Şimdi Ara

PANASONIC VIERA TX-PF42X10E PLAZMA TV mi yoksa LG 42PQ6000 PLAZMA TV mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
10.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bumin Kağan

+1 mi dünyanın en büyük plazma üretici panasonic ile Lg yi karşılaştırınca insanın panasonic i görmesine gerek yoktur kanaatimce ayrıca google a panasonic plazma yazmak yeterli, onlarca sayfa panasonic ile ilgili inceleme+olumlu yazı bulmak çok kolay kaldı ki yolu herhangi bir avm den yada havalimanından geçen herkes o duvarlarda asılı onlarca panasonic plazma görmüştür farkında olmadan
    quote:

Orijinalden alıntı: yusuftaner

+1
    quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

cihazları görmeyenler panasonic daha iyidir diye panasonic diyor. yabancı sitelerde de burda da cihazları yan yanyana görenler ise ağız birliği etmişçesine lg diyor. bazı yabancı sitelerde de durum aynı.

Havaalanlarındaki plazmalar mı ? o panellere bakarak panasonic iyiymiş diyenin aklına tüküreyim , yani oradaki plazmaları görmekle belirtilen modeller arasında insan nasıl kıyas yapabilir ? ve nasıl X serisi PQ serisinden daha iyi diyebilir ki ?
    Genel olarak, LG mi Panasonic'i döver Panasonic mi LG yi döver denilseydi eyvallah ama belirtilen iki model arasında "genel kanı LG nin bu modeli daha iyi" , olay bukadar basit. konuyu oraya , buraya çekmeye gerek yok sanırım, mesele ; bence o , sence bu meseleside değil ayrıca... kullanıcı yorumları bu ağırlıkta vesselam....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuftaner -- 2 Ekim 2009; 14:31:42 >

• merhaba
    yaklaşık 1 hafta önce forumdaki LG hakkındaki olumlu yorumları okuduktan sonra Vatan bilgisayardan
    42 PQ6000 Plazma tv aldım usb den düz renklerle ölü piksel kontrolü yaptım 3 adedei sağ tarafta 1 adedi ekranın ortasına yakın yerde yeşilimsi renkte ölü piksel tesbit ettim 3 adedi fazla göze batmıyor ama ortaya yakın olan çok çirkin görünüyor özellille insanların yüzlerinde belirgin olarak görünüyor tv izlemeden keyfim kaçtı sürekli ölü piksel gözüme takılıyor LG müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim tv nin daha yeni olduğunu ve değiştirilmesini talep ettim ilgili davrandılar arıza formu açıp Erzincan daki yetkili servise bildirdiklerini söylediler servis gelip bakacak bakalım sonuç ne olacak
    sonucu burada sizlerle paylaşacağım
  • Ben ise farklı bir açıdan yaklaşacağım.Neden plazma?Madem plazma alacaksın şöyle çok az kullanılmış teşhir ürünü,ya da stokta alıcısını bekleyen bir Pioneer almaya bak,her ne kadar üretimi durmuş olsa da,ne Panasonic,ne de Lg ,Pioneer'in yanından geçemez.
  • kesinlikle panasonic
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear666

merhaba
    yaklaşık 1 hafta önce forumdaki LG hakkındaki olumlu yorumları okuduktan sonra Vatan bilgisayardan
    42 PQ6000 Plazma tv aldım usb den düz renklerle ölü piksel kontrolü yaptım 3 adedei sağ tarafta 1 adedi ekranın ortasına yakın yerde yeşilimsi renkte ölü piksel tesbit ettim 3 adedi fazla göze batmıyor ama ortaya yakın olan çok çirkin görünüyor özellille insanların yüzlerinde belirgin olarak görünüyor tv izlemeden keyfim kaçtı sürekli ölü piksel gözüme takılıyor LG müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirdim tv nin daha yeni olduğunu ve değiştirilmesini talep ettim ilgili davrandılar arıza formu açıp Erzincan daki yetkili servise bildirdiklerini söylediler servis gelip bakacak bakalım sonuç ne olacak
    sonucu burada sizlerle paylaşacağım

