Şimdi Ara

'_______ PANASONİCLİLER_______' (1211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.782
Cevap
179
Favori
1.839.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • Herkese selamlar albani bey merhaba ben Ankarada oturuyorum ve 25 yaşındayım kendi odama 1. öncelik olarak Ps3 ve diğer konsollar için ayrıca film seyretme amaçlı bi tv almayı düşünüyorum tv yayını olarak hali hazırda Teledünya var modül ile seyrediyorum, odam küçük olduğu için 40 ve 42 inc bile fazlasıyla yeterli, 3 bin liraya kadar bütçem var, seçeneklerim arasında 40hx850 - 42gt50 birde 42gt30 var, yardımcı olabilirmisiniz.
    internetten break in pictures diye bir dosya buldun 20 adet 1080 p. jpeg fotodan oluşuyor renkler 5 adet beyazdan siyaha 5 er adetde mavi-kırmızı-yeşil onlarda açıktan koyuya doğru gidiyor. bende dvd player olmadığı için (şu anda) bu fotoları 5 er saniye arayla değişmek üzere slayt gösterisi olarak 50vt50 de oynatıyorum. bu şekilde rodaj yapabilirmiyim.

acil cevap verirsen çok sevinirim. şu anda bunlar dönüyor tvde. eğe bir zararı olacaksa hemen kapatayım.

• ALBANİ HOCAM

Bende sana bir soru sormak istiyorum. Panasonic plazma 42 st 50 e plazmayı 29 ekim 2012 de aldık. smart tv. 3d görüntü var ancak gözlük almadık. Teknosa dan 1600-TL ye 8 taksit aldık.

Monte olduktan sonra pişman oldum. Ekranı çok parlıyor. Pana nın gw30e modeli parlamıyor demişlerdi. Dahili uydusu da varmış. Keşke zamanında onu alsaydım.

Hocam Pana 42st 50 e hakkında olumlu yada olumsuz bir yorumun var mı ? Eğer diğer odaya ikinci televizyonu alırsam ne marka ve model alayım ? ( Ekranı asla parlamayan )

Hocam 2014 tüm Türkiye de karasal yayına geçilecek çanak antenler kalkacak deniliyor , doğrumu?

Son soru ben bu plazmaya hangi uydu cihazını alayım ? Bütçe en fazla 300-TL

Sorularım hakkında bilgisi olanlar cevaplayabilir. Teşekkürler.
    www.flatpanelshd.com
    Panasonic ZT60 vs Pioneer Kuro
    Panasonic ZT60 vs. Pioneer Kuro - a new king? - FlatpanelsHD
    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1361272859

• 55 vt 30 medya markta 3699 tl 2 adet kalmış 212 medyamark

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forsa -- 21 Şubat 2013; 15:12:13 >

-öncelikle anlamadığım 7 tane gözlük meselesi?? çünkü hiç bir üretici veya satıcı "SG"(aktif) gözlükten 7 tane vermez,bunlar ancak FPR(pasif) nin o dandik ve ucuz
    gözlükleri için olur! kaldıki Phil gözlük konusunda da oldukça cimridir ayrıca 507 model gözlük fiyatı min.80/90 kağıttır(biz 125 kağıda almıştık yazın)
    belliki ortada ya yine malum çakallık ya da başka bir şey var!

Kısaca ben hiç 7 tane SG gözlük verilen bir panel satışı duymadım,ya da olsa olsa promosyon kabilinden bazı satışlarda olabilir diyeceğim 7 tane SG ben hiç duymadım!

Kliksa ve diğer tüm Netten satış yapanlar,bir kere adı üstünde herifler net satıcısı yaw,bunlardan destek filan çıkmaz,sadece insanı sinir ederler
    ayrıca "teknik destek" ucu epeyi açık bir konudur ki bunu da pek vermezler yine adamı hasta ederler kaldıki o konuştuğunuz kişiler
    Call-Center elemanlarıdır ve siz onlardan daha fazla bilgiye sahipsiniz

Kısaca işin detaylı teknik bilgileri olsa olsa Forumlar da olur,ayrıca DH de bu işin tam mekanıdır!

-Diğer bahsettiğin;hileli veya çakallık veya benzer bir sürü atraksiyonlar da bunlarda bolca olur,ama benim böyle yerlerle hiç bir işim olmaz,tavsiye de etmem
    çünkü bir şekilde sorun çıkınca ciddi sıkıntı verir bu yerler!

