Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (802. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
31.786
Cevap
180
Favori
1.765.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 800801802803804
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EliasGS

teknosa da mı agustos basında panasonic indirimi olacak?

Muhtemelen. Vatan'da ay sonu indirimi olan ayın son iki günü genelde Teknosa Samsung TV'lerde %20 indirim 2 gün yapıyor ardından 2 gün de LG'lerde yapıp Toshiba ve Panasoniclerde de son 2 gün yapıyor. Yalnız başlangıcından tam emin değilim. Samsunglar Vatan'la aynı gün mü giriyor yoksa 1-2 gün önce giriyor da Vatan indirimi zamanı Teknosada LG indirimi olup ayın ilk 2 günü de Toshiba-Pany'lerde mi oluyor net değilim. Ama 3 aydır incelediğim böyle bir standarta bağladıkları. Önce Samy, sonra LG sonra Pany+Toshiba
  • valla indirimleri bekleyemeden dün akşam abime 42u30e alıverdim 1200TL ye...sanırım daha aşağısını da görmez bu tv....

açıkçası bu fiyata bundan daha ıyısını almak mumkunmudur bılemıyorum....Dolar ve euro bu aralar aldı başını gitti valla....

Herkese panasonic aldırmaya başladım bu aralar....

kuzende c2 abimde u30 bende g20.....
  • 50g20 biraz önce kurdum , ürün çok şükür teşhir çıkmadı , ölü piksel falanda yok , tv dört dörtlük valla

ayarlarıda iyice kıstım yarının altında hepsi , ekranı tam modda izliyorum , geceleri zoom3 yapıp bırakacağım sabaha kadar
    ilk 1000 saati olabildiğince kısa sürede atlatmaya çalışacağım , tv yi günde 20 saate yakın açık bırakmayı düşünüyorum.

ayrıca tv gerçekten mükemmel heleki sd yayını sanki crt aldım zannettim bir an istek olursa ss ekleyebilirim (ayarlar düşük olmasına rağmen çok güzel bir sd yayın performansı var )

kısacası şimdilik çok memnunum , inşallah ilerde üzmez.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orijinalden alıntı: EliasGS

teknosa da mı agustos basında panasonic indirimi olacak?

Muhtemelen. Vatan'da ay sonu indirimi olan ayın son iki günü genelde Teknosa Samsung TV'lerde %20 indirim 2 gün yapıyor ardından 2 gün de LG'lerde yapıp Toshiba ve Panasoniclerde de son 2 gün yapıyor. Yalnız başlangıcından tam emin değilim. Samsunglar Vatan'la aynı gün mü giriyor yoksa 1-2 gün önce giriyor da Vatan indirimi zamanı Teknosada LG indirimi olup ayın ilk 2 günü de Toshiba-Pany'lerde mi oluyor net değilim. Ama 3 aydır incelediğim böyle bir standarta bağladıkları. Önce Samy, sonra LG sonra Pany+Toshiba

tesekkur ederim. vatan da gectigimiz hafta sonu indirim oldu, ay sonu tekrar mı oluyor?

bir onceki sayfadada bir sorum olmustu, yorumlayabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

valla indirimleri bekleyemeden dün akşam abime 42u30e alıverdim 1200TL ye...sanırım daha aşağısını da görmez bu tv....

açıkçası bu fiyata bundan daha ıyısını almak mumkunmudur bılemıyorum....Dolar ve euro bu aralar aldı başını gitti valla....

Herkese panasonic aldırmaya başladım bu aralar....

kuzende c2 abimde u30 bende g20.....

o zaman şu u30 ile g20'yi bir karşılaştır da görelim sana zahmet :))

• quote:

Orijinalden alıntı: denixex

50g20 biraz önce kurdum , ürün çok şükür teşhir çıkmadı , ölü piksel falanda yok , tv dört dörtlük valla

ayarlarıda iyice kıstım yarının altında hepsi , ekranı tam modda izliyorum , geceleri zoom3 yapıp bırakacağım sabaha kadar
    ilk 1000 saati olabildiğince kısa sürede atlatmaya çalışacağım , tv yi günde 20 saate yakın açık bırakmayı düşünüyorum.

ayrıca tv gerçekten mükemmel heleki sd yayını sanki crt aldım zannettim bir an istek olursa ss ekleyebilirim (ayarlar düşük olmasına rağmen çok güzel bir sd yayın performansı var )

kısacası şimdilik çok memnunum , inşallah ilerde üzmez.

teşekkürler

nerden ne kadara aldın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: talhagezer

Merhabalar Panasonicliler xD

Bu başlığı güncelleyen varsa benide 42gw20 kullanıcısı olarak yazabilir ^^ (hemde 2 tane aldım, 3.yarın alınacak hahhaha)

Sorularımla başınızı baya bir ağrıtacağım inşallah ^^ TV yarın geliyor, kurulum yapılınca bir güncelleme falan yapmalımıyım? Evet ise nasıl? ilk 200 saat için görüntü ayarlarım nasıl olmalı? Ve başka unuttuğum birşey varsa yardımcı olursanız çok sevinirim :) Bu seriden satın almayı çok istiyordum, sanırım son partiye yetiştim ucu ucuna :D

:D Allah rızası için 267 sayfa geri okutmayın lütfen. copy paste falan bişiler yapıverin ^^
  • @kerempek teknosa 2200
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIPPER84

@albani üstad olaya ironik yaklaşıp sana 850 kağıda 42GW buldum alırmısın demiş sizde ciddi sanıp yorum yapmışsınız...

valla @albani üstadın tavsiyeleri üzerine ne aldıysam memnun kaldım. (bkz pana 50g20e + humax 5400z)

Ayrıca @engunaydin sizin G serisi hakkındaki son yorumlarınızı da hayretler içinde okudum acaba ben yanlış tv mi aldım diye

şunu bilmeniz gerekir ki mağazada görünen ile evdeki aldığımız kalite çok çok çok çok farklı...o derece yani....

panasonic 50g20e + humax 5400z + monster altın uçlu scart = crt'ye en yakın görüntü, gören herkesi kıskandıran sonuç

Kusura bakmayın ironiyi sezsem de bazı insanlara ironiyi değil de ciddiyeti yakıştırırım. Ciddi mi değil mi karar veremezsem de ciddi olarak cevaplarım. Aynı soruyu siz sorarsanız merak etmeyin kesinlikle ciddiye almam.

