Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • PDP/TFT-LCD lerdeki bahsettiğiniz ekran parlaması tamamen Katman+Filtering sistem ile ilgilidir!!

Eskiden olan bazı durumlar günümüzde değişmiştir,şöyle ki,PDP lerin,rekabet edebilmeleri ve dahi yaşamaları
    için bazı panelin görüntü üzerineki teknik çalışmalarını değiştirdiler ve kendilerini daha bir LCD ye benzer gibi yaptılar

PDP de gördüğünüz bu parlamalar her ne kadar eskiden de olsa bile günümüzde katman+filter işini tıpkı LCD gibi yaptı herifler!!

Diğer yandan PDP ler ışıklı ortamı sevmezler ve performansı karanlıkta belli olurken LCD ler ise hava karardıkça falsoları çıkar
    ve özellikle FILM olayında bir PDP gibi asla olamazlar!

Dolayısıyla parlama olayına takılmayacak ve gerekiyorsa ortam ışık şiddetini siz yapay olarak düşüreceksiniz!
    Perde/Panjur/Black-out perdeler v.s ile

Ayrıca ortamı tamamen karanlık,loş v.s yapabilirsiniz,ama ışık kullanacak olursanız,mutlaka göz görme alanı dışında(arkanızda
    kalmalıdır daima!!)olmalıdır ışık kaynakları ve in-direct(tavana doğru ışıklandırma)olmalıdır!!!

Aslında bu kurallar TFT-LCD ler için de çoğunlukla geçerlidir! çünkü günümüzde matte-panel kalmadı artık(prof.Display üniteleri hariç)
    tüm LCD ler adeta Ayna gibi parlıyor yaw

Sonuç olarak PDP lerin ışığı hiç sevmediğini ve karardıkça ortam,performansının çıkacağını unutmayın ltf+

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: erkanocak

quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

arkadaşlar teni 50ST50 aldım. USB ile ilgili sıkıntı var.
    iki USB yuvasından üstteki HDD ile uyumlu olana takınca filmleri oynatıyor ama
    sağ alt köşede " usb aşırı akım" hatası veriyor.

nedendi, nasıl çözülür? bilen var mı?

Amper desteği vermiyor,zorlama MB yi sonra yakarsın ve başına da iş alırsın!(herifler uyanırsa kullanıcı hatası derler Garanti kapsamına almazlar ve 500 kağıt bayılırsın en az)

Paneller max. 5V-500mA USB port güç desteği verirler!

Ayrıca bazı HDD leri desteklese bile güç olarak,yetersiz güç olacağı için içerikleri açmayacak veya yavaşlayacak v.s gibi sıkıntılar yapacaktır!
    aşırı akım koruma devreye girer ve sana uyarı verir bazı durumlarda ise bunu kaçırır ve direk portu yakar bu da MB yi yakar ve devam eder!
    Ciddi sıkıntı verir bunlar panele!

Örneğin bahsettiğin HDD nasıl bir şey veya en sağlamı ve doğrusu ise ki Üreticiler ext.HDD(usb bağlantıda) ext.adaptör kullanılmasını tavsiye ederler
    özellikle 3,5" luk HDD ler için,2,5" luk HDD lerde bu sorun çıkmaz ve dahili güç kullanır ama 3,5"luk HDD ler sorundur!

Tavsiyem ise kesinlikle ext.adaptörsüz 3,5 luk HDD kullanmayın!

çok teşekkürler albani
    yıllar önce 42s10 alırken de yine senin tavsiyelerini okuyup karar vermiştim.
    hala severek kullanıyorum.

kullandığım hdd 2,5" WD 500gb usb 2.0
    2,5" olduğundan ext. adaptörü yok.
    evdeki 32" lg lcd'de sürekli kullanıyorum problem olmuyor ama pana'da direk bu hatayı verdi.
    önce alttaki usb'ye taktım zaten hiç çalışmayıp hata verdi ve TV'yi kapatıp usb'yi çıkarın yazıyordu.
    daha sonra üst taraftaki hdd yazan usb'ye taktım(hdd yazdığını sonradan gördüm).
    bukez filmleri problemsiz açıyor ama sağ alt tarafta "usb aşırı akım" uyarısı veriyor.

sanırım ext. adaptörlü bir hdd problemi giderir.
    Acaba iki uçlu bir usb kablosu kullanıp hdd'yi iki usb çıkışına birden bağlasam çözüm olur mu?

