Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • albani hocam aynen durumu anlamışsınız.

iki tane kırmızı piksel sabit duruyor diğerleri yer değiştiriyor. hatta bazen üç tanesi dışında görünmüyor. kontrol edince başka yerde çıkabiliyor.
    ilk defa denk geldim böyle bir duruma!

yarın tekrar servis çağıracağım. adamı dövebilirim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinematör -- 24 Şubat 2013; 23:30:01 >

Orijinalden alıntı: Bianconero

FW güncellemesini kuruluma gelen servisten istemiştim fakat aratınca güncel yazmıştı ekrana.

ISF dediğin nedir IFC mi ? hani şu saçma sapan görüntüyü bozan özellik ? o hep kapalı zaten.izleme modları arasında hız fark etmiyor.görüntü çok sallanıyor.tüplü monitörden açtım aynı videoyu HD gibi oynattı

önceki panasonic lcd tvde bu sorunların hiçbiri yoktu.lcdde maç izlemek keyifli olsa plazmaya hiç bulaşmayacaktım.lcdde maç izlerken adamları tanıyamıyordum yüzleri birbirine giriyordu.hani geri verip yine lcd veya led mi alsam demiyor da değilim.plazmaların hızlı sahneler dışında pek bi albenisi yok bence hep sorunlu.tabii görüntü kalitesi daha iyi ama o da ekrandaki karıncalar yüzünden . panasonic lcd tvlerde de renk kalitesi çok iyi.aman aman bi fark yok.diğer tvlerle fark var ama panasonic renk kalitesi olarak başka bir yerde.kontrastı da düşürerek tatmin edici seviyeye getirilebilir.tek sorun lcd-led panellerin hareketli görüntülerde görüntüyü dağıtması.bunu çözseler zaten plazma diye bişey kalmayacak

tvyi değişip şansımı denesem mi sağlam bi panel gelme olasılığı var mı dersin yoksa hepsi böyle midir

merak edip o videoyu bende kurup st50 imde izledim.yüzüklerin efendisinden iki sahne vardı.atlaya atlaya gitti.ama blueray ve dvd den izlediğimde hareketli sahneler gayet akıcı.3d filmler bile sorunsuz.o videonun geçerli bir kıstas olacağını düşünmüyorum.ne maçlarda ne filmlerde sorun yaşamıyorum ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmethunlu

quote:

FW güncellemesini kuruluma gelen servisten istemiştim fakat aratınca güncel yazmıştı ekrana.

ISF dediğin nedir IFC mi ? hani şu saçma sapan görüntüyü bozan özellik ? o hep kapalı zaten.izleme modları arasında hız fark etmiyor.görüntü çok sallanıyor.tüplü monitörden açtım aynı videoyu HD gibi oynattı

önceki panasonic lcd tvde bu sorunların hiçbiri yoktu.lcdde maç izlemek keyifli olsa plazmaya hiç bulaşmayacaktım.lcdde maç izlerken adamları tanıyamıyordum yüzleri birbirine giriyordu.hani geri verip yine lcd veya led mi alsam demiyor da değilim.plazmaların hızlı sahneler dışında pek bi albenisi yok bence hep sorunlu.tabii görüntü kalitesi daha iyi ama o da ekrandaki karıncalar yüzünden . panasonic lcd tvlerde de renk kalitesi çok iyi.aman aman bi fark yok.diğer tvlerle fark var ama panasonic renk kalitesi olarak başka bir yerde.kontrastı da düşürerek tatmin edici seviyeye getirilebilir.tek sorun lcd-led panellerin hareketli görüntülerde görüntüyü dağıtması.bunu çözseler zaten plazma diye bişey kalmayacak

tvyi değişip şansımı denesem mi sağlam bi panel gelme olasılığı var mı dersin yoksa hepsi böyle midir

merak edip o videoyu bende kurup st50 imde izledim.yüzüklerin efendisinden iki sahne vardı.atlaya atlaya gitti.ama blueray ve dvd den izlediğimde hareketli sahneler gayet akıcı.3d filmler bile sorunsuz.o videonun geçerli bir kıstas olacağını düşünmüyorum.ne maçlarda ne filmlerde sorun yaşamıyorum ki.