Ayrıca bana ısrarla mağazadaki dağıtım kalitesizliğini anlatıyorsunuz; ST33'de de GW'0 modelinde de direk uydu bağlıydı. Görüntü de rezaletti. Siz bu kadar iddia ediyorsunuz eminim ki SD yayında o esnada kötü bir yayın vardı Kanal D'de, TRT HD konusu ise ya ayarsızlık ya da ST33 çok kötü 2 ihtimal var. Yok siz benim teşhirde gördüğüm kanal D'yi izliyorsanız, o görüntü SD başarılı diye gazlanıyorsa ya görüntü kalitesinden anlamıyorsunuz ki o denli kötüydü ki kime gösterseniz bu ne der ya da kötü niyet var. O görüntüyü övmenize imkan olmadığını da bilin. Akasya durağı dizisiydi isterseniz kanal d yayınında bir bakın öyle konuşalım.

Israrla baştan beri de harici bellekle SD kayıtlar hazırlayıp inceleyeceğimi yazıyorum, Bornova Vatan'da yamukluk olabilir darty ve egemende de inceleyeceğimi 3 kez en az yazdım ama incelemeye başlamadan bir infial...

Fazla dert etmeyin 850 olayını da. Can Bey'i veya bir başkasını ciddiye aldım diye ben bir şey kaybetmem.

Edit: Bu arkadaşda g20 kullanıyor siz de g20 kullanıyorsunuz. Bu arkadaş maval mı anlatıyor?

quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

ARKADAŞLAR BENDE TXP42G20E PANASONIC PLASMA TV VAR 1 AY OLDU ALALI

ANCAK BAZEN YAKINDAN BAKINCA NESNELERİN KENARLARINI TIRTIKLI GÖSTERİYOR

MESELA İNSAN YÜZÜNÜN ÇEVRESİNİN BİR KISMINI VEYA BİR DETAYIN KERARLARINI

TESTERE AĞZI GİBİ TIRTIKLI GÖSTERİYOR HERZAMAN OLMUYOR

MEDYA MARKETE GİTTİM ORADAKİ TV DEDE VARDI

DEMO GÖRÜNTÜ KOYMUŞLAR MEDYA MARKET KENDİ REKLAM FİLMİNDEDE VARDI

AYNI ANDA DİĞER LCD VEYA LED LERE BAKTIM AYNI ANDA ONLARDA YOKTU

AMA PANASONIC PLAZMA TV DE TIRTIKLI PATATES CİPSİ GİBİ VARDI DETAYLAR KESKİN NET DEĞİL

DETAYLARDA GÖRÜNTÜ KÖTÜLÜĞÜ VARDI DETAYLAR NET VE KESKİN DEĞİL

DİKKAT HERZAMAN OLMUYOR AMA ÇOĞUNLUKTA VAR

Bu da yine forumdan bir arkadaşın yorumları ismini vermiyorum, PM ile yorumunu sormuştum. Gerek görürse kendi söyler. mahçup maval okuyor bu vatandaş da mı maval okuyor...

quote:

Bende dorumdan aldığım övgüler nedeniyle P42G20 için beklemeye girmiştim. Benim aldığım dönemde 1800 civarındaydı. 42GT20 yi mediamarkt ta kampanyada 1999TL ye bulunca 1 saat düşündüm mağaza içinde ve aldım. 3D için hala erken diye düşünüyorum. 3D için bence TV alınmaz şu an. LG yeni TV çıkarmış pilsiz gözlüklü onu bir takip etmek lazım ama LG pek güven vermiyor bana açıkçası. Pany, Sony ve Tosh tan bir atak beklemekte fayda var.

Ben henüz 3d deneyimi yaşayamadım panelde. Bu modelde gözlük çıkmıyor kutudan. 1 Gözlük 350TL/adet civarında. 2 adet almam gerekiyor o masrafa henüz girmedim. Ama 3D için 46 ve üstü olması gerekir diye düşünüyorum. Şahsi kanaatim bu yönde. Mağazalara baktığımda geçen Sonynin 3D led tv sine bakıyordum. Gözlükle görüntüde herkesin farketmeyeceği bir titreme ile karşılaştım. Aynı durum Samsungun LED 3D sinde yoktu. Belki oynatılan demodandır. Bostancı electroworld te 63VT20 model teşhir plazmada 3D muhteşemdi. Titreme vs raslamadım. Görüntüler oldukça güzeldi.

Benim panelle ilgili deneyimlerim şu yönde. Gerçekten görüntü çok güzel. Ama siyahlar konusunda haklısın sanırım. Benim TV de siyahlar oldukça iyi görünüyor ama sanki showroomlarda gördüğüm LCD ler daha siyah ama forumda da tam tersi yazılıyor. Bu konuda net bir fikrim yok. Daha eski seri pany plazmalarda U/S serilerinde durum daha berbat, ayrıca bunlarda görüntüde pixeller arasını çizgi olarak görüyorsun bu çok kötü.

Buzzing sorunu tam bir baş belası. Tabi bu benim fikrim kimisi bu sesin çok az olduğunu ve zor duyulduğunu söylemiş ama genelde akşam 8 den sonra tv izleyen biri olarak bundan son derece rahatsızım. Ne kadar iyi görüntü verirse versin sırf bu nedenle bilseydim bu TV yi (hatta hiç plazma) almazdım. Hafta sonu Pany 42vt20 42gt30 modellerine baktım mediamarktta bunlarda fan da vardı. Kartlardan gelen sesin dışında bunlar ileride tozlanınca ses artacaktır. Bu nedenle plazma eksi.

Elektrik sarfiyatı benim TV de 330Watt. Sadece akşamları ve haftasonları (haftasonları neredeyse tüm gün) açık elektrik faturasında dikkatimi çekecek bir yükselme görmedim. 50-60TL fatura geliyor her ay. Ama spaktler yalan söylemez bu konuda herhalde.

