Şimdi Ara

Panik Atak ve ölüm ile burun buruna gelmek [ Yaşayanlar içeri ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1. Beklenmedik Ataklar: Nedensiz,birden ortaya çıkan nöbetler. Panik bozuklukta bu tür ataklar vardır.
    2. Duruma bağlı olanlar: Korkulan bir kedi, köpek veya başka bir nesneyle yada bir durum karşısında ortaya çıkar.
    3. Durumsal yatkınlık gösterilen panik ataklar: Genellikle destekleyici bir etken vardır, ama her zaman panik oluşmaz. Örneğin araba kullanırken panik atak oluşmaktadır. Bazen araba kullandıktan sonra atak geçirmektedir...

Panik Atağın 13 bedensel bilişsel belirtisi vardır.Bunlardan 4 tanesinin olması nöbet için yeterlidir çoğunlukla 7-10 arası belirti yaşanmaktadır. Nöbet hızlı başlangıçlıdır, 10 dakikada zirveye çıkar. Bazen yarım veya bir saat sürebilir.

PANİKATAKTA GÖRÜLEN BELİRTİLER:

1. Çarpıntı, kalp atışlarını duyumsama, kalbin yerinden fırlayacakmış gibi olması, göğüste basınç bazen sol kola yayılan ağrı ve uyuşmalar...
    2. Terleme(Sıcak -Soğuk boşalımlar, bazen üşüme bazen alevlerin basması hissi)
    3. Titreme, sarsılma, itilme hissi
    4. Boğulma ve nefes alamama hali (Boğazda düğümlenme veya bir yumru, tıkanma hissi)
    5. Soluğun kesilmesi (Derin nefes alma ihtiyacı, havanın yetmemesi gibi hisler)
    6. Göğüste daralma, sıkışma, ağrı duyumsama
    7. Bulantı, karında ağrı, şişkinlik , gaz oluşması, geğirti.(Bazen mideden başlayıp boğaza doğru yayılan kalkışma rahatsızlık hali)
    8. Baş dönmesi, sersemlik hissi, düşecekmiş ya da bayılacakmış gibi olma hali
    9. Derealizasyon (Gerçek dışılık duyguları panik yaşandığında olaylar bir sis perdesinin gerisinde algılanır,cisimler, küçülür her şey bulanıklaşır, ya da depersonalizasyon (Benliğinden ayrılmış olma hali; sanki bedenle ruh birbirinden ayrılıyor ve kişide kendisini hissedememe, algılayamama, kendisine yabancılaşma durumu oluşur.)
    10. Panik anında kontrolünü kaybedeceği yada çıldıracağı korkusu (Kendisine, çocuklara, çevreye zarar verme korkusu)
    11. O esnada "yaşamım buraya kadarmış" duygususu, ölüm korkusu
    12. Ellerde, kollarda, bacaklarda, başta ve birçok yerde uyuşmalar, yanmalar, karıncalanmalar, diken diken olma halleri
    13. Üşüme, ürperme ya da ateş basmaları

Arkadaşlar yaklaşık 3aydır ama en son 2 haftadır bu telkinler ile yaşamaktaydım kimseye anlatmadan bu durumdan bir türlü çıkmazlara ve beynimin yada Nefsimin iradesiz bir şekilde hüküm altına almiş olması sonucu ciddi sorunlar çekiyorum. En sonunda doktora gittiğimde kısa bir check-up ardından hiç birşeyimin olmadığını ama benim olayımın sadece ve sadece psikolojik olduğuna karar verdiler ve xanax hapı ile zotac kullanmamı önerdiler.

Yani Ölüm korkusunu hisseden yaşayanlar var mı yani O'an olayını bilenler ve çözüm yollarını bulanlar dini yönden vesvese dediğimiz olayı sürekli yaşamak gibi ve birçok şey

eğer isterseniz yaşadıklarımı bir nebze olsa da anlatabilirim.

arkdaşlar konuyu tekrar yukarı yapıyorum ama kendi kendime telkin vererek üstesinden yenemeyeceğimi anliyorum artık pes etmeye başlıyorum çünkü ne kadar telkin etsem de olmuyor yine başlıyor yine

sizden tavsiye olarak Ankara da önerebileceğiniz terapi yada psikolog ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Edit : cümle hataları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fathmetinol -- 3 Mayıs 2012; 17:53:44 >