Sendeki durum buysa o zaman iş yine değişti!

-Normal olarak her panel 5V500mA verir ve bu da bir 2,5" HDD için yeterli güç verecek demektir!

-Ancak aşırı güç uyarısı 3,5 luk HDD ler için söz konusudur ve bu durumda senin USB port devresinde
    belliki bir güç sorunu var demektir,2,5 bile çalışamıyor!

-Sana tavsiyem,ilk etap da emanet bir başka "MARKA" 2,5luk HDD bul ve dene!
    şayet aynı sorun varsa o zaman MB(sistem hatası)var demektir!! sorun yoksa o zaman senin HDD de
    bir şekilde sorun çıkarıyor!(normalde 2,5 luk HDD ler böyle sorun çıkarmaz ama senin durumun biraz
    özel oldu gibi)

Tek HDD yi çift uçlu ile panele bağlamak da olmaz! macera arama şimdi

Ayrıca tam nedir olay henüz çözemedim,bazı durumlar da bir şekilde sorun varsa bunlar HW dir genelde böyle
    Türk işi formüller ile aşılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Şubat 2013; 16:58:40 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: Birbilenesormalı

quote:

Orijinalden alıntı: korcin

Diğerlerini bilmem ancak VT30 da parlıyor arkadaşlar.
    50VT30 modeli vardı bende, eğer salonunuz veya tv nin bulunduğu ortam gün ışığı alıyorsa gayet de parlıyor. Kapalıyken de gündüz neredeyse ayna vazifesi görüyor tv. Diğer modellerde belki daha fazla parlama olabilir bilemiyorum.
    Ben haftasonu bir arkadaşa sattım tv yi, yerine sony HX850 almıştım daha büyük bir tv istediğim için.

Resimde ki VT 30 mu ? Evet bendeki st 50 e de aynı parlıyor buna mukabil geceleri eğer ışıklar kapalı ise muhteşem bir görüntüsü var. Sadece gece seyretmek için ideal.

evet, VT30.

aşağıdaki resimdeki ise sony HX850.
    bunda da benzer bir parlama var ancak gündüz seyretmesi biraz daha rahat VT30'a göre.
    yine de VT30'un film izleme keyfini verdiğini söyleyemem.

'_______ PANASONİCLİLER_______'

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar teni 50ST50 aldım. USB ile ilgili sıkıntı var.
    iki USB yuvasından üstteki HDD ile uyumlu olana takınca filmleri oynatıyor ama
    sağ alt köşede " usb aşırı akım" hatası veriyor.

nedendi, nasıl çözülür? bilen var mı?

Amper desteği vermiyor,zorlama MB yi sonra yakarsın ve başına da iş alırsın!(herifler uyanırsa kullanıcı hatası derler Garanti kapsamına almazlar ve 500 kağıt bayılırsın en az)

Paneller max. 5V-500mA USB port güç desteği verirler!

Ayrıca bazı HDD leri desteklese bile güç olarak,yetersiz güç olacağı için içerikleri açmayacak veya yavaşlayacak v.s gibi sıkıntılar yapacaktır!
    aşırı akım koruma devreye girer ve sana uyarı verir bazı durumlarda ise bunu kaçırır ve direk portu yakar bu da MB yi yakar ve devam eder!
    Ciddi sıkıntı verir bunlar panele!

Örneğin bahsettiğin HDD nasıl bir şey veya en sağlamı ve doğrusu ise ki Üreticiler ext.HDD(usb bağlantıda) ext.adaptör kullanılmasını tavsiye ederler
    özellikle 3,5" luk HDD ler için,2,5" luk HDD lerde bu sorun çıkmaz ve dahili güç kullanır ama 3,5"luk HDD ler sorundur!

Tavsiyem ise kesinlikle ext.adaptörsüz 3,5 luk HDD kullanmayın!

çok teşekkürler albani
    yıllar önce 42s10 alırken de yine senin tavsiyelerini okuyup karar vermiştim.
    hala severek kullanıyorum.

kullandığım hdd 2,5" WD 500gb usb 2.0
    2,5" olduğundan ext. adaptörü yok.
    evdeki 32" lg lcd'de sürekli kullanıyorum problem olmuyor ama pana'da direk bu hatayı verdi.
    önce alttaki usb'ye taktım zaten hiç çalışmayıp hata verdi ve TV'yi kapatıp usb'yi çıkarın yazıyordu.
    daha sonra üst taraftaki hdd yazan usb'ye taktım(hdd yazdığını sonradan gördüm).
    bukez filmleri problemsiz açıyor ama sağ alt tarafta "usb aşırı akım" uyarısı veriyor.

sanırım ext. adaptörlü bir hdd problemi giderir.
    Acaba iki uçlu bir usb kablosu kullanıp hdd'yi iki usb çıkışına birden bağlasam çözüm olur mu?