-Kardeş gelelim işin asıl teknik kısmına,Phil den hard-core Gamer paneli filan olmaz yaw bunların input-LAG değerleri yüksektir,ayrıca ebat böyle durumlarda
    32 olacağına senin panelin 46!

Ben bu tip Gamer lara sadece "TN" li Monitör panel tavsiye ederim yada çok daha "hızlıysan" CRT Monitör
    Panel tip PDP bile alsan LAg sorunu yaşaman mümkündür! LCD lerde ise daha fazla,bunların inebilecekleri min.Latency Game Mode ile bile olsa 30ms civarıdır(bunun
    altına inemezler!! 35/40ms gibi dolanırlar oralarda ve panelin de "stabilitesi" doğru ve hızlı değilse 30-60/100ms arasında gezinip durur!

TFT-LCD olarak sadece Tosh(o da bazı Serileri)bu konuda en iyisidir ama bunun da limitleri bellidir,sadece Sony veya Samy veya Phil den iyidir veya diğer Markalardan
    ama neticede LAG olarak 20/25ms lere anca düşer,ayrıca ebat olarak da 32/37 veya en fazla 40/42 olabilir....

Bu konuda durum budur,bunlara güvenerek bir panel alıp da Gaming işi yapmak artık kullanıcının bileceği iştir!

Daha işin 2D>>3D sine veya 3D-Gaming işine gelmiyorum bile

Ve diğer bahsettiğin sorunlarda aslında her panel de gördüğümüz "klasik" sorunlar yani sendeki ne yeni ne de extra bir şey değildiki!

-"Ambilight" denen zımbırtı zaten input-LAG değerini yükseltir çünkü işlemci "sahneye göre bir çalışma yaptığı" için bu da size gecikme olarak yansır!!

-Sistem üzerindeki her bir ıvır-zıvır özellik ve milletin bayıldığı işler yine panelin hızını düşürür(Latency değeri yükselir)dikkat ederseniz günümüzde
    yeni model panellerde artık Dual/Quad gibi daha güçlü ve hızlı işlemciler kullanıyorlar ama bunların da limitleri vardır,şimdilerde bilemeyn bazıları
    yine sallayıp panelde şöyle işlemci var diyor ama bunun nasıl çalıştığını veya ne için olduğunu bilmiyor,üreticilerde bunu "hileli" olarak veriyorlar v.s

-Sharp için durum senin açından yine umutsuz vaka gibidir,senin yapacağın iş şudur,güzel bir 24/27 TN li Monitör alıp(ama IPS panel filan kesinlikle olmayacak)
    oyun işini buradan halledeceksin,panelden ise ne verirse(Gaming için) eyvallah diyeceksin!

-Gelelim FILM olayına,bu paneller de zaten Gaming hariç diğer işler içindir yaw
    Bu durumda bence sen PDP ye yönel,en aızndan FILM isen zaten seni PDP keser,ST/GT/VT5 leri değerlendir veya 50/55 olarak ise şuanda epeyi ucuzlayan
    VT3 OK dir;veya bütçe VT5x için ok ise o zaman bunu tercih et

Sanırım şu kadar yazdıklarımdan işin Gaming+FILM kısmını anladın,olayı çözmüşsen ve bütçe de bir şekilde denk geliyorsa işi bitir++
    Çok fazla da şey isteme bu panellerden yaw,bunlar o kadar da değil laf aramızda

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: resatzen

herkese merhaba
    albani hocam senden acil bir cevap istiyorum
    internetten break in pictures diye bir dosya buldun 20 adet 1080 p. jpeg fotodan oluşuyor renkler 5 adet beyazdan siyaha 5 er adetde mavi-kırmızı-yeşil onlarda açıktan koyuya doğru gidiyor. bende dvd player olmadığı için (şu anda) bu fotoları 5 er saniye arayla değişmek üzere slayt gösterisi olarak 50vt50 de oynatıyorum. bu şekilde rodaj yapabilirmiyim.

acil cevap verirsen çok sevinirim. şu anda bunlar dönüyor tvde. eğe bir zararı olacaksa hemen kapatayım.

Ben bir sürü dosya vermiştim,ilk sayfada onlar yokmudur? valla benim kafa karıştı artık,ayrıca çoğu dosyalarım da
    R APID denen illet siteden silindi bazılarıda duruyor ama inebiliyormu orasını bilmiyorum!
    Derleyip toplayıp vermem gerekiyor ama zaman yok,bazılarını sanırım DepositFiles e yükledim bunlara da bir bakın!

http://r apidshare.com/files/867558830/BIP-1.rar
    http://r apidshare.com/files/3496823157/Break-In%20Images.rar
    http://r apidshare.com/files/3723829935/BIP-var.test.filesRS.COMlinks.rar

bunları bir inceleyin

Senin renkler de olur,varsın dönsün,sadece static-image/text olmasın yeter!

