Şimdi Ara

SORUN TXP42G20E PANASONIC PLASMA TV TIRTIKLI PATATES CİPSİ GİBİ GÖSTERİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENDE TXP42G20E PANASONIC PLASMA TV VAR 1 AY OLDU ALALI

ANCAK BAZEN YAKINDAN BAKINCA NESNELERİN KENARLARINI TIRTIKLI GÖSTERİYOR

MESELA İNSAN YÜZÜNÜN ÇEVRESİNİN BİR KISMINI VEYA BİR DETAYIN KERARLARINI

TESTERE AĞZI GİBİ TIRTIKLI GÖSTERİYOR HERZAMAN OLMUYOR

MEDYA MARKETE GİTTİM ORADAKİ TV DEDE VARDI

DEMO GÖRÜNTÜ KOYMUŞLAR MEDYA MARKET KENDİ REKLAM FİLMİNDEDE VARDI

AYNI ANDA DİĞER LCD VEYA LED LERE BAKTIM AYNI ANDA ONLARDA YOKTU

AMA PANASONIC PLAZMA TV DE TIRTIKLI PATATES CİPSİ GİBİ VARDI DETAYLAR KESKİN NET DEĞİL

DETAYLARDA GÖRÜNTÜ KÖTÜLÜĞÜ VARDI DETAYLAR NET VE KESKİN DEĞİL

DİKKAT HERZAMAN OLMUYOR AMA ÇOĞUNLUKTA VAR

• Bu gün bende teknosalardan birine girdim tabiki demo gösteriyorlar ama nedense aynen dediğin gibi tüm tv lerde en iyisinden en kötüsüne benzer bir durum vardı ?

Hatta bunu izleyipte Tv alırmı insanlar diye düşündüm mağazadakilerde düşünmüşmüdür bilemem :)

Forumda Tv konusunda çok detaylı bilgisi olan arkadaşlar var yazılarını takip ediyorum elbet biri buna yorum yapar tüm tv lerinde kötü olması gibi bir durum söz konusu olamaz sanırım üstelik sizdeki model iyi bir panel takip ettiğim kadarı ile..
  • @mahçup

"yakından bakınca" demişsin ama ne kadar yakın bu??? 30-50cm mi yoksa 100cm mi???

PDP lerin pixel-pitch ölçüsü TFT-LCD den %40-%100 daha büyüktür,dolayısıyla "netlik" ve bozulma efektlerini
    farklı mesafelerden her iki panelde farklı olarak görürsün!!

Bahsettiğin duruma "jaggies effect" diyoruz,tırtıklanma ile beraber kontür bozulması ve benzeri çizgilerin bozulması
    durumudur!

A-diagonal jaggies durumu;bütün paneller gerek static-image larda gereksede moving-line
    (sabit veya hareketli çalışmada) panellerin fiziki pixel yapısı(büyüklük ve yapı itibarıyla) ve sisteminde çalışması sebebiyle
    burada bir bozulma "kaçınılmazdır"!!!

B-vertical/horizontal jaggies durumu;burada fazla bir bozulma olmaz yada siz göremezsiniz(belli belirsiz olabilir!)veya yine
    çoğunuzun görmediği kontür* bozulması,söz konusu olur,bununda panelin LCD veya PDP olmasıyla bir alakası yoktur,burada
    sadece bazı panellerde "edge-enhancement"(obje kenarlarının düzeltilmesine yönelik işlemde)çalışması daha iyi olurken bazı
    panellerde kötü/vasat veya oldukça kötü olur/olabilir!!!(ayrıca bu durum fiziki olarak panelin Hızıylada ilgilidir!!)

*Kontür bozulması;false-contouring dediğimiz ve tipik olarak şuralardan görebilirsiniz;insan suratında;göz çevresi/kaşlarda/kirpiklerde
    dudak çevresinde gibi yerlerden daha kolay görebilirsiniz ama çoğu insan bunları bilmediği için ya görmez yada anlamazbu durumun
    panel Hızıylada alakası yoktur bu arada! ancak içeriğin çekim kalitesiylede alakası vardır!

Diğer teknik detayları kafanız karışmasın diye vermiyorum.....

++
    Panel ayarlarından örneğin;

-Sharpness;gerek jaggies gerek kontür ve edge-enhancement(genel kenar düzeltme)ile ilgisi vardır

A-İçeriğe göre bu durum değişir;örneğin içerik çok soft(smooth)ise daha fazla bozulma görebilirsiniz!!bu durumda
    Sharp.ayarı(seviyesi)yükseltilecektir!

B-İçerik fazla keskin ise bu defa seviye düşürülecektir!

C-Ancak çok soft olursa bu defa keskinliğin azalması sonucunda çizgilerin netliği ve keskiniği azalıp,flu hale gelecektir!

D-Kısaca Sharpness ayarı bu jaggies ve edge-enhanc.düzeltilmesinde bir yere kadar etkilidir ama tamamen istenen seviyeye de
    getiremez!

-P-NR;içerik DVD ise veya SD&HD ext.MPlayer veya BD ise Min/Mid deneyin!!!(ancak bu ayar Prof.1/2 de etken değildir,çalışmaz!!)

-Resolution enhancer;SD lerde>>Mid/Max deneyin(zaten içeriğe göre değişir bunun ayarı!)
    HD lerde>>16;9/Zoom formatlarda etken olur!! (PC ve MPlayer ve VieraCast bağlantılarıda etken değildir!)

Bunlar bazı temel ayarlardır;bunlarla oynayarak bir yere kadar netice alabilirsiniz ama daha fazlası olmaz!
    Ayrıca her içeriktede aynı seviyede bozulma olmaz ve bazen daha fazla bazen daha az veya hiç görünmez şekilde yaklaşık her
    panel tip TV lerde böyledir!!

NOT;bu arada sen içeriklerden hiç bahsetmedin! bahsettiğin bozulmalar nerelerde yapıyor yani senin paneline hangi cihazlar bağlı??
    Receiver kullanıyormusun örneğin(buda duruma göre ciddi etkendir!)