Burn-in sorunu olmadı. Paneli ilk kullandığım günlerde gece açık kaldığı için atv ve cnbc-e logoları ekranda kalmıştı. Ertesi gün kayboldular. Şu an 2saatlik otomatik kapanmaya ayarlı kumandadan 2 saat içinde hiçbir tuşa basmazsan kapanıyor. Uyuya kalınca burn-in sıkıntısı olmuyor. 4-5 saat aynı kanalı izlemek ile bir sorun olmadı şimdiye kadar. Bence bu konuda PDPler artık daha iyi durumda. Bunu kafaya takmaya gerek yok.

Çevremde LCD LED kullanan birileri olmadığından karşılaştırma şansım pek olmadı. Samsung 32C530 alan bir iş arkadaşım oldukça memnun ama o bilgisayar için de kullanıyor. Panel büyüyünce sorunlar görünür olur sanırım. Geçen hafta başka bir iş arkadaşım Samy 46C750 aldı. Çok hoşuna gitmiş.

Toplamda hepsi için + ve - ler var. Ledlerde clouthing denen sorun, ışık sızması sorunu gibi sıkıntılar var.

Şimdiki aklım olsa TV almak için biraz daha beklerdim sizede tavsiyem hele elinizde herhangi bir panel var ise biraz daha beklemeniz yönünde olacaktır.

Forumda xxxxx nickli bir arkadaştada bendeki TV var. Dilerseniz ondan da deneyimini paylaşmasını isteyebilirsiniz.

Selamlar

Sonuç olarak ayakları biraz gazdan çekmekde, arada bir frenlemekde de yarar var. Bir arkadaş da demiş siz miydiniz hatırlamıyorum eve gelen misafirleri bayılıyormuş. Yahu adı üstünde misafir, adam para vermiş almış yüzüne söylerler mi yahu amma moktan tv almışsın diye. Yani yok misafir beğendi (sanırsın Sony Ceo'su misafirliğe geliyor), yok ben memnunum bunlar hikaye. Bunların hem nezaket kuralları ile ilgisi var hem de insan psikolojisi ile ilgisi var. Esas olan beğenmeyen adamların eleştirisidir. Bakmak lazım ne diyor bu adamlar, neyi beğenmemişler, ne yapılabilir, gerçekten böyle bir sorun var mı, olmasa neden yazsınlar... Ama bunları yazanlar yalancı gazlayanlar ise doğrucu öyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 25 Temmuz 2011; 18:28:44 >

• neredeyse yüzde 90 televizyon kanallarının, muhtemelen dsmart ya da digiturk, seyredileceği ailemin evine 42 ya da 46 GW30 almak istiyorum. LCD panellerde rahat edemeyeceklerini düşündüğümden PDP e yöneliyorum.

diğer bir yandan da daha küçük bir odaya da 32" ya da 37" almam istiyorum, bunda da yaşça büyük ailemin menülerde karışıklık yaşamaması için yine Panasonic modellerinden seçmek istiyorum.

SD ve tv kanalları için şu anda en iyi seçenek, f/p açısından ve birçok dlna, internet tv, mkv vs özelliklerinin de kullanılmayacağını düşünürsel 46GW30 mudur?

32 ya da 37 ekran seçiminde E30E nasıl bir tercihtir?
  • Engin Bey

-yazılarına artık yorum diyemiyorum;adeta şahsi bir mesele yapıp neredeyse kin kusacaksın,çünkü dün bazı msg ların hem çok faul hemde
    üslup çok çirkin;hatta yazıklarından yola çıkarak birazda hissi yorum yaparsak,sen adeta Pany PDP kullananlarda hakarete diyorsun,manası bile
    çıkabilir!!

-Bir dünya msg attın bu başlığa ama kimse sana arka çıkmıyor!! yapma böyle şeyler ayıp oluyor,kaldıki bir dünya insan Pany PDP kullanıyor ama sana göre
    panel tek kelime rezalet,iyide bunu o zaman burada defalarca anlatmana gerek yokki,ayrıca sen LCD Satıcı olursunda;sana rakip firma veya LCD ci
    diyelim,ama öylede değilsin!

-Ayrıca bunca Pany PDP alanlarda körmü kardeşim!!

-Ayrıca kafaya SD takmışsın,zaten ilk buradan çuvallıyorsun,sonra HD leride beş para etmeze getiriyorsun! kısaca çok fena boşa sallayıp
    milleti kör-aptal yaptın ama artık yeter LÜTFEN
    Ve bir şeyler yazacaksan üslup ve bazı görüşlere v.s saygılı ol,çünkü yorum diye yazdıkların adeta birer saçmalık ve aşağılama v.s

Ben sana Pio 5090 al desem sen onada "sümük gibi görüntü" diyeceksin,yani geldiğin yer senin bu nokta işte;istersen sana 4,5 kağıda
    veya 5 kağıda bir tane 5090 bulayım(ama sen bunada sıfır değil dersin,neyse ben bunlardan bir tanesini bugün yada yada
    sattırıyorum,sırada bir tane kaldı)

-Yada benim gibi yap ve SD leri CRT den izle bende 24 senelik Sony CRT var(tek sorun ekran 56cm!!!)hala süper resim üretiyor
    Bulsam bir tane 32 veya 36 Pany/Tosh/Sony/Sharp v.s gibi bir CRT alacağım ve buna benim efsane Humi yi takacağım,HD gibi SD izleyeceğim
    Ben genelde gün boyu SD leri CRT den izlerim,kaldıki bendeki panelde SV ler süper!!! Humax2000 var+Kati912 var+Humax5400 var,hepside SD lerde
    süper!HD lerde yine öyle,bana gelenler görüyor manzarayı ve Tosh SV yi!

Kısaca panellerden çok iyi SD kalitesi beklemek için bir sürü kriter lazım,ama bana göre yinede panellerden aman aman bir SD kalitesi olmaz ""olamaz"" çünkü!!!
    Bu işin birde Matematik vede Fizik kuralları vardır,dolayısıyla panelin teknolojisi itibarıyla yapamayacağı bir işlemi bundan beklemek
    çok ciddi yanılgı olur!!!