o videonun özelliği başka.tvnin hızını ölçüyor.tüplü tv veya monitörde izlerseniz görüntünün dağılmadığını görürsünüz.

peki daha önceki mesajlarıma bakıp benim st50yi sizin st50 ile kıyaslayabilir misiniz? tvyi değişmeyi düşünüyorum, ayrıca önceki mesajlarıma ek olarak saf beyaz ve beyazın hakim olduğu parlak renklerde aşırı buzzing sesi oluyor ve 2 metreden rahatsız ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berty

55vt50 ler 6000 tlden 4800 seviyelerini indi. İnternetten mi mağazadanmı satın almak mantıklı?

Nerde var bilgi verebilirmisiniz.

Orijinalden alıntı: tatum

55vt50 nın fıyatı 4700 e ınmış ay bee..yenı modeler bunları kasmış sanırım...

sonunda beklediğim ındırım geldı ama bu seferde yenı urunler gelıyor....sonu yok mu bunun yahu...

http://www.teknosa.com/urunler/110012386/panasonic-tx-p55vt50e-fhd-3d-plazma-tv

nerede inmiş ben bulamadım. Verdiğin linkte 5.900 tl görünüyor.

Orijinalden alıntı: Tolunay35

Kesinlikle telaşa mahal yok.
    Mal bitmesi diye bir şey sözkonusu değil.
    Yeni seriler avrupa'da satışa çıktı bile.
    Eee orası Türkiye olmadığından eski serileri fiyatı düşürmeden kaktıramıyorlar.
    O eski serileri Türkiye'ye kaydırıyorlar.
    Kaçan göçen bir şey yok, sakin olun para sizin elinizdeyse kral sizsiniz.
    Ucuz gel gel numaralarına -valla çok az kaldı, sınırlı stok, yetişen alıyor vb.- kanmayalım, kananları uyandırılam.

Madem eski seriler geliyorsa ben gw 30 dan istiyorum. Nasıl getirtebilirim ? Bir fikriniz var mı ?

Bana kalsa evdeki 42st 50 e yi geri verebilme imkanım olsa geri verip, yerine parlamayan ekranlı bir plazma alırım.

VT lerin ekranı parlıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

Orijinalden alıntı: Berty

55vt50 ler 6000 tlden 4800 seviyelerini indi. İnternetten mi mağazadanmı satın almak mantıklı?

Nerde var bilgi verebilirmisiniz.

Turuncu indirimlerini takip edin hocam.
    Haftasonu o fiyatlara inmişti, şimdi tekrar indirimsiz fiyatlara getirmiş Teknosa.

Teknosa, bimeks, vatan gibi yerler haftasonu indirimleri ile bu fiyata geldiği zaman, en iyi fiyat garantisi nedeniyle mediamarkt ve elektroworld gibi yerler de aynı fiyata veya az daha ucuza verebiliyorlar.

1-2 ay daha sıkarsanız dişiniz daha uyguna bile alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Nisan ayında 2013 modeller geliyor, eski modelleri illa ki eriteceklerdir. Önceki iki panasonic televizyonumu da bu şekilde stok eritme indirimleri ile almıştım elektronik marketlerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korcin -- 25 Şubat 2013; 11:03:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Birbilenesormalı

quote:

Ucuz gel gel numaralarına -valla çok az kaldı, sınırlı stok, yetişen alıyor vb.- kanmayalım, kananları uyandırılam.

Madem eski seriler geliyorsa ben gw 30 dan istiyorum. Nasıl getirtebilirim ? Bir fikriniz var mı ?

Bana kalsa evdeki 42st 50 e yi geri verebilme imkanım olsa geri verip, yerine parlamayan ekranlı bir plazma alırım.