++

• buradaki yazılanlara göre aldık ama hikayeymiş meğer

yok 600 herzmiş

5000 0000 -1 kontrasmış

çok iyiymiş hepsi hikaye arkadaşlar

bir artısı var yandan bakınca görüntü kaybı olmuyor

gerisi yalan

hızlı falanda değil medya markette tv de tenis maçı gösteriyordu

txp 42g20e plazma tv ile lcd ve led tv yan yanaydı

topu takip ettim

hemen hemen hepsinde aynı topun gölge izi vardı

bu tv abartıldığı gibi değil

haaa muadilleri led ve lcd lere göre fiyatı 500 tl civarında daha ucuz ama

1500 tlye aldım iki asgari ücret parası insanlar 2 ay ailesini geçindiriyor az para değil

arkadaşlar buraya daha doğruları yazalım lütfen vallahi pişmanım ledmi alsaydım diye

görüntü mat lcd led gibi net parlak değil istedin kadar ayarla onun kadar olamıyor

mağazaların hepsinde inceledim baktım karanlık pastel bir renkleri var

hele LG televizyonlar beyazları bembeyaz resmen ben buradayım diyor

markasını görmeden görüntüye bakınca beyazlardan anlıyorsun bu lg diyorsun

zaten şutuf dergisinde adamlar yorum yapmışlar panasonik plazma karanlık gösteriyor diye yazmışlar bu sayısında
    3d yorumlarında var

tv ayarları fana düzgün sadece dvd bağlıydı uydu üzerinden onuda skart kablusunu çıkarttım

1,5 metreden bile belli oluyor nesnelerin kenarındaki tırtıkar

yahu tırtıklı patates cipsi gibi diyorum

gidin mağazalardaki televizyonlarla mukayese edin

aynı anda diğer tv lerde bu yok

onlar düzgün gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 21 Temmuz 2011; 6:48:26 >

• yakamoz 32 beyin yazısındır

evet bende dün teknosadaki bir plazmada fark ettim kardeş ama panasonic değildi lg idi sanırım hatta lcd lerle kıyaslama yapıyorduk görüntünün daha iyi olmasını beklerken tırtıklı tırtıklı gösteriyordu..
  • Mahçup

buradaki yazılanlara göre aldık ama hikayeymiş meğer

yok 600 herzmiş

5000 0000 -1 kontrasmış

çok iyiymiş hepsi hikaye arkadaşlar

bir artısı var yandan bakınca görüntü kaybı olmuyor

gerisi yalan

hızlı falanda değil medya markette tv de tenis maçı gösteriyordu

txp 42g20e plazma tv ile lcd ve led tv yan yanaydı

topu takip ettim

hemen hemen hepsinde aynı topun gölge izi vardı

bu tv abartıldığı gibi değil

Albani üstad demişki:
    "yakından bakınca" demişsin ama ne kadar yakın bu??? 30-50cm mi yoksa 100cm mi???

PDP lerin pixel-pitch ölçüsü TFT-LCD den %40-%100 daha büyüktür,dolayısıyla "netlik" ve bozulma efektlerini
    farklı mesafelerden her iki panelde farklı olarak görürsün!!

Bahsettiğin duruma "jaggies effect" diyoruz,tırtıklanma ile beraber kontür bozulması ve benzeri çizgilerin bozulması
    durumudur!

Benimde teknosada gördüğüm durum buydu yaklaşık 1 metre uzağında durunca tırtıklı uzaklaştıkça netleşti hatta lcd led ve plazmalar karışık duruyordu panasonic en vasatlarından U serisi olan 1,5 metre uzaktan aynı etkiyi en az veren gibi duruyordu

1,5Ay kadar önce antalya Vatandaydım bahsettiğin plazmayı yakından gördüm ve gayet güzel gösteriyordu..Belki ayarlarda vardır birşey işi bilen arkadaşlar sana ayarlar konusunda yardımcı olur bu cihazların baya karışık ayarları var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualFrog -- 21 Temmuz 2011; 9:08:41 >

• Tırtıklı gösterme panasonic plazmaya has bir durum değil. Bütün plazmalar teknolojileri gereği böyledir.

Bu zevk meselesi. Tırtıklı ama renkleri daha doğal daha "tane tane" dir (yani ayrıntıyı daha fazla gösterir). LCD lerde o tırtıkları görmezsin ama onlarda renkleri fazla içiçe verip ayrıntılarla sorun çıkarırlar.

-- örneğin bir film de aynı sahneleri durdur iki televizyonda bir kişininin yakın çekim yüzüne bak . plazmalar tırtıklı olabilir ama daha ayrıntılı gösterir yüzhatlarını.Yüzhatlarındaki ince ayrıntılar çok daha net görülür. Ama LCD de o tırtıkları görmezsin ama ayrıntı kesinlikle daha azdır.Daha flu renkler daha içiçe geçmiştir.(ama ortada bir renk cümbüşü vardır siyah beyaz ve renkler abartılıdır

Ben de almadan önce baya karşılaştırdım. Kendi önceliklerini belirlemelisin.Önceleri plazma derdim ama renklerinin daha donuk siyah ve beyaz seviyelerinden dolayı sonunda lcd led lere karar verdim.

Biri birinden üstün değil ZEVK MESELESİ. KARARINIZI ONA GÖRE VERİN

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips ve Ps3 görüntü sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu televizyonu almam da yorumları ile başta "Albani" olmak üzere panasonic bölümüne yazı yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. İnsanlar televizyon alırken büyük beklentilere giriyorlar. Sd yayınları halen CRT televizyonlar dışında kaliteli gösteren hiç bir televizyon yok. Bunun nedeni televizyonların özellikleri değil, yayınların kalitesizliği. Dolayısıyla isterseniz 7.000-tl verin led alın yine CRT'deki kaliteyi alamazsınız.

