Şimdi Ara

Panoramik Açılır Cam Tavan Gerekli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıkta söylediğim gibi sizce gerekli mi yoksa hiç kullanmıyor musunuz ?

Özellikle 100 km civarı hızlarda az da olsa açılıp içeri hava verme olayı oluyor mu kullananlarin yorumlarını merak ediyorum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sakın alma. Cam tavanlı Tiguanım var, su aldığı için 2-3 yılda bir bakım gerekiyor, perdesi de güneşte dura dura bir süre sonra kavrulup gevşemeye başlıyor, Ayrıca ilk aldığımda bir heves 3-4 kez kullandık. Sonra heves geçince hep perde kapalı durdu. 100 kms hızla giderken de açamıyorsun çünkü çok gürültü yapıyor, içeriye de hava falan girmiyor. Sadece düşük hızlarda açabiliyorsun. Zaten ne diye açacaksın, anlamsız, sıkıldıysa kapının penceresini açarsın olur biter. Hiç gereği yok. Alırsan da asla ağaç altına park etme, ağaç pislikleri su tahliye borusunu tıkıyor ve aracın içine yağmurda su doluyor. Ağaç altına park etmesen bile zamanla biriken toz bu boruları yine tıkıyor.

• Su alma, ses yapma, perdesi yırtılma, kızakların eğilmesi dolayısıyla açılmama ya da kapanmama, içeri ısıtma, camı patlama vs vs gibi sıkıntıları saymazsak güzel bir şey.
    Ha, sadece görüntü var açılmıyor ise bal yapmayan arı olur ki ona da ne derler tahmin edebilirsiniz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu işin takıntılıları var. Sanroof yok diye cam tavan yok diye o marka araç almaktan vazgeçen insanlar var.

Aracım Tucson cam tavanlı. Teknik olarak (ses su alma yırtılma vs.) hiçbir sorun yaşamadım belki araç 3 yaşında diyedir.

Sürücü için neredeyse hiç fark etmiyor. Görüş açınızı etkilemiyor o ferahlığı hissetmiyorsunuz. Ama bir kere aracımda arka koltukta gittim uzun yolda gerçekten müthiş bir hissiyatı var. Ki araçta kamp yapan uyuyan bir çiftiz çok seviyoruz.

Arka koltuğu kullanacak kişi yoksa aile üyeleri ya da böyle kamp falan bence gerekli değil.

Ya da şöyle söyleyeyim. Sırf cam tavan var diye arabaya değerinin %10 fazlasını vermezdim. Ama ikinci el alıyorsam arada fiyat farkı yoksa cam tavan tercih ederim.

• Hayır. Kimse araç sürerken yukarıdaki manzaraya bakamaz. Arkadakiler de en fazla 60 saniye bakar sonra normale döner. Dışarıdan güzel görünür. Trim sesi olursa cinnet geçirtir. Bozulursa incir ağacı diker. Bu kadar.

• Sakın alma. Cam tavanlı Tiguanım var, su aldığı için 2-3 yılda bir bakım gerekiyor, perdesi de güneşte dura dura bir süre sonra kavrulup gevşemeye başlıyor, Ayrıca ilk aldığımda bir heves 3-4 kez kullandık. Sonra heves geçince hep perde kapalı durdu. 100 kms hızla giderken de açamıyorsun çünkü çok gürültü yapıyor, içeriye de hava falan girmiyor. Sadece düşük hızlarda açabiliyorsun. Zaten ne diye açacaksın, anlamsız, sıkıldıysa kapının penceresini açarsın olur biter. Hiç gereği yok. Alırsan da asla ağaç altına park etme, ağaç pislikleri su tahliye borusunu tıkıyor ve aracın içine yağmurda su doluyor. Ağaç altına park etmesen bile zamanla biriken toz bu boruları yine tıkıyor.

• 8 yıl önce hatasız boyasız dizel otomatik bir araç almıştım. En alt donanım paketi ile ne geliyorsa ayrıca hiçbir ilave aksesuar da takmadan kullandım. İş satmaya gelince (Covid'den bir kaç ay önce) bambaşka bir süreç başladı. Telefonla arayan veya araca bizzat bakmaya gelen kişilerin öncelikleri arasında kesinlikle motorun durumu, servis kayıtları, alt takım veya otomatik vites ile ilgili şeyler yok. Sunroof yok, jant kapaklıymış bu, bilgi eğlence sistemi renkli ekran değil, sis farı yok... Başka bir aracımı pazarlıksız istediğim fiyata sattığım bir galerici arkadaş vardı. Kaputu açtı her şey pırıl pırıl, aracı ustasına göstermek istediğini söyledi. Aracı aldı gitti. Bir süre sonra usta ile geri döndüler. Bir kusur bulamamışlar. Buna rağmen galerici arkadaş aracı almak istemediğini söyledi. Sırf sis farsız ve jant kapaklı oldu için... Araç kendini göstermiyormuş. Bir gün sonra şehir dışından biri aradı. Aracı alamaya geleceğini söyledi. Küçük bir pazarlık yaptık. Kendisi karşıladım bu aracı ekspertize sokmaya gerek yok dedi. Doğruca notere geçtik. Bir ay sonra da Covid başladı. Beş yıldır sadece bir tane ticari araç aldım. Baz donanımlı araçları seviyorum ancak bir daha üst sınıfa göz kırpan bir şey alırsam çok hoşnut olmadığım cam tavan veya sunroof olmadan OLMAZ. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 15 Mart 2025; 1:43:20 >

• En çok merak ettiğim konu yüksek hızlarda cam tavan açılıp içeri ses rüzgar vermeden havalandırma olayı oluyor muydu .
    O da olmuyormuş .
    Çünkü cam açınca çok ruzzgar ve ses oluyor .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cam tavansız araç almam. Ailecek yaptığımız yolculuklarda Sunroof bile kesmiyor bizimkileri. Çocuklar bunalıyor. Aynı şekilde siyah tavan döşeme asla almam. Arkadaki camları küçük araçlar (mokka, juke, chr vs) asla işim olmaz.

12-13 yıldır kullanıyorum ve perdesini de kolay kolay kapatmam. Halı hazırda bazen perde bile olmuyor artık. Rahatsız olmuyorum.

Bir kere uzun yol yapin arkada geniş bir cam tavanlı araçla zaten hak vereceksiniz.

• Büyük Suv'larda, büyük station'larda falan gerçekten güzel oluyor, panaromik olanlar. biraz uğraşacaksın tabi, giderlere dikkat edilecek temizlenecek, tıkırtı mıkırtı olur artık onları kabul edeceksin. cam çatladı mı bir şey oldu mu falan da servis donuna kadar alıyor komple o tavanı değiştirmek için, artık göze alınacak bunlar.

Sportif sedanlarda, küçük Hb'lerde falan küçük bir sunroof yeter veya olmasa da çok şart değil.

• Cam tavan çok gereksiz ve sıkıntılı bir mevzu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • synthesizer kullanıcısına yanıt

Yazın cam tavanda sıcak olmuyor mu ? Sauna etkisi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.