Sendeki durum buysa o zaman iş yine değişti!

-Normal olarak her panel 5V500mA verir ve bu da bir 2,5" HDD için yeterli güç verecek demektir!

-Ancak aşırı güç uyarısı 3,5 luk HDD ler için söz konusudur ve bu durumda senin USB port devresinde
    belliki bir güç sorunu var demektir,2,5 bile çalışamıyor!

-Sana tavsiyem,ilk etap da emanet bir başka "MARKA" 2,5luk HDD bul ve dene!
    şayet aynı sorun varsa o zaman MB(sistem hatası)var demektir!! sorun yoksa o zaman senin HDD de
    bir şekilde sorun çıkarıyor!(normalde 2,5 luk HDD ler böyle sorun çıkarmaz ama senin durumun biraz
    özel oldu gibi)

Tek HDD yi çift uçlu ile panele bağlamak da olmaz! macera arama şimdi

Ayrıca tam nedir olay henüz çözemedim,bazı durumlar da bir şekilde sorun varsa bunlar HW dir genelde böyle
    Türk işi formüller ile aşılmaz

başka bir yerde okudum. hdd'nin ilk çalışmasında 600mA'lara kadar çıkıp sonra 500mA altına düşüyormuş.
    bu ilk çalışmadaki yüksek amper değeri yüzünden tv hata mesajı veriyormuş.

ama yine de 2,5" hdd kullanan başka birinde bu problem yoksa bendekinde bir sıkıntı var demektir.
    başka bir hdd bulup deneyeceğim. şimdilik usb flash ile idare ederim.

aynı sorunu yaşayan başkaları da varmış. belkide WD HDD'ye mahsus bişeydir...

alıntı:
    WD Elements 1TB Portable Hard Drive USB 3.0/2.0 - Black (Accessory)
    I bought this to play / record on my Panasonic P55VT50B telly and it only works in one of the USB slots but this isn't a fault with the hard drive, the tv doesn't have a high enough current to support the drive (it reports USB overcurrent). So, while it does actually work, I'm naturally reluctant to overload the USB slots in a 2 grand telly. Hopefully this will help anyone about to make the same choice - to be sure, go for a mains-powered drive rather than USB-powered like this one.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanocak -- 25 Şubat 2013; 17:56:58 >

• CD satan dükkan sahibi bir arkadaş uyarmıştı; 3.5" HDD kullanmayın elektrik akımı özellikle ilk çalışma anında tv'ye zarar verebiliyor, eğer illa kullanacaksanız tv kapalıyken HDD tv'ye bağlayın diye. 2.5" yani elektrik prizine takmaya ihyiyaç duymadan çalışan HDD leri tercih edilmeliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 25 Şubat 2013; 19:52:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hatta üreticiler normal olarak panelden bu şekilde bir güç çekilmesine de karşılar ve dikkat ederseniz K.Kılavuzlarda
    ext.adapter kullanın diye ya uyarırlar yada şematik olarak böyle verirler!

Artık günümüzde panellerin hem kaliteleri "ciddi düştü"(HW olarak) hemde PWB lerin neredeyse en dandikleri kullanılmaktadır!
    Üreticier atıyor ve sallıyor ama kimse panelin içini açıp da ülen bunda hangi kalite de ne var diye anlamadığı
    için yalanlara inanıyor

PDP ler zaten elektriksel güç üretimi ve kullanımında ciddi risk taşırlar ve bunu aşmak içinde kaliteli PWB kullanılması gerekiyor!

• teşekkür ederim.
    yeni evli bir çift olarak mümkün mertebe az eşya sade bir ev yaratmak istedik.
    hanımla da anlaşma yaptık, ben onun süslerine karışmıyorum, o da benim elektronik işlerime
    Hx850'yi ise uzunca bir süredir takip ediyordum, neredeyse bir senedir, oldukça iyi bir fiyattan yakalayınca kaçırmak istemedim.
    Ancak sırf film izleme keyfi için her an panasonic plazmaya dönebilirim.
    2013 modelleri bekliyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mehmethunlu

quote:

Orijinalden alıntı: Bianconero

FW güncellemesini kuruluma gelen servisten istemiştim fakat aratınca güncel yazmıştı ekrana.

