Şimdi Ara

PARA BİRİKTİRME TAKTİKLERİ (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Para biriktiremiyorum sorun bu

elime iyi bir miktar geçmesine rağmen para bi şekilde harcanıyor ve kenarda biriktirdiğim bir param yok. Dur bi iddaa atıyım diyosun dur bi yemek söyliyim diyosun para gidiyo. Takıldığım arkadaş ortamı da yok haftasonu bazen basketbol maçına giderim(ona da bu ara başladım) onun dışında haftada 4 gün spora giderim o kadar. Dediğim gibi takıldığım bi arkadaş ortamı olsa orada para harcasam derim gençlik bir kere yaşanır harca.. Ama şuan saçmasapan iddaaya middaya gidiyor.

İstediğim birşey yok herşeyim var Allaha şükür ama kenarda param olsun isterim başım sıkışınca kullanmak için.

Üniversite öğrencisiyim ailemleyim not olarak ayrıca sigarayı da ocak ortasında bıraktım.

Para biriktirmek için tavsiyeleriniz var mı? Anama versem lazım olunca verirsin desem olmaz kaç yaşına geldim para mı biriktiremeyeceğim? Yarın birgün ayrı eve çıkınca da mı anama vereceğim sende dursun lazım olunca verirsin diye? Komedi..

Her türlü ciddi tavsiyeye açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 2 Nisan 2015; 0:58:05 >

• parayı biriktircen işte ne kadar zor olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entropi Canavarı

parayı biriktircen işte ne kadar zor olabilir?

Öyle olmuyor işte

Kenarda paran olunca dolapta da tadına damağına biraz uygun olmayan yemek olunca hemen diyosun zaten şurda para var mezara mı götürcez dur bi 2 lahmacun söyleyeyim.

Bu sadece bi örnek böyle böyle biriktiremiyorsun.
  • soru: iyi bir miktar ne (söyle nazar değmez)
    neyse bunu geçtim bence o gelen paranın 3 te 1 ini ye kalanını koy bi banka hesabına biriksin, hatta hisse, fon falan bile yapılabilir belli bir süre sonra. veya gelen parayı dolara çevirirsin ve doğal olarak elleyemezsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beverly Hills

soru: iyi bir miktar ne (söyle nazar değmez)
    neyse bunu geçtim bence o gelen paranın 3 te 1 ini ye kalanını koy bi banka hesabına biriksin, hatta hisse, fon falan bile yapılabilir belli bir süre sonra. veya gelen parayı dolara çevirirsin ve doğal olarak elleyemezsin

Üni öğrencisine göre iyi bir miktar hocam siz de abarttınız fon hisse falan :))

Şöyle diyim bu ay daha doğrusu son 20 gün 100 TL saçmasapan şeylere para gitmiş. Öğrenci için ciddi bi miktar.

EDIT: Ama o 100 TL yerine ne yapılabilirdi diye soruyorum kendime.. Hiçbişi. Herşeyim var Allaha şükür. Kenara atsan 100 TLyi içim içimi yiyo orada para olunca mutlaka harcamam gerekiyo diye hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 2 Nisan 2015; 1:04:39 >

• Turboyu cagiralim o iyi anlar bu konulardan gibime geliyor.

@turbolinea hocam tavsiyeniz varmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayı elinde bulundurma.
    çat diye harcayabiliceğin bir yerde olmasın yani ;) (tşk ye gerek yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 2 Nisan 2015; 1:07:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: THECERN

parayı elinde bulundurma.
    çat diye harcayabiliceğin bir yerde olmasın yani ;) (tşk ye gerek yok)

Zaten öyle yapıyorum. Ama bizim burada her taraf bankamatik. Ha evinde bulundurmuşsun ha bankada. Çok birşey fark etmiyo yani.
  • bana getir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THECERN -- 2 Nisan 2015; 1:12:46 >
  • Çok basit altın al hem kolay bozduramazsın ben öyle biriktirmeye alıştırdım kendimi sonra nakitte birikmeye başladı. Altın hem uzun vade de kazandırır zarar edeceğin için bozduramazsın