yetkili servisden gelip ölü piksellerin fotografını çektiler şu an beklemekteyim

• selam arkadaşlar. topic başlığı dikkatimi çekti ve bende izlenimlerimi sizle paylaşayım dedim.
    panasonic mi lge mi diyorsunuz. Bundan 1 ay önce böyle bir soru sorulsaydı pek net olmamakla birlikte herhalde panasonic derdim ama şimdi bu doruya kesinlikle PANASONIC diyorum. Sebebide 2 hafta önce izmirde bir mağazada hem samsung hem panasonic hemde lg plazma tv leriin hepsinin yan yana bulunduğu bir mağazada aynı anda izleme imkanım oldu. Yaklaşık olarak bu 3 markaya ait toplam 20'ye yakın model vardı. Panasonic in 3 modeli vardı ve heppsinede blue ray playerden yayın verilmekte idi yani hepsinde de görüntü aynı. Fakat görüntü kalitesinde panasonic ile lg arasında çoooook fark vardı. bu somut gözlem beni panasonic almaya yöneltti. bende PANASONIC TX-PF42S10E aldım ve 2 haftadır kullanıyorum. Gerçi mağazada gördüğüm panasoniclerin hepsinde G11 panel vardı benim aldığım G12 panelli bir model. Kısacası Kesinlikle PANASONIC....

• quote:

Orijinalden alıntı: yasemiah

selam arkadaşlar. topic başlığı dikkatimi çekti ve bende izlenimlerimi sizle paylaşayım dedim.
    panasonic mi lge mi diyorsunuz. Bundan 1 ay önce böyle bir soru sorulsaydı pek net olmamakla birlikte herhalde panasonic derdim ama şimdi bu doruya kesinlikle PANASONIC diyorum. Sebebide 2 hafta önce izmirde bir mağazada hem samsung hem panasonic hemde lg plazma tv leriin hepsinin yan yana bulunduğu bir mağazada aynı anda izleme imkanım oldu. Yaklaşık olarak bu 3 markaya ait toplam 20'ye yakın model vardı. Panasonic in 3 modeli vardı ve heppsinede blue ray playerden yayın verilmekte idi yani hepsinde de görüntü aynı. Fakat görüntü kalitesinde panasonic ile lg arasında çoooook fark vardı. bu somut gözlem beni panasonic almaya yöneltti. bende PANASONIC TX-PF42S10E aldım ve 2 haftadır kullanıyorum. Gerçi mağazada gördüğüm panasoniclerin hepsinde G11 panel vardı benim aldığım G12 panelli bir model. Kısacası Kesinlikle PANASONIC....

Genel olarak panasonic plazma tv'lerin özellikle full hd olanlarının blue ray gibi bir kaynaktan aldıkları görüntülerde lg'den daha başarılı sonuç vermesi normal sonuç. fakat başlıkta adı geçen 1024x768 çözünürlükte panasonic 42x10 ve lg 42pq6000 tv'lerin karşılaştırılması için bu veri olmamalı. iki tv'yi yan yana yakından inceleyip de yorum yapan bizdeki forumlarda bir iki kişi okudum. onlar da tamam panasonic genel olarak daha kaliteli cihazlar üretir ama iki cihaz yan yanayken lg daha iyi görüntü veriyor diyorlar. hatta x10 modelinin acaba default ayarları mı iyi değil diye soruyorlardı. yurtdışında ise iki cihazı yan yana görüp yorum yapan ciddi sayıdaki insanın ezici çoğunluğu ise pq6000'in daha güzel görüntü verdiğinde hemfikir. x10'un görüntüsünün biraz karanlık olduğundan bahsedenler var. ama iki cihazın da genel olarak hd görüntüde eski nesil hd ready cihazlara göre daha başarılı olduğu söyleniyor. yabancı sitelerdeki 3-4 testte de lg'nin bu modeline x10'dan biraz daha fazla puan verilmiş. ama işin doğrusu iki cihazı yan yana görmeden ve ayarlarını kurcalamadan şu daha iyidir demek mümkün değil. hatta bu karşılaştırmaya samsung b450 serisini de katabiliriz. tabii bu karşılaştırmayı 50 inch olanlar için de yapabiliriz.