Vt 50 kullaniyorum parlama yapmior.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: udolu1905

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler.

Gündüz seyrettiniz mi ? Tv ne tarafa bakıyor ?

Bizde ki evin pencerelerine doğru bakıyor. Güneş ışığını alıyor. Evin camlar ı doğuya bakıyor . Tüm gün güneş içerde . Ancak akşamüstü karanlığında yada güneş perdeleri çekiliykende ekran parlıyor, kendimizi ekranda görüyoruz. Sharp led modellerinden sadece birinde parlama yoktu Media Mark ta geçen gün gördüm.

TV niz camlara bakıyor mu ? Yönü nasıl ? Birtek taraftan mı güneş geliyor ? Birde kaça aldınız ?
    Memnun musunuz ? Değiyor mu o parayı vermeye ?

• arkadaşlar teni 50ST50 aldım. USB ile ilgili sıkıntı var.
    iki USB yuvasından üstteki HDD ile uyumlu olana takınca filmleri oynatıyor ama
    sağ alt köşede " usb aşırı akım" hatası veriyor.

nedendi, nasıl çözülür? bilen var mı?
    50VT30 modeli vardı bende, eğer salonunuz veya tv nin bulunduğu ortam gün ışığı alıyorsa gayet de parlıyor. Kapalıyken de gündüz neredeyse ayna vazifesi görüyor tv. Diğer modellerde belki daha fazla parlama olabilir bilemiyorum.
    Ben haftasonu bir arkadaşa sattım tv yi, yerine sony HX850 almıştım daha büyük bir tv istediğim için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: udolu1905

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler.

Gündüz seyrettiniz mi ? Tv ne tarafa bakıyor ?

Bizde ki evin pencerelerine doğru bakıyor. Güneş ışığını alıyor. Evin camlar ı doğuya bakıyor . Tüm gün güneş içerde . Ancak akşamüstü karanlığında yada güneş perdeleri çekiliykende ekran parlıyor, kendimizi ekranda görüyoruz. Sharp led modellerinden sadece birinde parlama yoktu Media Mark ta geçen gün gördüm.

TV niz camlara bakıyor mu ? Yönü nasıl ? Birtek taraftan mı güneş geliyor ? Birde kaça aldınız ?
    Memnun musunuz ? Değiyor mu o parayı vermeye ?

Gunduz seyrettim arkasinda duvar tam karsisinda balkon kapisi saginda ise cam var ama benim evim kuzey e bakiyor ondan dolayi direk gun isigi almiyor.kliksa dan eylulde 4.400 e almistim kampanya vardi 50inc. Memnunum goruntu kalitesi sahane

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar,geçen hafta 55vt50 aldım görüntü kalitesini ve özellilke siyahalırına ve derinliğine bayıldım fakat şu an değişimini beklemekteyim bu arada 900tl farkla 65st50 geçiş yaparsam görüntü kalitesinde çok fark oluşurmu VT'yi aratırmı, seyretme mesafem ise 3.50-4.50 metre.

Orijinalden alıntı: mehmethunlu

quote:

@mehmet

Bu video kıstas olarak şöyle değerlendirilir;hız konusunda panelin min.hangi Latency değerine indiği anlaşılıyor! normal BD/DVD lerde sorun yapmayabilir veya yapar
    siz anlamazsınız veya anlaşılmayacak kadar az yapar v.s dolayısıyla çoğu panelde bir sorun teşkil etmeyecektir ve ST lerin min.Lag değeri Cinema Mode larda
    yaklaşık 30/40ms(veya biraz üstü gibidir) ki bu da bir sorun teşkil etmez ama "on-line Gaming" veya bazı çok hızlı oyunlarda tepkimesi yetersiz kalır veya kalabilir v.s!

Ayrıca o video çok az da olsa bazı paneller de neredeyse tamamen sorunsuz veya beli bile olmayacak kadar sorunsuz(örneğin benim 42lik Tosh da böyledir!)