Sen veya çoğu insanların en büyük yanılgıları burada işte!!

Adam paneli alıyor SD ler dandik diyor(nasıl iyi olur desem cevabını bilmiyor ama)
    Adam paneli alıyor ilk baktığı kriter MKV yi açmıyor diyor(her ne alaka ise!!)

ve buna benzer diğer absürt işler!!

Elin adamıda bundan nasıl güzel SD üretilir diye bir teknik geliştirmiyorki,çünkü bu teknolojiyi kullananlar bundan SD olarak hiç bir
    cacık olamayacağını çok iyi biliyorlar!!! yukarıda yazdım Matematik&Fizik kuralları diye>>>>örneğin ilk nesil PDP ler 852x480pixel
    paneller idiler ve bunlarda SD ler süperdir çok merak eden veya süper SD isteyen varsa gitsin bu panellerden alsınlar(şayet
    bulabilirlerse) işte burada işin Matematik&Fizik kuralları işlediği için böyle idi,yoksa elin adamları,SD leri bu cihazda göstermediler,
    teknik neyi gerektiriyorsa,adamlarda bunun sadece üretimi yaptılar hepsi o!!

Her işte olduğu gibi bu iştede önce bazı kurallar vardır ve bunları yıkmak-değiştirmek ya imkansızdır yada bir yere kadar mümkün olur!

Sanırım bazılarınız bu panelleri gözlerinizde çok büyütüyor ama ortada büyütülecek hiç bir şeyde yoktur laf aramızda
    Bunlar "hala" ilk çıktığı günden beri yaklaşık aynı sistemdedir ki biz bu panellere aynı zaman "klasik" paneller diyoruz,bugünde
    hepimizin kullandığı paneller(TFT-LCD/PDP) işte bu klaisk panellerdir,yeni nesil paneller depolarda ve teknoloji/üretici laboratuvarlarında
    çıkmaya hazır bekliyorlar(OLED/AMOLED her ne kadar çıksada,ebatlar çok ufak ve çeşitli sebeblerden bunları üretmiyorlar, ama sizler
    sorduğunuz zaman "maliyet" diyorlar;halbuki hiç alakası yok

++
    İlk nesilden bugüne pixel ölçüsü bir kaç beden gelişti gerisi aynen devam!!

Teknoloji üretenler ise son 10 senedir kafayı patlatıyorlar ama sonuç hala hikaye gibi!! ne yapsalar olamıyor bir türlü!
    Onun için bu uyanık üreticiler uzatmaları oynarken,panelin içine ne varsa tıkıp zaman oynuyorlar;3D/MKV/Internet/DTS/daha aklınıza ne gelirse
    panelin içine tıkıyorlar,NEDEN!!!

Panel teknolojisinde ne yaptılar;HİÇ!!! sadece bol bol slogan ürettiler(TFT-LCD/PDP ler için)
    Olmayan tanımlar/tabirler/palavra slogan kelimeler ve cümleler ve anlatımlar v.s üretiyorlar!

Sonra bu teknoloji üretenlerden en büyüğü olan NANO Pro.Inc/USA saksıyı çok güzel işleterek bir şey buldu,ama aslında bu uyanıklarda
    bir şey bulmadılar sadece bir tekniği alıp buna teknolojik gelişmeler ekleyerek,bir panel çıkardılar ortaya ve olayıda bitirdiler gibi oldu sonunda!

Bu panelde baz ne idi biliyormusunuz acaba???

CRT idi

bunun gerisini TF/DH de çok anlatmıştım defalarca son 3 sene içinde

++
    Bu kadar bunlar edermi,yaw bu kadar para verdik çamur gibi görüntü içinmi,ne biçim SD si var bunun v.s v.s v.s gibi düşünceleriniz
    varsa hiç panel filan almayın dostlar,CRT izlemeye devam aynen,yada gidin alın bir panel ama bunun dünyanın sonu gelmiş gibide sakın düşünmeyin ltf!
    Bardağın daima dolu tarafına bakacaksınız,neticede aldığınız panel Uydu teknolojisi filan değil,alt tarafı zorlayarak iteleyerek vede bir sürü sıkıntı
    ile üretilen vede adam gibi olmayan bir teknolojiden bahsediyoruz burada!!
    Başlarda yazmıştım kimse mucize filan beklemesin veya olmayacak şeyleride beklemesin boşuna! klasik panellerde bir alay sorun/hata v.s vardır,
    dolayısıyla ya hiç bulaşmayın yada alırsanız ne veriyorsa eyvallah deyin,Bardak olayınıda sakın unutmayın

Engin Bey gibide hiç olmayın,o artık olaydan kopmuş,meseleyi çok farklı yerlere çekmiş ama TR de Pany PDP ler şakır şakır satılıyor,satıldı
    vede devam edecektir,taki bunlarda PDP dükkanını kapatıncaya kadar!!!

Aslında lafım Engin Beyede değildir,o sadece bir alıntı gibi düşünün,çünkü onun pozisyonunda olan bir dünya insan var memlekette,yani kafası karışmış
    ve ne yapacağını bilmeyen ve oraya-buraya bakıp vede özellikle Üreticilerin Katalog bilgilerinde kalmış veya özellikle yine Satıcıların gazına gelen v.s
    o kadar fazla insan varki!!

Engin Bey ise olmayacak bir şeyin peşinde koşuyor,havalar çok sıcak İzmir yanıyor,yazık-günah bu sıcaklarda eziyet çekme boşuna

Eyvallah

CAN+

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Engin Bey

-yazılarına artık yorum diyemiyorum;adeta şahsi bir mesele yapıp neredeyse kin kusacaksın,çünkü dün bazı msg ların hem çok faul hemde
    üslup çok çirkin;hatta yazıklarından yola çıkarak birazda hissi yorum yaparsak,sen adeta Pany PDP kullananlarda hakarete diyorsun,manası bile
    çıkabilir!!