• PANASONIC VIERA TX-PF42X10E PLAZMA yı markasından dolayı tavsiye ederim. Özellik değilde marka olarak düşünürsek tabii ki panaconic derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parsadan

PANASONIC VIERA TX-PF42X10E PLAZMA yı markasından dolayı tavsiye ederim. Özellik değilde marka olarak düşünürsek tabii ki panaconic derim.

sn. parsadan bilmiyorum ist. bilişimle bir alakanız var mı ama sekiz mesajınızın 4-5 tanesi söz konusu firmanın fiyatlarıyla ilgili geri kalanlarda söz konusu yerde stoklarda bulunabilen cihaz tavsiyeleri. umuyorum ki bu başlıkta verdiğiniz tavsiyenin, söz konusu firmanın stoklarında panasonic 42x10 cihazlarının bulunuyor olması ve pq6000 cihazlarının tükenmiş olmasıyla bir ilgisi yoktur. bu arada benim hiçbir firmayla bir alakam bulunmamakta. sadece okuduklarımı yazmaktayım.
    öte yandan iki cihazı yan yana görmediğim için şahsi bir değerlendirme yapmam mümkün değil. ama paneller konusunda karşılaştırmanın markalar bazında değil modeller bazında yapılması gerektiğini düşünüyorum. bunun aksi yönündeki yönlendirmelerin insanları yanlış seçime götüreceğini düşünüyorum. belki çıplak gözle görsem evet panasonic'in bu modeli daha iyi diyebilirim ama diğer bazı arkadaşların da söylediği gibi panasonic daha iyi marka diyerek görmeden, araştırmadan insanları yönlendirmek bence doğru değil. eğer bunun altında bir de ticari kaygılar varsa hiç doğru değil. eğer günahınızı almışsam da kusura bakmayın.

• hulk arkadaşım markaların karşılaştırılmaması konusunda sana katılıyorum modelleri karşılaştırmak lazım.bu modellerin de görüntü kalitesini görüp karar vermek lazım fakat renk doğallığı konusunda bende panasonıc kullanıcısı olarak panasonıc markasının çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.doğal renk ve kalite istiyorsanız benim tavsiyem 42x10 modelidir.görebileceğiniz bir mağaza varsa görüp karar vermekte yarar var.
  • Plazma = Panasonic derim ben yani 42x10 hem kalite acısından hemde fiyata cısından daha avantajlı. ben size altarnatif bir ürün daha söyleyeyim bunuda inceleyin derim Samsun 42b451 bu cihazı gecenlerde ist. bilş. gittim orda gördüm ben samsungdan bukadar kaliteli görüntüsü olan bir Plazma beklemezdim ama mükemmel bir görüntüsü var ben bu ürünüde en azından bir incele derim...
  • bende panasonic plazma alacaktım ama malum teknik servis olayından dolayı lg pq6000 plazma aldım.şimdilik çok memnunum.tv ile ilgili her ihtiyacıma cevap veriyor.görüntü kalitesi de süper.
  • Arkadaşlar, bu ne yaman çelişkidir?

Plazma almak aklımda yokken forumlardaki bu tür konuları okur ve içimden "ha o ha bu, al bir tanesini" diye yorum yapardım. Ama ne oldu, aynı şeyi ben de yaşıyorum şu an. Ne demişler büyük lokma ye ama büyük konuşma.

Neyse X10 ve PQ6000 arasında sıkışıp kalan ve kendini bu cendereden kurtarmak isteyen biri olarak sorumu biraz daha detaylandırarak soracağım. Ve maalesef bu iki televizyonu da hiç izleme şansım olmadı (yer Ankara). X10 zaten burda yok PQ6000 'i de teşhire koyan bir mağaza bulamadım ne yazık ki. Bu yüzden aşağıda yazacaklarım tamamen forumdan edindiğim bilgilerdir.

Kullanma : Genelde Dreambox 500s üzerinden SD yayın ve haftada 1 kez divx film izlenecek. Film kaynağı şu an için sadece laptop.

X10 artıları : G12 panel, daha gerçekçi görüntü, Pana kalitesi.
    X10 eksileri : Mecburen İB garantisi. Panel önünde cam olmaması (????? gerçekten yok mu)

PQ6000 artıları : Panel önünde ekstra cam (evde 8 ve 4 yaşlarında iki tane çocuk olunca önemli bir kriter oluyor), USB divx oynatabilme,
    distribütör firma garantisi.
    PQ6000 eksileri : Ölü piksel çıkma riskinin fazla olması, X10'dan daha kötü bir görüntü kalitesi.

Eldeki stoklarını yeni yıla taşımak istemeyen firmaların yakın zamanlarda indirimler veya kampanyalar yapmalarını beklediğim için artık atağa geçme zamanının geldiğini düşünüyorum. Yani 1-2 haftaya plazmayı muhakkak alacağım.

Sizler ne diyorsunuz

• Yok mu cevap verecek
  • up
  • aman arkadaşlar tv kullanırken dikkat bakın bu linkte ne var ? !.. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19386844.asp
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.