan daha hızlı yol kat edersin.

Misal ?
  • etik değil ama haftada 300 lira biriktirdi ben...

Orijinalden alıntı: Xonar

quote:

Orijinalden alıntı: KeepOut

Para biriktirmek kolay ama olan paranı bereketli tutmak zor. Bunun için çalışırsan daha hızlı yol kat edersin.

Misal ?

En basit örneği paraları bütün tutmaya çalışın.Bozulunca harcama isteği artar.Ve 5 kuruşa dahi önem verin alışveriş sonrası 5 kuruş artınca sokağa atan arkadaşlarım var . Aslında en iyi ticaretle uğraşan yahudilerden akıl almak lazım bu konuda onlar bu konuda 1 numara.

• Bende haziran 7 - 26 şu an 1050 tl biriiktirmişim az kaldı araba almama

Orijinalden alıntı: @rd@

etik değil ama haftada 300 lira biriktirdi ben...

Gel bakalım nedir derdin konuşalım

Valla bende para biriktirme derdi falan yok. Şimdiye kadar okulumda öğle arası falan olmadı. Zaten her gün dönerdi-köfteydi falan da almadım. En fazla 50 kr'luk çikolata ve ya bazen 40 kr'luk simit ile geçinip gidiyordum. Harçlık falan yok ailede, babamdan ve ya annemden parayı isterim, onlar da verir. Şimdiye kadar hayır dediklerini de görmedim. İstesem her hafta 20-30 lira almasını da bilirim ama vicdanım rahat etmez. Tabi bu işi abartmadan yaptım. Evden çıkmıyorum mesela fazla, dışarıda yemeğe-eğlenceye para gitmiyordu. Haftalık 5 lira en az giderimdi, zaten onunda bir kısmı gelcek haftaya kalıyordu, bazen de haftalık 10 lira falan oluyordu cd aldığımda.

Ama bilgisayar al desem almazlar mı, alırlar. Telefon al dedim de hayır mı dediler?

Bence en rahatı bu..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.