ISF dediğin nedir IFC mi ? hani şu saçma sapan görüntüyü bozan özellik ? o hep kapalı zaten.izleme modları arasında hız fark etmiyor.görüntü çok sallanıyor.tüplü monitörden açtım aynı videoyu HD gibi oynattı

önceki panasonic lcd tvde bu sorunların hiçbiri yoktu.lcdde maç izlemek keyifli olsa plazmaya hiç bulaşmayacaktım.lcdde maç izlerken adamları tanıyamıyordum yüzleri birbirine giriyordu.hani geri verip yine lcd veya led mi alsam demiyor da değilim.plazmaların hızlı sahneler dışında pek bi albenisi yok bence hep sorunlu.tabii görüntü kalitesi daha iyi ama o da ekrandaki karıncalar yüzünden . panasonic lcd tvlerde de renk kalitesi çok iyi.aman aman bi fark yok.diğer tvlerle fark var ama panasonic renk kalitesi olarak başka bir yerde.kontrastı da düşürerek tatmin edici seviyeye getirilebilir.tek sorun lcd-led panellerin hareketli görüntülerde görüntüyü dağıtması.bunu çözseler zaten plazma diye bişey kalmayacak

tvyi değişip şansımı denesem mi sağlam bi panel gelme olasılığı var mı dersin yoksa hepsi böyle midir

merak edip o videoyu bende kurup st50 imde izledim.yüzüklerin efendisinden iki sahne vardı.atlaya atlaya gitti.ama blueray ve dvd den izlediğimde hareketli sahneler gayet akıcı.3d filmler bile sorunsuz.o videonun geçerli bir kıstas olacağını düşünmüyorum.ne maçlarda ne filmlerde sorun yaşamıyorum ki.

@mehmet

Bu video kıstas olarak şöyle değerlendirilir;hız konusunda panelin min.hangi Latency değerine indiği anlaşılıyor! normal BD/DVD lerde sorun yapmayabilir veya yapar
    siz anlamazsınız veya anlaşılmayacak kadar az yapar v.s dolayısıyla çoğu panelde bir sorun teşkil etmeyecektir ve ST lerin min.Lag değeri Cinema Mode larda
    yaklaşık 30/40ms(veya biraz üstü gibidir) ki bu da bir sorun teşkil etmez ama "on-line Gaming" veya bazı çok hızlı oyunlarda tepkimesi yetersiz kalır veya kalabilir v.s!

Ayrıca o video çok az da olsa bazı paneller de neredeyse tamamen sorunsuz veya beli bile olmayacak kadar sorunsuz(örneğin benim 42lik Tosh da böyledir!)

ST lerde bir diğer genel sorun ise(bu sorun çok az da olsa G lerde de vardır ama V lerde yok denecek kadar yada yok diyebiliriz!) ST işlemcisi,G ve V gibi tam stabil
    değildir!! bu işi bildiğini sananların ki bunlar Yabancı Test Forumlarındaki uzmanlardır,tek bir panelden yola çıkarak bunu açıklıyorlar ama iş genele ve en önemlis,
    "zamana" yayılınca,panelin normalde bir Engine sorunu olmadı ama oran olarka da bir PDP ye göre yüksek oranda sıkıntılar çıkardığını sağır sultan bile öğrendi artık!

Ve bahsettiğim sorunların da en başında HIZ sorunu gelmektedir!

Ayrıca bu videoyu bir dünya kişi indiriyor ve test ediyor,ST için belirtirsem oldukça düzgün olanlarda var veya hafif judder olanlar veya biraz fazla olanlar ama bir de ciddi olarak
    kötü olanlar var ve hepside örneğin 50/55lik ST lerdir iyide o zaman ne değişiyor! belliki ST de bir stabilite sorunu var ki bunu öğreneli oldukça uzun bir zaman oldu!

>>FW ile de bu sorun düzelmiyor!!