-Bir dünya msg attın bu başlığa ama kimse sana arka çıkmıyor!! yapma böyle şeyler ayıp oluyor,kaldıki bir dünya insan Pany PDP kullanıyor ama sana göre
    panel tek kelime rezalet,iyide bunu o zaman burada defalarca anlatmana gerek yokki,ayrıca sen LCD Satıcı olursunda;sana rakip firma veya LCD ci
    diyelim,ama öylede değilsin!

-Ayrıca bunca Pany PDP alanlarda körmü kardeşim!!

-Ayrıca kafaya SD takmışsın,zaten ilk buradan çuvallıyorsun,sonra HD leride beş para etmeze getiriyorsun! kısaca çok fena boşa sallayıp
    milleti kör-aptal yaptın ama artık yeter LÜTFEN
    Ve bir şeyler yazacaksan üslup ve bazı görüşlere v.s saygılı ol,çünkü yorum diye yazdıkların adeta birer saçmalık ve aşağılama v.s

Ben sana Pio 5090 al desem sen onada "sümük gibi görüntü" diyeceksin,yani geldiğin yer senin bu nokta işte;istersen sana 4,5 kağıda
    veya 5 kağıda bir tane 5090 bulayım(ama sen bunada sıfır değil dersin,neyse ben bunlardan bir tanesini bugün yada yada
    sattırıyorum,sırada bir tane kaldı)

-Yada benim gibi yap ve SD leri CRT den izle bende 24 senelik Sony CRT var(tek sorun ekran 56cm!!!)hala süper resim üretiyor
    Bulsam bir tane 32 veya 36 Pany/Tosh/Sony/Sharp v.s gibi bir CRT alacağım ve buna benim efsane Humi yi takacağım,HD gibi SD izleyeceğim
    Ben genelde gün boyu SD leri CRT den izlerim,kaldıki bendeki panelde SV ler süper!!! Humax2000 var+Kati912 var+Humax5400 var,hepside SD lerde
    süper!HD lerde yine öyle,bana gelenler görüyor manzarayı ve Tosh SV yi!

Kısaca panellerden çok iyi SD kalitesi beklemek için bir sürü kriter lazım,ama bana göre yinede panellerden aman aman bir SD kalitesi olmaz ""olamaz"" çünkü!!!
    Bu işin birde Matematik vede Fizik kuralları vardır,dolayısıyla panelin teknolojisi itibarıyla yapamayacağı bir işlemi bundan beklemek
    çok ciddi yanılgı olur!!!

Sen veya çoğu insanların en büyük yanılgıları burada işte!!

Adam paneli alıyor SD ler dandik diyor(nasıl iyi olur desem cevabını bilmiyor ama)
    Adam paneli alıyor ilk baktığı kriter MKV yi açmıyor diyor(her ne alaka ise!!)

ve buna benzer diğer absürt işler!!

Elin adamıda bundan nasıl güzel SD üretilir diye bir teknik geliştirmiyorki,çünkü bu teknolojiyi kullananlar bundan SD olarak hiç bir
    cacık olamayacağını çok iyi biliyorlar!!! yukarıda yazdım Matematik&Fizik kuralları diye>>>>örneğin ilk nesil PDP ler 852x480pixel
    paneller idiler ve bunlarda SD ler süperdir çok merak eden veya süper SD isteyen varsa gitsin bu panellerden alsınlar(şayet
    bulabilirlerse) işte burada işin Matematik&Fizik kuralları işlediği için böyle idi,yoksa elin adamları,SD leri bu cihazda göstermediler,
    teknik neyi gerektiriyorsa,adamlarda bunun sadece üretimi yaptılar hepsi o!!

Her işte olduğu gibi bu iştede önce bazı kurallar vardır ve bunları yıkmak-değiştirmek ya imkansızdır yada bir yere kadar mümkün olur!

Sanırım bazılarınız bu panelleri gözlerinizde çok büyütüyor ama ortada büyütülecek hiç bir şeyde yoktur laf aramızda
    Bunlar "hala" ilk çıktığı günden beri yaklaşık aynı sistemdedir ki biz bu panellere aynı zaman "klasik" paneller diyoruz,bugünde
    hepimizin kullandığı paneller(TFT-LCD/PDP) işte bu klaisk panellerdir,yeni nesil paneller depolarda ve teknoloji/üretici laboratuvarlarında
    çıkmaya hazır bekliyorlar(OLED/AMOLED her ne kadar çıksada,ebatlar çok ufak ve çeşitli sebeblerden bunları üretmiyorlar, ama sizler
    sorduğunuz zaman "maliyet" diyorlar;halbuki hiç alakası yok

++
    İlk nesilden bugüne pixel ölçüsü bir kaç beden gelişti gerisi aynen devam!!

Teknoloji üretenler ise son 10 senedir kafayı patlatıyorlar ama sonuç hala hikaye gibi!! ne yapsalar olamıyor bir türlü!
    Onun için bu uyanık üreticiler uzatmaları oynarken,panelin içine ne varsa tıkıp zaman oynuyorlar;3D/MKV/Internet/DTS/daha aklınıza ne gelirse
    panelin içine tıkıyorlar,NEDEN!!!

Panel teknolojisinde ne yaptılar;HİÇ!!! sadece bol bol slogan ürettiler(TFT-LCD/PDP ler için)
    Olmayan tanımlar/tabirler/palavra slogan kelimeler ve cümleler ve anlatımlar v.s üretiyorlar!

Sonra bu teknoloji üretenlerden en büyüğü olan NANO Pro.Inc/USA saksıyı çok güzel işleterek bir şey buldu,ama aslında bu uyanıklarda
    bir şey bulmadılar sadece bir tekniği alıp buna teknolojik gelişmeler ekleyerek,bir panel çıkardılar ortaya ve olayıda bitirdiler gibi oldu sonunda!

Bu panelde baz ne idi biliyormusunuz acaba???