• fonlara (fon mu deniyo bilemiyorum ama hani şu belirli bir süre mesela 1-3-5-99999 sene veya şu yaşa.... gelene kadar çekemeyeceğiniz ) yatırın

• quote:

Orijinalden alıntı: domatesadam

Çok basit altın al hem kolay bozduramazsın ben öyle biriktirmeye alıştırdım kendimi sonra nakitte birikmeye başladı. Altın hem uzun vade de kazandırır zarar edeceğin için bozduramazsın

En mantıklısı bu oldu teşekkürler yorum için. Altın en iyisi diyorsunuz yani? Şuanda altın durumları ne alınır mı satılır mı yoksa ne alınır ne satılır mı?
  • hocam eve gelirken sadece bozuk paraları bi kutuya atsan yeterli.öğrenci adamsın bozuk para çok olur sende.ayda 100 liraya yakın biriktirebilirsin bu şekilde.Hem bozuk olduğu için kolay harvayamıyon.Bi pizza söylesen 24 lira.Adama hepsini bozuk veremezsin utanırsın.Yani ben utanırdım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

quote:

Orijinalden alıntı: domatesadam

Çok basit altın al hem kolay bozduramazsın ben öyle biriktirmeye alıştırdım kendimi sonra nakitte birikmeye başladı. Altın hem uzun vade de kazandırır zarar edeceğin için bozduramazsın

En mantıklısı bu oldu teşekkürler yorum için. Altın en iyisi diyorsunuz yani? Şuanda altın durumları ne alınır mı satılır mı yoksa ne alınır ne satılır mı?

Ben çeyrek alıyordum alırken 1.5 sene önce 140 falandı ama tavsiyem 24 ayar gram altın hem 100 tl nin altında bir fiyatı var altın yukselişe geçti bence al daha da yükselir diye umuyorum dolar hep yukarıda kalacak değil dolar düşerse altınında onu açılır
    Allah bereket versin zekatınızı unutmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecevit-61

hocam eve gelirken sadece bozuk paraları bi kutuya atsan yeterli.öğrenci adamsın bozuk para çok olur sende.ayda 100 liraya yakın biriktirebilirsin bu şekilde.Hem bozuk olduğu için kolay harvayamıyon.Bi pizza söylesen 24 lira.Adama hepsini bozuk veremezsin utanırsın.Yani ben utanırdım :D

Kredi kartı kullanıyorum. Nakit olmasa da oradan çektirebilirim yani. Kredi kartını kapat diyeceksin o da olmaz çünkü devam eden taksitlerim var.
  • bi ptt kart al kumbara gibi kullan.

• Para biriktirmenin en iyi yolu borç yapmaktır.
  • Aslında basit istediğin bişe varsa onun için biriktiriyor gibi kenara at. Mesela acıktın, dışarıdan bişey söyliyeceğine evde ne varsa ye. Yedikten sonra iyi ki getirtmemişim şükür doydum dersin. (Tabi can boğazdan geçer canın çok isterse takma ) Onun dışında buna yakın örnekler. Dışarı çıkarken yanına az para al. İhtiyacın olanın biraz fazlası. İstesende yanın da olmayınca harcayamayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaybedenler Klübü

Aslında basit istediğin bişe varsa onun için biriktiriyor gibi kenara at. Mesela acıktın, dışarıdan bişey söyliyeceğine evde ne varsa ye. Yedikten sonra iyi ki getirtmemişim şükür doydum dersin. (Tabi can boğazdan geçer canın çok isterse takma ) Onun dışında buna yakın örnekler. Dışarı çıkarken yanına az para al. İhtiyacın olanın biraz fazlası. İstesende yanın da olmayınca harcayamayacaksın

Zaten max 10 TL ile dolaşıyorum hocam

Yemek konusunda o taktiği ben de düşündüm ve yaptım ama bazen gerçekten tutamıyorum kendimi.

• önce sigaraya başla sonra sigarayı bırak paket paranı biriktir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.