ST lerde bir diğer genel sorun ise(bu sorun çok az da olsa G lerde de vardır ama V lerde yok denecek kadar yada yok diyebiliriz!) ST işlemcisi,G ve V gibi tam stabil
    değildir!! bu işi bildiğini sananların ki bunlar Yabancı Test Forumlarındaki uzmanlardır,tek bir panelden yola çıkarak bunu açıklıyorlar ama iş genele ve en önemlis,
    "zamana" yayılınca,panelin normalde bir Engine sorunu olmadı ama oran olarka da bir PDP ye göre yüksek oranda sıkıntılar çıkardığını sağır sultan bile öğrendi artık!

Ve bahsettiğim sorunların da en başında HIZ sorunu gelmektedir!

Ayrıca bu videoyu bir dünya kişi indiriyor ve test ediyor,ST için belirtirsem oldukça düzgün olanlarda var veya hafif judder olanlar veya biraz fazla olanlar ama bir de ciddi olarak
    kötü olanlar var ve hepside örneğin 50/55lik ST lerdir iyide o zaman ne değişiyor! belliki ST de bir stabilite sorunu var ki bunu öğreneli oldukça uzun bir zaman oldu!

>>FW ile de bu sorun düzelmiyor!!

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• @bianco

"Buzzing" en fazla Beyaz renk de olur!!tüm PDP ler de durum böyledir ve PDP ler ışık kaynağını pixeller vasıtasıyla yarattığı için bu ses dönüşmektedir!
    (teknik detaylarını geçmiş de çok anlamıştım)

Kısaca Beyaz da ışık şiddeti MAX.olur,Siyah da ise MİN.olur sıfıra düşer ve Arılar da uykuya geçerler

Pio hariç bu sorunu da henüz çözen yokdur! Pio da ise max-white-page=orta veya orta altı şiddet de Buzz üretirken Pany/Samy/LGE de
    çok yüksek olur,ancak baız panellerde bu ses inanılmaz çekilmez olur! ama çoğu panel de full-white yine de epeyi bir ses yapar!

Bu olay tamamen örneğin Pany de ŞANS işidir!

Örneğin yan yana 20 tane ST koyun veya VT aynı kaynağı verin ve her panele ölçüm için desibel-ölçer koyun ve seslerin çoğundan bir birinden
    farklı olduğunu ama bazılarının ciddi manada düşük olurken(çok azı tabiki)bazılarının Arı Kovanı gibi öttüğünü görürsünüz,Pany çok sallıyor
    ama daha anlatmadığım bir sürü teknik sorunuda hala çözmüş değil ve sürekli kendisini Pio ile mukayese ediyor

ŞANS faktörü PDP lerde yinede en garanti durumdur,çünkü şans kötüyse bir sürü sorunla uğraşırsınız şansınız iye ise sorunsuz devam edersiniz!

PDP alan ŞANS alıyor demektir

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: bektascinar

quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Diğerlerini bilmem ancak VT30 da parlıyor arkadaşlar.
    50VT30 modeli vardı bende, eğer salonunuz veya tv nin bulunduğu ortam gün ışığı alıyorsa gayet de parlıyor. Kapalıyken de gündüz neredeyse ayna vazifesi görüyor tv. Diğer modellerde belki daha fazla parlama olabilir bilemiyorum.
    Ben haftasonu bir arkadaşa sattım tv yi, yerine sony HX850 almıştım daha büyük bir tv istediğim için.

hmm. bana aksi soylendi ama bizi msalon tam oglen gunesi alıyor.

neysse bakalım hayırlısı

fikir vermesi açısından bir resim ekliyorum, ancak gündüz tv kapalıyken çekmiştim bunu...

'_______ PANASONİCLİLER_______'

• geceleri ise başka birşeye dönüşüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanocak

arkadaşlar teni 50ST50 aldım. USB ile ilgili sıkıntı var.