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanbenli

Panasonic ZT60 yeni kral mı??
    Panasonic ZT60 vs. Pioneer Kuro - a new king?
    http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1361272859

2010 dan beri her sene aynı şeyi diyorlar!

Ayrıca "KRAL" olam da sadece resim kalitesi ile de ilgili değildir! böyle işlere ben alışığım ama hala dünyada "Referance"
    tek panel de Pio dur!

Pio yu iyi okursanız neden Kral olduğunu öğrenirsiniz,bu iş resim kalitesiyle olmadığını ve her ne kadar resim kalitesi
    en önemli kriter ise de daha teknik olarak ve HW v.s v.s olarak bir sürü şey vardır!bunların hepsi birleşir sonra Kral
    olunur

Yakında prof.kullanıcı yorımları gelir ve bir kaç ay sonrada örneğin panelde "sorunlar" gelmeye başlar ve bizde bakarız
    bunlara Krallıkmı olur diye değerlendiririz!

Sorunlar ise nasıl geliyor çıkıyor bu da teknik olarak önemlidir,yani herifler umarım yine bize aynı filmi izletmezler

• quote:

Orijinalden alıntı: bektascinar

quote:

Orijinalden alıntı: albani

@Bektaş ilk tercih VT3 olsun! 50/55 hangisi işine geliyorsa artık

Can hocam bir sorum olacaktı.

bir arkadas yardımcı olursa 3-4 ay Teşhir de kalmıs 55VT30 bulma imkanım oldu 3.000 TL den

bu ürünün kapalı kutusunu malesef bulamıyorum

yeni serisi vt50- vt60 a da gücüm yetmez maximum verebilecegim fiyat zaten 3000 TL .

bu konuda nasıl bir yol ilzememi tavsiye edersiniz.

rodaj süresi onemli ama mağaza da ki sürekli REKLAMLARI oynatmıs TV ve dinamik Modda çalıştırılmamış.

tavsiyeniz nedir acaba _ ?

saygılar sunarım

Aslında o panelin ederi 2,5 kağıt ancak eder ama maalesef SonyEurasia gibi Pany/TR de bu işi acaip kasıyor
    dolayısıyla 3 kağıt 55VT3 için "mecburen" normal diyorum,Mağazalar artık işi epeyi öğrendiler PDP konusunda ve dikkatli sürüyorlar paneli!
    Ama ben onların 2/3 ay gibi laflarına inanmıyorum!
    Dynamic Mode ta ise çoğu kullanıyor ayrıca! Reklamlar ise bir süre sonra iz bırakıyor çünkü sürekli aynı sahne geçtikçe risk de artıyor!

Bu şekildeki PDP leri hele hele teşhir alırken öncelikle çıplak gözle hem kapalıyken hemde resim varken iyi izlemek gerekiyor,örneğin Analog kanala
    geçince(karıncalı ekran)izler şak diye ortaya çıkar şayet varsa! abu bunlar temizleniyor derlerse bunu da yemeyin ki zaten garantisi de yoktur o geçmenin!

+

• quote:

Orijinalden alıntı: _Hellslayer_

Herkese selamlar albani bey merhaba ben Ankarada oturuyorum ve 25 yaşındayım kendi odama 1. öncelik olarak Ps3 ve diğer konsollar için ayrıca film seyretme amaçlı bi tv almayı düşünüyorum tv yayını olarak hali hazırda Teledünya var modül ile seyrediyorum, odam küçük olduğu için 40 ve 42 inc bile fazlasıyla yeterli, 3 bin liraya kadar bütçem var, seçeneklerim arasında 40hx850 - 42gt50 birde 42gt30 var, yardımcı olabilirmisiniz.