++

öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    anlamadığım nokta neden o iki kesit filmden alınmış mesela 1.kesitte adam yatıyor yerde kamera sağa doğru giderken atlamalar oluyor.2 kesitte ise bir sürü adam koşarak geçiyor bir sorun yok. ayrıca izlediğim 3d ve blueraylarda sorun yok.
    siz haklısınız da ben onu çözemedim. birde plazmada eğer hız sorunu yaşıyorsak sorun büyük sonuçta bu ürünleri alırken akıcılık daha doğal görüntü için alıyoruz.tabi teknoloji standart olmuyor.kiminde sorunlu sıfır ürün dahi olsa çıkabiliyor.ama stabilite sorunu var doğru diyorsunuz.
    örneğin lig tvde maç izliyorum aşağıdan çıkan reklam filan oluyor o zaman top sanki kesik kesik gidiyor.ve sadece uzun toplarda bu var tuhaf değilmi?
    iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bps

quote:

Orijinalden alıntı: tatum

55vt50 nın fıyatı 4700 e ınmış ay bee..yenı modeler bunları kasmış sanırım...

sonunda beklediğim ındırım geldı ama bu seferde yenı urunler gelıyor....sonu yok mu bunun yahu...

http://www.teknosa.com/urunler/110012386/panasonic-tx-p55vt50e-fhd-3d-plazma-tv

nerede inmiş ben bulamadım. Verdiğin linkte 5.900 tl görünüyor.

ındırım gunu o fıyat oluyor...
    hftasonu yani.

• L42e5 wifi adapdotoru en ucuz nerdedir arkadaslar?teknosadaki gorevli serviste 100 falandir dedi

• Albaninin bilgisine benimde ihtiyacım var. 55vt50 kuruldu. Samsung 40a656 sonra gözler bayram etti bip süresince kullanılması gereken görüntü ayarlarını tekrar paylaşabilirmisin? İlk sayfadda görüntü ayarları konusunda bip için detaylıca anlatılmış. Ancak vt50de gelişmiş ayarlarda yapılması gereken extra birşey varsa bilmek isterim.

Bu arada dün panasonic yetkili servisi kuruluma geldiğinde ölü pixele bakabilirmiyiz dedim. İlk açıldığında sistem kontrol ediyor varsa uyarırdı dediler. Gittiklerin kontrol ettim ölü pixel yoktu. Ancak elemanlar beni yedilermi bilemedim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Berty

Albaninin bilgisine benimde ihtiyacım var. 55vt50 kuruldu. Samsung 40a656 sonra gözler bayram etti bip süresince kullanılması gereken görüntü ayarlarını tekrar paylaşabilirmisin? İlk sayfadda görüntü ayarları konusunda bip için detaylıca anlatılmış. Ancak vt50de gelişmiş ayarlarda yapılması gereken extra birşey varsa bilmek isterim.

Bu arada dün panasonic yetkili servisi kuruluma geldiğinde ölü pixele bakabilirmiyiz dedim. İlk açıldığında sistem kontrol ediyor varsa uyarırdı dediler. Gittiklerin kontrol ettim ölü pixel yoktu. Ancak elemanlar beni yedilermi bilemedim.

Oyle bir sey yok dostum, servis kendince uyaniklik yapmis.

Rodaj suresi icin Albani'nin bir sey demesine gerek yok, daha ne kadar desin. Konuyu biraz arastirin, birkac sayfa geriye gidin her seyi ogrenirsiniz.

Bu arada televizyonunuz hayirli olsun, cok iyi bir tercih yapmissiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 26 Şubat 2013; 9:14:57 >

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..

• Arkadaşlar.. 50ST50 var..

Kalibrasyon ayarlarınız nedir? Merak ettim.. Tşkler.

• @Mehmet

Arkadaşım bunların HIZ ve total olarak da İşlemcinin stabilitesi ile ilgili aslında ortak bir sorundur!

Gerçek manada Hızlı bir panel burada belli olur! ancak PDP ler yine de bu konuda TFT-LCD lere göre
    daha avantajlıdır!Latency değerleri de LCD ye göre biraz daha iyidir ama eskisi gibi iyi de değildir!

Engine sistemin de;bu eski tip klasik panellerde;ister LCD ister PDP olsun(bundan sonrasını iyi okuyun lütfen
    çünkü birileri ve üretiler ile forumlarda sıfır bilgili bazı tipler yine bilmedikleri konularda yalnış bilgi
    verip ahkam kesiyorlar!)