Ama plazmalar asıl üstünlüğü hd yayınlarda, bluray ve mkv'de gösteriyor. Bu televizyonun THX diye bir modu var. Bu modu açın bir hd film izleyin bence fikriniz kesinlikle değişir. Ben bu televizyonu alırken orta sınıf bir görüntü alacağımı zaten biliyordum. Zaten 1.600-TL verip fazlasını beklemek saflık olur. Ama şunu biliyorum, film izlerken aynı paraya hiç bir lcd televizyonda bu kaliteyi yakalayamazdım. Tabi bunlar kesinlikle sadece benim kişisel fikrim. Ben bu televizyonu yalnızca film izlemek ve ps3'te oyun oynamak için kullanıyorum.

• arkadaşlar her zaman yapmıyor ama dikkat edin dalga dalga dalga dalga göreceksiniz
    trtıklı patates cipsi gibi veya çatıya döşenen çinko levhalar gibi görüntü eğri eğri dalgalı dalgalı eğer panasonıc plasmanız varsa
    ama mağazalardakinde de var baktım panasonıc tüm ürünlerinde var kiminde çok var kiminde az var ama diğer markalarda okadar yok veya hiç yok diyebilirim
  • Bence biraz abartmışsınız. Televizyonu almadan önce hangi boyutta alacağınızı düşünmüşsünüzdür. Boyut küçüldükçe kusurları görmeniz zorlaşır. CRT tv de en büyük ekran 82, siz 42 inç yani 106 ekran tv alıyorsunuz. Camera pan-scan durumunu bilirsiniz, yani kamera dönerken görüntüdeki cisimlerin bulanıklaşmasını. Bunu ben panel tv aldıktan sonra farkettim, geçen babamlarda 63 ekran CRT de yine panscan durumunda bunun var olduğunu gördüm. Eskiden farketmiyormuşum bunu anladım. Sizde panelin dibine girip bunları incelerseniz daha ne kusurlar bulursunuz. Büyük ekran CRT lerde piksel aralıklarının geniş olması nedeniyle yakından baktığınızda bu aralıkları çizgiler halindegörmeniz durumunada CRT tv ler berbat görüntü veriyor diyormusunuz?
    Ne plazma ne de panasonic fanatiğiyim, hatta bu konuda takım tutmuyorum ama söylediğiniz durum biraz abartı. Şu an benim ufaklık tv izliyor TRT Çocuk açık çizgi film Pepee var yakından baktım dediğiniz olay yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnizca

Bence biraz abartmışsınız. Televizyonu almadan önce hangi boyutta alacağınızı düşünmüşsünüzdür. Boyut küçüldükçe kusurları görmeniz zorlaşır. CRT tv de en büyük ekran 82, siz 42 inç yani 106 ekran tv alıyorsunuz. Camera pan-scan durumunu bilirsiniz, yani kamera dönerken görüntüdeki cisimlerin bulanıklaşmasını. Bunu ben panel tv aldıktan sonra farkettim, geçen babamlarda 63 ekran CRT de yine panscan durumunda bunun var olduğunu gördüm. Eskiden farketmiyormuşum bunu anladım. Sizde panelin dibine girip bunları incelerseniz daha ne kusurlar bulursunuz. Büyük ekran CRT lerde piksel aralıklarının geniş olması nedeniyle yakından baktığınızda bu aralıkları çizgiler halindegörmeniz durumunada CRT tv ler berbat görüntü veriyor diyormusunuz?
    Ne plazma ne de panasonic fanatiğiyim, hatta bu konuda takım tutmuyorum ama söylediğiniz durum biraz abartı. Şu an benim ufaklık tv izliyor TRT Çocuk açık çizgi film Pepee var yakından baktım dediğiniz olay yok.

bencede siz tam okumamışsınız bayım herzaman her görüntüde yok ama %45 görüntide var diyebilirim pepee de olmaya bilir komple ekranı kaplamıyor yer yer oluşuyur bazem yarısını bazen el kadar yeri kaplıyor

• quote:

Tırtıklı gösterme panasonic plazmaya has bir durum değil. Bütün plazmalar teknolojileri gereği böyledir.

Bu zevk meselesi. Tırtıklı ama renkleri daha doğal daha "tane tane" dir (yani ayrıntıyı daha fazla gösterir). LCD lerde o tırtıkları görmezsin ama onlarda renkleri fazla içiçe verip ayrıntılarla sorun çıkarırlar.

-- örneğin bir film de aynı sahneleri durdur iki televizyonda bir kişininin yakın çekim yüzüne bak . plazmalar tırtıklı olabilir ama daha ayrıntılı gösterir yüzhatlarını.Yüzhatlarındaki ince ayrıntılar çok daha net görülür. Ama LCD de o tırtıkları görmezsin ama ayrıntı kesinlikle daha azdır.Daha flu renkler daha içiçe geçmiştir.(ama ortada bir renk cümbüşü vardır siyah beyaz ve renkler abartılıdır

Ben de almadan önce baya karşılaştırdım. Kendi önceliklerini belirlemelisin.Önceleri plazma derdim ama renklerinin daha donuk siyah ve beyaz seviyelerinden dolayı sonunda lcd led lere karar verdim.

Biri birinden üstün değil ZEVK MESELESİ. KARARINIZI ONA GÖRE VERİN

Yahu ne alaka lcd ler plazmalardan hd görüntüde çok daha detaylıdır.Özellikle detay sahnelerde aradaki fark dahada belli olur.Düz mantıkla bakarsak zaten Plazmaların piksel boyutu daha fazla olduğundan detayları yansıtması zordur.Mesela pio 5090 la lcd yi aynı görüntüde yanyana bakarken orman sahnesinde lcd yaprakların üzerindeki damarları net biçimde gösterirken 5090 da gözükmüyordu.

Şu plazmaların bu kadar gazlandığı başka bir forum yoktur zaten.Karanlık,detaysız,beyazları griye çalan,soluk,buram buram ısı yayan panel doğru renk verse nolur vermese nolur.Plazmaların kralı 5090 ı hd yayında samy spva panellerden gözle görülür tek üstünlüğü renk doygunluğu gerisi fasa fiso.Buradaki yazıları okuyup plazma almaya gazlanan vatandaşlar önce bir lcd panelle yanyana görsün sonra karar versinler.Sonra hayal kırıklığı olmasın.