Benimde tv alma gibi düşüncem var. Güzel öneriler bekliyorum.
  • albani usta bişey sorucam mesela film izliyoruz altta üstte siyah bant var burnin olmasın diye arada bir panscan mıdır nedir(yani zoom falan demeye çalışıyorum abi) onu yaptık diyelim.bu zoom lar 1 saniyede olsa yetermi
    yoksa ne kadar lazım abi .teşekkürler şimdiden.
    yaw ya eMail atın ya da gönderin benim Bloğa gelsin,zaman buldukça cevaplarım artık++

• Albani hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Artık kafamda net şeyler var. Phil game konusunda 5 üzerinden-4 ederdi ama eminim ki bir vt30 bu konuda 5 üzerinden 5 olur. En azından beni fazlasıyla keseceğine inanıyorum. Zaten alma arefesine gelince yanımda götüreceğim laptopu-ps3 ü flash diski falan komple testimi yapacağım.

- Son bir sorum olacak, game-film modu- 3D konusunda 50/55vt30 - sony 46hx850 dan iyi olur değilmi ? Evet sonuçta biri plazma biri led.
    Panasonic vt30e 55'', zidoo x9s, sony hd-1tb, sony vaio fw170jh, Fender custom shop pro stratocaster 2007, Schecter solo 6 LTD Rare, Engl ironball 20, Mesa boogie stilletto 4x12, Tc electronic ditto x2, trinity 2, polytune2, arion stereo chorus (MIJ), Empress superdelay LTD, Neunaber stereo wet reverb 2 expanse exp. controller, Voodoo lab giggity, BBE sonic stomp, Proco rat 2, Goodrich L-120, Vodoo lab pedal power 4x4
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bektascinar

quote:

@Bektaş ilk tercih VT3 olsun! 50/55 hangisi işine geliyorsa artık

Can hocam bir sorum olacaktı.

bir arkadas yardımcı olursa 3-4 ay Teşhir de kalmıs 55VT30 bulma imkanım oldu 3.000 TL den

bu ürünün kapalı kutusunu malesef bulamıyorum

yeni serisi vt50- vt60 a da gücüm yetmez maximum verebilecegim fiyat zaten 3000 TL .

bu konuda nasıl bir yol ilzememi tavsiye edersiniz.

rodaj süresi onemli ama mağaza da ki sürekli REKLAMLARI oynatmıs TV ve dinamik Modda çalıştırılmamış.

tavsiyeniz nedir acaba _ ?

saygılar sunarım

Aslında o panelin ederi 2,5 kağıt ancak eder ama maalesef SonyEurasia gibi Pany/TR de bu işi acaip kasıyor
    dolayısıyla 3 kağıt 55VT3 için "mecburen" normal diyorum,Mağazalar artık işi epeyi öğrendiler PDP konusunda ve dikkatli sürüyorlar paneli!
    Ama ben onların 2/3 ay gibi laflarına inanmıyorum!
    Dynamic Mode ta ise çoğu kullanıyor ayrıca! Reklamlar ise bir süre sonra iz bırakıyor çünkü sürekli aynı sahne geçtikçe risk de artıyor!

Bu şekildeki PDP leri hele hele teşhir alırken öncelikle çıplak gözle hem kapalıyken hemde resim varken iyi izlemek gerekiyor,örneğin Analog kanala
    geçince(karıncalı ekran)izler şak diye ortaya çıkar şayet varsa! abu bunlar temizleniyor derlerse bunu da yemeyin ki zaten garantisi de yoktur o geçmenin!

+

anladım teşekkür ediyorum

50GT50 veyahut 50GT30 kapalı kutu bulma ihtimalım var o zmn

50GT50 3000 tl den 50gt30 ise henuz fiyat almadım

55vt30 ile kıyaslayamayız sanırım da 50st50 ye gore farklari nelerdir

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

55 vt 30 medya markta 3699 tl 2 adet kalmış 212 medyamark

bu gun Media markt müşteri hizmetlerini 0800 lüden arayıp stok sordurdum

teşhir harici kapalı kutu tum ulkede yok dediler

geçiştirdiler beni demekki :@

Mağaza'nın FLAYER ında da var

restposten.mediamarkt.com.tr
    404 Not Found
    http://restposten.mediamarkt.com.tr/store.php?storeId=10

Terbiyesiz Müşteri hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LMNTRIX -- 21 Şubat 2013; 20:45:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

Albani hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Artık kafamda net şeyler var. Phil game konusunda 5 üzerinden-4 ederdi ama eminim ki bir vt30 bu konuda 5 üzerinden 5 olur. En azından beni fazlasıyla keseceğine inanıyorum. Zaten alma arefesine gelince yanımda götüreceğim laptopu-ps3 ü flash diski falan komple testimi yapacağım.

- Son bir sorum olacak, game-film modu- 3D konusunda 50/55vt30 - sony 46hx850 dan iyi olur değilmi ? Evet sonuçta biri plazma biri led.