>>Pixel tabanlı bu eski sistem paneller de tüm olay pixel hareketleri ile bunları çalıştıran ve kısaca
    ister İşlemci deyin ister daha teknik olarak Engine deyin buna,bir sürü parametrik ölçüler ve bunlara
    bağlı değerler vardır,pixeller bir kere HIZ konusunda bu eski Engine sistem ile daha hızlı zaten
    işin tekniği olarak olamazlar,CRT lerde ise gördüğünüz gibi taban pixel olmadığı için(örneğin SED/FED böyledir
    özellikle en iyi yeni nesil panel olan SED panel bir CRT tabanlıdır,bunları seneler evvel anlattım ama hala
    bu panel çıkamadı ve uyduruk ve kolay üretimli ve tabiki ucuz olan Oled ve Amoled ler çıkmaya hazırlanıyor!)

Şimdi işlemcinin görevini gelen sinyal-data yı öncelikle aynı hızda algılayıp işleyip panele aktarması gerekiyor
    ve genelde(hatta çok büyük çoğunlukla)ve burada milisaniye nin bile altında veya milisaniyeler olarak diyelim
    bir "gecikme" olursa işte örneğin o gördüğün gibi resim izlersin!

Çünkü algılama-işleme-aktarma birebir sıfır Latency olamadığı için süre uzamaktadır ve bunu da siz o gördüğünüz
    benzer hız sorunu olarak izlersiniz!

Birde gelen data hızı hep aynı olmayıp geç(yavaş) veya çok hızlı olduğu zaman da işte Engine sistemi burada kendisini belli
    eder ve gelen her bir pixel emrini aynı hızda işleyemez.... bunun adına da "Stabilite" diyoruz kısaca

>>Bir diğer konu ise Quad/Dual-core v.s işlemciler geliyor veya çıktı v.s bunlar panelin hızını arttıran işlemler değildir,özellikle
    bu soru bana çok soruluyor ellei defa anlattım ama çakallık yapılıp bu olayı getirip Hız olayına getiriyorlar bu külliyen
    yalandır yaw bahsedilen İşlemci ve bunları ürettikleri güçler panelde o gördüğünüz ıvır-zıvır özelliklerin daha sorunsuz
    çalışması içindir,başka da hiç boka yaramaz! Araba örneğide verdim ama birileri foruma gelip bunları yazınca insanlar
    panelleri Ferrari gibi uçacak sanıyor ama durum tam tersi veya ilgisiz oluyor

>>O video örneği de işte bu sebebten hazırlanmış basit bir örnekdir ama benim panel bunu sıfır hatayla işliyor judder/stutter
    hiç yok;demekki panel çok hızlı olursa bu iş oluyormuş,üstelik panel PDP de değil ve LCD ama PDP den daha hızlı bir panel!
    Eski Pany LCD panelim de çok hızlıydı(37E30E)ama ondan hafiften de olsa gördüğünüz takılma vardı ama bundan yok veya
    diğer panelim SV685 de resim smooth akıyor! çok az panelde bu böyledir ve çoğunlukla paneller bu konuda çuvallıyor!

>>Senin normal DVD/BD/TV yayınları v.s bir sorun yapmıyorsa o zaman böyle devam edeceksin,bu Teste takılmayın!
    o sadece bir referanstır;ama benim için çok önemlidir,çünkü ben acaip Hız delisiyim,en ufak falso istemem,bastınmı
    aynen Ferrari gibi olmalıdır

Bana genelde neden "Tosh" kullanıyorsun diye sorarlar,çok anlattım ama,işte bu sebebden Tosh kullanıyorum ancak
    her Tosh böyle değildir,ilk kullandığım efsane ZF355 Ferrari idi SV685 Merso/BMV gibi diyebilirim ancak yine de ciddi manada
    hızlı bir panel son aldığım WL863 ise Ferrari değilse bile BMW yi sollar siz bu Araba markalarını isterseniz değiştirebilirsiniz
    ben örnek verdim sadece!

"Stabilite" bir panelde en önemli Engine kriteridir!

Örneğin gerçek manada o Engine acaip hızlı olsun ve en düşük Latency değerleri üretsin,ama stabilitesi iyi değilse ve hep aynı
    hızda gidemiyorsa o zaman Ferrari olmasının da bir esprisi kalmıyor! Üreticiler işin bu kısmını 2013 yılına geldik hala çözmüş değildir!

Siz Katalog bilgilerine vaya bilmeden sallayan tiplere aynen sallayın gitsin! bu işler Çekirdek sayısıyla veya Marka ilede alakalı değildir!