• quote:

sn.groll

Çok fena sallamışsın!

Bari işin içine Pio yu hiç sokmasaydın,çünkü çok "fasa-fiso" olmuş yorumların

Bu arada sende hangi panel var?

Sallancak bişey yok hocam görünen köy kılavuz istemez.Hadi ben sallıyorum burdakilerdemi sallıyor ? 5090 ve nice pdp leri çok defa aynı kaynakta yanyana izledim.(Hatta o zamanlar 5090 ilk çıktığında bir heves gidip incelemiştim)Lcd lere göre 1080p lerde çok daha detaysızlar(zaten crt gibi büyük piksel boyutunda olan bir panel nasıl ince detayları verebilirki?).Siyahlar ve renk doygunluğu hakkında başarılı ancak siyah uğruna beyazlar resmen griye dönmüş renkler soluk bir hal almış(zaten max candela(cd) değeri lcd lere göre çok düşük bu yüzden kontrastlarıda düşük)Görüntüler karanlık,soluk,detaysız lcd lere göre.Kimsenin de gidip panel alırken doğru renk aradığını sanmıyorum.Kimsede kartal gözü olmadığına göre bazı şeylere fazla takılmamak lazım.İsterseniz sizde imkanınız olursa testleri bir kenara bırakıp pdp ve lcd 2 paneli yanyana koyun ve sokaktan geçen sıradan 10 vatandaşı çevirip hangi görüntünün iyi olduğunu sorun?Hatta elinizdeki tosh un yanına bir pdp koyup aynı kaynağı açın ve kendi ailenize bir sorun.Eminim 10 da 9 u lcd den yana olacaktır.(lcd lere özgü görüntü parametreleri plazmalardakinden daha fazla göze hoş geldiği için,kısacası genel bir zevk meselesi)Ama ne hikmetse bu forumda plazmalar fazla gazlanıyor alanların bir kısmı burdaki gibi hayal kırıklığıyla karşılaşıyor.Arada kral çıplak diyenler susturuluyor.Bana göre yanlış en başta,plazmalar ile lcd paneller kesinlikle aynı katagoride değerlendirilmemeli.Panel alcaklar önce plazmamı lcd mi buna karar vermeli sonra içlerinde eleme yapmalı.5090 iyi panel evet,ancak plazmalar içinde iyi.İstediğin ayarı,kalibrasyonu yaparsan yap bir lcd panel karakterizasyonuna ulaşamazsın bunun terside geçerli.

• @mahcup, o zaman şöyle diyeyim bende o sorun yok. Çok dikkatli izlerim tv yi.

Forumda plazmaların gazlandığı konusunda @groll a katılmamak mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

quote:

sn.groll

Çok fena sallamışsın!

Bari işin içine Pio yu hiç sokmasaydın,çünkü çok "fasa-fiso" olmuş yorumların

Bu arada sende hangi panel var?

Sallancak bişey yok hocam görünen köy kılavuz istemez.Hadi ben sallıyorum burdakilerdemi sallıyor ? 5090 ve nice pdp leri çok defa aynı kaynakta yanyana izledim.(Hatta o zamanlar 5090 ilk çıktığında bir heves gidip incelemiştim)Lcd lere göre 1080p lerde çok daha detaysızlar(zaten crt gibi büyük piksel boyutunda olan bir panel nasıl ince detayları verebilirki?).Siyahlar ve renk doygunluğu hakkında başarılı ancak siyah uğruna beyazlar resmen griye dönmüş renkler soluk bir hal almış(zaten max candela(cd) değeri lcd lere göre çok düşük bu yüzden kontrastlarıda düşük)Görüntüler karanlık,soluk,detaysız lcd lere göre.Kimsenin de gidip panel alırken doğru renk aradığını sanmıyorum.Kimsede kartal gözü olmadığına göre bazı şeylere fazla takılmamak lazım.İsterseniz sizde imkanınız olursa testleri bir kenara bırakıp pdp ve lcd 2 paneli yanyana koyun ve sokaktan geçen sıradan 10 vatandaşı çevirip hangi görüntünün iyi olduğunu sorun?Hatta elinizdeki tosh un yanına bir pdp koyup aynı kaynağı açın ve kendi ailenize bir sorun.Eminim 10 da 9 u lcd den yana olacaktır.(lcd lere özgü görüntü parametreleri plazmalardakinden daha fazla göze hoş geldiği için,kısacası genel bir zevk meselesi)Ama ne hikmetse bu forumda plazmalar fazla gazlanıyor alanların bir kısmı burdaki gibi hayal kırıklığıyla karşılaşıyor.Arada kral çıplak diyenler susturuluyor.Bana göre yanlış en başta,plazmalar ile lcd paneller kesinlikle aynı katagoride değerlendirilmemeli.Panel alcaklar önce plazmamı lcd mi buna karar vermeli sonra içlerinde eleme yapmalı.5090 iyi panel evet,ancak plazmalar içinde iyi.İstediğin ayarı,kalibrasyonu yaparsan yap bir lcd panel karakterizasyonuna ulaşamazsın bunun terside geçerli.

ben kendi adıma 9 gen. pioneer dan daha iyi film görüntüsü veren bir panel daha görmedim, gören olduğunu da sanmıyorum. siyah detayı ve seviyesi inanılmaz. bunun yanında doğal renk üretimi yine inanılmaz. hareketli sahnelerdeki kontrolü yine inanılmaz. bu paneli alıp kötü bir kaynak veya uydu alıcı ile alacağınız sonucu mahvetmek tabi kullanıcıların elinde oda ayrı konu. tabi flat panel kullanıcılarının belki %95 hitap eden bir tv değil çünkü doğal renkler bilmeyen için soluk, mat, karanlık zannediliyor. bunun yanında bu panelde benim gördüğüm kadarı ile düzgün ayarlanmış ise beyazın gri olması gibi bir durum söz konusu değil. sizin izlediğiniz yerde sanıyorum ayarlarda hata yapılmış.

plazma gazlaması ne demek yahu, yani yeni panasonic vt30 öneriliyor bu tv haketmediği şekilde mi övülüyor mesela?