Şimdi hem teknik olarak hemde PDP nin özellikle HIZ konusunda,TFT-LCD lere göre avantajı daha fazladır!

ANCAK bu prensip/teori eskiden tam böyleydi ve hatta bayağı ciddi farklı oluyordu ama günümüzde,LCD ler
    biraz daha hızlanırken,PDP ler ise biraz hız kesti ve aradaki fark da azaldı!

Ayrıca sisteme binen yük(çünkü herifler ne varsa "özellikler" diye panelin içine atıyorlar ve bu da sistemin total olarak
    anasını ağlatıyor ve kısava "gecikme" artıyor veya Hız düşüyor v.s durumları ortaya çıkmaktadır!)

VT3x Hız konusunda üzen bir panel olmadı,zaten bu panel 2011 nin High-End panelidir! S ve G lerde Lag sorunu genelde
    az da olsa olurken V ler Hız konusunda en iyisidir,ancak bundan iyisini de ararsan o YOK,o zaman TN li Monitöre
    gideceksin

3D de en iyi sistem SG dir en iyi panel de Pany dir ancak iyi bir 3D aynı zamanda çok büyük ekran istiyor demektir!
    50 ye kadar 3D nin tadı çıkmaz

Ancak 3x Serisi eskidir,Teşhir olma durumu bolca vardır,alırken uyanık ol!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: darknessjack

Albani hocam çok teşekkür ederim cevabınız için. Artık kafamda net şeyler var. Phil game konusunda 5 üzerinden-4 ederdi ama eminim ki bir vt30 bu konuda 5 üzerinden 5 olur. En azından beni fazlasıyla keseceğine inanıyorum. Zaten alma arefesine gelince yanımda götüreceğim laptopu-ps3 ü flash diski falan komple testimi yapacağım.

Dostum king of cumusun , tekken cimisin nesin? :)))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brainwasherr

albani usta bişey sorucam mesela film izliyoruz altta üstte siyah bant var burnin olmasın diye arada bir panscan mıdır nedir(yani zoom falan demeye çalışıyorum abi) onu yaptık diyelim.bu zoom lar 1 saniyede olsa yetermi
    yoksa ne kadar lazım abi .teşekkürler şimdiden.

"Cinematic-video" formatlar(2.35:1/1.85;1 gibi ölçüler) panelin 16;9 ölçüsüne uygun olmadığı için,alt-üst barlar da boşluk oluşturur!

Bu durumda çok uzun saatler bu format da FILM izlenirse o barlar da screen-retention dediğimiz bölgesel ton farkı(siyah)oluşmasına
    sebeb olur ve panelden sürekli bu şekilde uzun zaman izleme yapılırsa bardaki siyah ton farkı olur ve bu fark normalde,full ekran
    resme geçince bir süre sonra azalır ve kaybolur ama panel devamlı bu şekilde kullanılırsa o bölge hassa hale gelir ve sweeping(temizleme
    süpürme)işlemi bir süre sonra görevini tam yapamaz hale gelirki Pio hariç tüm PDP ler buna yatkındır ya da çok zorlanırsa Pio da dahi
    olur/olabilir!

white-wash işlemi yaparsınız örneğin Film biter Analog kanala geçip 15/20dk.çalıştırırsanız iyi olur

Netice de PDP kullanan adam arabasına dikkatli bakacak! bas gaza gidiyoruz olayı olmaz!

Bazı Satıcılar veya birileri v.s yaw bunlar eskidendi,bunlar olmuyor olmaz gibi sallama bilgiler veriyorlar aman dikkat diyorum
    paneli bilmeyenlerin yalan yalnış bilgi diye verdiklerine ve özellikle Satıcıların satış ayaklarına sakın inanmayın!

Zoom1/2/3 modlar ise kullanılabilir bu durumda barlardaki boşluklar kapatılır ama her Film de yine kapanmayabilir,ancak FILM içeriğinin
    org.Native formatını bozduğunuz için resim kalitesi de düşer ona paralel olarak

Örneğin ben FILM içeriklerde Native format kullanırım ve boşluklara da aldırmam! ayrıca 16;9 Over-scan özelliğini(Pany lerde)
    OFF yaparım v.s kısaca resmin org.halini hiç bozmam ancak bunlar tabiki PDP panellerde bir retention riski de oluşturuyor!
    LCD de ise bu risk yine vardır ama oldukça düşüktür!

++

• teşekkür ederim albani usta
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.