Amper desteği vermiyor,zorlama MB yi sonra yakarsın ve başına da iş alırsın!(herifler uyanırsa kullanıcı hatası derler Garanti kapsamına almazlar ve 500 kağıt bayılırsın en az)

Paneller max. 5V-500mA USB port güç desteği verirler!

Ayrıca bazı HDD leri desteklese bile güç olarak,yetersiz güç olacağı için içerikleri açmayacak veya yavaşlayacak v.s gibi sıkıntılar yapacaktır!
    aşırı akım koruma devreye girer ve sana uyarı verir bazı durumlarda ise bunu kaçırır ve direk portu yakar bu da MB yi yakar ve devam eder!
    Ciddi sıkıntı verir bunlar panele!

Örneğin bahsettiğin HDD nasıl bir şey veya en sağlamı ve doğrusu ise ki Üreticiler ext.HDD(usb bağlantıda) ext.adaptör kullanılmasını tavsiye ederler
    özellikle 3,5" luk HDD ler için,2,5" luk HDD lerde bu sorun çıkmaz ve dahili güç kullanır ama 3,5"luk HDD ler sorundur!

Tavsiyem ise kesinlikle ext.adaptörsüz 3,5 luk HDD kullanmayın!

• quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Diğerlerini bilmem ancak VT30 da parlıyor arkadaşlar.

Resimde ki VT 30 mu ? Evet bendeki st 50 e de aynı parlıyor buna mukabil geceleri eğer ışıklar kapalı ise muhteşem bir görüntüsü var. Sadece gece seyretmek için ideal.

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: erkanocak

arkadaşlar teni 50ST50 aldım. USB ile ilgili sıkıntı var.

Amper desteği vermiyor,zorlama MB yi sonra yakarsın ve başına da iş alırsın!(herifler uyanırsa kullanıcı hatası derler Garanti kapsamına almazlar ve 500 kağıt bayılırsın en az)

Paneller max. 5V-500mA USB port güç desteği verirler!

Ayrıca bazı HDD leri desteklese bile güç olarak,yetersiz güç olacağı için içerikleri açmayacak veya yavaşlayacak v.s gibi sıkıntılar yapacaktır!
    aşırı akım koruma devreye girer ve sana uyarı verir bazı durumlarda ise bunu kaçırır ve direk portu yakar bu da MB yi yakar ve devam eder!
    Ciddi sıkıntı verir bunlar panele!

Örneğin bahsettiğin HDD nasıl bir şey veya en sağlamı ve doğrusu ise ki Üreticiler ext.HDD(usb bağlantıda) ext.adaptör kullanılmasını tavsiye ederler
    özellikle 3,5" luk HDD ler için,2,5" luk HDD lerde bu sorun çıkmaz ve dahili güç kullanır ama 3,5"luk HDD ler sorundur!

Tavsiyem ise kesinlikle ext.adaptörsüz 3,5 luk HDD kullanmayın!

çok teşekkürler albani
    yıllar önce 42s10 alırken de yine senin tavsiyelerini okuyup karar vermiştim.
    hala severek kullanıyorum.

kullandığım hdd 2,5" WD 500gb usb 2.0
    2,5" olduğundan ext. adaptörü yok.
    evdeki 32" lg lcd'de sürekli kullanıyorum problem olmuyor ama pana'da direk bu hatayı verdi.
    önce alttaki usb'ye taktım zaten hiç çalışmayıp hata verdi ve TV'yi kapatıp usb'yi çıkarın yazıyordu.
    daha sonra üst taraftaki hdd yazan usb'ye taktım(hdd yazdığını sonradan gördüm).
    bukez filmleri problemsiz açıyor ama sağ alt tarafta "usb aşırı akım" uyarısı veriyor.

sanırım ext. adaptörlü bir hdd problemi giderir.
    Acaba iki uçlu bir usb kablosu kullanıp hdd'yi iki usb çıkışına birden bağlasam çözüm olur mu?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.