CRT idi

bunun gerisini TF/DH de çok anlatmıştım defalarca son 3 sene içinde

++
    Bu kadar bunlar edermi,yaw bu kadar para verdik çamur gibi görüntü içinmi,ne biçim SD si var bunun v.s v.s v.s gibi düşünceleriniz
    varsa hiç panel filan almayın dostlar,CRT izlemeye devam aynen,yada gidin alın bir panel ama bunun dünyanın sonu gelmiş gibide sakın düşünmeyin ltf!
    Bardağın daima dolu tarafına bakacaksınız,neticede aldığınız panel Uydu teknolojisi filan değil,alt tarafı zorlayarak iteleyerek vede bir sürü sıkıntı
    ile üretilen vede adam gibi olmayan bir teknolojiden bahsediyoruz burada!!
    Başlarda yazmıştım kimse mucize filan beklemesin veya olmayacak şeyleride beklemesin boşuna! klasik panellerde bir alay sorun/hata v.s vardır,
    dolayısıyla ya hiç bulaşmayın yada alırsanız ne veriyorsa eyvallah deyin,Bardak olayınıda sakın unutmayın

Engin Bey gibide hiç olmayın,o artık olaydan kopmuş,meseleyi çok farklı yerlere çekmiş ama TR de Pany PDP ler şakır şakır satılıyor,satıldı
    vede devam edecektir,taki bunlarda PDP dükkanını kapatıncaya kadar!!!

Aslında lafım Engin Beyede değildir,o sadece bir alıntı gibi düşünün,çünkü onun pozisyonunda olan bir dünya insan var memlekette,yani kafası karışmış
    ve ne yapacağını bilmeyen ve oraya-buraya bakıp vede özellikle Üreticilerin Katalog bilgilerinde kalmış veya özellikle yine Satıcıların gazına gelen v.s
    o kadar fazla insan varki!!

Engin Bey ise olmayacak bir şeyin peşinde koşuyor,havalar çok sıcak İzmir yanıyor,yazık-günah bu sıcaklarda eziyet çekme boşuna

Eyvallah

CAN+

Can Bey saygı sınırlarını zaman zaman zorluyor olmanıza rağmen üslubunuzdur dedim pek dert etmedim. Örneğin kafam iyi miymiş yazarken... Bana üslup dersi verecek ayarda olduğunuzu pek sanmıyorum. Sizin de yazdıklarınızın ayarı pek sağlam sayılmaz. Mesela kin kusuyormuşum!!!! Kime neden kin kusacağım!!!! Olayı anlamsızca kişiselleştiren inceden kin kusan sizsiniz. Ben ise pek incelikli yazmam. Kin zaten kusmam. Siz ortada bir kin var diyorsanız muhtemelen bu psikolojideki yansıtma mekanizmasıdır. Az çok sebebini tahmin ediyorum. Sorun değil, bana kin duyabilirsiniz.

Mesaj atmışım kimse bana arka çıkmamış!!! Ben birileri arka çıksın diye mesaj atan bir adam değilim ki; bundan bana ne. Buyrun arka çıkanlar size kalsın. Ben tv alıp satmıyorum, millete akıl verecek kadar derin bilgim yok yani kimsenin benden bir çıkarı beklentisi yok. Langadank gördüğünü söyleyen sıradan bir adamım. Kim, neden bana arka çıksın veya ihtiyacım mı var birilerinin arka çıkmasına. Çok saçma sapan bir muhabbet bu.

Mesela git başka teşhirde incele orada bir sorun vardır, bu mümkün değil diyebilirdiniz. Ben de baştan beri söylediğim gibi gidip inceleyeceğimi söylerdim.
    Ama yazdıklarımı okumadan cevap yazıyorsunuz. Bu 5. ya da 6. yazışım başka teşhirde USB HDD ile inceleyeceğim diye. Herhalde SD olarak aynı sonucu alacağımı düşünüyorsunuz ki hiç bu adam ne diyor bakmadan rezalet dediğimi söylüyorsunuz. Oysa üstüne basa basa vatandaki görüntü rezaletti, teşhirdeki panel dandik olabilir, ayarları bozuk olabilir başka yerde de inceleyeceğim diye yazıp Vatan teşhirindeki pany'lerin rezalet olduğunu belirtiyorum.

SD görüntüsünü baz almayın diyorsunuz, şimdiye kadar SD'lerde plazma daha başarılı diye kaç mesaj attınız acaba? Ya da plazmalar SD'ler de daha iyi diyene hiç "vereceksin sopayı buna" dediniz mi? SD görüntüsü olarak iade ettiğim LG led kat kat iyiydi, o Ekin TV'yi nasıl gösteriyorsa Vatan teşhirindeki pany'de Kanal D'yi aynen öyle hatta daha kötü gösteriyordu.

Defalarca anlatıyormuşum. Birisi bir cevap yazıyor sizin gibi ne yazdığımı incelemeden tekrar tekrar yazıyorum belki bu sefer okur ve anlar diye. Üşenmiyorum bir daha yazıyorum: "Vatan teşhirindeki pany plazmalar iğrençti, yer de Bornova Vatan şubesi. Sorun onlarda da olabilir diye iyi niyetle başka yerde de inceleyeceğim." Bu kısmı anladıysanız cevap yazarsanız belirtirseniz sevinirim.

Pany alanlar kör mü? Bilmiyorum üstteki mesajımda 2 tane panasonic kullanıcısının yorumu mevcut. Herhalde onlar kör size göre.

Matematik, fizik bir sürü anlatmışsınız; yok katalog bilgilerinde kalıyormuşum. Oysa gözümle gördüğüm iki ayrı durumu anlatıyorum ve Bornova Vatan Bilgisayar teşhiri diye belirterek. Lcd'ler Bornova vatandaki teşhir panasoniclerden çok çok daha iyi SD yayında. (Belki art niyet arayacaksınız ama Panasonic LCD S20 modeli olabilecek en kötü SD yayına sahip LCD bence; yine Bornova ve Balçova Vatan mağazalarında inceledim.)