• Sn.Groll iyi günler

Dün sana "salladın" demiştim,bugün ise "battın" diyorum

Arkadaş sen yorum filan yapma,yada şöyle yap Pio yu ayır bir kenara,sonra gel tartışalım,ayrıca sende hangi panel var???

Ayır kardeşim Pio yu,bu "derin yorumlarından"!! ne alaka Pio ile onuda anlamadım,bir Pio vardır bu alemde bir "Diğerler"i
    vardır,sen gel biz seninle o "Diğerleri" tartışalım,hatta Pany yide buna dahil edelim ki buda zaten "Diğerleri" içindedir!!

"kontrastları" düşük demişsin ya orada zaten bitmişsin,komik duruma düşüyorsun artık!

Yoksa sen sallamacı özellikle Samy ve LGE nin veya Phil katalog değerlerine bakarakmı "kontrastları" düşük diyorsun
    Sen elindeki panelin CR değerinini ne olduğunu biliyormusun acaba!(bana panelini bildir sana söyliyeyim kaç CR değerinde o panelin!)

Konu hk.hiç bir şey bilmediğin aşikar(teknik olarak)

Bari işi geyiğe vurda,hiç olmazsa muhabbet daha tatlı gitsin

Sana bir bilgi daha vereyim,bugün için hala dünyada TFT-LCD kategorisinde tek bir panel vardır "Referance" olan ve bu panel hangisi biliyormusun?

Samy 52F96(2007 Model) bir tek bu panel LCD ler içinde Referance kabul edilmektedir ve prof.LCD Testlerinde de yine bazı referans mukayesesi
    buna göre yapılmaktadır!!

Diğer yandan Referance olan tek Marka ise Pio lardır(hem genel Display üniteleri bazında hemde PDP bazında v.s)!!

Dünyada 2.elde hala satılan tek panelde Pio lardır(diğer paneller ya satılamaz yada komik fiyata belki 2.elde satılabilir ama Pio ların bir piyasasaı vardır)

Ben daha geçen hafta bir arkadaşa 5090 satın aldırdım 4,8 kağıda,bu hafta bir panel daha gidiyor yaklaşık o civara ve bu fiyat yaklaşık 1,5 senedir aynıdır!!
    USA/Canada/UK yide takip ediyorum;özellikle IFC yapılmış Pio lar bayağı ciddi pahalı satılıyor!!!
    ELITE ler inanılmaz pahalı listeleniyor ve müşteri zaten sonunda çıkıyor,Avrupada ise IFC li KRP ler ciddi aranıyor buda fiyatı tetikliyor

TR de durum G9 Pio lar için yaklaşık böyledir ve mutlaka satılıyor,ama ben çoğuna önce odunu veriyorum aman satmayın diye
    bir kaç arkadaşı böyle caydırdım,sanırım en Tolga caydı satmaktan diğer yandan kafasına illa koyan ise satıyor onada müşteriyi
    buluyoruz zaten!! benim elimde sırada 4 kişi var 5090 için bekleyen

++

Dolayısıyla sen Pio ları ayır bir kenara ve öyle yorum yapsana,zaten burada konu başlığı Pany VT3x,varsa bilgin veya bu panel hk.incelemen v.s
    bunları paylaş bizimle,sayende herkes sebeblensin zaten kasıtlı olarak vede yalnış bilgilerle bir sürü şey saçmalamışsın,kalkıp 5090 ı bile
    yerin dibine neredeyse sokmuşsun,yaw el-insaf kardeşim,fanatiklik anlarım ama bu kadarıda fazla yani,sen ayrıca hangi paneli kullanıyorsun
    Samy cimisin yoksa Sony cimisin,yada hangi panel var sende???

Sonuçta Pio yu ayır sen bir kenara orada dursun,diğerlerleni istediğin kadar eleştir hatta ver odunu bunlara yada gel beraber verelim odunu

Ama Pio filan dersen,ciddi çuvallarsın

Eyvallah

CAN++

• quote:

"kontrastları" düşük demişsin ya orada zaten bitmişsin,komik duruma düşüyorsun artık!

Yoksa sen sallamacı özellikle Samy ve LGE nin veya Phil katalog değerlerine bakarakmı "kontrastları" düşük diyorsun
    Sen elindeki panelin CR değerinini ne olduğunu biliyormusun acaba!(bana panelini bildir sana söyliyeyim kaç CR değerinde o panelin!)

Konu hk.hiç bir şey bilmediğin aşikar(teknik olarak)

Yahu kontrastın ne olduğunu çok iyi bilirim hatta senden daha iyi bilirim.Hayatımda hiçbir zaman katolog değerlerinide göz önüne almamışımdır.Kontrast olayı bana göre göreceli bir kavram ve şu anda pratikte geçerliliğini yitirmiştir.Birim alan başına düşen ışık şiddetinin en az olduğu yer(siyah),en fazla olduğu yer(beyaza)oranıdır.Ancak burada pratikte şu anda ulaşılan günümüz panellerdeki siyah seviyesi arasındaki farklar gözle görülemeyecek yada önemsenmeyecek boyuttadır.Siz gözünüzle 0.01cd\m2 lik bir değeri 0.001 cd\m2 lik bir değerden ayırt edemezsiniz ama aynı beyaz seviyesi iki panelde kontrast farkı 10 kat farkeder.Pratikte ise hiçbirşey farketmez. 5090 kontrastının fazla olması tamamen siyah seviyesi yüzündendir.Aynı başarı beyazlarda yoktur mesela(plazmaların genel sorunu bu bence).Bu plazmalardaki max aydınlanma oranı düşüklüğünden ötürü renkler lcd lerdeki gibi canlı değil soluktur.Sizde iyi bilirsiniz ki samsung bu değeri yükseğe çekerek görüntüleri daha canlı hale getirmiştir(Sizin tabirinizle vivid)..Bu yüzden kontrast değeri hiçbir anlam ifade etmez benim gözümde bunun yerine min aydınlatma ve max aydınlatma değerleri ayrı ayrı yazılmalı buna göre değerlendirilmelidir.Yazına gelirsek ben elimdeki panelin cr değerinide,min cd ve max cd değerinide çok iyi biliyorum senin söylemene gerek yok.

quote:

Samy 52F96(2007 Model) bir tek bu panel LCD ler içinde Referance kabul edilmektedir ve prof.LCD Testlerinde de yine bazı referans mukayesesi
    buna göre yapılmaktadır!!