A-Kullanılan gerek PDP gerekse de TFT-LCD "Modül" yapıları ilk gün neyse bugün de tamamen aynıdır 1997/1998 den beri!
    bu sistem de çalışma aralıkları da limitlidir ve bu limitler de "değişmez/değişemez" en fazla RT değerinde bir iki tık düşme olur!

B-Engine sistemi ise;kafayı kullanan da iyi olur,olmayan da ise iyi olmaz ve sıkıntılı olur,bu da işin ikincil en önemli kriteridir!

Ancak burada bir handikap var,elinizdeki Modül sistemi eski nesil olduğu için hız konusunda limitleriniz bellidir ve kimisi bunu
    max.seviyelere çıkarırken(Tosh)kimileri bu konuda hala yerinde saymaktadır!

>Tosh bu tip Engine sistemlerinde en hızlı ve stabil/performanslı Chipset üreticisidir bundan iyisi yok,Sony-IBM-Tosh olarak
    CellBB sistemini geliştirip devam ediyorlar(Patent sahibi Sony dir,ama üretici ve işin asıl nokta atışını yapan ise Tosh dur!)
    Örneğin PS3 deki Chipset Toshiba dır PS4 de öyle olacak!

C-PDP de ise en iyi Engine sistemi Pio dur(genel olarak panel tip TV lerde yine Pio dur)
    KURO ve FUGA engine sistemleri(Sharp ELITE nin dünyanın en iyi paneli olmasının da altında yatan asıl gerçek Pio nun
    buna ufakdan bir atmasıdır

Kısaca işin bu kısmı saksıyı en iyi çalıştıran da oluyor

-Şöyle bir şey yazmışsın ki bu da aslında çoğunuzun gördüğü bir başka sorundur;

.....örneğin lig tvde maç izliyorum aşağıdan çıkan reklam filan oluyor o zaman top sanki kesik kesik gidiyor.ve sadece uzun toplarda bu var tuhaf değilmi?....

bir kere böyle bir gecikme sorunu olan panel zaten yeterince hızlı değildir!

A-Text akışları tüm panellerde böyle olur çünkü bunların çalışması asla bir Monitör gibi olamaz,çünkü "TN" Modüllü Monitörler ciddi manada hızlıdır
    panel tip TV lerden,birinci neden budur!

B-Text akışları pixel-pitch büyüklüğü ve yapısı ve işlem görmesi,panel tip TV lerde doğal olarak bir gecikmeye sebeb oluyor ve buna bir de panelin
    yüksek Latency(düşük hız)durumu da eklenince o gördüğünüz manzarayı görürsünüz! ama bunlar "normaldir",bunları sorun olarak "mecburen"
    göremezsiniz,zaten Üretici de görmüyor çünkü bu olayın iki ayağı vardır,ilki total hız ikincisi ise pixel "çalışmasıdır"!!

C-Ancak sende bahsettiğin sorun varsa bir kere senin panelin hem yeterince hızlı değil hem de bir kaç işlemi aynı anda stabil ve hızlı çözemediği
    için de o gördüğün durum olmaktadır ama bu da çoğu panelde yaklaşık böyledir yani buna da "mecburen" normal diyoruz

++
    Bu tip msg ları ben "genele" hitap etsin diye uzatıp bu şekilde yazıyorum,zaten senin bahsettiğin olayı yaşayan sadece sen değilsinki!
    Ancak bana benzer şekilde aşırı fazla soru geliyor ve herkesin Mailini tek tek cevaplamam zaten imkansız dolayısıyla bu şekilde yazarak
    hem bilgiyi verirken en önemlisi de size "yalnış gazlanan" veya bir dünya "panel efsaneleri" içinden derleyip uyandırıyorum,çünkü kimileri
    öyle bir uıykuya dalmışki adama Ferrari diye Şahin satmışlar o hala Ferrai nerede yaw diye aranıyor

Sonuç;geliyor HIZ a dayanıyor!

• quote:

Albaninin bilgisine benimde ihtiyacım var. 55vt50 kuruldu. Samsung 40a656 sonra gözler bayram etti bip süresince kullanılması gereken görüntü ayarlarını tekrar paylaşabilirmisin? İlk sayfadda görüntü ayarları konusunda bip için detaylıca anlatılmış. Ancak vt50de gelişmiş ayarlarda yapılması gereken extra birşey varsa bilmek isterim.