Adam panel alıyor SD'ler kötü diyor diye SD yayın mantığını anlatmaya çalışmışsınız ama bu yaptığınız davranışın bir adı vardı şu an hatırlayamadım. Kimsenin reddedemeyeceği doğruları alıp alakasız bir yerde kullanıyorsunuz. Ben SD'ler iyi kötü derken led ve lcd panellerle karşılaştırarak konuşuyorum. SD'ler yoksa tabi ki kötü olacak. Benim dediğim ise Vatan teşhirindeki pany'lerde SD'ler dağıtım olmamasına rağmen kan ağlıyorlar ve de diğer led ve lcd'lere kıyasla kan ağlıyorlar. Yani siz SD'ler panelde kötü olur diyorsunuz o tamamen doğru bir bilgi ama benim yaptığım kıyaslama...

Anlayamadığım neden böyle celallendiniz. 6. ya da 7. yazışım oluyor gidip SD yayını başka teşhirde de inceleyeceğim diye. Vatandaki kadar kötü olmasına imkan yok diye her mesajımda yazdım ama nedense çok tuhaf tepkiler aldım hala da alıyorum.

• Engin kardesim önce inceledigin teshirle panasonigi bitirdin süründürdün sonrada başka yerdede bakacam diyosun keske bikaç yerde incelyip en son yazsaydin g20nin berbat görüntü kalitesini..benim evimdeki g20 c650yi tokatliyor 7605le dalga geçiyor özellikle yeşil renklerde cirtlayan samsungla g20yi mukayese bile edemem ama gelgörki birini 1800e birini 1200e aldim ama inanki senin incelemene kalsam almazdim g20yi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panelci -- 25 Temmuz 2011; 19:31:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: panelci

sonrada başka yerdede bakacam diyosun keske bikaç yerde incelyip en son yazsaydin g20nin berbat görüntü kalitesini..

Sonra değil baştan beri onu söylüyorum. Bir kaç yerde inceleyip yazmamak için foruma yazdım zaten. Aaa evet, sd'ler öyledir diye yorumlar gelseydi incelemeye gerek kalmazdı. Şimdi ise inceleyeceğim.
  • burn-in olmasın diye , tv yi kapatmadan 5-10 dakka kadar tv ye karıncalı görüntü vermek iyi olur mu ?

sd yayınları normal , filmleri sinema modunda izliyorum , ps3 alınca onuda oyun modunda oynarım.

birde bir şey sormak istiyorum ; çoğu filmde altta ve üstte siyah boşluklar var bunları nasıl yok edebilirim ? (zoom işe yaramadı)
    bazı kanallarda da oluyor bu boşluklar ama mesela trt1 de de çok oluyor ayarlardan 16:9 değilde otomatik seçince o boşluğu dolduruyor ama filmde onu uygulayamadım.(otomatik modda izliyorum bende bir sorun olmaz değil mi ?)

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

burn-in olmasın diye , tv yi kapatmadan 5-10 dakka kadar tv ye karıncalı görüntü vermek iyi olur mu ?

sd yayınları normal , filmleri sinema modunda izliyorum , ps3 alınca onuda oyun modunda oynarım.

birde bir şey sormak istiyorum ; çoğu filmde altta ve üstte siyah boşluklar var bunları nasıl yok edebilirim ? (zoom işe yaramadı)
    bazı kanallarda da oluyor bu boşluklar ama mesela trt1 de de çok oluyor ayarlardan 16:9 değilde otomatik seçince o boşluğu dolduruyor ama filmde onu uygulayamadım.(otomatik modda izliyorum bende bir sorun olmaz değil mi ?)

teşekkürler.

Deniz selamlar

Sen herhalde bu Engin in "derin" yorumlarından etkilenmedin değilmi,hani kaldırıp paneli camdan filan atabilirsinde

Ne iştir anlamadım,adam öyle saçma ve suçlayıcı Pany PDP yorumları yapmışki,inanılır gibi değil,üslup kafadan faul,panelleri rezil
    edip sümüklü hale bile getirmiş......

Şimdi baktım eMail den bana 9 kişi ulaşmış,bu ne iştir v.s diye(neyseki DH deki PM alışım kapalı!!)bu kişiler genelde forumda aktif olarak
    bulunmayan ve üye olmuş ama genelde yazmayan kişilerdir,bana genelde bu şekilde ulaşırlar,ben cevap vermedim tabiki,burasını okusunlar attık!

++

-Retention/Burn-in için Pany lerde(veya Samy/LGE lerde) Pio gibi bir Orbiter dediğimiz önleyici sistem yoktur,dolayısıyla dikkat daha fazla olacaktır!
    bahsettiğin Analog yayından karıncalı görüntü vermek,basit ama genelde etken bir önleyici çalışmadır
    Ancak bunu hergün yapmana gerek yoktur,izleme saatlerine göre ve ilk günlerde paneli çok fazla açık tutun,ilk günler panele fazla KM yaptırın,
    sadece bol bol zap yaparsın artık

MENU>>>SETUP>>>Display Settings;SIDE PANEL;"HIGH" seçmeyi uunutma!!!

>SD&HDTV yayınları için(Game/Film hariç);NORMAL MODE tan izle
    >SD&HDTV yayınlarındaki FILM ve Harici sahneli özellikle "Hollywood"(bunların çoğu pahalı Film formatında çekilmektedir)Dizileri;CINEMA MODE tan izliyorsun
    >External cihazların varsa panele bağlı;HD formatı için(PC dahil)içeriğe göre Normal/Cinema Mode lardan izliyorsun
    >PS3;Game için Game Mode,Film ler için yine Cinema Mode

-Filmler ise original "cinematic video" formatı dediğimiz farklı bir formatta çekilir(Sinema salonları için veya Projector için v.s)
    (örneğin 1.85;1/2.35;1 gibi)

Bunların panelden(TV yayınları olarak)izlediğin zaman aspect ratio ayarı tutmayabilir,örneğin senin bahsettiğin durum!!
    Veya external bir cihazdan da izlersen benzer durum oluşabilir,çoğu panel böyle görüntülere scaling(stretching) işlemini ya yapamaz(doğru olarak)
    yada yapmaz,bunun teknik kısmını geçiyorum,kafan karışmasın diye!