Diğer yandan Referance olan tek Marka ise Pio lardır (hem genel Display üniteleri bazında hemde PDP bazında v.s)!!

Piolar bu kadar başarılıysa neden dükkanı kapadı ? Neden piyasada pio nun esamesi okunmuyorken piyasayı samsung\sony\lge domine ediyor?Pazarlama,kozmetik diyip işin içinden sıyrılabilirsin.Ama ben sana çok somut örnek veriyim.Gittiğim tüm elektronik marketlerde insanlar ledleri,lcd leri incelerken pionun önünde kimse yok.Hatta darty ve mediamarkette birkaç kere gittiğimde paneli açmamışlardı bile(6090).Neden diye sorduğumda adam satışı çok yavaş gidiyor bizde elektrik yakmasın diye açmıyoruz demişti.5090 ın önünde ise kimseler yoktu.Ledlerin o canlı,parlak,detaylı görüntüsüne bakan insanlar gidip karanlık,detaysız,soluk pahalı pdp lerin yüzüne bile bakmıyorlar.

Sizde kendinizi kandırmayın sürekli pioları iteleyip duruyorsunuz ama kendiniz 2 tane lcd panel kullanıyorsunuz.Kendinizin bile inanmadığı o test sitelerinin yorumlarını okuyup burada caka satıyorsunuz.Kendiniz bizzat pany g20 leri burda önermenize rağmen gidip gördükten sonra sizi açmadığını söylemiştiniz geçen sene.Size önerim hala geçerli elinizdeki sv685 ile pany-pio bir pdp yi 1080p de yanyana aynı şartlarda koyun ve sıradan insanları çağırıp görüş alın.Siz bana avforumdan,test sitelerinden değer verirken ben size somut gözlemlerimi söylüyorum.Bırakın saçma sapan insanların göremeyeceği değerleri vermeyi resmin bütününe odaklanın.Kimse elinde kalibrasyon cihazıyla tv almaya gitmiyor.

quote:

Dünyada 2.elde hala satılan tek panelde Pio lardır(diğer paneller ya satılamaz yada komik fiyata belki 2.elde satılabilir ama Pio ların bir piyasasaı vardır)

Ben daha geçen hafta bir arkadaşa 5090 satın aldırdım 4,8 kağıda,bu hafta bir panel daha gidiyor yaklaşık o civara ve bu fiyat yaklaşık 1,5 senedir aynıdır!!
    USA/Canada/UK yide takip ediyorum;özellikle IFC yapılmış Pio lar bayağı ciddi pahalı satılıyor!!!
    ELITE ler inanılmaz pahalı listeleniyor ve müşteri zaten sonunda çıkıyor,Avrupada ise IFC li KRP ler ciddi aranıyor buda fiyatı tetikliyor

TR de durum G9 Pio lar için yaklaşık böyledir ve mutlaka satılıyor,ama ben çoğuna önce odunu veriyorum aman satmayın diye
    bir kaç arkadaşı böyle caydırdım,sanırım en Tolga caydı satmaktan diğer yandan kafasına illa koyan ise satıyor onada müşteriyi
    buluyoruz zaten!! benim elimde sırada 4 kişi var 5090 için bekleyen

Pioları siz gazlamassanız kimse gidip 2 senelik garantisi bitmiş panele 5 kağıt vermez.Buna rağmen halada satılmıyorlar neyseki.İnsanlar gidip 55'' faturalı,garantili,3d destekli sıfır panel almak varken neden gidip 2.el garantisiz bir panele 5k para versinler?Satanlar acaba neden satıyor orasıda ayrı bir soru işareti.Siz gazlıysaksınız panel para edicek,satanlarda gidip sıfır,garantili yeni nesil 3d bir panel alıcak.Alın kendi takıldığınız forumdan satılan yada gazlamanıza rağmen satılamayan 5090 lar.Nerde o 5090 bekleyen 4 kişi ?

http://forum.displayreport.net/2-el-goruntu-ve-ses-sistemleri/

quote:

Dolayısıyla sen Pio ları ayır bir kenara ve öyle yorum yapsana,zaten burada konu başlığı Pany VT3x,varsa bilgin veya bu panel hk.incelemen v.s
    bunları paylaş bizimle,sayende herkes sebeblensin zaten kasıtlı olarak vede yalnış bilgilerle bir sürü şey saçmalamışsın,kalkıp 5090 ı bile
    yerin dibine neredeyse sokmuşsun,yaw el-insaf kardeşim,fanatiklik anlarım ama bu kadarıda fazla yani,sen ayrıca hangi paneli kullanıyorsun
    Samy cimisin yoksa Sony cimisin,yada hangi panel var sende???