• Yani forumda hiç kimse panik atak yaşamadı mı ?
  • yaşadım berbat birşey.nefes alıyordum ama sanki çektiğim nefeste hiç oksijen yokmuş gibi boğuluyormuş gibi oluyordum.sanada böyle mi oldu?
  • Sadece o anda hayattan soyutlandığımı biliyorum
  • Bende de ölüm korkusu var. Hayatımda 1 defa ciddi ciddi öldüğümü hissettim. O da ilk karabasan olayını yaşadığım andı. Ara sıra ölümü düşünüyorum. Çıldıracak gibi oluyorum. Uyumaktan korkuyorum, uyanamazsam diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var maalesef çok kötü takmamaya çalışıyorum.. panik atak geçecek birazdan diyorum sonra ya gecmezse öyle yaşayıp gidiyoruz..
  • Boktan bir hastalık bendede var doktora gittiğim zaman ne olduğunu bilmiyordum aynı senin gibi öldüğümü sandım ilk gece ama öldürmüyor sadece süründürüyor doktara gittim birkere oda hastalığımı öğrenmek için sonra hiç gitmedim kor yan kenarına gitsin dedim hala panik atak yaşıyorum ama yavaş atlatıcam amen! allah kimseyi psikolojik hastalıkta uğraştırmasın intihara kadar sürüklüyor .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

yaşadım berbat birşey.nefes alıyordum ama sanki çektiğim nefeste hiç oksijen yokmuş gibi boğuluyormuş gibi oluyordum.sanada böyle mi oldu?

evet aynısını bende yaşıyorum nefessiz kalarak uyaniyorum ve ölme hissi o an benim son anlarım gibi yaşamama neden oluyor ve manevi olarak ne varsa gözünün önünden
    geçip gidiyor çelişki içine düşüyorsun ölmek ve ölmemek ama aslinda kendini bıraktığın an sadece bayılıyorsun bende böyle oluyor zihin tamamen kontrol altina
    seni alip her ne düşünüyorsan gerçekmiş gibi algılıyorsun intahar etme şirk koşma vs. vs.
    evet aynısını bende yaşıyorum nefessiz kalarak uyaniyorum ve ölme hissi o an benim son anlarım gibi yaşamama neden oluyor ve manevi olarak ne varsa gözünün önünden
    geçip gidiyor çelişki içine düşüyorsun ölmek ve ölmemek ama aslinda kendini bıraktığın an sadece bayılıyorsun bende böyle oluyor zihin tamamen kontrol altina
    seni alip her ne düşünüyorsan gerçekmiş gibi algılıyorsun intahar etme şirk koşma vs. vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cevab Veremedi

Bende de ölüm korkusu var. Hayatımda 1 defa ciddi ciddi öldüğümü hissettim. O da ilk karabasan olayını yaşadığım andı. Ara sıra ölümü düşünüyorum. Çıldıracak gibi oluyorum. Uyumaktan korkuyorum, uyanamazsam diye.

hocam sizin olay tam olarak panik atak değil sadece korkularınız benim anlatmak istediğim karabasan olayı %10 bile değildir panik atak olan hastaların yaşadıkları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Bende de var maalesef çok kötü takmamaya çalışıyorum.. panik atak geçecek birazdan diyorum sonra ya gecmezse öyle yaşayıp gidiyoruz..

çok fazla kötü ve heran nezman belli olmayan gelen düşüncelerle yaşamak insanı gerçekten kafayı yedittirmesine ve intihar olayına kadar süreklemesine sebeb olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

Boktan bir hastalık bendede var doktora gittiğim zaman ne olduğunu bilmiyordum aynı senin gibi öldüğümü sandım ilk gece ama öldürmüyor sadece süründürüyor doktara gittim birkere oda hastalığımı öğrenmek için sonra hiç gitmedim kor yan kenarına gitsin dedim hala panik atak yaşıyorum ama yavaş atlatıcam amen! allah kimseyi psikolojik hastalıkta uğraştırmasın intihara kadar sürüklüyor .

ölüm duygusu ile uyanmak bir anda ürperti ve kalp atışları çok feci bir durum insanlar bunu yaşayamadan anlayamaz hani eşekten düşen eşekten düşmeyi bilmez gibi bir laf vardı hatırlayamadım ama şimdi bunun çözüm yollarını en kısa sürede
    tedavi şeklini araştırmaliyiz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: immortaLL_06

quote:

Boktan bir hastalık bendede var doktora gittiğim zaman ne olduğunu bilmiyordum aynı senin gibi öldüğümü sandım ilk gece ama öldürmüyor sadece süründürüyor doktara gittim birkere oda hastalığımı öğrenmek için sonra hiç gitmedim kor yan kenarına gitsin dedim hala panik atak yaşıyorum ama yavaş atlatıcam amen! allah kimseyi psikolojik hastalıkta uğraştırmasın intihara kadar sürüklüyor .