Örneğin senin bahsettiğin Film de veya bazı Filmlerde v.s bu boşluklar hangi formatı ayarlasanda resim ekranı doldurmaz,onun için fazla zorlama
    paneli yırtabilirsin

Bu tür panelin formatı dışında(original 16;9 formatına göre)resimlerde,kullanıcı tercihi söz konusu olmaktadır;

1-Native formatından izlemek(ben FILM leri SD dahil!!! Native formatından izlerim daima!kısaca aspect ayarını değiştirmem;alt-üst barlarda boşluk olduğu zaman
    ve öyle bırakırım,böylece resim kalitesi bozulmaz!! ayrıca bazı Filmlerin formatı ise ne yapsan ekranı doldurmaz,ama Zoom v.s gibi ayarlar ise doldursa
    bile resim kalitesinin içine eder ve hiç tavsiye etmiyorum,filmin original formatını sakın bozmayın!!

2-Aspect-ratio-image size);kullanıcı tercihine göre Zoom1/2/3 olabilir veya Auto yapın veya 16;9 yapın(ama bazı durumlarda yine boşluk kalır/kalabilir!)

Sana tavsiyem filmin aspect ratio oranını bozma,ama saatler boyuda filmi izleme 15 dak.ara ver örneğin,ikinci filme ise hemen başlama,1 saat TV izle
    sonra filme başla v.s şeklinde gidiyorsun!

3-TRT-1/ATV-HD v.s gibi bazı kanalların ne halt ettiklerini bende anlamıyorum,acaip formatları var yaw,birde bunlar HD yayın,çakma HD yayın bunlar,16;9
    formatı doldurmayan 4;3 gibi native formatı bunlarmı icat etti acep

++
    Pany lerde seçenekli Native format yapmamışlar ve panel bunu kendisi belirliyor!sende kafana göre ayarlarsın artık

Kısaca bunlara fazla takılma,sen sadece sürelere dikkat ediyorsun(ekrandaki boşluklar/logolar/static-image türü objeler v.s)

++

• Selam üstadlar. Sizlerden iki model için öneri istiyorum üstadlar yorumlarınızı bekliyorum.

Ürün 1

Panasonic TX-P50VT30E modeli

Ürün 2

Samsung UE55D7000 modeli

Bu iki ürünü yan yana getirip harici HDD lerden aynı anda aynı filmleri başlattım ve ikisinide takibe aldım görüntü ayarlarını sıfırladım filan. Bu işleri yaparken çevremdeki insanların da görüşlerini aldım

Sorduğum sorular şunlardı

1- Resim kalitesinde hengisi iyi

2- Hangisi daha iyi görüntü veriyor

3- sen olsan hangisini alırsın

Şimdi sorun şu ben pana dan yanayım ama aklıma takılan bi kaç sıkıntı var.

Pananın görüntüsünde anlamadığım ve ayarlarınlada o kadar uğraşsamda çözemediğim puslu bi görüntü samsung a göre tabiki ve sanki samsung daha akıcı gösteriyor gibi geldi resim görüntüleme daha canlı ve etkili ama pana da dediğim gibi soluk, puslu bi görüntü vardı bunun bi sebebi vardır sanırım yada samsung un bu modeli pana ile denk mi değildi onu anlamadım. Sizler ne dersiniz. Arkadaşlarımdan biride ST33e aldı ve çok memlun. bende GT30e ve VT30E arasında gidip gelirken bide Samsung 55D7000 çıktı. Esasında 55VT30e nasıl bide onu sorıyım sizlere onda gözüm var esas boyuttan dolayı ama vatan da yok.

Üstadlar top sizde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BooZeR_54 -- 26 Temmuz 2011; 0:20:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Deniz selamlar

Sen herhalde bu Engin in "derin" yorumlarından etkilenmedin değilmi,hani kaldırıp paneli camdan filan atabilirsinde

Ne iştir anlamadım,adam öyle saçma ve suçlayıcı Pany PDP yorumları yapmışki,inanılır gibi değil,üslup kafadan faul,panelleri rezil
    edip sümüklü hale bile getirmiş......

Şimdi baktım eMail den bana 9 kişi ulaşmış,bu ne iştir v.s diye

Can Bey bana üslup dersi verecek kişinin kendi üslubunun düzgün olması lazım ki sizin bu özelliğiniz yok bu birincisi ve en önemlisi. Var diye iddia ediyorsanız TF'den de buradan da alıntılarla aksini rahat ispatlarım.

İkincisi ve daha az önemlisi varsa bana söyleyeceğiniz mesajımı alıntı yapar söylersiniz, bu tarz konuşma hoş değil. Öyle dedikodu yapar gibi, şaban filmindeki kurnadan kurnaya laf atar gibi olmaz bu işler.

Size ulaşanlara gelince onlara da birer tane 5090 pioner verirsiniz, olmadı Z1 ayarlarsınız. Ne de olsa sık sık övündüğünüz özelliğiniz millete panel sattırmak. Burada gelir bugün şu kadar daha 5090 verdim falan anlatırsınız. Olur böyle şeyler. Allah rızası için az bulunan panellerin 2. el piyasasına el atmışsınız. Allah sizden razı olsun. Ne yapardı size yazanlar siz olmasanız...

Bu arada linkte de derin yorumlar var. Tırtıklı patates benzetmesi ise tam olarak Vatan teşhirinde gördüğüm durumdu zaten:http://forum.donanimhaber.com/m_50904697/tm.htm

• gw20 de kanal düzenlemesi yapiyordum yeni televizyona , çok dikkat ettim 20dk da bir çıktım düzenlemeden... ama gel görki a-haber hd izlerken mavi görüntüde "düzenleniyor" ve bazı harfler burn-in dediğiniz olay olmuş galiba. canım sıkıldı gece gece... yarın detaylı bakacağım pff
  • @albani teşekkürler Can hocam

tv yi açtım kanal d yi de açtım zoom 3 yaptım hiç logo falan kalmadı , sabah akşam çalışsın dursun , maksat km yapmak (zoom3 de görüntü kötü oluyor ama nasıl olsa izlemiyorum)

birde intellegent frame diye bir şey var onu açık mı tutayım kapalı mı ?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 26 Temmuz 2011; 9:27:08 >
  • 
Sayfa: önceki 800801802803804
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.