Sonuçta Pio yu ayır sen bir kenara orada dursun,diğerlerleni istediğin kadar eleştir hatta ver odunu bunlara yada gel beraber verelim odunu

Ama Pio filan dersen,ciddi çuvallarsın

Ben ne sony Cİ ne samy Cİ nede bir markayı gazlayan birisiyim.Onlar bana özgü şeyler değil.Ben o Cİ lerden değilim.5090 ı kötülediğim yok plazmlar içinde hala 1. ancak plazmalar içinde.Siz lcd&plazmaları aynı kefeye koyup değerlendirip saçma sapan test değerleriyle milleti yanlış yönlendirdikçe bende karşı durmaya devam edicem.Plazma ve lcd görüntü karakterleri birbirinden farklıdır,çalışma sistemleride farklıdır.Benin kişisel zevkim lcd lerin çok daha göze hoş gelen,detaylı,canlı renkler vermesidir.Büyük çoğunluğunda bu yönde olmuş ki pio bile pdp dükkanını kapamış şimdi lcd üretmek için gün sayıyor.Demek istediğim umarım anlaşılmıştır, herşey kimsenin gözüyle farkedemeyeceği test sayılarından ibaret değildir.Gidin kendi gözlerinizle görün ve içinize sineni alın.TV işi matematik değil zevk işidir.

quote:

Eyvallah

CAN++

Eyvallah

GÜROL--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 25 Temmuz 2011; 17:52:45 >

• Bu başlıktaki tartışmayı hayretler içinde izliyorum. Bu televizyonu bizzat evimde 1 aydır kullanıyorum ve alırken mağazada (vatan) inanın hiç bir lcd ile karşılaştırmadan aldım. Bunda sebep panasonic başlığındaki arkadaşların yorumları idi. Tek baktığım şey renklerin gerçekçiliği (aşırı parlak olmaması) ve benim çoğu lcd de en nefret ettiğim şey olan akıcılık probleminin olmaması idi. Mağazada tvlerin karşısına geçerek aralarındaki farkları bulmaya çalışmak ve yorum yapmak inanın gerçekten komik. Çünkü hiç biri gerçek ayarları yapılmadan tamamen bilinçsiz çalışanlarca kuruluyor ve kaynak görüntünün ne olduğu belli değil. Mağazaya gelen kişilerin hangi televizyonların başında toplandığının tespitine yapmak da ayrı bir inceleme konusu. Oraya gelen vatandaş Ali amcam tv'nin türünden çok hangisi daha ucuz ve en büyük ona bakıyor zaten.

Ben bu televizyonda media player ile izlediğim her 720p -1080p filmden sonra, donanım haber forumlarının aslında ne kadar faydalı olduğunu ve bilinçli kullanıcıların da bulunduğunu bir kez daha anlıyorum. Albani hocamın görüşleri tabi ki önemli ama panasonic başlığındaki onca kullanıcıya da adeta koyun yerine konması çok çirkin. Kimse sadece başkası gazlıyor diye bir televizyonu bu kadar övmez ya da pişman olmuşsa susmaz. Yıllardır evimde ve sinemada film izliyorum. Özellikle biz evde film izleyenlerin en büyük isteği, televizyondaki görüntünün, sinema perdesindeki görüntü kalitesine yaklaşmasıdır. (bakın cayır cayır canlı renklerden bahsetmiyorum akıcılık ve gerçek renkler kastettiğim) Ve bu televizyon bana bu konuda fiyat/performans olarak en iyisini sunuyor.

• quote:

Sn.groll

Diğer "boş" yazdıklarını geçip sana Pio dan bahsedeceğim;

Bana pio dan bahsetmenize gerek yok.Zira bizzat çok kez karşılaştım kendileriyle.Siz yazılarını pdp CİLERE yazın.Benim zevkime uymuyor zira.Genel kullanıcıların ezici çoğunluluğuna uymamış olacakki pio dahil pdp dükkanını kapatıp lcd ye yöneldi.Sizin kullandığınız 2 panel dahi lcd.Siz hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz ve sürekli aynı şeyleri tekrarlayıp forward ediyorsunuz.Madem bu kadar pio ve pdp cisiniz satın sv-zf yi gidin pio alın.Saygılar..
  • İşte seninle benim aramdaki fark bu!

1-Ben 5090 alacağım zaman,"bütçem uygun" değildi! ardından da nokta atışlı ve TR de tamamını benim sattırdığım 46ZF355 almıştım!
    ve 5090 ilede arasında 2,5 kağıt fark vardı+bir sürüde taksitlerim vardı v.s dolayısıyla 5090 almam mümkğn değildi ve ben almak
    istediğim zaman ise fiyatı yine pahalıydı ama bu arada bende ZF yi almıştım,ardından panel "efsane" çıkınca(bunuda gidip açtığım ZF
    başlığından öğreneceksin!)vede o saatten sonra bunu satıpta 5090 alamayacağım için yaklaşık 1,5 sene kullandım,ancak üzerindeki
    Samsung S_PVA nın Modülün tüm panellerde VSL hatası çıkarmasıyla bizde "mecburen" TNB den değişim sonucu çokta üzülerek
    başka panellere transfer olduk veya para iadesi alındı v.s

ZF kullandığım süreçte zaten 5090 almaya gerek yoktu,kaldıki bu panel 2007 guide 2008 modeldir;halen dünyadaki en hızlı paneldir
    Bakınız bu panelin 50Hz ile yaptığı işleri sizlerin veya benim şuandaki SV dahil paneller 100/200/400Hz RR ile bile yapamıyor!

Pio nun ve diğer tüm panellerin çuvalladığı cam-pan-scan/bluringe yatma v.s olaylarında ZF ler "sıfır hatalıdır" ve bugünden halen
    en hızlı panel budur(teknik değerlerini ve yaptığım CRT testlerini filan geçiyorum,moraliniz bozulmasın diye vede Italyanlar buna
    sonunda "Ferrari355" adını takmışlardır

ZF başlığına geleceksin ve bir Allahın kulunun tek bir şikayetini göremeyeceksin ve banada tek bir eleştiri göremeyeceksin ......yaw Hocam bizi
    yaktın.... gibisinden ve ben TNB ile çok ciddi kavga ettim o zamanlarda,yetmedi Tosh/UK ilede papaz oldum,beni BAN ettiler sonunda,ben şimdi
    Tosh/UK bir şey yazamıyorum veya yazsamda cevap vermiyorlar/veremiyorlar
    AVF den tüm msglarımı silip ceza verdiler o zaman!
    Bizde diğer İngiliz arkadaşlar ile başka işler yaptık v.s

Aslında bizim tepkimiz böyle süper bir panelden mahrum kalamız idi,USA/Canada da çok ciddi kavgalar oldu o zamanlarda,hepside panelin
    süper olup,başımıza bunların gelmesiydi!