ölüm duygusu ile uyanmak bir anda ürperti ve kalp atışları çok feci bir durum insanlar bunu yaşayamadan anlayamaz hani eşekten düşen eşekten düşmeyi bilmez gibi bir laf vardı hatırlayamadım ama şimdi bunun çözüm yollarını en kısa sürede

İlaçla tedavisi var 7 8 ay süren bir tedavi öteki türlü terapi vs. ama terapi denilen şey bizim ülkede saati kaç para kim bilir.

Ben kendimi alkolle tedavi ediyorum ama doktora gitmek lazım.

Öteki türlü ben çoktan 1 ay önce intihar etmiş olmam lazımdı doktor saolsun ilaçlar gerçekten farkında olmadan yardımcı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 1 Nisan 2012; 1:19:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: immortaLL_06

quote:

İlaçla tedavisi var 7 8 ay süren bir tedavi öteki türlü terapi vs. ama terapi denilen şey bizim ülkede saati kaç para kim bilir.

bana şu anda ilaç tedavisi verdiler psikolojik olarak sıkıntılı ve endişe testi en üst seviyede çıktı 20 gün sonra gel dediler tekrar Xanax 0,5 mg ve zotac diye bir ilaç bakalim 2. günüm şuana kadar kendimi iyi hissediyorum ama başımı yastığa koyunca zihin istemese de düşüncelerim istemese de bir şekilde yeniden aklıma gelip panik ataklığım baş gösteriyor ve ölüm korkusu düşüncelerim karmankarışık bir halde titretme huzursuzluk ve en önemlisi kalbinde bir rahat ve huzur yok yani ama gene şükür ediyorum halime bakalım hakkımızda hayırlısı.

• Bende yıllar önce vardı tedavi görmedim kendiliğinden git gide azalarak yok oldu başlarda her gün sonlara doğru 2 ayda 1 falan oluyodu o soyutlaşma anı.Ama alışmıştım zamanla.Nasılsa bişey olmayacak diyodum etrafı inceliyodum soyutlaşınca ilginç gelmeye başlamıştı soyutlaşmaya çalıştığım oluyodu hatta korkumu yenince yok oldu muhtemelen.Karabasana alışmak gibi bişey aslında.Bişey olmayacağını bilince rahatlıyosun.

Özetle korkmazsanız geçer
  • Ben sırf bu yüzden psikologa gittim eğer ciddi ciddi dinliyecek olursa yatmadan nasıl atlattığımı anlatayım ?
  • panik atak değil de nadiren ölüm korkusunu yaşıyorum çok kötü bir duygu
  • peder 12 senedir panik atak hastası :( kaza yaptıkdan sonra bu hale geldi benim uyudugum taraftan araç çarpıyormuş tam profluguyla kurtarmış allahtan onun korkusuyla hala ustunden atamadı adam netcez bilmiyorum.ayrıca çarpan araç torostu ve adam öldü kırmızıda geçtigi için suçluydu fakat adamın ölmesini de içine katarsak zor zamanlar geçirdi atlattı ama hala duruo anısı 12 sene geçmiş yani .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 1 Nisan 2012; 1:47:13 >
  • vardı bendede kardeşim. yaşadıklarını anlıyorum. biraz dinlen kendini sevdiğin işlere ver istersen psikologtan yardım al ama olay sende bitiyor. Birde ben panik atağı aklıma getirdikçe daha sık oluyordu unutunca oda gitti. Bir nevi beynimizde kendimizin yarattığı bir durum. geçmiş olsun
  • Tam tersine ne isim veriliyorsa bende ondan var.
    Şimdiye kadar ölümden korkmadım, hatta ölmeye teşebbüs ettim. Zaman zaman aklıma nasıl ölürüm ya kendimi nasıl öldürürüm diye düşünceler geliyor.
    Doktor "Seni yatıralım" dedi ben kabul etmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JDLN

Ben sırf bu yüzden psikologa gittim eğer ciddi ciddi dinliyecek olursa yatmadan nasıl atlattığımı anlatayım ?

kesinlikle dinlemek isterim çünkü başını insan yastığa koyduğu an işte O'an dediğimiz olayı bir uğultu veya çınlama duyularak kendini belli etmeye başladıktan sonra hızlı kalp atışları ve nefes alamama ve en çok 'O' garip his geliyor ölmek

kesinlikle okumak isterim yaşadıklarını veya o anlarda neler düşündüğünü bilmek isterim çünkü insanin aklının sınırlarını zorlardığı şeyleri düşünmeye başlıyorsun ve ve bayılma anı ama şimdiye kadar hep kendimi telkin edip bu tarz olayı üstümden atmaya çalıştım şimdide ilaç kullanıyorum 2 gündür rahatım ama sorun gece ve yalnız kaldığında bunu çözmek önce toplum içinde yada yanında biri olduğu zaman sorun yok ama en önemlisi kendinle yüzleşmek ve bunun bilinç'inde olmak yüzleşmek..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.