Ne sistemmiş o be
    Tüketiciyi aptal sanan servislere kocaman bi

• quote:

Orijinalden alıntı: anestezi1

sevgili ustalar karasal yayında plazmada burn ın oluşurmu ? cevaplarsanız sevinirim

Öncelikle merak ettiğim,sizmi böyle şey düşündüzün veya size birisimi böyle bir şey söyledi??

Bunu da "panel efsanelerine" yazmak gerekiyor

• quote:

valla kafayı yiyeceğim ben bu işlerde artık,özellikle şu Servis sallamalarına acaip kızıyor sonra da gülüyorum

Bunuda yazın "panel efsanelerine" bir zahmet!

ülen bu gün amma efsane okudum,herkes sallıyor özellikle PDP işinde

....İlk açıldığında sistem kontrol ediyor varsa uyarırdı..... demiş eleman,ama bunu çokmu düşünmüş acaba
    sallayan sallayana anasını satayım,ancak bunların bir insan aklına gelmesi bile gerçekten çok ilginç!

yaw kardeş sen de salla gitsin böyle saçma ve komik bilgileri,takılma bunlara şimdi,ayrıca panelin de hayırlı olsun+

Ve tabiki seni "yemişler"

Bu DH denen Forum ne işe yarıyor Beyler,iteleyin gitsin böyle insanları

++
    Settings için de fazla bir şeye dokunma şimdilik

Not;Advanced Pict.set.ler aynen Default da dursun!

Basic set.lerde ise Brightness/Contrast/Colour bir kaç tık düşür hepsi budur!

Menu>>Picture>>Adv.Set.;
    >Side panel;High
    >16;9 Over-scan;ON
    >Pixel Orbiter;Auto(veya ON seç)
    >Scrolling Bar;bir kaç günde bir çalıştır!!

-Cinema(Movie)/THX Cinema/Pro.1/2 ayarları Default da kalsın!

++

• arkadaşlar merhaba,

50GT50 serisi aldım geçen hafta bir kaç sorum olacak.

ilk 200 saat için uygun kullanım ne olmalıdır ben özellikle maç yayınlarında dinamik izliyorum bunun bir sakıncası varmıdır.
    birde ben ses sistemini önceki tvmde digitürk kutusundan alıyorudum sesi tv yi kuran servis abi direk ses sisteminden tv ye bağla tv ye bağladığın seslerin tamamını ses sisteminden alırsın bu mümkünmü.
    son olarak ben digitürkün kumandasından tv kutuyu kapattığımda tv kapanmıyor önceki tvmde 15 20 sn sonra otomatik kapanıyordu bunda mümkünmü.

tv nin beğenilerim bu zamana kadar aldığm en iyi tv diyebilirm görüntü muhteşem 3d performansı güzel hatta 3d performansı tv ısındıkça daha da iyi oluyor(enteresan)
    kalibrasyon yapmam gerekmi farklı önerileriniz var ise memnun olurum..
    teşekkürler

Orijinalden alıntı: anestezi1

sevgili ustalar karasal yayında plazmada burn ın oluşurmu ? cevaplarsanız sevinirim

Öncelikle merak ettiğim,sizmi böyle şey düşündüzün veya size birisimi böyle bir şey söyledi??

Bunu da "panel efsanelerine" yazmak gerekiyor

Arkadaşlar merhaba; bu konunun uzun süredir takipçisiyim ve sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yaklaşık 3 ,5 ay önce panasonic tx p42gt50e plazmamı Vatan Bilgisayar' dan 2.850 tl ye aldım. Plazmayı aldığım ikinci haftada ATV Kanal D ve CNBC-E kanal logoları ekranıma yapıştı. Laptopu bağlamıyorum bile çünkü on dk winamp açık kaldı ekranın sağında boydan boya şerit kaldı. Ekran kaydırma çubuğu yapsam da her seferinde pek bir sonuç alamadım. Ekran parlaklığı her zaman normalde, piksel değiştirici açık, televizyon aynı kanalda 2 saat kalırsa kapanıyor burn in olmasın diye. Burn in leri ekran kaydırma çubuğunu açınca çok net görüyorum, yayın izlerken de açık renklerde görüyorum ve çok rahatsız oluyorum. Az önce çağrı merkezini aradım buna garanti vermediklerini logoları kaybetmek için ekranı zoomlayıp izlememi önerdiler. Bu tam bir saçmalık.

Arkadaşlar televizyonun görüntü performansından çok memnundum ama bu durum tadımı tuzumu kaçırdı. Yardım - tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi günler.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.