Bir Amerikalı panelde VSL(çizgi hatası)çıkınca,ne alacağım korkusuyla panelini bile değiştirmedi ve 24 aylık Garantisi dolmuştu ve bunun gibi
    panelini özellikle USAda kullanan çok ikişi vardı!!
    Adam ne alacağım diye komplekse girip,ne panelini değiştirdi nede panelinden ayrıldı!

Veya kimisi daha sonra ZF yi mecburen değiştirince örneğin onun yerine Sony/Pio/Pany/Phil v.s aldı ve bazı durumlar oluyordu bu panellerde ve genelde hep şunu yazıyorlardı;;
    böyle bir sıkıntı ZF de olmuyordu veya bazıları Pio ile değiştirmiş(orada değişimler illa aynı panelle olmuyor ve Satıcı firma size alternatif paneller sunuyor sizde
    değişime giren panel bedeli kadar olan herhangi bir panel seçebiliyorsunuz veya fark verrerek daha pahalı bir panelde alabiliyorsunuz)

Adam Pio kullanıyor;ZF de bu hata yoktu diyor

Bunlar genelde Hıza ait sorunlar oluyordu!

Ben arada Pio başlığına giripte milletin özellikle Digitürk maç yayınlarındaki falsoları yazdıkça hep gülüyordum çünkü bizde bunların hiç birisi
    yoktu!! banada acaip uyuz oluyorlardı

2-SV685 maceram ise yine 5090 ların olmadığı vede bittiği zamana gelmiştir;bizim panelde mecburen değişime girince ZF yi verip,ama 8 aydırda
    gizlice izlediğim(USA/UK/Almanya dan) SV685 paneli kaptım ve bu panelin neredeyse tamamını(sanırım 2500/3000 adet getirdi TNB)ben sattırdım,
    başlığına bakarsanız "sıfır sorun";3000 panelden sanırım Servise dönen(genelde MB hatası)10-15 panel ancak olmuştur ve bu oran Pio dan
    sonra bir rekordur diğer Markalarla uzaktan yakında hiç bir alakası yoktur ne SW nede HW hatası olarak!!
    Panelin içinide açtım ayrıca malzemeyide çok iyi bilir vede tanırım!! Modüle kadarda dağıttım ayrıca!
    HW olarak Loewe/B&O ve Sharp XS1 hariç piyasadaki en kaliteli paneldir SV ler

Ama bu panel çok çok iyi olmasına rağmen,bir efsane ZF gibide değildir ve bunuda ta en başından beri yazdım,herkes ne aldığını bilsin diye bir Allahın
    kulu çıkmadı şikayet eden veya beni yaktınız diyen

Dolayısıyla ben çok iyi nokta atışı yaparım,milletin adı sanı duyulmamış ama çok sıkı panellerini bulup çıkarırım vede çok ciddi sattırırım ve bunlar sallama
    veya palavra bilgi veya buna benzer işlerle olmaz!

ZF den sonra durum SV dede böyle olunca,benim doğal olarak 5090 a gitmem gerekmedi,ancak çok net yazıyorum,ZF işim olmasaydı,o zamam mecburen
    bir şekilde zorlanarak zaten elim mahkum 5090 alacaktım ama diğer aldığım panellerde gerek o zaman gereksede bugün piyasada bulunan en iyi
    TFT-LCD paneldirler
    En iyisi demek içinde sallama ile değilde kullanıcı yorumları ve buna benzer doneler olacaktır elinizde! vede sıfır şikayet vede sıfır hata ile gittik(ZF deki
    özel durum hariç)

Gideceksiniz en başından beri ZF yi bir güzel okuyacaksınız,zaten çoğu msg larda benimdir orada NEDEN??
    Sorun sıfır çünkü

USA da bakıyorsunuz,kullanan çok fazla ama yazan hiç yok NEDEN!
    AVF de herhalde en son msg benim kalmıştı,NEDEN! üstelik UK de TR nin en az 10 katı ZF satılmasına rağmen,bizim başlık sinek avlıyordu!
    Aynı şekilde USA/UK de SV başlığıda sinek avlıyor sayılır,NEDEN!

Sonuç olarak benim 5090 a transfer olacak durumum yoktu,bugünde yok ama seneye panel gümlerse(bu S_PVA ları ben aşırı severim)
    ama acaipte riskli Modüllerdir,dünyada meşhurdur bu meretler sorun çıkarmada ama benim için Sharp ı bir kenara koyarsam S_PVA lar süperdir
    Ben bu işte riske bayılıyorum! ancak yinede bir sorun çıkarsa,ve ZF/SV gibi nokta atış yapabileceğim bir panel yoksa elbette gidip 2.el 5090 alırım,
    ben nasılsa kendime olursa anında bulabilirim Pio

+++
    Genelde bana hep sorarlar,beni iyi takip etmeyenler veya tanımayanlar v.s.....Hocam sen hep Pio diyorsun veya PDP diyorsun ama kendin
    neden LCD kullanıyorsun.......diye????

Bu yukarıdaki cevabımı ara sıra yazarım bende

Ama beni tanıyanlar,bunu hiç sormazlar!

Ayrıca ben sapla-samanı ayırt ediyorum!

"Pio ve Diğerleri" lafı TR de bana aittir,ama bu lafı ilk söyleyenler ise Amerikalılardır

ZF içinde UK de "The Legandary" panel demişlerdir veya Italyanlar Ferrari355 demişlerdir v.s v.s

DH de aslında,başlıkları çok dikkatli okursanız çoğu şeyi çözersiniz,şayet kasıtlı değilseniz,fanatik değilseniz

++

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.